Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Δε βρίσκω το νόμο, μιας και τους αλλάζουν συχνά, αλλά κάθε χρόνο βγάζουν ανακοινώσεις για ρυθμίσεις οφειλετών. Παράδειγμα:

CapitalTax - Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

Ρύθμιση οφειλών στο δημόσιο - Ιδιώτες φοροεισπράκτορες προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός > Εκλογές|νέα|δημοσκοπήσεις|ψηφοδέλτια|eklogika|

Ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο | Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (εδώ αναφέρει και ένα νόμο)

www.eisodima.gr: Νέα ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο (κι εδώ)

με το συμπαθειο λοιπον,αλλα αν δεν βρισκεις τον νομο και δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις,μην γραφεις κοτσανες (δεν τις λεω αρλουμπες γιατι σημερα νιωθω ευγενικος) και καψεις καναν χριστιανο.

η ρυθμιση που λες δεν απαλλασσει απο το 80% του συνολου της οφειλης ,αλλα απο το 80% της προσαυξησης..Δηλ.χρωστω 160.000 ,εχω προσαυξηση 120.000 (ω ναι,παιζουν κατι τετοια,) δεν απαλλασσομαι απο το 80% των 280.000 ,αλλα απο το 80% των 120.000 και αυτο μονο αν εξοφλησω εφαπαξ και μετρητα.δηλ.θα πλερωσω γυρω 190.000 αντι για 280.000...(μεταξυ μας,κατι προσαυξησεις παιζουν στο 92% ανα χρονο,δηλ χρωσταω 100 το 2001 ,το 2002 αυξανεται σε 192 και παει λεγοντας,οποτε σιγα μην σκασει το δημοσιο που απαλλασσεται απο το 80% του 92 % της προσαυξησης)

Α,και η ρυθμιση του 80% ηταν μεταβατικη (και αυτο με χιλια παραθυρακια),δηλ "ισχυε μονο μεχρι ιουνιο 2010" και τωρα δεν ισχυει...

για του λογου το αληθες...αρθρο 66 ν. 3842/2010

ρθρο 66

*** ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την παρ.3 άρθρου 92 Ν.3862/2010,ΦΕΚ Α 113/13.7.2010:

"3. α) Οι διατάξεις των άρθρων 66 και 84 του ν.3842/2010 (ΦΕΚ 58 Α`)

εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι 30 Ιουνίου 2010".

Μεταβατική διάταξη καταβολής εφάπαξ ληξιπρόθεσμων οφειλών

1. Οφειλές προς το Δημόσιο, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες

(Δ.Ο.Υ) και τα Τελωνεία, καθώς και οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται μέσω

των Δ.Ο.Υ, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με τις διατάξεις του

άρθρου 5 του ν.δ. 356/1974 (ΦΕΚ 90 Α) (Κ.Ε.Δ.Ε.), μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009,

εφόσον εξοφληθούν στο σύνολο τους εφάπαξ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από

τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, απαλλάσσονται

κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.

2. Ο οφειλέτης δύναται να εξοφλήσει εφάπαξ, σύμφωνα με τις ανωτέρω

διατάξεις, το σύνολο εγγραφής ή εγγραφών οφειλών του, με απαλλαγή ποσοστού

εξήντα τοις εκατό (60%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που τις

επιβαρύνουν με την προύπόθεση, ότι το ύψος της υπό εξόφλησης βεβαιωμένης και

ληξιπρόθεσμης βασικής οφειλής θα είναι τουλάχιστον ίσο με ποσοστό πενήντα

τοις εκατό (50%) της συνολικής ληξιπρόθεσμης βασικής οφειλής του.

3. Στις ανωτέρω διατάξεις και με τις ίδιες προϋποθέσεις υπάγονται, μόνο εάν

ζητηθεί από τον οφειλέτη:

α) οι οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης, β) οι οφειλές που έχουν

υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής κατά τις διατάξεις των άρθρων 13-

21 του ν. 2648/1998 (ΦΕΚ 238 Α), όπως ισχύουν, καθώς και οι οφειλές που έχουν

υπαχθεί σε οποιαδήποτε ρύθμιση, που τηρείται κατά την υποβολή του αιτήματος.

4. Δεν υπάγονται στη ρύθμιση του παρόντος άρθρου, ακόμη και αν ζητηθεί από

τον οφειλέτη, οφειλές υπέρ ξένων κρατών, καθώς και οφειλές που από ειδικές

διατάξεις δεν επιτρέπεται απαλλαγή από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Έγινε επεξεργασία από Tsakonas

η ρυθμιση που λες δεν απαλλασσει απο το 80% του συνολου της οφειλης ,αλλα απο το 80% της προσαυξησης..

Μα δε νομίζω να έγραψα κάτι τέτοιο παραπάνω. Για τις προσαυξήσεις μιλάω. :hm:

Α,και η ρυθμιση του 80% ηταν μεταβατικη (και αυτο με χιλια παραθυρακια),δηλ "ισχυε μονο μεχρι ιουνιο 2010" και τωρα δεν ισχυει...

To αναφέρω κι αυτό, αλλά κάθε χρόνο γίνονται αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Έβγαλαν στη μητέρα μου πρόστιμο 20.000€ για ένα κατάστημα που έκλεισε το 1989 και δεν είχε κάνει περαίωση. Με τις προσαυξήσεις είχε φτάσει 85.000€ το 2009 (άρα δε μιλάμε για 92%...)

Το πήγε δικαστικά, κόστος 2500€ και το γλίτωσε όλο. Αρχικά την αθώωσαν για όλο το ποσό, επειδή ο δικαστής έκρινε λάθος το να την κυνηγάς 20 χρόνια μετά, ενώ τόσα χρόνια δεν είχες στείλει ούτε μια επιστολή.

Μετά ο έφορος (ο ενάγων αν είναι το δημόσιο, μπορεί και το κάνει :slap: ) έκανε έφεση στην απόφαση, ώστε να πληρώσει έστω τα 20.000€ που ήταν το αρχικό ποσό.

Έχασε κι αυτή.

Ο καθένας κάνει ότι πιστεύει σωστό. Εγώ δε θα τους δώσω τίποτα, τουλάχιστον για την ώρα. Ας τα πάρουν από αυτούς που πρέπει.

Έβγαλαν στη μητέρα μου πρόστιμο 20.000€ για ένα κατάστημα που έκλεισε το 1989 και δεν είχε κάνει περαίωση. Με τις προσαυξήσεις είχε φτάσει 85.000€ το 2009 (άρα δε μιλάμε για 92%...)

Το πήγε δικαστικά, κόστος 2500€ και το γλίτωσε όλο. Αρχικά την αθώωσαν για όλο το ποσό, επειδή ο δικαστής έκρινε λάθος το να την κυνηγάς 20 χρόνια μετά, ενώ τόσα χρόνια δεν είχες στείλει ούτε μια επιστολή.

Μετά ο έφορος (ο ενάγων αν είναι το δημόσιο, μπορεί και το κάνει ) έκανε έφεση στην απόφαση, ώστε να πληρώσει έστω τα 20.000€ που ήταν το αρχικό ποσό.

με το συμπαθειο,αλλα δεν καταλαβαινομαστε.Ο δικαστης μπορει να κρινει και οτι δεν χρωστας τιποτα,αν το δημοσιο σουχει ριξει παρανομα προστιμο.

Λεμε για νομιμα χρεη,τα οποια αν τα προσβαλεις δικαστικα θα χασεις.Εσυ αναφερεσαι σε περιπτωση που παρανομησε το δημοσιο και δικαιωθηκε ο οφειλετης.Αλλο το ενα ,αλλο το αλλο.Αν το δημοσιο ειχε κανει την διαδικασια νομιμα,(δηλ αν ειχε κανει "επιδοση" κλπ),το δικαστηριο θα ελεγε πλερωσε τα ολα μεχρι πενταρας.Αλλα στην περιπτωση που αναφερεις παρανομησε το δημοσιο...

το θέμα μας είναι πόσοι από εμάς έχουν να πληρώσουν τα έκτακτα χαράτσια του "σουλτάνου". Ως μισθωτός παίρνω κάποια χρήματα και ως οικογενειάρχης κάνω τον προϋπολογισμό μου και φροντίζω να εκπληρώνω τις υποχρεώσεις μου, κοινώς να απλώνω τα πόδια μου εκεί που φθάνει η κουβέρτα μου (εν αντιθέσει με το κράτος που ψάχνουμε στην ιστορία αν έχει υπάρξει ΕΝΑΣ κρατικός προυπολογισμός που να έπεσε μέσα στις υποχρεώσεις του)...Πως ξαφνικά μας βγάζουν και επιβάλουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ χαράτσια χωρίς να είχω κάνει το ¨κουμάντο¨ μου; Να πούνε για το 2012 (που και πάλι αδικο είναι) να το ξέρω εξαρχής τουλάχιστον ...

Έγινε επεξεργασία από sstav

Αλλα στην περιπτωση που αναφερεις παρανομησε το δημοσιο...

Και ποιός μπορεί να μου εγγυηθεί εμένα ότι δε θα βγει η επόμενη κυβέρνηση και για να τη συμπαθήσουμε δε θα τα ακυρώσει και μετά θα τρέχουν να τα πάρουν πίσω;

Και ποιός μου λέει επίσης, ότι δε θα βγει κάποιος μετά να πει ότι είναι αντισυνταγματικό το μέτρο, ή το μνημόνιο γενικότερα (που είναι σε πολλά σημεία), και επίσης θα τα ακυρώσει.

Όπως είπα, ο καθένας μας κάνει τα κουμάντα του. Εγώ δηλώνω ότι δε θα τα πληρώσω και παίρνω το ρίσκο μου. Και το δηλώνω, απλά για να μην νομίζει κάποιος που σκέφτεται να κάνει το ίδιο, ότι είναι μόνος του και επίσης, αν δεν πληρώσει κανείς, τι θα κάνουν; Θα μας βάλουν όλους φυλακή ή θα μας πάνε όλους στα δικαστήρια;

Και ποιός μπορεί να μου εγγυηθεί εμένα ότι δε θα βγει η επόμενη κυβέρνηση και για να τη συμπαθήσουμε δε θα τα ακυρώσει και μετά θα τρέχουν να τα πάρουν πίσω;

Και ποιός μου λέει επίσης, ότι δε θα βγει κάποιος μετά να πει ότι είναι αντισυνταγματικό το μέτρο, ή το μνημόνιο γενικότερα (που είναι σε πολλά σημεία), και επίσης θα τα ακυρώσει.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=oB6bk5S2_Zc]They see me trollin' They hatin' - YouTube[/ame]

ειναι βρωμεροι παντως οι μπατσοι στην πλειοψηφια τους. αλλα δεν ειναι και αυτοι μια μικρογραφια της κοινωνιας μας?στρατο εχεις παει φιλε μου? μικρογραφια της κοινωνιας ηταν οι συναδελφοι φανταροι ενω το ρολο του κρατους επαιζαν τα στελεχη...αν σιχαθηκες το στρατο θα σιχαθεις και την κοινωνια και το κρατος της...απλα χωρις πολλες φιλοσοφιες....

Εσύ βρε στρατό έχεις πάει;

Στον στρατό απο ότι ξέρω έτσι και ένας "συναδερφος" φαντάρος κάνει παράπονα σε τρίτους ή και ακόμα σε προιστάμενα στελέχη-κλιμάκια για παρανομίες-άνιση μεταχείρηση κτλ, το "κράτος" συνετίζεται, με η χωρίς πειθαρχικές μεθόδους. Κοινώς, αναγκάζεται να ακολουθήσει θεσμικά κείμενα και έγγραφες διαταγές.

Στην έξω κοινωνία οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να παραπονεθούν στο ίδιο το κράτος που παρανομεί εις βάρος τους...οκ.

Καμία σχέση μήπως;

Άρα που και που χρειάζεται και η φιλοσοφία.

Ερώτηση στην Ευρωβουλή από Γερμανό βουλευτή στον iGAP, αν είχε προσωπικό όφελος από τη χρεοκοπία μας: Γραπτή ερώτηση - Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του - E-006139/2011

"Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δυο ραδιοφωνικοί σταθμοί των κομμάτων της Αριστεράς, ο «902 Αριστερά Στα FM» και ο «Στο Κόκκινο», με αποτέλεσμα στον πρώτο να γίνονται απολύσεις και στον δεύτερο να απεργούν οι τεχνικοί επειδή είναι απλήρωτοι για δυο μήνες. Βέβαια, οι τεχνικοί στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» είναι απλήρωτοι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ναυλώσει τρένο για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν δωρεάν στην Θεσσαλονίκη και να διαδηλώσουν – δεν πληρώνουμε τους τεχνικούς αλλά θα σας πάμε αλέ ρετούρ στη Θεσσαλονίκη τσάμπα. "

πιτσιρίκος | Αριστερά στο Κόκκινο

Προσφατα (ξανα)επεσαν στην αντιληψη μου μετα απο μια συζητηση με ενα φιλαρακι και τα ψιλοξαναθυμηθηκα με ολες αυτες τις "Color revolutions" και εμεινα στην Rose Revolution της Γεωργιας οπου ολοι ειρηνικα διαδηλωναν και πετυχαν αλλαγη καθεστωτος... Το ωραιο ειναι οτι καποια στιγμη εσκασε ο Σορος, εδωσε κατι μιλλιουνια σε μη-κυβερνητικες οργανωσεις να "βοηθησουν" την κατασταση και μετα... "ασε τον κοσμο να πιστευει οτι ολα αλλαξαν προς το καλυτερο"... :(

Γενικα παρολο που ολοι μας ειμαστε υπερ της μη-βιαιης επαναστασης αλλα πρεπει να δεχτουμε οτι και η αντισταση δεν ειναι θεατρο για να πηγαινουμε με την γυναικα και τα παιδια να τραγουδαμε και να... μουτζωνουμε χερι-χερι.

Απο την αλλη (ειτε ειρηνικα, ειτε με αιμα) μου δημιουργειται η εντυπωση οτι οι "απο πανω" γνωριζουν πολυ καλα το παιχνιδι και μπορουν να δημιουργησουν ενα κλιμα ωστε να ωθησουν την αντιδραση προς την επιθυμητη κατευθυνση...

Ολα αυτα τα "real democracy" που υπαρχουνε τι ρολο βαρανε?? Ποσο επαναλβανονται τα παντα??

Ποσες πιθανοτητες εχουμε αραγε??? Δεν μιλαω σαν Ελλαδα. Μιλαω σαν ανθρωποτητα...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.