Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Τοουυυυτ ……. Τοοουυυτ …… τοοοουτ..

GAP: Έλα Αντώνη

….

AS: Ποιος είναι?

GAP: Έλα ρε μ#λ#κα, ο Γιώργος είμαι!

AS: Που είσαι ρε Γιώργο? ….. από πού παίρνεις?

GAP: Στη βουλή είμαι ρε π#πάρα …… βιάζομαι γιατί με περιμένουν να ξεκινήσω το υπουργικό …… φωνάζουν οι μαλάκες. Άκου ρε …..

AS: Τι είναι?

GAP: Σκάσε και άκου ……. Όλα πάνε καλά. Όλοι μιλάνε για εθνική τραγωδία και ψάχνονται να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα υπογράψει τη δανειακή συνθήκη. Είχα λίγες αντιδράσεις αλλά τα κανόνισα……

AS: Πρέπει να τράβηξες χοντρό ζόρι ……. Μπράβο!

GAP: Τι να κάνω ……. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί μου είχαν πρήξει τ’ αρχ#δια! …. Δεν θα μασίσουμε τώρα στο τέλος ….

AS: Ρε Γιώργο, φοβάμαι λίγο …… θα το καταπιεί ο λαός? ….. ή θα μας κρεμάσουν ανάποδα …..

GAP: Έλα δε θέλω μαλ#κίες …… θα το καταπιούν αμάσητο ….. είναι πολλά τα φράγκα ….. μην κάνεις πίσω θα σε σκίσω! ….. να βγεις τώρα και να πεις ότι δέχεσαι συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και να εγκρίνει η βουλή τη δανειακή συνθήκη να πάρουμε την 6η δόση …… τώρα …. Κατάλαβες? …… μετά θα κατέβω και θα αρχίσω το υπουργικό συμβούλιο …… εντάξει? ……. Εντάξει ρε μαλ#κα?

AS: Οκ …. Αλλά φοβάμαι … ο λαός θα μας …..

GAP: Άντε ρε μαλ#κα ….. ποιος λαός ρε ηλίθιε? …. Άντε γα&*^#σου κάνε τις δηλώσεις

……

AS: Καλά ……πάω ……

Τουτ … τουτ …… τουτ ……. Ναι ρε, θα πάω ρε μαλάκα, αλλά να ξέρεις ότι θα μας γa&*^σουν αργά ή γρήγορα ……

με hoax email

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ

Ξεβράκωμα από γνωστό οικονομολόγο.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Οι λόγοι που η Ελλάδα, δια στόματος πρωθυπουργού, έπρεπε να έχει ασκήσει βέτο στην τελευταία 'Συμφωνία'

Τρεις ήταν οι άξονές της: (1) Ελληνικό χρέος, (2) Χρηματοδότηση Ιταλίας-Ισπανίας μέσω ενός ενισχυμένου EFSF, (3) Επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ας δούμε γιατί η Συμφωνία στην οποία κατέληξαν ήταν απαράδεκτη και ως προς τους τρεις αυτούς άξονες.

(1) Ελληνικό χρέος

Το μεγάλο σφάλμα της ΕΕ είναι η επιμονή της να μην χαρακτηριστεί ως 'πιστωτικό γεγονός' το κούρεμα των προ του Μαΐου 2010 ομολόγων. Το σκεπτικό είναι ότι ένα τέτοιο 'γεγονός' θα πυροδοτήσει τα ασφάλιστρα CDS με αποτέλεσμα (α) να κερδίσουν οι κερδοσκόποι που τα αγόρασαν, και (β) να χάσουν κι άλλα οι τράπεζες που τα εξέδωσαν. Ανοησίες! Οι κερδοσκόποι έχουν πιο πολλά να κερδίσουν αν δεν πυροδοτηθούν τα CDS. Από την περασμένη εβδομάδα, hedge funds αγοράζουν σωρηδόν ελληνικά ομόλογα (με έκπτωση 60% από την ονομαστική τους αξία) τα οποία λήγουν τα επόμενα δύο χρόνια. Γιατί; Επειδή η Συμφωνία επιμένει ότι το κούρεμα είναι εθελοντικό (ώστε να μη αποτελεί 'πιστωτικό γεγονός'). Τα hedge funds αυτά αγοράζουν με σκοπό να απαιτήσουν να πληρωθούν και την τελευταία δεκάρα απειλώντας ότι, διαφορετικά, θα προσφύγουν στην ISDA (την επιτροπή στην Ελβετία που αποφασίζει πότε έγινε 'πιστωτικό γεγονός') η οποία, θέλοντας και μη, θα αναγκαστεί να πυροδοτήσει τα CDS. Αν τους "βγει", θα έχουν αποδόσεις πάνω από 120%. Ποιος είπε λοιπόν ότι η πυροδότηση των CDS ωφελεί τους κερδοσκόπους; Το αντίθετο συμβαίνει. Αν η ΕΕ απεμπολούσε την φοβία για την πυροδότηση των CDS, θα επέλεγε ένα υποχρεωτικό κούρεμα της τάξης του 80%, θα επέτρεπε στις τράπεζες που έχουν αγοράσει CDS να επωφεληθούν από την ασφάλεια που αυτά τους παρέχουν, τα hedge funds θα έχαναν τα στοιχήματά τους και, το πιο σημαντικό, δεν θα ζητούσαν οι ευρωπαίοι από την Ελλάδα €30 δισ σε δωράκια για τους τραπεζίτες ώστε οι τελευταίοι να αποδεχθούν να προσποιούνται ότι το κούρεμα του 50% θα είναι εθελοντικό.

Συνεπώς, το ελάχιστο που έπρεπε να απαιτήσει ο κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες ήταν η υποχρεωτικότητα του κουρέματος, η μεγαλύτερη έκτασή του (τουλάχιστον 70%), η πυροδότηση των CDS, και η συμμετοχή στο κούρεμα και των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ. Επί πλέον, έπρεπε να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η παράλληλη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης του 10% του ΑΕΠ της χώρας. Γιατί αν η Ευρώπη ενδιαφέρεται πραγματικά για το ποσοστό χρέους μας το έτος 2020 θα πρέπει όχι μόνο να ελαφρύνει τον αριθμητή του κλάσματος (το χρέος) αλλά και να ενισχύσει τον παρονομαστή του (το ΑΕΠ).

(2) Χρηματοδότηση Ιταλίας-Ισπανίας μέσω ενός ενισχυμένου EFSF

Δώστε βάση σε τι συμφωνήσαμε ως προς αυτό το ακανθώδες ζήτημα, από το οποίο βέβαια εξαρτώνται όλα τα της χώρας μας σενάρια (καθώς τα πάντα είναι στον αέρα, ως προς την Ελλάδα, ενόσω Ιταλία και Ισπανία καταρρέουν): Συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε να καλύψουμε μια τρύπα των €3000 δισ με ένα ποσό των €250 δισ (τόσα έχουν απομείνει στα ταμεία του EFSF μετά από τα πακέτα διάσωσης Ιρλανδίας και Πορτογαλίας). Πως γίνεται αυτό; Αποφασίσαμε, λέει, το EFSF να δανειστεί από ιδιώτες €5 για κάθε €1 που διαθέτει. Έτσι, τα €250 δισ για γίνουν πάνω από €1000 δισ. Και επειδή αυτά δεν φτάνουν για να καλυφθεί η τρύπα των €3000 δισ που είναι το χρέος της Ιταλίας και της Ισπανίας, συμφωνήσαμε ότι, αντί να τους δανείζει το EFSF (όπως κάνει στην Ιρλανδία, ή όπως η τρόικα δάνεισε εμάς), θα κάνουμε το εξής πανέξυπνο: Θα βάλουμε τους ιδιώτες να δανείζουν τις δύο αυτές χώρες και το EFSF θα τους ασφαλίζει σε περίπτωση έως και 20% κουρέματος. Τέλειο;

Κοιτάξτε τώρα να δείτε πόσο γελοία είναι όλα αυτά. Πρώτον, το EFSF ουσιαστικά θα εκδίδει ασφαλιστήρια τύπου CDS για να ασφαλίζει τους νέους ομολογιούχους της Ιταλίας και της Ισπανίας. Ποιοι θα το κάνουν αυτό; Οι ίδιοι οι ευρωπαίοι που μόλις τώρα επέβαλαν στους ομολογιούχους του ελληνικού χρέους 'εθελοντικό' κούρεμα 50% στερώντας τους παράλληλα το δικαίωμα να εξαργυρώσουν τα ασφάλιστρα CDS που είχαν αγοράσει! Γιατί να πιστέψουν το EFSF οι ιδιώτες που σκέφτονται να αγοράσουν Ιταλικά ομόλογα ότι η Ευρώπη δεν θα τους την φέρει, σε μια δύσκολη στιγμή, όπως συνέβη με τους κατόχους των CDS επί των ελληνικών ομολόγων; Δεύτερον, η Ευρώπη ουσιαστικά ζητά από τους ιδιώτες να την δανείσουν δύο φορές. Μία φορά να δανείσουν το EFSF, ώστε αυτό να εκδώσει ασφαλιστήρια για τα Ιταλο-ισπανικά ομόλογα. Και μια δεύτερη φορά αγοράζοντας αυτά τα Ιταλο-ισπανικά ομόλογα! Τρίτον, και φαρμακερότερον: Από τα €250 δισ εναπομείναντα διαθέσιμα του EFSF, στην βάση των οποίων θα αποζητηθούν δανεικά από τους ιδιώτες για να ασφαλιστούν τα Ιταλο-ισπανικά ομόλογα, ποιες χώρες νομίζετε ότι τα έχουν εγγυηθεί ως επί το πλείστον (αυτά τα €250 δισ); Θα με πιστέψετε αν σας απαντήσω ότι τα εγγυώνται η... Ιταλία και η Ισπανία; Στο λόγο της τιμής μου. Αυτή είναι η λύση που ενέκριναν οι ηγέτες μας την περασμένη εβδομάδα ως προς Ιταλία και Ισπανία. Να τους χαιρόμαστε.

(3) Επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών

Αυτός είναι ο άξονας όπου η διαπλοκή υπερτερεί της ανοησίας. Η 'λύση' που προκρίθηκε παρουσιάζεται μεν ως επανακεφαλαιοποίηση αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από άλλο ένα φύλο συκής ώστε να μην γίνει επανακεφαλαιοποίηση. Οι τραπεζίτες, εάν τους αφήσεις να προχωρήσουν κατά το δοκούν, δεν έχουν κανένα σκοπό να λάβουν κεφάλαια από το ευρωπαϊκό δημόσιο. Δεν χρειάζεται! Έλαβαν το πράσινο φως να τραβήξουν το ζήτημα για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να κάνουν τίποτα το ουσιαστικό. Κι αν κάνουν κάτι, εις βάρος της πραγματικής οικονομίας θα είναι. Γιατί; Επειδή ο όρος που τους επιβάλλεται είναι να φτάσει στο 9% το ποσοστό κεφαλαίων (ως προς τα ανοίγματά τους). Αντί λοιπόν να δεχθούν κεφάλαια από το EFSF (με αντάλλαγμα μετοχές που θα περάσουν στο ευρωπαϊκό δημόσιο) ώστε να πάψουν να λειτουργούν ως ζόμπι, θα προτιμήσουν να μειώσουν τα ανοίγματά τους - θα δανείζουν ακόμα λιγότερο τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ευρωπαϊκή οικονομία!

Από τα παραπάνω είναι υπεράνω οποιασδήποτε αμφισβήτησης το συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε ιερή υποχρέωση να πει όχι σε αυτήν τη 'Συμφωνία' στις Βρυξέλλες, εξηγώντας στους εταίρους μας (βλ. τους παραπάνω λόγους) γιατί όποιος αγαπά την Ευρώπη δεν μπορεί να συνυπογράφει αυτές τις ανοησίες. Όχι να πει 'ναι' εκεί και πετάξει το μπαλάκι σε έναν διχασμένο και θυμωμένο λαό στον οποίο θα πουν ότι ένα 'όχι' σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη.

Link to comment
Share on other sites

Ο ΓΑΠ έκανε άνοιγμα σε ΝΔ να πηγαίνουν μαζί στις διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό.

Κοίτα να δεις που θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης...

Αν γίνει και αυτό τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ που είδα την ομιλία του ,ο άνθρωπος δεν είχε συνοχή στην ομιλία του.Εκτός αν είναι άλλο ένα προπέτασμα ,οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται γι'αυτόν θα πρέπει να το προσέξουν....:nothing:

Link to comment
Share on other sites

το εντυπωσιακό με τον Καζάκη είναι η ιστορία που ξέρει....

ο νομικός είπε ξεκάθαρα πριν 5' οτι η υπηρεσιακή κυβέρνηση ή εθνικής ενότητας που την βάφτισε ο Σαμαράς έχει σκοπό/αρμοδιότητα να προετοιμάσει εκλογές και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

η επικύρωση της νέας σύμβασης που προτείνει ο ΣΑΜΑΡΑΣ είναι μέγιστη μούφα και αντισυνταγματική.

ήθελα να ξερα ούτε τα προσχήματα πια δεν μπορούν να κρατήσουν?

Link to comment
Share on other sites

Ακούστε τον... τα λεει οπως ακριβως πρέπει, παντα με επιχειρήματα και γεγονότα...

Αρχικά τον έβλεπα με λίγους δισταγμούς και καχυποψία ,λόγω ίδρυσης ΕΠΑΜ ,αλλά τελικά άλλαξα στάση απέναντί του.

Πλέον ο μόνος κομμουνιστής που παραδέχομαι για την αντικειμενικότητά του και τις απόψεις του.Πιο πολύ και από τον Μπογιόπουλο ,που καλά τα λέει στην TV,αλλά και αυτός γύρω απ'τον ίδιο ιδεολογικό πυρήνα με τους άλλους αριστεριστές βρίσκεται.

Ακόμα και για το μεταναστευτικό ο Καζάκης έχει μιλήσει σοβαρά και με λογικά επιχειρήματα.

Τον παρακολουθούμε λοιπόν !!! :T:

Link to comment
Share on other sites

Καραμανλής -> Παπανδρέου -> Σαμαράς

Έχω την εντύπωση ότι μας αξίζει έτσι όπως έχουμε καταντήσει...

[Δεν την έχω, απλά σκέψη που πέρασε πριν λίγο που άκουγα τον Σαμαρά]

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.