Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Nooz.gr : Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο

Καλά και άγια τα φωτοβολταϊκά αλλά όταν ακούω 600 εκατ. επένδυση για κάτι που θα καλύπτει 55.000 νοικοκυριά έχω να κάνω τα εξής ερωτήματα.

1) Πολλά δεν είναι τα 600 εκατ;

2) Σε πόσα χρόνια , συγνώμη, αιώνες, θα γίνει απόσβεση της επένδυσης;

3) Στην Κοζάνη να υποθέσω ότι έχει περισσότερο ήλιο από άλλες περιοχές π.χ. του Αιγαίου;

4) Μας περισσεύουν 600 εκατ;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από την πρώτη στιγμή σκεφτόμουν μια παράμετρο του μνημονίου και του συν αυτώ σαρώματος των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αυτή η παράμετρος έχει να κάνει πως ότι εφαρμόστηκε, εφαρμόστηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος, και μπορεί να αποτελέσει ενα πολυ κακό προηγούμενο.

Διαβάζω λοιπόν την παρακάτω είδηση :

Δανία: Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης προωθεί ο Λ. Ρασμούσεν

«Υπάρχει η περίοδος πριν από την κρίση και η περίοδος μετά την κρίση και μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία», δήλωσε ο κ. Ρασμούσεν την Τρίτη στην Κοπεγχάγη, τονίζοντας ότι «αν δεν υπάρχει η διεθνής εμπιστοσύνη ότι έχουμε σε τάξη τον οίκο μας, θα αυξηθούν τα επιτόκια, όπως στην Ελλάδα και την Ιρλανδία».
Το πείραμα της Ελλάδας λοιπόν μπορεί άνετα να λειτουργήσει ως μπούσουλας (ή μπαμπούλας), προκειμένου να επιτευχθεί το εργασιακό πισωγύρισμα που θέλουν να επιβάλλουν. Πλέον ο κος Ρασμούσεν δεν απειλεί τους πολίτες του λέγοντας τους : ''Κοιτάξτε τι έγινε στη Μποτσουάνα''. Τους λέει : ''Κοιτάξτε τι έγινε δίπλα στην πόρτα μας, σε κράτος που είναι 30 χρόνια μέλος της Ε.Ε''. Έγινε επεξεργασία από tamerlan
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Κατοχικά Νέα: Καταργείται κάθε περιορισμός στην ίδρυση φαρμακείου

Ιδιοκτησιακό καθεστώς

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «το επάγγελμα του φαρμακοποιού και η λήψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου δεν υπόκειται σε κανένα περιορισμό πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελαχίστων αποστάσεων, που εξασφαλίζουν τη χωροταξικά ισόρροπη διασπορά των φαρμακείων στην επικράτεια». Οι Έλληνες ή υπήκοοι κράτους μέλους της Ε.Ε., που έχουν πτυχίο φαρμακοποιού και άδεια άσκησης επαγγέλματος και οι οποίοι δεν έχουν καταδικασθεί για ρητά προβλεπόμενα αδικήματα μπορούν να ασκούν ελεύθερα το επάγγελμα.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί τονίζουν πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την είσοδο και επιχειρήσεων στον κλάδο αφού δεν αποσαφηνίζεται ότι το δικαίωμα για ίδρυση φαρμακείου το έχουν μόνο οι φαρμακοποιοί.

απο πότε το amazon.co.uk έχει ελληνικό αφμ ?

Έχει να κάνει με τη νομοθεσία περί ΦΠΑ. Το amazon.co.uk πουλάει από άλλη χώρα μέλος της κοινότητας(Αγγλία), σε πρόσωπο που δεν υπόκειται σε απόδοση ΦΠΑ(narta). Έχουμε ενδοκοινοτική παράδοση(πώληση).

Στην περίπτωση αυτή η amazon οφείλει να αποκτήσει ελληνικό ΑΦΜ, να ορίσει και κάποιον φορολογικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα και να αποδώσει ΦΠΑ στο ελληνικό δημόσιο.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Δεν τα θυμάμαι και'γω πολύ καλά.

Νάρτα νομίζω ότι έχεις δίκιο, αλλά ρώτα και την εφορία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

μα τα οργανα ηδη εχουν αρχισει εδω και καιρο

...

ευχομαι εαν καταφερουμε ποτε και "βγουμε" απο αυτο το λουκι

να εχουν επιβιωσει τουλαχιστον οι αξιοι και οχι οι απληστοι/φελοι/μπακαληδες της ελληνικης αγορας

ΓΙατί ρε παιδιά εξακολουθήτε να το βλέπετε σαν διαμάχη των μεν και των δε; Και το περιορίζεται εντός συνόρων κιόλας; Αυτό που θέλουν να επιβάλουν είναι ο περιορισμός της ελευθερίας του ανθρώπου είτε του τεμπέλη είτε του δουλευταρά.

Είτε αποδίδεις είτε όχι θα είσαι περισσότερο ΔΟΥΛΟΣ από ότι είσαι τώρα. Και θα σε έχουν κλεισμένο στους 4 τοίχους με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεσαι και "ασφαλής" μάλιστα.

Link to comment
Share on other sites

To θεμα ειναι οτι ολοι αυτοι που τριβουν τα χερια τους αυτην την στιγμη (επιχειρηματιες-λαμογια, 300 λαμογια κοκ) ουτε καν φαναταζονται οτι οι πολιτες καποια στιγμη θα καταλαβουν οτι εχουν δυναμη λογο αριθμητικης υπεροχης. Οτι και να γινει, αν ο κοσμος κανει το μπαμ, μετα και 100 μπραβους να εχεις διπλα σου δεν σε σωζει κανενας.

Αν οι 50.000 ευημερουντες της χωρας αυτης ερθουν σε συγκουση με τους υπόλοιπους 9.950.000 που θα βογκανε ποιος αραγε θα βγει κερδισμενος απο αυτην την μαχη;

Ας το σκεφτουνε τα λαμογια καλυτερα. Γιατι οσα λεφτα και αν εχεις αν σου σφυριξουνε 3-4 καλα μπουκετα παλι ματωνεις ;)

Link to comment
Share on other sites

Στο εντωμεταξύ εχω την αίσθηση ότι η κοροϊδία ξεπέρασε κάθε όριο αυτή τη φορά. Αναφέρομαι στην υπόθεση Siemens, και στα ονόματα που περιλαμβάνει το πόρισμα.

Καμαρώστε :

Αναστάσιος Μαντέλης, Χρήστος Βερελής, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Μαλέσιος, Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Άκης Τσοχατζόπουλος, Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιώργος Βουλγαράκης, Βύρωνας Πολύδωρας, Προκόπης Παυλόπουλος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιάννης Παπαθανασίου

Τόσο τυχαίο είναι που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σχεδόν αποσυρθεί από την πολιτική ή δεν έχουν κανένα πολιτικό μέλλον ;

Με δεδομένο ότι δε θα υπάρξει καταδίκη,

είτε γιατί τα αδικήματα έχουν παραγραφεί,

είτε γιατί είναι δύσκολο να αποδειχθούν,

είτε γιατί αυτό έχει δείξει το παρελθόν,

τότε τι μένει ;

Ένας ανώδυνος στιγματισμός.

Αυτή μοιάζει να είναι η ανταπόκριση τους στο επιτακτικό λαϊκό αίτημα για καταδίκες των επίορκων πολιτικών.

Ούτε μια πολιτική καριέρα δε μας κάνουν τη χάρη να χαλάσουν.

Σε εμάς τους τόσο πιστούς τηλεθεατές τους.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Στο τει πειραιά τους είπε το υπουργείο ότι βλέπει +30% στον προυπολογισμό από το 2007,

δεν γίνεται να είστε απλήρωτοι, κάτι κάνατε με τα λεφτά που σας δίναμε....ώρε η ώρα της κρίσης για την ανύπαρκτη ελληνική εκπαίδευση φτάνει....

Μα καλά όλοι τρώνε σε αυτή τη χώρα, ποιά είναι αυτή η μαύρη τρύπα που παίρνει λεφτά απο τους πάντες....

Link to comment
Share on other sites

Αν βρώ επίσημο θα φροντίσω να ανεβάσω, απότι άκουσα υπήρξε ανοιχτή συνάντηση φοιτητών και υπευθύνων επίσχεσης για την ενημέρωση.

Συναντήθηκαν μέλη του υπουργείου δια βιου μάθησης με προεδρείο τει πειραιά και υπευθύνους απο την εκπαιδευτική κοινότητα κτλπ και τους είπε το υπουργείο : βρείτε αλλού λεφτά, δανειστείτε και βάλτε ενέχυρα κτλπ σε τράπεζες, κοινως: ιδιοτικοποιηθείτε..

Link to comment
Share on other sites

Αυτον τον φουστη γιατι δεν τον τουφεκιζει καποιος? Η δημευση περιουσιας θα ηταν η καλυτερη τιμωρια μεν, αλλα καθολου ρεαλιστικη. Εχω πιστη οτι καποια στιγμη θα βρεθει ο τρελος που θα τους παρει ολους φαλαγγι.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.