Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Όλοι αναγνωρίζουν την πραγματικότητα και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται - αυτό όμως δεν τους αποτρέπει να "πουλάνε" το κομάτι τους και να διατυμπανίζουν περι ανέμων και υδάτων. π.χ. το ότι ο Χ πολιτικός είναι του ΚΚΕ (παράδειγμα λέμε) δε σημαίνει ότι δε θα στείλει το παιδί του στο δυτικό (καπιταλιστικό) πανεπιστήμιο - ΚουΚουΕς είναι, όχι μακάκας. Τώρα αν αυτό ενοχλεί τους λοιπούς ας μην τον ψηφήσουν στο κάτω-κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο απο που το ξερεις; :nothing:

Το οτι λεγονταν το πρωην ανατολικο μπλοκ Ενωση Σοσιαλιστικων Κρατων δεν αποδεικνυει κατι.Εδω ο Σταλιν επικαλουνταν κομμουνισμο για να κανει ανειπωτα πραγματα...

Οι αριστερες ιδεες ειναι παρα πολυ σωστες,θα μπορουσα να πω,αλλα ευχαριστω πολυ,δε θελω δικτατορια στα κοκκινα.Αριστερες ιδεες εξαιρουμενων εκεινων των ισοπεδοτικων περι θρησκειας κτλπ. που ειναι μισαλλοδοξες δηλαδη,ειναι δεκτες.

Ο Σοσιαλισμος ειναι η λυση πιστευω,αλλα δεν υπαρχουν οι καταλληλοι που θα τον στηριξουν.

Σωστος! Επισης στη θεωρια υπαρχουν πολλες διαφορες μεταξυ των παραταξεων,αλλα στην πραξη μαλλον ειναι ενα και το αυτο!

Χύτρα είσαι μπερδεμένος. Μην συγκρίνεις τι ισχύει θεωρητικά και τι εφαρμόστηκε ιστορικά. Παραθέτω από wikipedia:

"Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σοσιαλισμού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής (γαίες, εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις) και η δημιουργία νέων συλλογικών σχέσεων παραγωγής, διανομής των προϊόντων και κατανομής του κοινωνικού πλούτου κάθε κοινωνίας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πολίτη. Οι νέες αυτές σχέσεις παραγωγής στηρίζονται στο ότι τα μέλη μιας κοινωνίας θα προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και θα αμείβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους ή με την εργασία τους. Τη θέση της ατομικής ιδιοκτησίας θα πάρει πλέον η συλλογική διαχείριση με μορφή εθελοντικά συνεταιριστική ή κρατική, οι λεγόμενες κολεκτίβες. Μία κοινωνία οργανωμένη κατ' αυτόν τον τρόπο, ο τελικός στόχος του σοσιαλιστικού κινήματος, αποκαλείται πολλές φορές κομμουνιστική και αντιπαρατίθεται με τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά."

"Ως πολιτικός χώρος, στο ευρύτερο πλαίσιο της Αριστεράς, ο κομμουνισμός εκφράζει αυτήν την προσδοκόμενη κοινωνία μέσω ενός σοσιαλιστικού λαϊκού κινήματος το οποίο αντιτίθεται στον καπιταλισμό."

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά το θέμα κομμουνισμός vs καπιταλισμός είναι αστείο όπως αναφέρθηκε.

Και ακόμη πιο αστείο είναι να κάνετε συγκρίσεις τύπου ΕΣΣΔ - Μπανανιστάν.

Στη Γη υπάρχουν κάποια μεγέθη.

Αυτά τα μεγέθη, αν ζήσουν ισότιμα, την έχουμε κάτσει.

Βασίζουμε όλο τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα, την παιδεία κλπ. στο ότι εμείς τρώμε και οι άλλοι πεινάνε.

Με εφαρμογή σοσιαλισμού = ελέγχου της παραγωγικότητας, όσο καλό κι αν είναι στη θεωρία (άγιο θα το χαρακτήριζα), last time που ΨΙΛΟ-εφαρμόστηκε ο λαός πεινούσε και η ελίτ πέταγε στο φεγγάρι.

Αυτό που δεν μπορεί να δεχθεί ο μέσος άνθρωπος είναι ότι τον εξουσιάζουν άλλοι.

Καλώς ή κακώς, πάντα άλλοι θα εξουσιάζουν, εκτός αν ανήκεις στο 0.01% που ασκεί την εξουσία. Η δημοκρατία, αυτό που έχει επιτύχει σήμερα, είναι μια αμυδρή αλλαγή στην εξουσία, με κυριότερο το να αλλάζουν λίγο τα πρόσωπα και πράγματα (που πρακτικά δεν αλλάζουν, Παπανδρέου και Καραμανλή είχαμε πόσα χρόνια).

Ο λαός, πέραν του ότι δεν έχει την ικανότητα να αυτο-εξουσιάζεται (καθότι δεν μπορεί να ασκήσει μακροπρόθεσμη πολιτική παρά μόνο να κοιτάξει το σήμερα και ίσως το αύριο), δεν έχει το χρόνο, τη θέληση και πολλές φορές την άποψη για να το κάνει.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει διαχρονικά ότι ο λαός μπορεί να εξουσιάσει. Δεν λέει όμως την αλήθεια, ότι ο λαός, ποτέ δεν θα μπορέσει να εξουσιάσει, αλλά θα μπορέσει να περάσει εξουσίες στους ειδικούς, όπου ειδικοί = τσιράκια της KGB / NKVD, εργατοπατέρες (ανθηρό φαινόμενο στην ΕΣΣΔ), οι οποίοι θα έχουν τόση εξουσία που ποτέ δεν θα μπορέσει να τους αλλάξει (μετάβαση στη "δημοκρατική" Ρωσία του -10 χρόνια πρόεδρος και άλλα 10 πρωθυπουργός- Πούτιν).

Το αν οι εκπρόσωποι θα δουλεύουν υπέρ ή κατά του λαού, αυτό δεν μπορεί να κριθεί πάντα με σωστό τρόπο, ιδιαίτερα όταν ζεις τα γεγονότα και δεν μπορείς να δεις το big picture.

Η Λιάνα τα λέει πάρα πολύ καλά - το τραπεζικό σύστημα είναι η ρίζα του κακού, και σωστά το εντοπίζει. Δημιουργεί αστάθειες στο καπιταλιστικό σύστημα που με τις αστάθειες αυτές πλουτίζουν διαρκώς μειοψηφίες σε βάρος του κυρίαρχου -και καλά- λαού. Π.χ. Χρηματιστήριο, Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση κλπ.

Το μειονέκτημά της είναι ότι δεν μπορεί να εντοπίσει μια βιώσιμη λύση. Στην πράξη, τα περί λαών της Ευρώπης είναι πολύ γενικόλογα για να μπορούν να αποτελέσουν μια βιώσιμη πραγματικότητα. Επίσης, δεν έχουμε σαν λαός ούτε ιδιαίτερη δύναμη ούτε ιδιαίτερη επιρροή στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε μια πιθανή λαϊκή απόφαση, πράγμα που σημαίνει ότι σε τέτοια περίπτωση, μάλλον θα είμαστε η Κούβα της Μεσογείου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ειδατε τι μολις εβγαλε η δημοκρατικη σοσιαλιστικη μας κυβερνηση...???

ζητανε στατιστικη απο τους δημοσιους υπαλληλους, ποσοι απεργουν σε ολο το δημοσιο...

μην απορειτε γιατι θα διωχθουν πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι, θα ειναι το ποσοστο των απεργουντων, ειτε με απολυση, ειτε με ιδιωτικοποιηση υπηρεσιων...δημοκρατια ειπαμε.?:T:

akshually, η δημοκρατία μια χαρά κολλάει, η πλειοψηφία των πολιτών (?!) τους ψήφισε...

Link to comment
Share on other sites

Αλλο να σε εξουσιαζει ενας Καποδιστριας ομως και αλλο ενας Γιωργακης!! :/

Χμ...και αυτό ακόμα είναι υπο έρευνα... Χρειάζεται μεγάλη "βουτιά" σε κείμενα της εποχής για να διαπιστώσεις τελικά την πορεία ενός πολιτικού προσώπου.

Πχ...Κ.Καραμανλής και ο Παπανδρέου ο ζιβάγκος....Στην ιστορία έμειναν ως Εθνάρχες....Their contribution to their country;;;;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αλλο να σε εξουσιαζει ενας Καποδιστριας ομως και αλλο ενας Γιωργακης!! :/

Χμ... Περίμενε μερικές γενιές να δεις πως θα παρουσιάζεται στα παιδιά ο τωρινός πρωθυπουργός μέσα από τα βιβλία ;)

Link to comment
Share on other sites

Καμια σχεση.Πολιτικοι οπως Καποδιστριας,Βενιζελος κτλπ φανηκαν μεσα απο το εργο τους,το οποιο ειναι γνωστο παγκοσμιως.Δεν εχει να κανει με το πως σου παρουσιαζουν τον Βενιζελο για παραδειγμα.Εκανε πολλα λαθη,αλλα ειχε πετυχει και αλλα πολλα τα οποια εμεις σημερα θεωρουμε δεδομενα και χωρις αυτον δε θα ηταν.

Αυτα ειναι γεγονοτα,δεν αλλαζουν.

Link to comment
Share on other sites

akshually, η δημοκρατία μια χαρά κολλάει, η πλειοψηφία των πολιτών (?!) τους ψήφισε...

To 40% αυτών που ψήφισαν, που αν κάνεις αναγωγή στο σύνολο των ψηφοφόρων, είναι κάπου στο 30%. Να χαρώ εγώ πλειοψηφία:hehe:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Διονύση με το αρπακτικό που έχει απέναντί της, μια χαρά μιλάει.

πάντα έτσι μιλάει. Ακόμη και για τον παναθηναϊκό να βγει να μιλήσει, φωνάζει, και δεν αφήνει κανέναν άλλον να μιλήσει. Μπορεί να λέει τα πιο σωστά πράγματα, αλλά ο τρόπος της με κάνει να αλλάζω κανάλι/βίντεο. Θα προτιμούσα να τη διαβάζω.

ΥΓ/Εδιτ: τσέκαρε εδώ: http://www.thelab.gr/1062973026-post370.html Έχει απέναντί του τον Πλεύρη, και ο Πλεύρης ούτε που ακούγεται. Ούτε φωνές ούτε τίποτα.

Έγινε επεξεργασία από deninho
Link to comment
Share on other sites

μην γινεσαι ανοητος

Αυτούς τους χαρακτηρισμούς να τους κρατήσεις για τον πατέρα σου και τον περίγυρο που απέτυχαν να σε διδάξουν τρόπους συμπεριφοράς.

ειμαι ενστολος, και ειμαι σε οικογενεια ενστολων και δεν γουσταρω να πληρωνομαι ωστε να καταληξω σε φερετρο οπως επιθυμει η κυρια Λιανα Κανελη οκ...???:hang3: γεια χαρα σου τωρα...:T:

Αχώνευτη η Λιάνα Κανελη όμως σπανίως λέει ασυναρτησίες.

Αν δεν θυμάσαι τον όρκο που έδωσες σου παραθέτω ένα μικρό τμήμα. "Να υπερασπίζω με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας."

Εξαιρουμένων των πυροσβεστών όλοι οι υπόλοιποι ένστολοι χρησιμοποιούν όπλα. Ο αντίπαλος δεν πιστεύω να νομίζεις ότι θα σου ρίχνει λουκούμια συριανά. Αν σε φοβίζει ο θάνατος διάλεξες λάθος επάγγελμα

Ούτε εγώ θέλω να πεθάνεις. Εξίσου δε, δεν θέλω να σε πληρώνω. Ούτε τον οπλισμό σου θέλω να πληρώνω στον οποίον κατά μέγα μέρος οφείλετε η πτώχευση. Δεν είναι όμως στο χέρι μου.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Καμια σχεση.Πολιτικοι οπως Καποδιστριας, Βενιζελος κτλπ φανηκαν μεσα απο το εργο τους,το οποιο ειναι γνωστο παγκοσμιως.Δεν εχει να κανει με το πως σου παρουσιαζουν τον Βενιζελο για παραδειγμα.Εκανε πολλα λαθη,αλλα ειχε πετυχει και αλλα πολλα τα οποια εμεις σημερα θεωρουμε δεδομενα και χωρις αυτον δε θα ηταν.

Αυτα ειναι γεγονοτα,δεν αλλαζουν.

Ευχαριστώ τον Βενιζέλο Ξένο, (μικρό Βενιζέλος, επίθετο Ξένος) καθώς και όλο το συνάφι της εποχής που φρόντισαν να είμαστε "πρόσφυγγες" στην ίδια μας τη χώρα :T:

Link to comment
Share on other sites

αναφερθηκα σε εσενα προσωπικα και δεν σχολιασα τυπου λεξιλογιο "τον πατερα σου", δεν τον γνωριζεις, οποτε φανταζομαι για τους δικους σου τι αξιολογο ατομο μεγαλωσαν που σεβεται...η ποιοτητα της παιδειας μου ειναι πολλα σκαλοπατια πανω απο την δικη σου, εμ πρωτα επιτιθεσαι σε μενα, και σχολιαζεις χωρις να σου απευθυνω τον λογο...η συμπεριφορα μου ειναι θεσπεσια εκει που αρμοζει και πρεπει...

και τουλαχιστον ειπαμε μην δειχνεσε τι πιστευεις για τους αλλους, κι εγω δεν γουσταρω να πληρωνω τους μισθους των ιδιωτικων υπαλληλων που αναγκαζουν τα καταστηματα να εχουν τις υπερδιπλασιες τιμες απο το εξωτερικο και να βαζω στην καρτα δοσεις γιαν α τριβουν τα χερια τους οι τραπεζες...

και αν δεν θελεις να πληρωνεις τα αυτονοητα, πηγαινε ζησε μονος σου, ηδη πληρωνουμε πολλα παραπανω μερικοι, και αυτα που παρεχει το κρατος ειναι λιγα...σε αλλες χωρες πληρωνουν πολλα παραπανω, αλλα καποιοι ειτε ζηλευουν ειτε εχουν αποθυμενα...με μεριδα εργαζομενων...προβλημα σου, αν νομιζεις οτι η πτωχευση, κυριε οφειλεται στα οπλα...

α) οφειλεται κυριως στον δημοσιο τομεα που ειναι 5πλασιος των ενστολων (που πληρωνεις εσυ για αυτο σωθηκαμε) , β) και οφειλεται στα κλεμμενα των νοσοκομειων, γ) μα πανω απο ολα οφειλεται στους λαθρομεταναστες που δεν προσφερουν τιποτα και τους πληρωνει ολη η ελλαδα, φαι, περιθαλψη και δινουμε και δικαιωματα και τους παρακαλαμε να μενουν κιολας, δινουμε και ιθαγενειες..

Link to comment
Share on other sites

Το να αναλωθούμε στο ποιος φταίει και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε δε θα μας βγάλει πουθενά, μιας και δε φταίει κανείς από εμάς και δε βοηθάει στο να βγούμε από αυτή τη στενωπό.

Ο πολιτικός παλιά ήταν ένας λειτουργός, ο οποίος ασκούσε αμισθί την υποχρέωσή του αυτή και μάλιστα έδινε κιόλας λεφτά για το κοινό καλό, εκλεγόταν από το λαό και εξοστρακιζόταν για να μην αποκτήσει δύναμη και ανατρέψει το δημοκρατικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας έγινε μια σύγχυση και ο πολιτικός μπερδεύτηκε με τον κοτζαμπάση, ο οποίος σκοπός του είναι να παίρνει φόρους από τους άλλους υποτελείς, να δίνει ένα συμφωνημένο ποσό στη Πύλη και τα άλλα να τα κρατάει για την πάρτη του.

Βέβαια σήμερα, η κοινωνία έχει προχωρήσει και οι άνθρωποι είναι πιο ενημερωμένοι από πριν και θα αντιδρούσαν σε αυτή την πρακτική, γιαυτό και το φόρο τον ονόμασαν "δάνειο" και το δικό τους το μερίδιο το ονόμασαν "βουλευτικές παροχές". Βέβαια έχουν βάλει και μαντρόσκυλα να τους φυλάνε από την κατακραυγή του κόσμου, υπνωτίζοντας τους και θυμίζοντάς τους ότι οι εχθροί είναι οι απέξω και ότι φταίμε εμείς και όχι αυτοί που διαχειρίζονται 35 χρόνια τη χώρα και την πήγαν από σχεδόν μηδενικό δανεισμό στο σημερινό αίσχος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

^ ετσι ειναι...

αλλα να σου πω και αυτο, μετα την τουρκοκρατια, μετα τους εμφυλιους, μετα την χουντα, ειμαστε παλι υποτελεις...ειμαστε πολυ ελληναραδες και τιμαμε το παρελθον...μαθαμε να ζουμε γενεες ολοκληρες σαν υποτελεις και σκλαβοι, παρακαλωντας για τα αυτονοητα...

η επανασταση θεωρειται ακροτητα και η αντικρουση στο συστημα αναρχια...φταινε οι πολιτικοι ή τα κακα μας τα μυαλα για σημεια ταμπου και κολλημενα μυαλα με παρωπιδες...???

Link to comment
Share on other sites

επειδη αρχιζει με κατι ασχετο σωστο (οτι οι τραπεζες ειναι κερδοφοροι),αλλα πηδα στο ασχετο σιγα σιγα σε ασχετα συμπερασματα δεν σημαινει οτι ειναι σωστα ολα οσα λεει η Κανελλη.Η καλυτερη προπαγανδα ειναι αυτη πουχει μεσα και καποιες ασχετες αληθειες.

Αρχιζει και γκρινιαζει για Δια βιου εκπαιδευση κλπ κλπ ...Οποιος διαφωνει με αυτο το κονσεπτ να παει στο πλαισιο να εξυπηρετηθει απο πωλητη που σταματησε την επαγγελματικη του εκπαιδευση στον 486.Να φτιαξει το αυτοκινητο του σε μαστορα που εμαθε το καρμπυρατερ και δεν θελει να μαθει το injection.Να παει σε γιατρο που πηρε πτυχιο το 80κατι και δν ξερει την αξονικη τομογραφια του 90κατι...

Ενας πολιτικος ειναι σαν κι ολους τους αλλους,μην τρεφετε αυταπατες,απλα εχει πιο μικρο μαγαζι.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

αλλα να σου πω και αυτο, μετα την τουρκοκρατια, μετα τους εμφυλιους, μετα την χουντα, ειμαστε παλι υποτελεις...ειμαστε πολυ ελληναραδες και τιμαμε το παρελθον...μαθαμε να ζουμε γενεες ολοκληρες σαν υποτελεις και σκλαβοι, παρακαλωντας για τα αυτονοητα...

Όταν σταματήσουμε να αναφερόμαστε στους εαυτούς μας με τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, τότε ίσως αρχίσουμε να αποκτούμε την ικανότητα να "δημιουργήσουμε".

Link to comment
Share on other sites

To 40% αυτών που ψήφισαν, που αν κάνεις αναγωγή στο σύνολο των ψηφοφόρων, είναι κάπου στο 30%. Να χαρώ εγώ πλειοψηφία:hehe:

ναι εκεί κολάγανε τα ?!... κάποτε όμως που δεν ίσχυε αυτό ο κόσμος ψήφισε τις κυβερνήσεις που φέρανε τον εκλογικό νόμο στα μέτρα τους... και δεν έγινε σε μια δόση... ας είναι καλά τα μμε και η μνήμη του ψηφοφόρου

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.