Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

1ον Έχω βαρεθεί να ακούω Αμερικανούς και Βρετανούς, ή ακόμη και Έλληνες που δουλεύουν σε πανεπιστήμια αυτών των χωρών, να λένε πως η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει.

2ον Το μνημόνιο γιατί είναι προδοσία; Εκχώρηση κυριαρχίας από που προκύπτει;

Link to comment
Share on other sites

Εκχώρηση κυριαρχίας από που προκύπτει;

Ακόμα και από τις δηλώσεις του ίδιου του Παπανδρέου. Και προ-μνημονίου φαντάσου.

«Βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία επιτήρησης» δήλωσε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη λήξη της Συνόδου. «Δεν το κρύβω» συνέχισε. «Δεν πρέπει να το κρύβουμε. Αφαιρέθηκε ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας θέματα. Ας κάνουμε τώρα τη δουλειά μας με σκοπό η Ελλάδα να γίνει ξανά κυρίαρχη της τύχης της».

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

2ον Το μνημόνιο γιατί είναι προδοσία; Εκχώρηση κυριαρχίας από που προκύπτει;

Οχι απλα προδοσια,οχι απλα εκχωρηση κυριαρχιας.Πολυ πιο τραγικα τα πραγματα απ'οτι φανταζεσαι....

Η πλακα ειναι οτι αυτη τη στιγμη οι πλουσιοι και οι εχοντες νομιζουν οτι δεν τους επιασε τοσο η κριση,αλλα ολη η χωρα βρισκεται σε κριση.Αυτο θα το καταλαβουμε ολοι,οταν σε 50 χρονια δε θα χουμε καν ελληνικη κυβερνηση.Βρισκομαστε σε κριση πολιτισμου,αξιων και ταυτοτητας.

Link to comment
Share on other sites

Όχι. Τι λένε;

Με πολυ απλα λογια οτι οι πιστωτές μας μπορούν να κατασχεσουν περιουσια του ελληνικου κράτους για να διασφαλήσουν την αποπληρωμη του χρέους σε περιπτωση αδυναμίας του ελληνικου κρατους να ξεπληρώσει το χρεος. Το χειροτερο δε ειναι οτι οι τιτλοι χρέους μπορουν να μεταβιβασθουν σε αλλη χωρα. Το εφιαλτικο σεναριο λεει οτι η Ελλάδα αδυνατει να πληρώσει και η Γερμανια πουλαει μερος των τιτλων χρεους στην Τουρκια. Ποσο εχει αποτίμηση ο Παρθενωνας πχ; :bye:

Link to comment
Share on other sites

Εδω απαγορευεται να πεταει ελληνικη αεροπορια πανω απο ΕΛΛΗΝΙΚΟ νησι ,με συμφωνια που οι ιδιοι υπογραψαμε πριν χρονια.Πραγματικα το τι μας περιμενει ειναι τραγικο.....:nothing:

Ενα νησι συγκεκριμενα....guess

Link to comment
Share on other sites

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τα δάνεια για τα οποία δανειζόμαστε είναι χωρίς υποθήκη. Τα νέα είναι με υποθήκη, όσα είπαν και παραπάνω.

Έτσι φυσικά και έχει λογική το ότι οι ίδιοι μας δανείζουν και τους ίδιους "ξεχρεώνουμε".

(+τους τόκους)

Link to comment
Share on other sites

εμ γιαυτό η πολιτική του ΓΑΠ είναι λάθος εξαρχής...Αύξησε τα επιτόκια δανεισμού διαλλαλώντας για 6 μήνες ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει, έφερε το ΔΝΤ και υποθήκευσε την Ελλάδα. Τα εως τώρα δεδομένα (ανάπτυξη υπό το μηδέν, πληθωρισμός, ανεργία) δεν δείχνουν να ανατρέπεται το σκηνικό και να γλιτώσουμε την χρεωκοπία. Ο χρόνος αυτός θεωρώ ότι είναι χαμένος....Είμασταν στο μηδεν τον νοεμβριο του 2009 θα είμαστε στο μηδέν τέλος του 2012...

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχεις εγκλωβιστεί στο ΔΝΤ, είτε χρεοκοπείς επίσημα σαν κράτος, είτε ανεπίσημα σαν πολίτης με τα απανωτά εισπρακτικά μέτρα. Θα δεις πολλά αναφορικά με το εισπρακτικό κομμάτι και τις περικοπές μέχρι να τελειώσει το μνημόνιο, αλλά και μετά από αυτό, είτε με είτε χωρίς νέο δανεισμό από το ΔΝΤ. Δεν μπορείς να κρατήσεις χαμηλό έλλειμμα μέχρι το 2025, το έτος εξόφλησης, χωρίς να διατηρήσεις όλες τις περικοπές και τους φόρους ή να προσθέσεις και άλλους.

Την αλήθεια σου λένε. Πώς είναι δυνατόν τόσους μήνες μετά τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις να αυξάνεται το κόστος δανεισμού αντί να μειώνεται; Πώς είναι δυνατόν τόσοι καλοταϊσμένοι οικονομολόγοι(διάβαζα σήμερα στην εφημερίδα "Αποκαλύψεις") να λένε ότι οι μεταρρυθμίσεις του μνημονίου είναι σωστές και κανείς επενδυτής να μην συμφωνεί μαζί τους;

Είμαστε παγιδευμένοι, κανείς δεν είναι και ούτε πρόκειται να είναι πρόθυμος να μας δανείσει φθηνά και θα συμβεί σίγουρα το ένα εκ των δύο. Και αυτό "πρέπει" να συμβεί για να εκχωρηθεί ο εθνικός μας πλούτος και να γίνουμε η Κίνα της Ε.Ε.

Θυμάσαι που κάνατε πλάκα πριν λίγους μήνες για τα πετρέλαια του Αιγαίου; Μόλις πέσανε οι υπογραφές του μνημονίου μέχρι και για κοιτάσματα σπάνιων μετάλλων στη Μακεδονία έχω ακούσει. Και μάλιστα σε κρατικό κανάλι(ΕΤ3 δελτίο ειδήσεων).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.