Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

[MENTION=1086]Hero[/MENTION] Φέρε επιχειρήματα και μετά μιλάμε.

Αναρωτιέμαι το νόημα αυτής της δημοσίευσής σου και τι σκοπό επιδιώκεις με τέτοιου είδους εξαθλιωτικά μηνύματα. Συνεχίζω να αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να επαναξιολογώ τις προτάσεις που αποτυπώνονται σε μία δημόσια συζήτηση ή να παραμείνω κλειστόμυαλος και προκατειλημμένος.

Τίθεται το ερώτημα αν έχεις συναίσθηση που οδηγεί το ύφος της δημοσίευσής σου και σε ερωτώ, σε τι πράγμα θέλεις να επιχειρηματολογήσω. Βέβαια, σκέφτομαι μήπως είναι προτιμότερο να απαντήσω σε ανάλογο ύφος με την εξής πρόταση

"Βγες έξω από την Ελλάδα να δεις τον κόσμο και μετά μιλάμε"

Αν είσαι λίγο έξυπνος, θα μπορείς να διακρίνεις που οδηγεί αυτού του είδους η αντιπαράθεση.

Αν δεν είσαι, λυπάμαι αλλά δεν είμαι ο καταλληλότερος για βοήθεια.

Στο παραπάνω θέμα κατακρίνεις στοιχεία από μία φωτογραφία από τις εκατοντάδες που βγήκαν εκείνη τη μέρα και οι δημοσιεύσεις σου εδώ και χρόνια έχουν την νοοτροπία της δασκάλας του δημοτικού που φαντασιωνόταν με ένα πίνακα ζωγραφικής.

Συλλογικό τρόπο σκέψης και ώριμη συμπεριφορά δεν αποκτάς ούτε από τη δασκάλα, ούτε από την μεσήλικα, ούτε από μένα, ούτε από το παπά της γειτονιάς. Η αντιμετώπιση αυτή αποκτάται από όλους που απαρτίζονται στον κόσμο και αναλογίζονται οι αξίες και η ηθική.

Αρκετοί στο λάμπη σου απαντούν με σεξιστικά, χαβαλετζίδικα σχόλια και ανταποκρίνεσαι εξίσου το ίδιο, χωρίς να είμαι βέβαιος αν συνειδητοποιείς το πρόβλημα, για τον εαυτό σου και μόνο. Θα μπορούσα να συμμετέχω στον ίδιο ρυθμό με τους προαναφερόμενους ή απλά να αγνοώ τις ορμητικοπνευματικές σου εκφάνσεις αλλά ειλικρινά θεωρώ, κοινωνικά καλό, να ανταποκριθώ διαφορετικά.

Κι επανέρχομαι στο θέμα με την εξής ερώτηση.

Επιχειρήματα πάνω σε τι?

Στο αν η ύπαρξη της θετικής διάθεσης πρέπει να εκφράζεται σε ένα τόσο δύσκολο έργο? Στο αν θα πρέπει να υπάρχει θετική ενέργεια την ίδια στιγμή που όλοι μας επιθυμούμε ένα θετικό αποτέλεσμα?

Και πως ακριβώς συνδέεις αυτή τη κρίση με τον πόλεμο όπου οι άνθρωποι πλήττονται σωματικά ενώ ο σημερινός βίος είναι ψυχολογικός?

Είναι επίσης γεγονός ότι τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ο εγκέφαλός σου αναλύει πληροφορίες ώστε να βρει λάθη με στόχο να απαντήσει, να μου την πει, να βγει ο σωστός. Εάν απατώμαι, τότε θα μπορείς να είσαι ικανός να υποστηρίξεις τα θετικά στοιχεία σε αυτό το μήνυμα και στα υπόλοιπα που υποστήριξαν την διάθεση, ή το κέφι αν προτιμάς.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά. Οι αγωνιστές του '21 ήταν μες την τρελλή χαρά,

Στρατο εχεις παει -για να παρατηρησεις αυτο που λεω-?Η βλεπεις μονο καθε 25 Μαρτιου στο Μεγκα τους "αγωνιστες του 21"?

Link to comment
Share on other sites

Και να γίνει επανάσταση μέσα στο χειμώνα θα γίνει για να μην αλλάξει τίποτα όχι για να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Επανάσταση με λάθος στόχο είναι λάθος επανάσταση.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1086]Hero[/MENTION]

Αναρωτιέμαι το νόημα αυτής της δημοσίευσής σου και τι σκοπό επιδιώκεις με τέτοιου είδους εξαθλιωτικά μηνύματα.

Χμ,για να δω.Ποιός ήταν αυτός που πριν λίγο επέλεξε να μπει στη συζήτηση με ένα post που δεν είχε κανένα άλλο στόχο παρά να με κράξει.

Με είπες κομπλεξικό,οκ ότι νιώθει κανείς,αλλά αναρωτήθηκες ίσως γιατί να έσβησα τελικά την απάντηση στο post σου αυτό; Όχι μάλλο,οπότε ξανατσέκαρε αυτό:

Είναι επίσης γεγονός ότι τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ο εγκέφαλός σου αναλύει πληροφορίες ώστε να βρει λάθη με στόχο να απαντήσει, να μου την πει, να βγει ο σωστός.

Αν το ήθελα ,θα το είχα συνεχίσει από πριν,που υποτίθεται θίχτηκα απ'την προσωπική επίθεση που έκανες,χαρακτηρίζοντας με σε γενικές γραμμές βλάκα.

Αλλά σκέφτηκα δεν αξίζει,εν τέλει ποιός έξυπνος έχει βρει λογική και νόημα στο να λέει έναν άλλον συνάνθρωπο βλάκα ,επειδή δεν συμφωνεί μαζί του...δεν ξέρω...

Αφού όμως δεν μου άφησες περιθώρια και συνέχισες να με προσβάλεις ακόμα και όταν εγώ έσβησα τη δημοσίευση θα ακολουθήσουν δυο πράγματα:

1.Αυτό που λες ότι απλά κοιταώ να την πω σε κάποιον και που παρέθεσα πριν από τα λόγια σου,να που το κάνεις εσύ ο ίδιος.

Και μην δικαιολογείς την απόφασή σου να απαντήσεις σε ένα σβησμένο post έτσι:

Θα μπορούσα να συμμετέχω στον ίδιο ρυθμό με τους προαναφερόμενους ή απλά να αγνοώ τις ορμητικοπνευματικές σου εκφάνσεις αλλά ειλικρινά θεωρώ, κοινωνικά καλό, να ανταποκριθώ διαφορετικά.

γιατί ο ίδιος αναιρείς και αυτό:

Συλλογικό τρόπο σκέψης και ώριμη συμπεριφορά δεν αποκτάς ούτε από τη δασκάλα, ούτε από την μεσήλικα, ούτε από μένα, ούτε από το παπά της γειτονιάς. Η αντιμετώπιση αυτή αποκτάται από όλους που απαρτίζονται στον κόσμο και αναλογίζονται οι αξίες και η ηθική.

(του οποίου την ύπαρξη δεν μπορώ να πω ότι πολύκατάλαβα ή βρήκα σωστή).

Λες λοιπόν για δασκάλες,παπάδες και δε ξέρω τι,αλλά στο τέλος μου δηλώνεις ότι μου απαντάς γιατί θες να με διδάξεις και γιατί είναι και κοινωνικά καλό;

Yeah,ένας βλάκας λιγότερος.Μετά τον Χύτρα ποιός έχει σειρά;

2.

Τίθεται το ερώτημα αν έχεις συναίσθηση που οδηγεί το ύφος της δημοσίευσής σου και σε ερωτώ, σε τι πράγμα θέλεις να επιχειρηματολογήσω.

Με το πρώτο δεν ασχολούμαι,στην ερώτησή σου,ζητάω επιχειρήματα,αντεπιχειρήματα αν το θες έτσι στο πού είμαι λάθος,πού έχω άδικο κτλπ.Σίγουρα τα προτιμώ από προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς που κάνεις χωρίς να με γνωρίζεις προσωπικά.

Αυτά είναι φτηνιάρικες εκφράσεις ανθρώπων που δεν ξέρουν γιατί διαφωνούν με το συνομιλητή τους ή πολύ απλά δεν τον συμπαθούν.

Κάτι που θυμάμαι απ΄το σχολείο εκτός από τα "κομπλεξοεπαναστατικά" ήταν και αυτού του είδους οι συμπεριφορές ανθρώπων,παιδιάστικες!

Αν είσαι λίγο έξυπνος, θα μπορείς να διακρίνεις που οδηγεί αυτού του είδους η αντιπαράθεση.

Αν δεν είσαι, λυπάμαι αλλά δεν είμαι ο καταλληλότερος για βοήθεια.

Μη λυπάσαι για μένα,δε με ξέρεις και δε ζήτησα κανενός τη βοήθεια,δάσκαλε.

Και σκέφτηκα εφόσον είμαι βλάκας,όπως φαίνεται να πιστεύεις,να επαναπροσδιορίσω την εξυπνάδα σύμφωνα με το πώς τη βλέπουν οι γύρω και όσοι μας θεωρούν χαζούς.Λές ;

Γιατί εγώ θα επιμείνω να με περνάν για βλάκα παρά να μπω στη διαδικασία.

Ο βλάκας λάμπει από εξυπνάδα, όσο διατηρεί τη σιωπή

Ο έξυπνος άνθρωπος πλήττει εκεί που οι περισσότεροι διασκεδάζουν Ντιουκλό Ζ.

Ο εξυπνότερος πάντα υποχωρεί! Τι μεγαλειώδης σκέψη! Εξηγεί γιατί στη γη κυριαρχεί η ανοησία Έσεμπαχ Μ.

Ο κουτός άνθρωπος έχει την καρδιά στην γλώσσα του, ενώ ο έξυπνος έχει την γλώσσα στην καρδιά του Θουκυδίδης

Μάλιστα, μπορείς έξυπνα να μιλάς, όμως καλύτερα είναι έξυπνα να σιωπάς Πλούταρχος

Tην απάντησή μου στο ερώτημά σου για το που πρέπει να επιχειρηματολογήσεις την έκανα απλά για να σου δείξω τι εννούσα με εκείνο το post μου ως απάντηση,δεν θέλω να κάνω συζήτηση μαζί σου,γιατί δε βρίσκω άξιο συνομιλητή στο πρόσωπό σου.

Οπότε εγώ είμαι κομπλέ,ρίξε άλλο ένα κύρηγμα για το καλό,ως αποτέλεσμα της ανάγκης σου να επιβληθείς του βλάκα Χύτρα και είμαστε πάτσι.

Υ.Γ:Μια πρόβλεψη,θα απαντήσεις και πάλι με προσωπικές επιθέσεις και θα επαληθεύτει και το συγκεκριμένο ποστ μου.

Έτσι νιώθω...i'll be waiting!

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

Στρατο εχεις παει -για να παρατηρησεις αυτο που λεω-?Η βλεπεις μονο καθε 25 Μαρτιου στο Μεγκα τους "αγωνιστες του 21"?

Φυσικά και έχω πάει, και "κανονικό" στρατό, όχι διακοπές 10-15-20 μήνες.

Εσύ όμως μάλλον ξεχνάς το "άρτος & θεάματα". Όσο τα έχουμε αυτά, τίποτα δε θα γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς όταν στην ΕΠΟΝ και στο ΕΑΜ τραγουδούσαν ήταν ψευτοαγωνιστές. Το ίδιο και οι αριστεροί επί χούντας, που τραγουδούσαν και πήγαιναν εκδρομές (και δεν εννοώ τις εξορίες στο Μακρονήσι). Το ίδιο και τα παιδιά του Πολυτεχνείου. Ή τα ξέρω λάθος κι όλοι αυτοί ήταν με μαύρες πλερέζες

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω που νομιζα οτι "αγανακτισμενοι"/"αγανακτηση" συμαινει Θυμος με κεφαλαιο Θ.. Δεν ειπε ο Hydra να ειναι μεσα στο μοιρολοϊ και την μαυρη μαυριλα πλακωσε.. Απλως οπως και παλαιοτερα το καλοκαιρι, στιλιτευει το γεγονως οτι πανε ολοι για την πλακα τους εκει περα.. Για τις γνωριμιες, τον χαβαλε, το καφεδακι, τα χαχαχουχα και τα πηγαδακια δηθεν διανοουμενων.. Δεν εχουνε καταλαβει πως εφτασε εδω η κατασταση ή γιατι πηγαινουν εκει που πανε ή τι πρεπει να κανουν εκει περα.. Νομιζουν οτι ειναι απλως μια κοσμικη συνελευση, ψυχαγωγικου κλιματως, για να βρει ευκερια ο κοσμος να το ριξει εξω..

Μονο και μονο το γεγονως που στηνανε καντινες και τα McDonalds ειχανε γεμισει ή μηπως το χαριτομενο βιντεο με την τουρτα του ΓΑΠ, που οταν τελιωσε το ποιηματακι, ξεραθηκανε ολοι στα γελια λες και βρησκομαστε παλι στο δημοτικο.. Ε λεει πολλα για το επιπεδο "επαναστασης"..

Οπως λεω σε ολους, ΔΕΝ προκειτε να δουμε φως εαν δεν χυθει αιμα.. Εαν ο κοσμος δεν εξαγριωθει πραγματικα.. Εαν δεν γινει του πολυτεχνιου, μπροστα απ τη βουλη αυτη τη φορα.. Εισαστε ολοι εδω και βλεπετε τις ειδησεις που ανεβαινουν στο thread, εχετε πληρη γνωση της κοροϊδιας που εχει λαβει φριχτες διαστασεις.. Το ζητημα ειναι να το κατανοησει και ο υπολοιπος κοσμος αυτο και να βγει εξω με αγριες διαθεσεις..

Ειρηνικη διαμαρτυρια/διαδηλωση/επανασταση ΔΕΝ υπαρχει, τι καταφερνει? Σε γραφουν κι αυτοι ειρηνικα στα @@ τους.. Εχουμε δει χρονια τωρα οτι δεν τους αγκιζει τιποτε.. Τι περιμενει ο κοσμος? Τι περιμενει για να δει οτι πρεπει να πεσει ξυλο? Εμεις εχουμε μεινει ακομη στο αυγο.. Ολο κρεμαλα και κρεμαλα ακουμε και λεμε, κρεμαλα ποτε? Ποιος θα την κανει ρε παιδια? Αυτοι μηπως απο ενοχη?

Οπως ειπε ο φιλτατος narta, τον χειμωνα θα αρχησουν τα πανιγυρια, καλη ωρα επιτελους.. Τωρα που αγκιζουν και τα απολυτως απαραιτητα (βλ. ηλεκτρικο ρευμα).. Soon.. very soon..

Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
Link to comment
Share on other sites

εδώ ο κόσμος χάνετε....

Που παμαι χορις ωρθωγραφεια ?

:p

Χυτρα μην μασας αστους να λενε, all day ... all night !

Αυτο με το βιοτικο επιπεδο του 2004 που πεταξε ο Benny Hill μπορει να μου το εξηγησει καποιος ? btw ειμαι ο μονος που το σκεφτεται ολο και πιο συχνα τον τελευταιο καιρο πως να ΣΚΟΤΩΣΕΙ πολιτικο εστω και στα φανερα ? Ο πατερας μου πριν παρει συνταξη δουλευε 43 χρονια καθε μερα απτο πρωι ως το βραδυ 7 μερες την βδομαδα και δεν του δινουν ουτε 700 ευρω το μηνα , τι να μας πει η αποστολακη ? ειναι αστειο το γεγονος απλα, ο Κενεντυ πεθανε γιατι δεν ηθελε νας μας φανε οι τραπεζες, το ιδιο και ο Τομας Τζεφερσον, οσες φορες εχω δει το αμερικανικο ονειρο με εχουν παρει τα ζουμια, πειτε μου ειλικρινα ομως, ποιος θα ριξει εστω ΕΝΑ δακρυ αν αυριο βρουνε τον παγκαλο νεκρο στο σπιτι του ? Τοσο οξυγονο καταναλωνουνε ! τζαμπα παει ! Καποιος να τους καθαρισει επιτελους ! Δεν κανω καθολου πλακα, αλλοι λαοι θα τους ειχανε κρεμασει αναποδα, παιξανε τα λεφτα των ταμειων στο χρηματιστηριο, καψανε ενα σωρο δαση, μας εχουν κανει χωνευτηρι ολων των φυλων ενω βαζουν φραχτες στον εβρο για τα ματια του κοσμου, βιλιτσες πολυτελη Ι.Χ και δεν συμαζευεται με τα λεφτα του λαου, μας βαζουν χαρατσια και ΦΠΑ 23% στο σαντουιτς για να πληρωνουνε τα δανεια που παιρνουν για να πληρωσουν τα αλλα δανεια.

Κανανε ενα σωρο αλλα φριχτα πραγματα που ουτε ξερω ουτε θελω να μαθω, χαρατσι εδω χαρατσι εκει απεργια αυριο απεργια παραμεθαυριο, ΧΧ.000 ευρω σε αποδειξεις αλλιως προστιμο, επιλεκτικη αστυνομευση - υπεραριθμο στρατευμα γεματο κυφηνες και σπαταλους, τα κονδυλια για δασοπυροσβεση φαγωμενα σε σουβλακια, ο χοντρος εκοψε την διαφημιση με τα πατατακια επειδη εγραφε "μαζι τα φαγαμε", ΠΟΣΗ ΑΝΟΧΗ ΠΙΑ ? Με τις απεργιες απλα ταλαιπωρειται ο κοσμος ενω με τις συγκεντρωσεις στο συνταγμα απλα μας κοιτανε μεσα απτην βουλη και γελανε, χωρις να χυθει αιμα δεν γινεται τιποτα, πρεπει ο λαος να παρει την εξουσια στα χερια του ΤΕΛΟΣ.

edit : Εννοειται πως και να ειχα οπλο δεν θα υπηρχε καμια περιπτωση να βαψω τα χερια μου με αιμα, οχι επειδη κωλονω ή επειδη λυπαμαι τους σαπιους που μας κυβερνανε τοσα χρονια, τα νιατα μου λυπαμαι και θελω να συνεχυσω να ζω την ζωη μου οσο μιζερη και αν μπορει να γινει στο μελλον, γιατι να παω φυλακη επειδη εκανα κατι σωστο ? ( σημειωση : το "σωστο" πολλες φορες ειναι υποκειμενικο ) Ας παει ενας πιο μεγαλος να το κανει να εξιλεωθει κιολας για τις τοσες δεκαετιες που ψηφιζε Πρασινο και Μπλε.

Οσο για τους "αγανακτισμενους" εγω ξερω ατομα που πανε στο Συνταγμα μονο και μονο επειδη ειναι ψυχασθενεις και τους το προτεινε ο γιατρος τους για εκτονωση, ολα τα αλλα τα ειπε ηδη ο τζονι.

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Αυτο με το βιοτικο επιπεδο του 2004 που πεταξε ο Benny Hill μπορει να μου το εξηγησει καποιος ? btw ειμαι ο μονος που το σκεφτεται ολο και πιο συχνα τον τελευταιο καιρο πως να ΣΚΟΤΩΣΕΙ πολιτικο εστω και στα φανερα ?

οταν ειχε γινει πριν λιγο καιρο το σκηνικο στα διοδια με τον μαγκουφη που εγκλωβιστηκε επειδη ηθελε να πληρωσει,καποιο μας κατηγορουσανε ως μπουγιο,αναρχικους,οχλος,χουλιγκανς.:slap:

προφανως τοτε δεν ειχε φτασει το αγγουρι στο δικο τους κωλο.

οπως φυσικα και πριν 2 χρονια που μας λεγανε τζαμπατζηδες,τωρα ομως κορναρουνε με χαρα στα ανοιγματα.

τι σε κανει να πιστευεις οτι θα αλλαξει κατι σε αυτη τη χωρα?

Link to comment
Share on other sites

Τι ψαχνετε ρε παιδες, εδω γυρνανε και μας λενε οι ευροπαιοι οτι παιρνουμε και τις μεγαλυτερες αποδοχες στην Ευρωπη.. Μηπως η Ευρωπη, για την Ελλαδα, ειναι η Αφρικη? Ή μηπως λαμβανουν υποψην τις αποδοχες των 300ων κανακαρηδων μας μονο? Γιατι αν ειναι ετσι, τοτε παω πασο..

Και εμεις κυριλε και μοδατοι στο συνταγμα, χαβαλε και καφεδακι - κι ας μας κοροϊδευουν αυτοι μες στα μουτρα μας.. Αμ μετα δεν φταιει κανενας οταν μας λεει οτι ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.. Παραθετω μοναχα μια -ρητορικη- ερωτηση η οποια επεσε σε κλιμα συζητησεως, τοτε την ανοιξη, απο εναν γνωστο, ο οποιος τυγχαινει να ειναι και νομικος: "Οταν θα καλοκαιριασει, εσυ που πιστευεις οτι θα ειναι ο κοσμος? Στο συνταγμα να διαδηλωνει? Ή στις παραλιες για καφε και μπανακι?"

Το προβλημα μας ειναι οχι μονο οτι φοβουντε να χασουν και τα ελαχιστα που τους εχουνε απομεινει, αλλα και το "Και τι να παω να κανω στο συνταγμα, μονος μου θα ειμαι / ειμαστε λιγοι, και να γινει φασαρια και να πεσει ξυλο αδικα θα το φαμε, αδικα θα γινουμε και ρεζιλι" .. Καποτε πρεπει να καταλαβουν οτι δεν γινεται δουλεια με το να περιμενουμε μια ζωη τον αλλο ή τους αλλους να ξεκινησουν κατι.. Πρεπει να σταματησουμε να ειμαστε προβατα που περιμενουν τον βοσκο τους.. Σε αυτο ισως φταιει για μια ακομη φορα οτι οποιος παει εκει περα το κανει επειδη ειναι της μοδας τωρα.. Ισως να μην υπαρχει στιχειωδης συσπειρωση/ενημερωση.. Εγω δεν τα πιστευω αυτα που λενε οτι καποιος πρεπει να ηγηθει του κινηματως των αγανακτησμενων για να γινει κατι.. Μοιραζομαστε ολοι τον ιδιο πονο, την ιδια αγανακτηση, την ιδια σιχαμαρα απο αυτα τα ζωα που λενε πως μας κυβερνανε..

Ποτε πρεπει να καταλαβει ο κοσμος πως ολοι πρεπει να παρουμε μια πετρα στο χερι, ολοι πρεπει να παμε στις πρωτες γραμμες και να τα κανουμε λιαδα, ολοι πρεπει να παμε μπροστα να φαμε αλλα ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΞΥΛΟ! Ολοι πρεπει να σταματησουμε να φοβομαστε τους 300 βεληγκεκες και να τους κανουμε αυτους να μας φοβουνται.. Ολοι να δειξουμε οτι φτανει ως εδω.. Πως δεν θα χτιζουν αλλο τα δικα τους μεγαρα πανω απο τα πτωματα μας, ουτε απο μας, ουτε απο κανεναν αλλο λαο..

Αφου η λαμογια ευδοκιμει και ο εντιμος παντοτε χαντακωνεται.. Τοτε αγαπητοι, οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος..

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=WINDtlPXmmE]Network - Mad as Hell Scene - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

για πάμε άλλη μία φορά γιατί κοιμόμαστε και δεν συνεννοούμαστε και τρωγόμαστε μεταξύ μας ...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=okkpMsqYOUs]CHEMTRAILS-1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΒΕΛΓΙΟ ΕΛ.ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ(CSEInitiative) - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ysPxobsjfoQ&feature=watch_response_rev]ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ...(David Icke) - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστό ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πολιτικός-ηγέτης αυτή την στιγμή, μήπως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά? Ας πούμε να μην ψάχνουμε σε αυτούς τους 5-6-7 αλλά κάπου αλλού.

Δεν ξέρω που, μην με πάρετε λάθος, αλλά το να μην κάνουμε τίποτα επειδή και οι 5-6-7 δεν είναι ηγέτες απλά δεν ακούγεται σωστό..

------------------------------------------------------------------------------------

Ναι χρειάζεται άγρια διάθεση, και με κάποιο σκοπό, κυρίως και με κάποιο σωστό σκοπό, και πολύ μεγάλη ευκαιρία είναι αυτή την Τετάρτη-Πέμπτη.

Το να προκυρυχτούν εκλογές δεν με αγκίζει τόσο όσο το να προκυρυχτούν εκλογές κάτω από το βάρος της λαικής οργής, και με τον κόσμο να έχει χωνέψει κάποια ζητήματα, όπως το ότι οποιαδήποτε νεα κυβέρνηση δεν πάρει πίσω ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ θα πρέπει να ξαναπέσει αμέσως.

Ο κόσμος να καταλάβει ότι η ΝΔ ειναι τα ίδια σκατά και χειρότερα.. Γιατί μπορεί να ζητάμε να πέσει η κυβέρνηση, αλλά το αύριο με τρομάζει περισσότερο.

Πραγματικά, αν δω την ΝΔ να πάρει ποσοστό πάνω από 30%, θα θέλω να βρω ένα όπλο, να βγω έξω και να πυροβολώ (στα πόδια) όποιον πει οτι ψήφισε ΝΔ

------------------------------------------------------------------------------------

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION] Με σεβασμό στις απόψεις σου και σε όσα λες,θα πω ότι δεν βρίσκω πουθενά νόημα στα λόγια σου.

Μη χρησιμοποιείς φράσεις με τέτοια βαρύτητα,γιατί όπως προείπα αν είμασταν ένα βήμα απ'τον γκρεμό ,δε θα διοργανώναμε συναυλίες.

Αλλά? τι θα κάναμε? Θα λέγαμε ελάτε ολοι στο σύνταγμα με ένα όπλο να μπούμε στην Βουλή?

Εξάλλου δεν ήταν μια απόφαση ελληνική, αλλά πανευρωπαική. Σε άλλες χώρες δεν είναι τόσο χάλια.

Είπα κάτι άλλο; Όλοι μαζί φυσικά,αλλά στον αγώνα!

Και έχω πει χίλιες φορές ,όταν τα πράγματα είναι δύσκολα,ο αγώνας δεν θα γίνει με ταινίες. Και δεν πιστεύω ότι είμαι υπερβολικός,αντ'αυτού λογικός και είμαι και λάτρης της τέχνης ,σε διάφορες μορφές της.Αλλά όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο.

Θυμάμαι ότι τα έχεις ξαναπεί, δεν καταλαβες όμως κάτι βασικό από το πόστ μου (αυτά που δεν βρίσκεις νόημα..)

"Είναι αδύνατον να οργανώσεις ξαφνικά έναν κόσμο και να κάνεις κάτι μεγάλο χωρίς μια προετοιμασία του κόσμου"

Μία ταινία που λέει για το χρέος ας πούμε είναι θεμιτή για να οπλίσεις τον κόσμο με γνώση και να τον ενισχύσεις στα πιστευω του.

Παράδειγμα, μπορείς να ακούσεις εμένα ενα σωρό φορές να λέω πχ ότι "Πρέπει να βγούμε από την ευρωζώνη" θα ακούσεις και κάποιον άλλον , και έναν τρίτο να το λέει αλλά δεν θα πειστείς, γιατί πολύ απλά κανένας μας δεν είναι οικονομολόγος, εγώ είμαι 25 χρονών, ο δευτερος είναι τρελαμένος ΚΚΕ, και ο τρίτος έχει μακριά μούσια, μαλλιά και με ένα τικ ενώ καπνίζει και μπάφους. Αν όμως δεις ένα ντοκιμαντέρ, με 2-3 καθηγητές οικονομικών να σου λένε αυτό το πράγμα, με παραδείγματα και περιστατικά από άλλες χώρες, δεν θα αρχίσεις να το δουλευεις καλύτερα στο μυαλό σου?

Ε τώρα αν αντί να δείξουν το Debtocracy, ή κάποιο ταινία με αντίστοιχο περιεχόμενο, πάνε και δείξουν το LOtR ή το Die Hard 3, έχεις κάθε δίκιο..

Κάθε μέρα πήγαινα στους Αγανακτισμένους μέχρι τον Ιούλιο,ήταν καλά ,το υποστήριζα και είμαι και υπέρ της "Ανοικτής συνέλευσης" ,άλλο που ο καθένας ακόμα και τώρα λέει απο μια βλακεία,βγάζει έναν λόγο γεμάτο αίσθημα ,να τον χωρτάσουμε χειροκροτήματα και αυτό ήταν όλο.

Α! Και πώς θα κανονίσουμε να φτιάξουμε άυριο ένα οικολογικό πανό από πατάτες.

Ελάτε βρε παιδιά...

Μέχρι να αλλάξουν αυτά ,να σου πω δεν βρίσκω λόγο να είμαι εκεί πλέον κάθε μέρα,ούτε βρίσκω και κοινά ανάμεσα σε εμένα και αυτούς,που δεν ξέρω πια τί άνεση έχουν για να τους νοιάζει μόνο το οικολογικό πανό.Ήμαρτον!

Πάλι τα ίδια, δεν είναι όλοι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα, άλλος μπορεί να "ξύπνησε" πριν 5 μέρες και να ήρθε στην πλατεία πρώτη φορά και να ήθελε να μιλήσει, δεν θα τον αφήσεις?

Τώρα τα πιστεύεις; Κέφι και χαρά; Ξέρω τι είναι,που δεν βιώσαμε τον πόλεμο ή τη Χούντα και λέμε τέτοια.

Πες τα στον παππού που πολέμησε να σου πει αν ένιωθε κεφάτος να παίζει τη ζωή του κορόνα - γράμματα ή αν ήταν χαρούμενος που δεν έβλεπε την οικογενειά του και προσπαθούσε στη ζούλα απο τους δικτάτορες και τους εξουσιαστές να τη δει.

Τι χαρά θα είχαν οι αγωνιστές που έβλεπαν τις γυναίκες και τις κόρες τους να τις βιάζουν...

Αυτά βέβαια απέχουν πολύ από 'μας και μάλλον γι αυτό έχουν παρεξηγήσει πολλοί τον αγώνα.Ούτε εγώ τα έζησα,αλλά δεν με κόβω να πηγαίνω -όταν έρθει αυτή η μέρα- με χαρά στο πεδίο του πολέμου.

Το σκέφτομαι και λάμπω από χαρά! :confused:

Υ.Γ: Ειδικά όταν ακούω "ο αγώνας θέλει κέφι" ,μου ανάβουν τα λαμπάκια. :/

Να οργανωθούμε,ποιός θα κανονίσει για γαρύφαλα!!!

Δεν μπορείς να κάνεις επανάσταση σαν αγγαρεία, πρέπει να το νιώθεις, να το θέλεις, να το χαίρεσαι, ε ναι λοιπόν κέφι, αν με το κέφι εσύ καταλαβαίνεις τις πίστες, τα μπουζούκια και τα γαρύφαλλα δικό σου πρόβλημα, εγώ δεν το εννοούσα ποτέ ετσι, δεν το θεωρώ καν κέφι αυτό.. Κεφάτος είσαι όταν είσαι χαρούμενος, δεν σου έτυχε ΠΟΤΕ να κάνεις κάτι "απαιτητικό", η να φτιάχνεις κάτι δύσκολο από μέρους σου κεφάτος με την προοπτική ότι μπορεί να δουλέψει??? Σου απάντησε και ο Deninho, οι αντάρτες και οι πολεμιστές του `21 δεν γλεντούσαν? Δεν χόρευαν?

Απάντησε μου σε παρακαλώ κάτι, "Πως θεωρείς εσύ ότι θα μπορούσες να οργανώσεις καλύτερα τον κόσμο ώστε να καταφέρεις κάτι μεγάλο?" Γιατί εύκολη η αντιπολίτευση "ουυυ, τι κάθοντε και κάνουν, ουυυυ, γιατί βλέπουν ταινίες και κάνουν συναυλίες?" αλλά δεν μας έχεις πει πως είναι ο σωστός τρόπος να μαζευτεί κόσμος..

Link to comment
Share on other sites

Απάντησε μου σε παρακαλώ κάτι, "Πως θεωρείς εσύ ότι θα μπορούσες να οργανώσεις καλύτερα τον κόσμο ώστε να καταφέρεις κάτι μεγάλο?" Γιατί εύκολη η αντιπολίτευση "ουυυ, τι κάθοντε και κάνουν, ουυυυ, γιατί βλέπουν ταινίες και κάνουν συναυλίες?" αλλά δεν μας έχεις πει πως είναι ο σωστός τρόπος να μαζευτεί κόσμος..

Στα από πάνω δεν απαντώ,γιατί ξέρουμε και οι δυό που καταλήγει κάθε φορά και θέλω να μείνω στο θέμα.

Θα απαντήσω σε μια πολύ σωστή ερώτησή σο,αν και το έθεσες καλύτερα απ'τον deninho.Με ρώτησες ποιά είναι η γνώμη μου και δεν ζήτησες να παίξω για λίγο το ρόλο του εξυπνάκια που θα πει στον κόσμο τι θα κάνει. Σε αυτό είσαι ωραίος.

Και απαντώ.

Συνοπτικά ,έχοντας πάει πολλές φορές στις συνελεύσεις του Συντάγματος,εκτός του ότι επαναλαμβάνονταν πολλά θέματα και χανόταν πολύτιμος χρόνος κάθε μέρα για πράγματα που δεν αξίζουν τόσο χρόνο ,όπως το πώς θα στηθούν τα πανό κ.ά πολλά,γινόταν και το εξής αναμενόμενο για τον Ελληνικό λαό και ίσως είναι και ένας από τους λόγους που θα μας κατέστρεφε η Άμεση Δημοκρατία,που ζητάνε άκριτα πολλοί.Τί γινόταν λοιπόν,ερχόταν 10 Κομμουνιστες και 2 αναρχικοί κάθε μέρα και λέγαν τις απόψεις τους.Καλά μέχρι εδώ.

Ποιές απόψεις όμως;Δεν προτείναν κάτι.Το μόνο που κάναν ήταν να εξετάζουν την τωρινή μας κατάσταση και να προσπαθούν να βρούνε λύση μέσα στα ιδεολογικά τους σεντούκια.Οπότε και όταν προτείναν κάτι,ακούγαμε τα κλασσικά "ανατροπή του πολιτικού συστήματος και προσπάθεια για αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες".

Εντάξει,ωραίο ακούγεται,αλλά ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και αυτά δεν ήταν να βγουν απ΄το σεντούκι.

Το λάθος λοιπόν απο τη μεριά τους και απο τη μεριά οποιουδήποτε "Αγανακτισμένου" που κατέβαινε δήθεν αφήνοντας πίσω τα κομματικά/ιδεολογικά του κριτήρια,ήταν ακριβώς το γεγονός ότι δεν τα άφηνε πίσω.Αυτό για το οποίο φωνάζαμε τόσον καιρό.

Ανέφερα τους αριστερούς,γιατί στη συνέλευση σπάνια μίλαγε δεξιός,αλλά και εκείνη τα ίδια λέγαν στην από πάνω μεριά,που πέρνουσα και από κει.

Αυτοί θένε να σώσουν πρώτα την εκκλησία και μετά την πατρίδα.

Τώρα η δική μου πρόταση.

Αντί να λέμε τα ίδια και τα ίδια και να κυνηγάμε άπιαστα όνειρα,ας κοιτάξουμε πώς θα εξομαλύνουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Να εμπιστευτούμε έναν ηγέτη,έναν άνθρωπο που θα αξίζει πραγματικά και θα αγαπάει τον τόπο,θα κοιτάει πρώτα το συμφέρον μας και μετά το δικό του.

Είναι κομματάκι δύσκολο και όνειρο επίσης θα πει κανείς,αλλά ένα πιο έυκολα εφικτό όνειρο απ'το να κάνουμε άμεση δημοκρατία σε μια εποχή κομμάτων και διαφορετικών πολιτικών ιδεολογιών.Το γιατί δεν είναι εφικτή είναι μεγάλο θέμα.Πάρτε παράδειγμα τις συνελεύσεις του Συντάγματος και θα καταλάβετε.

Ο λαός θα συμμετέχει σε δημοψηφίσματα πάνω σε καίρια θέματα μόνο.

Αν ο ηγέτης μας φαίνεται αναξιόπιστος θα πρέπει να μπορούμε εύκολα να τον ανατρέψουμε και γι'αυτό θα έχουμε σχηματίσει τους κατάλληλους μηχανισμούς.

Η εκκλησία θα αποκοπεί απ'το κράτος και δεν θα έχει λόγο για κανένα κοινωνικοπολιτικό ζήτημα που δεν την αφορά ,ούτε για ζητήματα παιδείας.

Τώρα όλα αυτά πώς θα τα πετύχουμε;

Αυτό είναι και το βασικό σου ερώτημα φίλε μου,αλλά δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω,όχι γιατί απαξιώ,απλά και μόνο γιατί ο λαός αυτός δεν είναι ακόμα ξύπνιος για να γίνει κάτι που εγώ φαντάζομαι.

Και λέγοντανς ξύπνιος,δεν εννοώ μόνο την κατανόηση του προβλήματος.

Με ψιλά γράμματα πρέπει να εμπιστευτούμε έναν άνθρωπο,έναν φιλόσοφο,έναν έξυπνο εν τέλει που να βλέπει αλήθειες εκεί που οι άλλοι μας βλέπουμε ένα μέλλον γεμάτο πολλά άπιαστα γιατί τώρα μας απασχολεί το θέμα

"Πώς θα θέλατε τον κόσμο".Δυστυχώς δεν θα είναι ποτέ όπως τον θέλουμε ο καθένας μας ξεχωριστά ,ας κοιτάξουμε σε αυτό το χρονικό όριο της ύπαρξής μας να δώσουμε κάτι στα παιδιά μας ,γιατί το απόλυτο όνειρο θα το πετύχουμε σε μια αιωνιότητα και θα πάρουμε και άλλους μαζί μας απο πείσμα. :...:

Η λύση είναι πάντα στο μέσο. Πάντα!

Στην ερώτηση απάντησα λίγα για να πάρεις μια ιδέα,είμαι είμαι και κουρασμένος,οπότε δεν έκανα διατύπωση,καλή όσο θα ήθελα.

Υ.Γ: Χτες είδα πάλι πάνω κάτω τα ίδια πράγματα ,οι δεξιοί πάνω να φωνάζουν συνεχώς και οι αριστεροί κάτω με τα πηγαδάκια.

Ε όχι δεν γίνετα έτσι...

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς όταν στην ΕΠΟΝ και στο ΕΑΜ τραγουδούσαν ήταν ψευτοαγωνιστές. Το ίδιο και οι αριστεροί επί χούντας, που τραγουδούσαν και πήγαιναν εκδρομές (και δεν εννοώ τις εξορίες στο Μακρονήσι). Το ίδιο και τα παιδιά του Πολυτεχνείου. Ή τα ξέρω λάθος κι όλοι αυτοί ήταν με μαύρες πλερέζες

Νομίζω πως κι εσύ κι ο [MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION] έχετε μπερδέψει το Ηθικόν (ακμαιότατο) με το κέφι, τη χαρά, τη διασκέδαση, την καλοπέραση. Διαφορετικά πράγματα. Μπορεί το ηθικό σου να είναι όντως ακμαίο, αλλά να βράζει το αίμα σου και να είσαι έτοιμος να εξαφανίσεις όποιον σταθεί εμπόδιο. Το να έχεις ανεβασμένο ηθικό όμως είναι διαφορετικό από το να είσαι και να νιώθεις καλά. Να περνάς καλά. Μην τα μπερδεύετε :)

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=10676]Hydra[/MENTION] Λες ότι θα απαντήσεις, μετά ότι δεν απάντησες, μετά ότι θα απαντήσεις, μετά ότι δεν απαντάς :confused::confused: με εμπλεξες και απάντηση σε αυτό που ρώτησα δεν πήρα.

Δεν ρώτησα πως θα βγούμε από την Κρίση, ή πως θα σωθούμε, σε αυτό κανείς δεν μπορεί να δώσει ασφαλή απάντηση. Δεδομένου ότι θέλουμε κόσμο μαζί να αγωνιστεί για να καταφέρει να ανατρέψει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, σε ρώτησα πως θα μαζέυες εσύ τον κόσμο.

Προτείνεις λοιπόν να βρούμε έναν ηγέτη, έναν άνθρωπο που θα τον εμπιστευτούνε όλοι, που θα κάνει το καλό και θα αγαπάει την πατρίδα του κτλ κτλ κτλ..

Ε σόρρυ, αλλά είσαι εκτός τόπου και χρόνου.

Ακόμα και να βρεθεί ένας τέτοιος υπέροχος άνθρωπος, δεν υπάρχει περίπτωση να τον εμπιστευτούν όλοι, επίσης, δεν ξεκαθαρίζεις καθόλου σε τι σύστημα αναφέρεσαι, μιλάς για προδευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία? Μιλάς για βασιλεία? Μιλάς για κάτι άλλο? Από που θα προκύψει αυτός ο άνθρωπος? Εκλογές? Ουρανοκατέβατος και θεόσταλτος? Θα τον βρούμε στις αγγελίες?

Βλέπεις, ακόμα και χωρίς να απαντάς στην ερώτηση μου, λες πράγματα που δεν τα έχεις δουλέψει καθόλου στο μυαλό σου, αφήνοντας μου το περιθώριο να κάνω ότι υποθέσεις θέλω για ότι γράφεις εδώ μέσα.. Πετάς και κάτι για "έναν φιλόσοφο ηγέτη" και μένω να κοιτάζω την οθόνη έτσι :slap: .. Με φιλοσοφίες θα σωθούμε?

Link to comment
Share on other sites

Τί πάει να πει πώς θα μάζευα έγω τον κόσμο,δικτάτορας είμαι;

Ο κόσμος θα διαλέξει αυτόν που εμπιστεύεται.

Με ψιλά γράμματα πρέπει να εμπιστευτούμε έναν άνθρωπο,έναν φιλόσοφο,έναν έξυπνο εν τέλει που να βλέπει αλήθειες

Αν τα πίστευα για τον εαυτό μου αυτά ,θα είχα μεγάλη ιδέα για εμέ. :confused:

Βλέπεις, ακόμα και χωρίς να απαντάς στην ερώτηση μου, λες πράγματα που δεν τα έχεις δουλέψει καθόλου στο μυαλό σου, αφήνοντας μου το περιθώριο να κάνω ότι υποθέσεις θέλω για ότι γράφεις εδώ μέσα.. Πετάς και κάτι για "έναν φιλόσοφο ηγέτη" και μένω να κοιτάζω την οθόνη έτσι .. Με φιλοσοφίες θα σωθούμε?

Αυτό που έχω bold-άρει με βρίσκει σύμφωνο.Ακριβώς αυτή την εντύπωση σου έδωσα,αλλά τέτοια ώρα δεν μπορώ να κάνω αυτη την κουβέντα.Βρες με να τα πούμε μια άλλη στιγμή να δεις ότι τα έχω δουλέψει μια χαρά στο μυαλό μου.

Ακόμα και να βρεθεί ένας τέτοιος υπέροχος άνθρωπος, δεν υπάρχει περίπτωση να τον εμπιστευτούν όλοι

Ακριβώς γι αυτό έλεγα με την απάντηση που έδωσα νωρίτερα

απλά και μόνο γιατί ο λαός αυτός δεν είναι ακόμα ξύπνιος για να γίνει κάτι που εγώ φαντάζομαι.

Πετάς και κάτι για "έναν φιλόσοφο ηγέτη" και μένω να κοιτάζω την οθόνη έτσι .. Με φιλοσοφίες θα σωθούμε?

Χαχα ,κλασσική περίπτωση ανθρώπου που δεν έχει κατανοήσει τί είναι φιλοσοφία.

Και εγώ τα ίδια έλεγα παλιά. :p

Λοιπόν αν σε χαλάει ο φιλόσοφος,βολέψου με έναν καθηγητή ,με έναν μορφωμένο άνθρωπο γενικά που θα σκέφτεται σφαιρικά.;)

Πάντως από εκλογές θα προέλθει ανάμεσα από άλλους υποψήφιους - πιθανούς ηγέτες.

δεν ξεκαθαρίζεις καθόλου σε τι σύστημα αναφέρεσαι

Δίκιο έχεις,απλά νόμισα εννοήθηκε απ'τα συμφραζόμενά μου.

Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Δημοψηφισμάτων.Γι αυτό μιλάω...

Τα υπόλλοιπα άλλη ώρα,έχω ξύπνημα στις 6. ;)

Link to comment
Share on other sites

Επανάσταση και Πολυτεχνείο στην ίδια πρόταση; Ακόμα;;;;

Να χαρείτε ρε παιδιά. Τι άλλο πρέπει να μας κάνει αυτή η γενιά για να την απορρίψουμε; Οι μισοί είναι ψεύτες και οι άλλοι μισοί ήταν ανέκαθεν βολεμένοι.

Η χούντα δεν έπεσε ούτε από παιδαρέλια, ούτε από εκείνο το βράδυ της 17Ν, ούτε από τον Μίκη και την Μελίνα. Η χούντα έπρεπε να πέσει για να "ανασάνουμε" εν όψει αυτού που ΕΠΡΕΠΕ να ακολουθήσει..και αναφέρομαι στην περίφημη δεκαετία του 80 και σε ότι καλό έχει φέρει αυτήν στον τόπο...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.