Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Εχει τρομερο ενδιαφερον να διαβασετε το θεμα αυτο....τα πρωτα του post....

Όντως, στις 11-02-10 είχα πει αυτό:

Επίσης, η χρεωκοπία μάλλον είναι ήδη γεγονός, απλά δεν είναι κάτι που θα φανεί τρανταχτά, δηλαδή αυτό που λέμε ανά καιρούς ότι "θα έρθει Γερμανική κυβέρνηση να μας κουμαντάρει".

Αυτά τα πράγματα γίνονται πιο διακριτικά, δηλαδή φοβάμαι πως θα παρθούν κάποιες αποφάσεις και θα πέσουνε κάποιες υπογραφές με σιγαστήρα, χωρίς πολλή σκόνη και media, και ξαφνικά μετά από μήνες/χρόνια θα συνειδητοποιήσουμε ότι 9 στα 10 αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης στο μέλλον θα έρχονται με fax από το εξωτερικό, ενώ οι καριέρες, τα χρέη και το μέλλον των αγέννητων παιδιών της Ελλάδας είναι ήδη προκαθορισμένα. Ρεαλιστικό;

Χρεωκοπία - check.

Γερμανική κυβέρνηση - check.

Τηλέφωνα & υπογραφές με ΔΝΤ πριν βγει το θέμα στα ΜΜΕ - check.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησεις έρχονται από το εξωτερικό - check.

Όλα τα υπόλοιπα - check.

Δεν δάγκωνα την γλώσσα μου (όχι ότι θα άλλαζε η πορεία...) :(

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω αυτό το νήμα εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς να συμμετέχω ενεργά, όπως πολλοί που γράφουν τις απόψεις τους σχετικά με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην χώρα, παρόλο που το βασικό θέμα του είναι η οικονομική. Βλέπω, ότι στο τραπέζι πέφτουν όλες οι απόψεις, από την άκρα αριστερά, μέχρι την άκρα δεξιά, από άτομα διαφόρων ηλικιών και κατά συνέπεια εμπειριών. Θεωρώ ότι κανείς δεν έχει ζήσει τον απολυταρχισμό την τρέλας της 7ετιας, ούτε τον ακραίο ''κουμμουνισμό'' της Ρωσίας. Πραγματικά, θλίβομαι από το γεγονός, ότι φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε ότι απολυταρχικές κυβερνήσεις και κοινωνικά μοντέλα θεωρούνται ως λύσεις για το παρόν πρόβλημα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας την δεδομένη στιγμή.

Και επιχειρηματολογώ.

Στις σύγχρονες κοινωνίες, ένα μεγάλο επίτευγμα είναι αυτό που λέγεται Σύνταγμα, αυτό το κομμάτι χαρτί, που ορίζει τις κοινωνικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου, την οργάνωση και την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, καθώς και τους νόμους. Η δικτατορία, είναι μια κυβέρνηση, η οποία κυβερνά χωρίς να περιορίζεται από τους νόμους, το σύνταγμα, ή άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες του κράτους. Σε απλά ελληνικά, μπορεί να σου λύσει 5 πράγματα, αλλά αν βγεις εσύ και πεις" αυτό που κανείς δεν είναι σωστό" σε στήνει στα 6 μέτρα, έτσι απλά, σου στερεί τις ελευθερίες σου, σε καταπιέζει σαν άνθρωπο πιο απλά. Δεν νομίζω να πιστεύει και να θέλει κανείς σας να ζήσει κάτι τέτοιο.

Πάμε τώρα στην δημοκρατία. Αντιγράφω από την wikipedia "Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία." Αναρωτηθείτε σαν πολίτες, το κατά πόσο ισχύει αυτό σε αυτήν την σημαδούρα, ποτέ ο αντιπρόσωπος τον οποίο ψηφήσατε, για τον λόγο του ο καθένας, (χωρίς να επεκτείνομαι στα ρουσφέτια κτλ) μιλάει για εσάς, προωθεί τον προβληματισμό σας ντε, στο φανταστικό αυτό κτήριο που λέγεται βουλή των ελλήνων, και θα καταλάβετε που θέλω να φτάσω. Προφανώς, αυτό που έχουμε αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, ούτε καν πλησιάζει τον όρο ''Δημοκρατία", αντιθέτως, τείνει στην εξουσία των εχόντων,( από την άποψη ότι για να βγεις βουλευτής, θα πρέπει να σκάσεις κανα 150αρι χιλιάρικα στην προεκλογική σου εκστρατεία, και να αντιπροσωπεύεις και καμία δεκαριά συμφέροντα ρε αδελφέ).

Κουμμουνισμός, ποτέ, απλά ποτέ, δεν έχει επιτευχτεί κάτι τέτοιο, πουθενά στην γη, και όποιος το πιστεύει, καλύτερα να διαβάσει λίγο Μαρξ.

Σοσιαλισμός.(για τους πασόκους απλά ένα σύνθημα) Αντιγράφω και πάλι από την wikipedia "Ο σοσιαλισμός είναι κοινωνική, οικονομική και πολιτική θεωρία κατά την οποία η κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής αντικαθιστά την ατομική ιδιοκτησία. Και " Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σοσιαλισμού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής (γαίες, εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις) και η δημιουργία νέων συλλογικών σχέσεων παραγωγής, διανομής των προϊόντων και κατανομής του κοινωνικού πλούτου κάθε κοινωνίας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πολίτη. Οι νέες αυτές σχέσεις παραγωγής στηρίζονται στο ότι τα μέλη μιας κοινωνίας θα προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και θα αμείβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους ή με την εργασία τους. Τη θέση της ατομικής ιδιοκτησίας θα πάρει πλέον η συλλογική διαχείριση με μορφή εθελοντικά συνεταιριστική ή κρατική, οι λεγόμενες κολεκτίβες. Μία κοινωνία οργανωμένη κατ' αυτόν τον τρόπο, ο τελικός στόχος του σοσιαλιστικού κινήματος, αποκαλείται πολλές φορές κομμουνιστική και αντιπαρατίθεται με τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά." Σας θυμίζει κάτι; Ατομική ιδιοκτησία, κολεκτίβες, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής; Προς ΚΚΕ μεριά μου κάνει, δεν νομίζετε; Αυτά για τους ψηφοφόρους του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, γνωστό ως ΠΑΣΟΚ.(και τελευταία ως ΜΠΑΤΣΟΚ).

Πού θέλω να καταλήξω μετά από αυτό το ομολογουμένως κουραστικό κείμενο. Το πρόβλημα μας σε αυτή την γ@μωκοινωνία, είναι το άτομο, ο άνθρωπος αυτός καθαυτός. Όλοι εμείς, που πήραμε δάνεια, που λαδώσαμε, που ψηφίσαμε για να μπει ο γιος στο δημόσιο, όλοι εμείς, έτσι απλά και ωραία, και όποιος δεν ανήκει σε αυτό το σύνολο, φταίει, γιατι ενώ ήξερε ότι γινόταν, δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει, όλοι εμείς, που καθόμασταν στους καναπέδες και βλέπαμε έργα που δεν γινόταν, λεφτά που τρωγόταν, πολιτικούς να μας ξεπουλάνε, να μας φορτώνουν με χρέη, και να τους λέμε και ευχαριστώ, να τους γλύφουμε, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, ενώ κατά βάθος τις γνωρίζαμε. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι αν δεν αλλάξουμε ως άνθρωποι, αν δεν αλλάξουμε την νοοτροπία μας, Δεν πα να βάλεις και την Μερκελ στο Μαξίμου, τα ίδια σκατά θα γίνονται.

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, και συγνώμη αν προσβάλω κάποιους, δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δε στα έχουν πει σωστά....

Αμφιβάλλω φίλε μου.

Εχω ακούσει άπειρες απόψεις απο πολλούς. Οχι απαραίτητα απο συγγενείς και γνωστούς αλλά και απο ξένους. Και θετικές και αρνητικές. Πίστεψε με οι θετικές ήταν περισσότερες. Δυστυχώς είμαι πολύ νέος και δεν την έζησα

οπότε δεν επιμένω. Η άπλετη ελευθέρια και η πολλή δημοκρατία γ@μησε αυτό τον τόπο. Αν σ'αρέσει να σε κλέβουν μέρα μεσημέρι και να φοβάσαι να περπάτήσεις ετσι οπως γίναμε αυτο είναι επιλογή σου.

Ασε που είδα σε αρκετές διαδηλώσεις μέλη του ΚΚΕ να κρατάνε πανό του Παπαδόπουλου. Τι ειρωνεία.........

Αν βγει ένας νόμος να κουβαλάμε απο ένα SCORPION η ένα Jericho o καθένας μας και να γίνεται η μάχη έξω πάω πάσο. Θα κάνουμε και εξάσκηση στην σκοποβολή.

Το θέμα είναι οτι όσα likes και να γίνουν σε αυτό το thread οσες σελίδες και να γεμίσουμε δεν θα αλλάξει τπτ αν δεν αλλάξουμε τα πράγματα εμείς. Καθώς και τους εαυτούς μας.

Πάρε ως έσχατο παράδειγμα τους @λβανούς και τους Το@ρκους. Υπάρχει ανάμεσα τους τουλάχιστον μια ομόνοια. Εμεις έχουμε ανάμεσα μας ένα @ και μισό. Πως θα δαγκώσουμε τον διπλανό.

Το μόνο που νοιάζει (μάλλον ένοιαζε) τους Ελληνες τα τελευταία 25-30 χρόνια ήταν πως θα μπούν στο δημόσιο, πως θα κάνουν κομπίνες στην εφορία για να φοροδιαφύγουν, πως θα κλέψουν το IKA, πως θα βάλουν τα μαμόθρεφτα τους στο

δημόσιο χωρίς να ιδρώσουν ψάχνοντας για δουλειά μέσω των πολιτικών μαγαζιών που είχαν στηθεί, πως θα πάρουν αυτοκίνητα να δειχτούν, εξοχικά, που θα πάνε διακοπές και γενικά ενα ατελείωτο παρταλίκι με σβησμένο απο

το χάρτη το "Βοήθα τον πλησίον σου". Πως περιμένεις λοιπόν να πάει μπροστά ένα σύνολο ανθρώπων που είναι παρτάκηδες (οι περισσότεροι) και που διακατέχονται απο λ@μογιά, π@υστιά και το πως θα γ@μήσουν τον διπλανό

τους πατώντας επι πτωμάτων ? Πόσοι είναι αυτοί πολιτικοί (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ψηφίσαμε εμείς) και που ξεκ@λιάστηκαν στις μίζες και τα λεφτα κοιτώντας μόνο πως θα γεμίσουν την τσέπη τους πουλώντας το κράτος και μαζι με αυτό

εμας και το μέλλον μας ? Και μην ξεχνάμε οι πολιτικές παρατάξεις καθρεφτίζουν την κοινωνιά. Αμα είναι παλιόπο@στες αυτοί καταλάβαίνεις τώρα. Αρα μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας.

Το ηθικό δίδαγμα πάντως αυτης της κυβερνησης είναι πως 1)Οι μ@λ@κίες επιστρέφονται και μάλιστα με βαρύ τόκο 2)Οι μ@λ@κες έλκονται και 3)Οτι κάνεις σ'αυτό τον κόσμο το λούζεσαι.

Έγινε επεξεργασία από Seaside
Link to comment
Share on other sites

Τελικα μετα την φραση "Η καρδια μου ειναι αριστερη και η τσεπη μου δεξια" υπαρχει και η φραση "Η καρδια μου ειναι δεξια και η τσεπη μου αριστερη"

Τι να το κανω ρε παιδια να εχετε ολη την καλη διαθεση να βοηθησετε για το καλο της κοινωνιας και ταπανταολα αμα θελετε να περασουμε μεσα απο καθεστωτα που ειναι ο ορισμος του ΓΤΠΚ.

Σε λιγο θα πουμε οτι μονο με δικτακτορια και βουρδουλα παει μπροστα ο τοπος. Ε σε αυτον τον τοπο δεν θα γουσταρα να ζω (και ουτε να τον ξερω οτι υπαρχει κιολας) και να τον χαιρεστε.

Δυστυχως, για οσους το πιστευουν "ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα" αλλα παντοτε "τα μεσα ειναι εκεινα τα οποια θα καθοριζουν τον σκοπο"

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια ποιο ειναι το προβλημα σας με τον ΓΑΠ 2 χρόνια? Εχει κανει κατι απο αυτα που ελεγαν τα μνημονια? Καταφερε μετα απο 2 χρονια να μην εχει κανει τιποτα. Ουτε ξεπουλησε περιουσια, ουτε απολυσεις δημοσιου εχει κανει, ουτε σοβαρες περικοπες εχει κανει μεχρι τα 1500 ευρω, ουτε τα χαρατσια εχει εισπραξει ακομα, ουτε εχουν κανει κιχ οι τουρκοι κτλ κτλ. Τωρα αν περιμενατε να μην εχουμε νιωσει απολυτως τιποτα μετα απο 2 χρονια ΔΝΤ μαλλον ζητατε πολλα. Σε καμια αλλη χωρα με ΔΝΤ δεν ηταν τοσο απαλα τα 2 πρωτα χρονια.

Τωρα με το δημοψηφισμα παλι τι ζορι τραβατε? Ετσι κι αλλιως για να τραβηξουμε το δρομο της τελευταιας συμφωνιας σαν κρατος πρεπει η κοινωνια να την εχει αποδεχτει, αυτη και τις συνεπειες/δυσκολιες της. Δεν εχει νοημα να πει ναι ο ΓΑΠ στη Μερκελ και εμεις εδω να μην πληρωνουμε φορους, να απεργουμε 5 μερες την εβδομαδα κτλ.

Κι αμα θελετε να ριξετε την κυβερνηση ΓΑΠ 'η την επομενη απλα σταματειστε να πληρωνετε φορους, φπα κτλ.... σε 2 μηνες η χωρα θα ειναι μπουρδελο κ θα παει σε εκλογες ελεω χαους.

Αλλα πειτε και καμια γνωμη για το πως αντιλαμβανεστε τα παρακατω?

Το δημοψηφισμα ηταν πιεση προς τους ξενους για καλυτερευση της συμφωνιας ή πιεση προς τους Ελληνες για αποδοχη αυτης αλλιως εξοδος απο ευρω?

Για ποιο λογο τα ΜΜΕ=ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ=ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ=ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ εχουν σκισει τον ΓΑΠ απο το δημοψηφισμα και μετα?

Ηταν μια μεγαλη μπλοφα του ΓΑΠ+ΜΕΡΚΕΛ στην οποια επεσε μεσα ολος ο πλανητης και παιζουν ολοι το ρολο του λαγου στην αποδοχη της συμφωνιας?

Πιστευετε οτι τα συμφεροντα που ανεφερα πιο πανω θα επιτρεψουν να γινουν εκλογες στην Ελλαδα αν υπαρχει κινδυνος απο το αποτελεσμα να την κανουμε απο το ευρω? Ουτε για αστειο λεω εγω.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια ποιο ειναι το προβλημα σας με τον ΓΑΠ 2 χρόνια? Εχει κανει κατι απο αυτα που ελεγαν τα μνημονια? Καταφερε μετα απο 2 χρονια να μην εχει κανει τιποτα. Ουτε ξεπουλησε περιουσια, ουτε απολυσεις δημοσιου εχει κανει, ουτε σοβαρες περικοπες εχει κανει μεχρι τα 1500 ευρω, ουτε τα χαρατσια εχει εισπραξει ακομα, ουτε εχουν κανει κιχ οι τουρκοι κτλ κτλ. Τωρα αν περιμενατε να μην εχουμε νιωσει απολυτως τιποτα μετα απο 2 χρονια ΔΝΤ μαλλον ζητατε πολλα. Σε καμια αλλη χωρα με ΔΝΤ δεν ηταν τοσο απαλα τα 2 πρωτα χρονια.

Τωρα με το δημοψηφισμα παλι τι ζορι τραβατε? Ετσι κι αλλιως για να τραβηξουμε το δρομο της τελευταιας συμφωνιας σαν κρατος πρεπει η κοινωνια να την εχει αποδεχτει, αυτη και τις συνεπειες/δυσκολιες της. Δεν εχει νοημα να πει ναι ο ΓΑΠ στη Μερκελ και εμεις εδω να μην πληρωνουμε φορους, να απεργουμε 5 μερες την εβδομαδα κτλ.

Κι αμα θελετε να ριξετε την κυβερνηση ΓΑΠ 'η την επομενη απλα σταματειστε να πληρωνετε φορους, φπα κτλ.... σε 2 μηνες η χωρα θα ειναι μπουρδελο κ θα παει σε εκλογες ελεω χαους.

Αλλα πειτε και καμια γνωμη για το πως αντιλαμβανεστε τα παρακατω?

Το δημοψηφισμα ηταν πιεση προς τους ξενους για καλυτερευση της συμφωνιας ή πιεση προς τους Ελληνες για αποδοχη αυτης αλλιως εξοδος απο ευρω?

Για ποιο λογο τα ΜΜΕ=ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ=ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ=ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ εχουν σκισει τον ΓΑΠ απο το δημοψηφισμα και μετα?

Ηταν μια μεγαλη μπλοφα του ΓΑΠ+ΜΕΡΚΕΛ στην οποια επεσε μεσα ολος ο πλανητης και παιζουν ολοι το ρολο του λαγου στην αποδοχη της συμφωνιας?

Πιστευετε οτι τα συμφεροντα που ανεφερα πιο πανω θα επιτρεψουν να γινουν εκλογες στην Ελλαδα αν υπαρχει κινδυνος απο το αποτελεσμα να την κανουμε απο το ευρω? Ουτε για αστειο λεω εγω.

ο γαπ σου δινει το εξτασι?

Link to comment
Share on other sites

WTB εξηγηση γιατι η συγκυβερνηση (or whatever) θα κρατησει μονο για 3ς μηνες και μετα να γινουν εκλογες ωστε να εχουμε παλι ενα κομμα στην εξουσια? Πιο το κερδος? Μονο και μονο για να παρουμε την 6η δοση? Αυτο δεν μπορουσενα το κανει ο ΓΑΠ δηλαδη μονος του χωρις ξεκινησει ολο αυτο το νταβαντουρι? Και απλα να παει σε εκλογες (συνεχιζοντας βεβαια να ειναι στην εξουσια μεχρι να διεξαχθουν)?

Link to comment
Share on other sites

Ποιοι μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια...υποκρισία!

Πάντα ''θα ανήκουμε'' κάπου, απλά τώρα διεκδικούν λίγο απ το κουφάρι και οι Γερμανοί/Γάλλοι.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=JFPfeWYIF0U&feature=related]Α.Παπανδρέου-Προτιμούμε να ανήκομεν εις τους Έλληνες - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Τα εχουμε καλυψει ολα τοσο καιρο σε 300+ σελιδες! Αλλα δεν βρισκουμε λυση αν καταλαβα σωστα. Και δεν εννοω οτι λυση ειναι να καναμε αλλες επιλογες στο παρελθον,μιλαω για τωρα,για αυριο. Αν υπαρχει καποιος που μπορει να καταφερει κατι ας το κανει και δεν με ενδιαφερει ποιος κυβερνα. Αλλα ειναι ξεφτιλα να τρωγομαστε μεταξυ μας! Θελω να κυβερνησουν για ενα μηνα ολες οι παραταξεις αυτο το κρατιδιο και να δουμε ολοι μας ποσο ικανοι ειμαστε! Μετα ας κρινουμε με αποδειξεις και οχι με λογια και μαγκιες στα χαρτια.

Link to comment
Share on other sites

Ποιοι μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια...υποκρισία!

Πάντα ''θα ανήκουμε'' κάπου, απλά τώρα διεκδικούν λίγο απ το κουφάρι και οι Γερμανοί/Γάλλοι.

Α.Παπανδρέου-Προτιμούμε να ανήκομεν εις τους Έλληνες - YouTube

Καλός ήταν και αυτός.

Αυτόκλητοι σωτήρες που ορέχθηκαν έναν ξερριζωμένο λαό ως εκλογική μάζα.

Τίποτε περισσότερο ,τίποτε λιγότερο.

Πατριδοκάπηλοι και εξαγοραστές συνειδήσεων.

Link to comment
Share on other sites

Επικρατεί ένα κλίμα τον τελευταίο χρόνο, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το μόνο που έκανε ήταν ότι δανείστικε πολλά λεφτά και χρέωσε το ελληνικό κράτος.

Μέχρι πριν από 2 χρόνια, τον θεωρούσαν τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια ποιο ειναι το προβλημα σας με τον ΓΑΠ 2 χρόνια? Εχει κανει κατι απο αυτα που ελεγαν τα μνημονια? Καταφερε μετα απο 2 χρονια να μην εχει κανει τιποτα. Ουτε ξεπουλησε περιουσια, ουτε απολυσεις δημοσιου εχει κανει, ουτε σοβαρες περικοπες εχει κανει μεχρι τα 1500 ευρω, ουτε τα χαρατσια εχει εισπραξει ακομα,

Οι περισσότεροι υπουργοί (βλ. ΟΛΟΙ) νομίζουν ότι με το που έβγαλαν ένα νόμο που λέει "'ετσι αυτό έτσι το άλλο" έλυσαν και το πρόβλημα. Η εφαρμογή του δεν τους απασχολεί. Το πρόβλημά μου με το ΓΑΠ και την κυβέρνηση είναι αυτό. Στις λίγες εξαιρέσεις που δε συναίβει αυτό, συμβαίνει το άκρο αντίθετο: προσπαθεί σε μια μέρα να ισιώσει στραβά 10ετιών με μεθοδο "πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι" γιατί και καλά δεν πάει άλλο. Είναι φανερό ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τόσο όγκο αλλαγών, πόσο μάλλον με τον κόσμο αρνητικά διατεθημένο απέναντί τους. Γιατί να είμαι μαζί τους? Έβαλαν κανένα κλέφτη μέσα? Μεταξύ τους κυκλοφορούν ακόμη τα λαμόγια. Δε με νοιάζει τι θα είναι αυτός που θα καθαρίσει τα σκ@τ@! Ας είναι και ταγματάρχης! Αν είναι να βάλει τις βάσεις για να πάει μπροστά η χώρα, άλλά μόνο αυτό (!), ας είναι οποιος θέλει, ο Τσίπρας, η Παραρήγα, ο Χ τεχνοκράτης, ο θεός ο διάβολος, όποιος θέλει ας είναι.

Δεν εχει νοημα να πει ναι ο ΓΑΠ στη Μερκελ και εμεις εδω να μην πληρωνουμε φορους, να απεργουμε 5 μερες την εβδομαδα κτλ.

Γιατί να πληρώσει ο κόσμος φόρους? Μπήκε φυλακή κανένας κλέφτης? και μη μου πεις παραγράφηκαν.... Γιατί να πληρώσει ο επαγγελματίας ΙΚΑ? Τι είναι το ΙΚΑ? το 2ο πορτοφόλι του κράτους. Όποτε γουστάρουνε του βάζουνε χέρι, το παίζουν σε τοξικά, το κουρεύουν, whatever.

Αλλα πειτε και καμια γνωμη για το πως αντιλαμβανεστε τα παρακατω? 1... 2... 3....

Το #3. Ηταν μια μεγαλη μπλοφα του ΓΑΠ+ΜΕΡΚΕΛ στην οποια επεσε μεσα ολος ο πλανητης για να κοντρολάρει την κατάσταση εδώ ο ΓΑΠ, όπως και το κατάφερε. Δυστυχώς είμαστε τόσο πρόβατα και τόσο χαμένοι στην καθημερινότητά μας (δικαιολογημένα εν μέρη - μας έχουν εκπαιδεύσει συν τοις άλλοις) που είναι εύκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά μας.

Link to comment
Share on other sites

Επικρατεί ένα κλίμα τον τελευταίο χρόνο, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το μόνο που έκανε ήταν ότι δανείστικε πολλά λεφτά και χρέωσε το ελληνικό κράτος. Μέχρι πριν από 2 χρόνια, τον θεωρούσαν τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.

O ΑΓΠ ήταν λαοφιλής γιατί πρόσεξε τους ψηφοφόρους του (και τώρα την πληρώνουμε όλοι, απλά κάποιοι είναι χορτάτοι και με αρκετό "λοίπος" για να βγάλουν την δύσκολη 10ετία και βάλε που έρχετε. Κατά τ'άλλα ήταν ερασιτέχνης και τυχοδιώκτης όπως η πλειοψηφεία των πολιτικών μας. Σύγκρινε τώρα ελληνική πολιτική και διαχείριση π.χ. με τον γερμανό που λέει στους γερμανούς "θα βάλουμε Χ% επιπλέον φόρο τώρα γιατί σε 3 χρόνια που έρχεται ύφεση θα στριμωχτούμε ενώ έτσι θα είμαστε προετοιμασμένοι και θα την βγάλουμε χαλαρά". Εδώ λέμε, φάε σήμερα τα σημερινά, φάε και αυτά που έχουμε για μεθαύριο. Αγοράζαμε όπλα τη μια χρονιά (δε λέω καλώς ή κακώς) και βάζαμε τον λογαριασμό στον προϋπολογισμό μιας τετραετίας+ μετά, ή αγοράζαμε για να δημιουργηθεί απλά σκηνικό μίζας. Ε! πόσο να πάει έτσι..... σαν τις πιστωτικές κάρτες είναι... κάποια στιγμή η αλόγιστη χρήση τους σε πιάνει από το λαιμό.

Link to comment
Share on other sites

O ΑΓΠ ήταν λαοφιλής γιατί πρόσεξε τους ψηφοφόρους του (και τώρα την πληρώνουμε όλοι, απλά κάποιοι είναι χορτάτοι και με αρκετό "λοίπος" για να βγάλουν την δύσκολη 10ετία και βάλε που έρχετε. Κατά τ'άλλα ήταν ερασιτέχνης και τυχοδιώκτης όπως η πλειοψηφεία των πολιτικών μας. Σύγκρινε τώρα ελληνική πολιτική και διαχείριση π.χ. με τον γερμανό που λέει στους γερμανούς "θα βάλουμε Χ% επιπλέον φόρο τώρα γιατί σε 3 χρόνια που έρχεται ύφεση θα στριμωχτούμε ενώ έτσι θα είμαστε προετοιμασμένοι και θα την βγάλουμε χαλαρά". Εδώ λέμε, φάε σήμερα τα σημερινά, φάε και αυτά που έχουμε για μεθαύριο. Αγοράζαμε όπλα τη μια χρονιά (δε λέω καλώς ή κακώς) και βάζαμε τον λογαριασμό στον προϋπολογισμό μιας τετραετίας+ μετά, ή αγοράζαμε για να δημιουργηθεί απλά σκηνικό μίζας. Ε! πόσο να πάει έτσι..... σαν τις πιστωτικές κάρτες είναι... κάποια στιγμή η αλόγιστη χρήση τους σε πιάνει από το λαιμό.

Δεν το αναφέρω για να σχολιάσουμε το τι έκανε, αλλά το ότι σε ένα χρόνο από ηγέτης έγινε προδότης.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.