Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Επειδή είμαστε σε μια εποχή που οι οικονομικές εξελίξεις είναι όσο γρήγορες και οι τεχνολογικές, κάνετε υπομονή κανά δίμηνο και θα δούμε. Εδώ έχει μια εκτίμηση της συμφωνίας ο Βαρουφάκης τον οποίο εκτιμώ.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7979

Αν όλα πάνε όπως λέει, αυτό σημαίνει ότι εμείς θα χαιρόμαστε τον Αυγουστιάτικο ήλιο μας με το ταπεινό μας καρπουζάκι και θα διασκεδάζουμε με τους άλλους "άχρηστους" της ΕΕ, ανάμεσά τους και την Ιταλία! Για να πω την αλήθεια, ανυπομονώ να δω την Μέρκελ να τρέχει και να μη φτάνει...

Το πιο σημαντικό όμως που γράφει και πρέπει να κρατήσουμε ως ουσία είναι στην τελευταία παράγραφο:

"ΥΓ. Σχόλιο στον Πρόλογο της Συμφωνίας: Όταν αναφέρονται στην βελτίωση της "ανταγωνιστικότητας", τι ακριβώς εννοούν; Μέγα πρόβλημα της ευρωζώνης είναι οι λεγόμενες ανισορροπίες που προκάλεσε η μεγάλη αύξηση, εντός της ευρωζώνης, της ανταγωνιστικότητας των Γερμανικών προϊόντων απέναντι στα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά. Όταν λοιπόν αναφέρονται στην ενίσχυση της "ανταγωνιστικότητας", κατανοούν ότι, χωρίς ένα ευρωπαϊκό σύστημα επενδύσεων το οποίο θα ανακυκλώνει συστηματικά τα πλεονάσματα της Γερμανίας υπό την μορφή παραγωγικών επενδύσεων στην περιφέρεια, μια γενική αύξηση της "ανταγωνιστικότητας" υποσκάπτει ακόμα περισσότερο την ευρωζώνη;"

Είμαστε τόσο μικρή οικονομία, που αν ήθελε η Γερμανία για πλάκα μπορούσε να φέρει εργοστάσια κατασκευής τεχνολογικών προϊόντων και να λύσει το πρόβλημά μας. Αντίθετα μας δανείζουν και συντηρούν μια κατάσταση που ακόμα και οι χαζοί είδαν ότι δεν έχει αποτέλεσμα. Βέβαια όταν κάτι τέτοιο το βλέπουν και οι χαζοί, αναρωτιέται κανείς πως γίνεται να μην το βλέπουν οι οικονομολόγοι τόσων χωρών Γερμανίας, Γαλλίας κλπ. Είναι σίγουρο πως το βλέπουν και μάλιστα επιδιώκουν να συντηρήσουν αυτή τη κατάσταση διότι πολύ απλά τους αποφέρει χρήματα. Ρίξτε μια ματιά εδώ

fimotro: ΚΕΡΔΗ ΥΨΟΥΣ 20 ΔΙΣ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΕΡΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

αλλά και γκογκλάροντας θα βρείτε και άλλους να το λένε, ανάμεσά τους και Γερμανοί όπως ο συγκεκριμένος.

Τώρα για το αν η Ελευθεροτυπία έχει δίκιο ή όχι ή και λίγα λέει, θα φανεί σίγουρα μέσα στο Σεπτέμβριο, κυρίως για το τι σημαίνει για μας και το βιοτικό μας επίπεδο. Απλά να μεταφέρω πως πριν 4 μέρες άκουσα έναν Έλληνα βουλευτή του γερμανικού κοινοβουλίου (δε θυμάμαι το όνομά του) στο ράδιο που ενόψει της χθεσινής συνάντησης η Μέρκελ δήλωσε "θέλω κι άλλο αίμα από τους Έλληνες". Εν τέλει ούτε καν ο Τσακ Νόρις κάνει για την περίπτωσή της, ίσως ο Blade;

Link to comment
Share on other sites

Νέα υποβάθμιση από Moody’s

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε κατά 3 μονάδες το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας.

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε σήμερα το ελληνικό αξιόχρεο κατά 3 βαθμίδες, στο επίπεδο «Ca», μόλις μία βαθμίδα υψηλότερα από τη διαβάθμιση «χρεοκοπία», υποστηρίζοντας ότι πλέον η πιθανότητα υλοποίησής της είναι «σχεδόν 100%», μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ.

Σύμφωνα με τη Moody's, το νέο πακέτο στήριξης που ενέκρινε την προηγουμένη εβδομάδα η ευρωζώνη για την Ελλάδα, θα υποβοηθήσει στη μείωση του χρέους της χώρας, αν και αυτή αντιμετωπίζει ακόμη μεσοπρόθεσμα προβλήματα φερεγγυότητας και σημαντικούς κινδύνους στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει εξαγγελθεί.

«Το ανακοινωθέν πρόγραμμα της ΕΕ από κοινού με την ανακοίνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF) καθιστούν σαφές ότι η πιθανότητα μιας βεβαρημένης (distressed) ανταλλαγής (χρέους), και άρα μιας χρεοκοπίας, επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι σχεδόν 100%», ανακοίνωσε ο οίκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οίκο, «το (ελληνικό) χρέος θα παραμείνει σε επίπεδα ανώτερα του 100% του ΑΕΠ επί σειρά ετών και θα αποτελεί σημαντική απειλή στην εφαρμογή δημοσιονομικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων».

Οι οίκοι Standard & Poor's και Fitch έχουν ήδη υποβαθμίσει το ελληνικό αξιόχρεο στο επίπεδο «CCC», που είναι μία βαθμίδα υψηλότερα από την αξιολόγηση της Moody's.

Link to comment
Share on other sites

Και τώρα που δεν υπάρχουν άλλες βαθμίδες αξιολογήσης (αφού έφτασαν στο τέρμα της λίστας τους), ας ασχοληθούν και με τα του οίκου τους. Η 2α Αυγούστου είναι πολύ κοντά.

Link to comment
Share on other sites

Οπως ελεγε και ο Χαρυ κλυνν στην γνωστη ταινια : "Αρα δεχεστε την αναγκη δημιουργιας,υπαρξης και λειτουργιας μιας κομματικης οργανωσης βασης και στο Λετσοβο" γιατι οταν βλεπω στο προγραμμα συντροφικη κουζινα, σουβλακια και ρεμπετικη βραδια εκει παει το μυαλο μου..

Και για να ειμαι πιο ειλικρινης, δουλευα περυσι σε ενα απο τα μαγαζια που ανοιξαν τον δρομο οπως αναφερει το blog οταν ξεσηκωθηκαν οι υπαλληλοι να ζητησουν τις αμοιβες που προβλεπει το εργατικο και απ'εξω περιμεναν 200 "φιλοι" με τηλεβοα και στρατσα.

Και ισως ακουστει αντιφατικο, ναι μπραβο στους μαγκες, συμφωνω με την καταληψη και την αυτοδιαχειριση σε τετοιες περιπτωσεις αλλα βγαζω σπυρια με καθοδηγηταδες και εργατοπατερες..

Link to comment
Share on other sites

Και ισως ακουστει αντιφατικο, ναι μπραβο στους μαγκες, συμφωνω με την καταληψη και την αυτοδιαχειριση σε τετοιες περιπτωσεις αλλα βγαζω σπυρια με καθοδηγηταδες και εργατοπατερες..

δες το "Κομμουνισμος : Πειτε τα ολα εδω " θρεντ για να δεις εγω τι βγαζω :hehe: .Απλα μου αρεσει που τα τυπακια δειξαν οτι δεν εχουν αναγκη τον επιχειρηματια,μπορουν να λειτουργησουν το μαγαζι και να βγαλουν χρημα και μονοι τους

Link to comment
Share on other sites

δες το "Κομμουνισμος : Πειτε τα ολα εδω " θρεντ για να δεις εγω τι βγαζω :hehe: .Απλα μου αρεσει που τα τυπακια δειξαν οτι δεν εχουν αναγκη τον επιχειρηματια,μπορουν να λειτουργησουν το μαγαζι και να βγαλουν χρημα και μονοι τους

Δεν χρειάζεται να απολογείσαι σύντροφε : P

Link to comment
Share on other sites

«Δεν υπάρχει σάλιο»

Σωθήκαμε; Αν ακούσουμε την κυβέρνηση και τα (περισσότερα) media, η διάσωσή μας είναι πια μια βεβαιότητα. Μήπως χρεοκοπήσαμε; Αν ακούσουμε τους οίκους αξιολόγησης και κάποιους γκουρού της διεθνούς οικονομίας, μπορούμε να κόψουμε φλέβες. Υπάρχει ωστόσο μια απλή και ασφαλής μέθοδος για να βγάλει κανείς συμπέρασμα. Αρκεί να κοιτάξει το πορτοφόλι του...

απο εδώ : «Δεν υπάρχει σάλιο» | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Link to comment
Share on other sites

Λεφτά υπάρχουν, αλλά τα έχουν οι έχοντες, κατέχοντες και κολλητοί/συγγενείς των πολιτικών:

OnNews: 600.000.000 € ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΜΑΡΙ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.