Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

O τραπεζικος τομέας ειναι σαπιος. Και αυτο φαινεται τωρα που τα μη εξυπηρετουμενα δανεια χτυπανε κοκκινο. Σε λιγο καιρο θα δειτε πως θα μειωθει η ρευστότητα στην κυκλοφορια χρηματος με απωτερο σκοπο να υπαρξη στροφη σε πλαστικο χρημα (και φυσικα στα εσοδα απο τοκους). Πηγα στην τράπεζα να σπασω προθεσμιακο και μου εδωσαν τραπεζικη επιταγη, παρ οτι τους το ειχα πει 3 μερες πριν. Και δεν μιλαμε για μικρη τραπεζα.

Το τραπεζικο συστημα δεν θα αντεξει πολυ, θα δουμε πανευρωπαϊκα και ισως παγκόσμια ντομινο απο bailouts τραπεζων επειδη οπως λενε και οι ίδιες, they are to big to fail.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Δώσαμε και μάλιστα και αρκετά παραπάνω μέσω εγγύησης που δε φαίνονται (ακόμα) στο έλλειμμα... Όταν δεν ακούγεται τίποτα για τις τράπεζες από ΜΜΕ και περνάν στα ψιλά καταλαβαίνεις όμως που έχουν πάει. Ο Καρατζαφέρης σαν καλός νονός σπρώχνει εντέχνως τη συγχώνευση τραπεζών...

Ζήτημα αν έχουν πάει τα 20 δις στα χρέη του απλού επιχειρηματία και εμπόρου που σπατάλησε και στα καγιέν κτλ. Από τρόικα έχουμε πάρει δεκαπλάσια χρήματα και έχουμε μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Φίλος πηγε εχθες σε Marfin να σηκώσει 10Κ για μια αγορά που θέλει να κάνει (ένα χωράφι). Τους είχε πεί από την προηγούμενη βδομάδα ότι θα πήγαινε και ότι θα έκανε ανάληψη τόσα σε μετρητά. Αποτέλεσμα, του έδωσαν 5Κ στο χέρι και άλλα 5Κ σε επιταγή γιατί δεν είχαν !!!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως τα δάνεια που εκκρεμούν, και τα Past Due, (>3 μηνών που δεν έχει καταβληθεί δόση) αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό εδώ και 1 έτος κοντά.

Κανείς δεν πληρώνει και κανείς δεν δανείζετε ποια.

Οι οφειλέτες αυξάνονται εκθετικά.

Το σύστημα είναι σάπιο, και για αυτό λένε για συγχωνεύσεις και ξαφνικά παίζουν και τα σχήματα 3 σε 1 από το κλασσικό 2 σε 1 που λεγόταν τόσο καιρό.

Άλλος λόγος είναι πως με τις συγχωνεύσεις έχουν και δικαιολογία να απολύσουν 10.000 άτομα, και να κάνουν μείωση 30% στους υπόλοιπους που δεν θα φύγουν.

Τώρα που έχει αλλάξει και ο νόμος αποζημιώσεων είναι καλό το timing.

Ειδικά αν γίνει το 3 σε 1 σχήμα μιλάμε χαλαρά για περίπου 12-13κ άτομα που δυνητικά θα μπορεί να φύγουν, και δεν μιλάμε φυσικά για golden boys αλλά για υπαλλήλους σε καταστήματα και γενικά λειτουργικού.

Προφανώς είναι ήδη υπεράριθμοι και πολλοί τα ματώνουν αλλά με πιάνετε.

Link to comment
Share on other sites

Τα ματ είναι ζώα ρε συ, δεν τους πήρανε για την εξυπνάδα τους... αν τους πουν να στείλουν την μάνα τους στο νοσοκομείο, θα στείλουν και τον πατέρα τους μαζί... οι μερικές εξαιρέσεις, δεν μετράνε...

Mάλλον θα συμφωνήσω με τον narta και εν μέρει μαζί σου. Ναι μεν όσοι υπηρετούν εκεί είναι ειδικής ψυχολογίας (δεν το λέω με την κακή έννοια) αλλά έχω την πεποίθηση ότι τώρα πια έχει αλλάξει λίγο η κατάσταση. Σαφώς και έχουν ρητές εντολές να μην επέμβουν καθόλου και από την άλλη πρέπει να τους τάξουν κάτι πολύ καλό για το κάνουν. Αν απαιτηθεί. Αλλά μήπως όταν απαιτηθεί θα είναι πολύ αργά για να αντιστραφεί το κλίμα; Άλλο να έχεις απέναντι σου μια ειδική μόνο ομάδα διαδηλωτών, (συνταξιούχους, πολυτεχνειο-εορτάζοντες, απολυμένους της ΑΔΕΔΥ, κτλ, και όλοι με τα δίκια τους βέβαια) και άλλο να έχεις όλους τους πολίτες τηςχώρας, στις τάξεις των οποίων είναι και εργαζόμενοι στα Σ.Α και στις Ε.Δ. γενικότερα. Τι να χτυπήσεις; Έναν που έχει ίδιο αίτημα με σένα;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια δεν είδα την εκπομπή αλλά :

Kουκουλόπουλος: Έχουν συμφωνήσει να γίνει χρεοκοπία σε 3 χρόνια !!!

akritas3004.JPG

Απίστευτη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου, πριν λίγο στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Ο κ. Κουκουλόπουλος είπε επι λέξει : "Έχουν συμφωνήσει να γίνει χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια"..

μεταφέροντας το χρέος σε θεσμικούς επενδυτές...

Τώρα απλά οι δανειστές μας ετοιμάζονται ώστε η χρεοκοπία μας να μην τους πάρει μπάλα και τους βουλιάξει, και ταυτόχρονα με τα νέα ενυπόθηκα δάνεια (οσα χρωστάγαμε προ-μνημονείου και δανειακής σύμβασης ήταν "άϋλα") θα έχουν να λάβουν από τις εγγυήσεις.

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1
Link to comment
Share on other sites

Mήπως σε 3-4 χρόνια θε έχει ολοκληρωθεί η χρεοκωπία που ξεκίνησε πέρυσι;
Όπως και να έχει, το θέμα είναι ότι:

1) δεν την γλυτλωνουμε απλά την τρενάρουμε

2) δίνουμε πλέον εγγυήσεις ενώ ήταν άϋλη

Link to comment
Share on other sites

Επισης το σκεπτικο που διαβαζω απο αρκετους ο Ελληναρας φταιει για την τωρινη κατασταση , εχει ναι μεν καποια βαση (σαν φιλοσοφια και λειτουργια του Ελληνα γενικοτερα ) αλλα ειναι μισο-σωστο . Το κράτος που ητανε να ελεγξει που πανε τα $$ των αγροτικων επιδοτησεων ???? Που ητανε οταν εσπρωχνε τον κοσμακη στον τζόγο (χρηματιστηριο) ... Σαν να λεμε ενα κακομαθημενο παιδι ειναι κακος ανθρωπος και πρεπει να δαρθει για να στρωσει . Δεν φταιει το παιδι φταιει ο γονιος ( κρατος )

Επισης οι αργοσχολοι που μας κυβερνανε εχουν κανει τα τρισχειροτερα δεν ιδρωνουν απο ειρηνικες διαδηλωσεις (οι οποιες ειναι το πρωτο βημα και χρειαζονται και αυτες βεβαιως βεβαιως) . Ενα σωστο βημα που εχει γινει ειναι οτι πλεον δεν μπορουν να ξεμυτισουν χωρις τους νταβατζηδες τους μεχρι τον φουρνο εστω. Ενα δευτερο θα ηταν να στηθουν μερικες κρεμαλες εικονικες μπροστα στην βουλη με μερικα ονοματακια . Να καταλαβουν οτι ο κλοιος σφιγγει και πιθανοτατα να μην την βγαλουν καθαρη ,.

Αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι βλεπω αρκετους νεους ακομη να ανεβασουν φωτος και events pasp dap κλπ (fb....). Πρεπει να απαγκιστρωθουν πλεον απο δαυτους . Ενα 3μερο οργανωμενο στην μυκονο απο την ταδε παραταξη δεν ειναι αυτο που χρειαζονται πλεον . Και θα το καταλαβουν σιγουρα οταν βγουν στην αγορα εργασιας τοτε ομως θα ειναι αργα.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Όλοι αυτοί οι τιμητές των ιδιωτικοποίησεων και της υποτιθέμενης ανάπτυξης, δεν κάνουν την απλοϊκή σκέψη ότι αυτό το ποσό θα λείπει από τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών ;

Εφόσον ΔΕΝ θα κυβερνάνε αυτοί τότε, ΧΕΣΤΗΚAΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Άλλωστε έτσι δεν λειτουργούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις για το... ΚΑΛΟ του τόπου; Ψάχνουν τρόπους να φορτώσουν τους λογαριασμούς σε μελλοντικές 4ετίες όταν θα κυβερνάει κάποιος άλλος (δεν έχει σημασία αν θα είναι του ίδιου κόμματος, αρκεί το ότι θα είναι άλλος). Νομίζετε ότι π.χ. ο Σημίτης στεναχωριέται που βλέπει την χώρα στην σημερινή κατάσταση ή το ΠΑΣΟΚ στο 20% με βάση τις δημοσκοπήσεις; ΧΕΣΤΗΚE.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον ΔΕΝ θα κυβερνάνε αυτοί τότε, ΧΕΣΤΗΚAΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Άλλωστε έτσι δεν λειτουργούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις για το... ΚΑΛΟ του τόπου; Ψάχνουν τρόπους να φορτώσουν τους λογαριασμούς σε μελλοντικές 4ετίες όταν θα κυβερνάει κάποιος άλλος (δεν έχει σημασία αν θα είναι του ίδιου κόμματος, αρκεί το ότι θα είναι άλλος). Νομίζετε ότι π.χ. ο Σημίτης στεναχωριέται που βλέπει την χώρα στην σημερινή κατάσταση ή το ΠΑΣΟΚ στο 20% με βάση τις δημοσκοπήσεις; ΧΕΣΤΗΚE.

Εννοείται αυτό που λες.

Δεδομένο το εχω ότι δεν τους καίγεται καρφί.

Εγω αναφερόμουν σε απλούς συμπολίτες μας ή αυτούς που περιγράφει η υπογραφή του μέλους Shadow keeper

The Economy is a system. That system is our enemy. But when you're inside, you look around, what do you see? Businessmen, teachers, lawyers, carpenters. The very minds of the people we are trying to save. But until we do, these people are still a part of that system and that makes them our enemy. You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured, so hopelessly dependent on the system, that they will fight to protect it.

Γενικά εγω αυτή την εποχή τα 'εχω βάλει' με δυο κατηγορίες συμπολιτών μας :

1) Με αυτούς που διακατέχονται από ενοχικά σύνδρομα(π.χ ολοι φταίμε), τα οποία τους έχει εμφυσήσει το σύστημα.

ή τα έχει γεννήσει η ευθιξία και η ευσυνειδησία τους.

Ευθιξία που θα έπρεπε να αναζητηθεί αλλού, μαζί με τις ενοχές.

2) Με αυτούς που ασπάζονται την περίφημη 'ορθή λογική' του σύγχρονου πολιτικού-οικονομικού συστήματος.

Ορθη λογική που θέλει να αυξάνονται συνεχώς οι παραγωγικές δυνάμεις, τα κέρδη, ο πλούτος κτλ. με κάθε τίμημα, γιατί αυτή είναι μιας μορφής νομοτέλεια την οποία όλοι πρέπει να αποδεχθούμε χωρίς πολλές - πολλές ερωτήσεις. Αυτοί κραυγάζουν αδιακρίτως υπερ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και μιας ανεκδοτικού χαρακτήρα ανάπτυξης. Το γιατί η ανάπτυξη μοιάζει με ανέκδοτο το εξηγεί ο Πέτρος εδω. Το γιατί κάποιοι άνθρωποι ηδονίζονται όταν κάποιος/οι άγνωστοι σε αυτούς σωρεύουν χρήμα, δε νομίζω να μπορεί να το εξηγήσει κανείς.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

γιατι δεν στηνουμε μια δημοσκοπηση στην κεντρικη να μετρηθουμε και γιατι οχι, ακομα και να οργανωθουμε?

Νεοι ειμαστε οι πιο πολλοι αλλα ακομα κι οσοι δεν ειναι, εχουν ανοιχτα μυαλα

(αυτους που γνωριζω και διαβαζω απο εδω μεσα τουλαχιστον)

με την τεχνολογια κτλ μια χαρα τα παμε δοξα το πυριτιο

κριμα δεν ειναι να περιοριζομαστε ως επι το πλειστον σε ανταλλαγες ιδεων και αποψεων μεσω πληκτρολογιου?

Ευχαριστώ δεν θα πάρω οργάνωση μέσω internet/κινητά/σταθερα. Η πλατεία και τα μέσα εκεί φτάνουν για οργάνωση.
Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται οτι παρεξήγησες.. Ο Κοπρίτης ακριβώς αυτό που υπονοείς τόνισε. Μην περιοριζόμαστε σε ανταλλαγές ιδεών μέσω πληκτρολογίου έγραψε.

Link to comment
Share on other sites

Διαλεχτε ομως ρε παιδια μια αποψη και μην την αλλαζετε καθε 3 και λιγο... Δεν μπορει στο αλλο θεμα να φωναζετε

"Τα ΜΑΤ κανουν την δουλεια τους... αμα εισαι εσυ μαγκας Hydra πηγαινε στο αφεντικο σου αυριο και μην κανεις αυτο που σου λεει" και στο αλλο θεμα

"Οταν το απαιτηθει, θα ειναι πολυ αργα και το κλιμα θα ειναι μη ευνοικο και ο Κριος θα ειναι στον Τοξοτη αναδρομα και τα ΜΑΤ δεν θα βαρεσουν τον συναδελφο τους"

Ενα απο τα 2 συμβαινει.

Ναι οκ, δεχομαστε οτι ανθρωποι ειναι κι αυτοι και δεν γουσταρουνε να τους βριζουν και να τους πετανε πετρες ενα ολοκληρο εθνος... Επισης δεχομαστε οτι ενα (μεγαλο) ποσοστο απο αυτους γουσταρουνε το "power trip" των 800-900 ευρω και την εχουνε δει καπως. Ο μονος λογος να μην κανουνε τιποτα ειναι γιατι δεν θα εχουνε πιθανοτητα να επιβαλλουν την ταξη λογω του αριθμου των "αντιπαλων".

Ειναι σαν να μου λες οτι αν τα ΜΑΤ ειχανε απεναντι τους τον Γκαντι και την Μητερα Τερεζα δεν θα κανανε τιποτα γιατι "δεν χτυπας καποιον που εχει το ιδιο αιτημα με εσενα" Σιγα μην καψουνε καμμια ασφαλεια απο την πολυ σκεψη.

Εγω λεω οτι με 300k+ απεναντι σου δεν τον χτυπας γιατι.... τον ηπιες κλαρινο...

Έλα ρε SLN που αλλάζουμε κάθε 3 και λίγο! Αυτό το συμπέρασμα έβγαλες αμέσως αμέσως; Σου εξηγώ τότε ότι το "αφεντικό" ΔΕΝ θα δώσει εντολή για καμιά επέμβαση, ακριβώς επειδή έχει να αντιπετωπίσει "ποιοτικά" ανώτερο αντίπαλο. Και ξέρει ότι το παιχνίδι το έχει χαμένο αν προβεί σε τέτοια εντολή. Αφεντικό ονόμασε τον ΓΑΠ, το υπουργείο προστασίας του πολίτη η όποιον θες εσύ. Τώρα αν λόγω βλακείας κάνουν κάτι τέτοιο, ε κακό του κεφαλιού τους. Δεν ξέρω πόσο πιο αναλυτικά να στο εξηγήσω. Ακόμα και το αφεντικό σε μια ιδιωτική επιχείρηση όπως μου αντιπαραθέτεις από παλιότερο post μου, δίνει εντολές αφού έχει "περιεργαστεί" όλα τα δεδομένα της αγοράς κτλ κτλ.

Καλή η ειρωνία, αλλά κατάλαβε ότι λέμε το ίδιο ακριβώς...

Link to comment
Share on other sites

Έκρηξη λαϊκισμού από Παπανδρέου: «να βάλω υποθήκη το σπίτι μου αν θέλετε» | kentrinews.gr

Ας τον πάρει μια αγκαλιά κάποιος τον καημένο... ρε ούρτου ρε :sick:

Μάλλον το βαρέθηκε το σπίτι στο Καστρί. Άλλωστε εδώ που τα λέμε, ΑΝ, και ξανά λέω ΑΝ, να το ξαναπώ διότι δεν θέλω να τον αδικήσω τον αγωνιστή πρωθυπουργό μας, ΑΝ είπε να παίξει λίγα λεφτουδάκια ποντάροντας στην σκουπιδοποίηση των Ελληνικών ομολόγων, ΑΝ βεβαίως υποθέσουμε ότι μάντεψε ότι θα γίνουν κινήσεις σκουπιδοποίησής τους προφανώς, ΑΝ λοιπόν πόνταρε κάποια λεφτουδάκια την κατάλληλη στιγμή, τι να το κάνει το Καστρί από την στιγμή που πλέον έχει λεφτά να αγοράσει νησί και να χτίσει πάνω σε αυτό κάστρο ανάλογο με αυτά που έχουν στην Αγγλία; Ίσως και μεγαλύτερο. Νομίζω είναι καλή αναβάθμιση από σπίτι στο Καστρί σε Κάστρο στο νησί :p. Τρελό overclocking λέμε.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.