Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Μην το κοιτάς Εγωιστικά. Από τον πατέρα σου δέστο όχι από εσένα που είσαι 22/23 χρονών με την ζωή μπροστά σου. Στη Αγγλία/Αμερική και άλλα κράτη και τον Ωνάση να έχεις μπαμπά παίρνεις student loan για να πληρώσεις το master σου. Αν θέλεις θα πάρεις και εσύ και θα το κάνεις το MSc αν το θέλεις πραγματικά.

Ήδη δουλεύω και δεν νομίζω να με παίρνει να πάρω αλλά thanks θα το τσεκάρω κ αυτό..

Και για να τελιώσω με το θέμα, ο πατέρας μου δεν γκρίνιαξε για την μείωση, όταν το συζυτάγαμε μου είπε "να σκέφτεσαι άλλους που πάιρνουν 500 κ 600 ή απολύωνται στα 50 τους... απλά θα περιορίσουμε τα έξοδα όσο μπορούμε"

Έχει εξοργιστεί γιατί το παρουσιάζουν τα media ως πλούσιο/παιδί_ανώτερου_θεού, και όποιον ρωτήσεις έχει αρνητική γνώμη πλέον για αυτόν και τους συναδέλφους του. Του έχουν απαγορεύσει να διαδηλώνουν και να διεκδικούν.. Για αυτό όμως δεν μίλησε κανένα μέλος :shutup:. Μια χαρά τα κατάφεραν. Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.

Που είναι το ΚΚΕ τώρα; Δεν υπάρχει συνδικαλιστικό ΚΚΕ στη βουλή και δεν τους νοιάζει, μόνο όταν πλήττονται μέλη του ΠΑΜΕ ξέρουν να "αγωνίζονται"...

Εάν τώρα είναι τα ζόρια, τις "καλές μέρες" φρόντιζες (γενική η ερώτηση) το πλεόνασμα να το ρίχνεις στο δάνειο πχ ώστε να μειώσεις την δόση ή τον χρόνο αποπληρωμής; Εάν το πλεόνασμα το έκανες 2ο αυτοκίνητο ή διακοπές στην Μύκονο, δεν μπορώ να δεχτώ ότι τώρα σου φταίει η πολιτεία/η κρίση κλπ κλπ.

Ότι περίσσευε το έσπρωνχε να ξεπληρώσει το δάνειο... ;)

Και επίσης ο πατέρας μου, ως δημόσιος υπάλληλος, ήξερε το 2005 ότι ήταν λίγο δύσκολο να του μειωθεί ο μισθός. Και η μείωση είναι μεγάλη... 30%

• Replies 18,6k
  • Created
  • Last Reply

http://news247.gr/oikonomia/ergasia/dikaiwthhke_ergazomenos.149158.html

Καταχρηστική και άκυρη έκρινε το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απόλυση εργαζόμενου, ο οποίος είχε ζητήσει πρόσθετη αμοιβή, όταν αυξήθηκαν οι αρμοδιότητές του.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΑΠ, η απόλυση είναι καταχρηστική διότι τα ελατήρια της εταιρείας ήταν ταπεινά.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του εφετείου, που είχε δεχθεί ότι η απόλυση έγινε, επειδή ο εργαζόμενος διεκδίκησε τα δικαιώματά του, κάτι που δεν άρεσε στον εργοδότη του, ο οποίος δεν ήθελε να καταβάλλει επιπλέον χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε λάβει τιμητική διάκριση από την εταιρεία του, λόγω της ευσυνειδησίας και της εργατικότητάς του.

Περικόπτονται 20% οι αποδοχές των βουλευτών

Σε ποσοστό 20%, περίπου 1.500 ευρώ τον μήνα ή 18.000 ευρώ ετησίως, φτάνουν οι περικοπές στις αποδοχές των βουλευτών, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, που ενέκρινε ομοφώνως η διάσκεψη των προέδρων.

Συγκεκριμένα, για τους βουλευτές περικόπτονται τα επιδόματα οργάνωσης γραφείου και εξόδων κίνησης κατά 20%, ενώ καταργούνται πλήρως τα δώρα των Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα διακοπών, δηλαδή ο 13ος και 14ος μισθός.

Επιπλέον, με την ίδια απόφαση το επίδομα της «έκτακτης αποζημίωσης» για τους υπαλλήλους της Βουλής θα δίνεται σε μηνιαία βάση και όχι δύο φορές τον χρόνο, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Οι συνολικές περικοπές και, δεδομένου ότι πλέον φορολογείται, το επίδομα μειώνεται για τους υπαλλήλους των χαμηλότερων μισθολογικών κλιμακίων κατά 39%, ενώ των υψηλότερων κλιμακίων κατά 48%.

Με τις μειώσεις για τους υπαλλήλους της Βουλής διαφώνησαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: Εξπρές

Αντώνη, ξαφνικά ο κάθε Βολευτής θα είναι σε 12 "ειδικές επιτροπές" αντί για 3 και να τα 1500 ευρώ ΣΤΟ ΑΠΑΛΟ.

Αλήτες ολοι τους.

Εγω παιδια να ρωτησω κατι που μου διαφευγει.

Ενας υπαλληλος στι Βουλη τι ακριβως κανει?

@Winters

Θα συμφωνισω με οτι ειπε ο Dolly για τα δανεια.

Και εμενα οι γονεις μου μου εχουν ξεκαθαρισει οτι δεν θα εχουν λεφτα για να πληρωνουν τις σπουδες μου αν δεν περασω Αθηνα.Προσπαθω λοιπον να περασω Αθηνα,αν δεν περασω ομως?Τι θα κανω?Δεν θα παω σε μια καλη σχολη επειδη ειναι Θεσσαλονικη?

Θα παω... και αν χρειαστει θα δουλεψω κιολας.Αν παλι περασω Αθηνα ομως δεν θα τους επιβαρεινω το ιδιο?Ισως λιγοτερο ,γιατι δεν θα 'χου να μου πληρωνουν νοικι ,αλλα θα τους ειμαι ενα βαρος.Δυο δανεια πληρωνουν οι ανθρωποι...

Οποτε παλι μονος οτι κανω σε κανα 2 χρονια...

Αμα το θελει κανεις πραγματικα,θα πετυχει τον στοχο του.

Σου ευχομαι να το κανεις και το Master of Science σου.

Έχει εξοργιστεί γιατί το παρουσιάζουν τα media ως πλούσιο/παιδί_ανώτερου_θεού, και όποιον ρωτήσεις έχει αρνητική γνώμη πλέον για αυτόν και τους συναδέλφους του. Του έχουν απαγορεύσει να διαδηλώνουν και να διεκδικούν.. Για αυτό όμως δεν μίλησε κανένα μέλος :shutup:. Μια χαρά τα κατάφεραν. Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κατσίκα του γείτονα, με τους αμέτρητους δημόσιους υπαλλήλους έχω, που τους πληρώνω τόσα χρόνια και που τώρα τους βλέπω να διαμαρτύρονται που χάνουνε τα κεκτημένα. Ο Jeffrey που ψήφισες λέει ότι θα κλείσει όλα τα αχρείαστα παρακλάδια του δημοσίου και θα κόψει μερικά από τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας, αλλά έχω την υποψία ότι οι καλύτερα δικτυωμένοι κομματικοί θα την γλιτώσουν σε κάποια άλλη υπηρεσία.

Τώρα θα μου πεις ότι ο πατέρας σου είναι δουλευταράς και ότι η θέση του είναι απαραίτητη και ότι δεν έχει καμία σχέση με τους αργόσχολους και ότι αξίζει τα 26k που παίρνει κ.ο.κ. πράγματα για τα οποία δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω.

Δυστυχώς όμως, μερικές φορές μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, ή όπως λέει και ένας γνωστός μου:

Η ζωή ήταν, είναι και θα είναι άδικη...
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κατσίκα του γείτονα, με τους αμέτρητους δημόσιους υπαλλήλους έχω, που τους πληρώνω τόσα χρόνια και που τώρα τους βλέπω να διαμαρτύρονται που χάνουνε τα κεκτημένα.

Συγγνωμη,οταν λες τους πληρωνεις?Γιατι εγω νομιζα αυτοι πληρωνουν τους φορους που ο ελευθερος επιχειρηματιας δε πληρωνει...

Και αναλογως για τι δημοσιους υπαλληλους μιλας,γιατι σορρυ αλλα οταν μερικοι διαβαζαν και κυνηγουσαν κατι καλυτερο,αλλοι καθοντουσαν.

Δεν θα σου φταιω εγω αυριο μεθαυριο αμα παιρνω και 5000 ευρω.Εσυ θα φταις που δεν διεκδικισες και εσυ τα ιδια λευτα.

Για οσους μας συγκρινουν με την Αργεντινη , απλα τσεκαρετε την οικονομια της Αργεντινης. Δεν υπαρχει καμμια σχεση , η δικια μας ειναι χειροτερη σαφεστατα ως προς τη παραγωγικη βαση , 70% του ΑΕΠ εδω ειναι καταναλωση...χειροτερα απο Αργεντινη.

Μετα καντε συγκριση μεγεθων , εκταση , αροτριαιες εκτασεις , livestock , πληθυσμος , διπλωματια και βαλτε στην εξισωση και ποσα χρωστανε , το 1/6 αυτων που χρωσταμε εμεις.

Δεν συγκρίνει κανείς βιομηχανίες, έκταση, κεφάλαιο κτλ.

Το κοινό είναι η πορεία των 2 χωρών στην συγκεκριμένη κατάσταση που είναι ακριβώς ίδια.

Με τους τοκογλυφικούς δανεισμούς, με το "δώσε χρήμα στον λαό" (ποιος λαός άραγε δεν θα δεχτεί το χρήμα;;;), με τις τσέπες του ιδιωτικού τομέα (πολυεθνικές - εγχώριο κεφάλαιο) να γεμίζουν τελικα σε βάρους του Δημοσίου. Η επιχείρηση λαδώνει το δημόσιο για να πάρει μια ανάθεση έργου η κάτι άλλο. Και φυσικό είναι ότι όταν στις καίριες θέσεις του δημοσίου οι άνθρωποι είναι "γνωστοί" και "κουμπάροι", η διαχείρηση χρήματος, μέσων και δυναμικού, να πηγαίνει κατά διαόλου...

Εκτός βέβαια αν πιστεύει κανείς ότι η καυμένη και αναμάρτητη "καλή" Siemens "υπέκυψε" στην έντονη επιθυμία των Ελλήνων "αντιπροσώπων" να λαδωθούν.... :to_pick_ones_nose3:

Συγγνωμη,οταν λες τους πληρωνεις?Γιατι εγω νομιζα αυτοι πληρωνουν τους φορους που ο ελευθερος επιχειρηματιας δε πληρωνει...

Και αναλογως για τι δημοσιους υπαλληλους μιλας,γιατι σορρυ αλλα οταν μερικοι διαβαζαν και κυνηγουσαν κατι καλυτερο,αλλοι καθοντουσαν.

Δεν θα σου φταιω εγω αυριο μεθαυριο αμα παιρνω και 5000 ευρω.Εσυ θα φταις που δεν διεκδικισες και εσυ τα ιδια λευτα.

Με το συμπάθειο, αλλά σε ποια χώρα ζεις; Μιλάμε για την Ελλάδα που έχει 5x τους δημόσιους υπαλλήλους που χρειάζεται. Που έχει επιτροπή από το 1957 για την αποξήρανση μια λίμνης που είναι ήδη στεγνή από μόνη της από το 1958 (επιτροπή με υπάλληλους που δεν κάνουν απολύτως τίποτα εδώ και 50+ χρόνια αλλά πληρώνονται κανονικά και όταν βγαίνουν στην σύνταξη, τους αντικαθιστούν με καινούριες κομματικές προσλήψεις).

Δεν είναι όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Βγενόπουλοι να βγάζουνε τα μύρια και να φοροδιαφεύγουν άλλα τόσα.

Είσαι προκλητικά εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες μονίμων υπαλλήλων που προσελήφθησαν χωρίς να χρειάζονται και πληρώνονται από τους φορολογούμενους, αυτό εσύ το λες "διαβαζαν και κυνηγουσαν κατι καλυτερο"; Είσαι σοβαρός; Έχεις επαφή με την πραγματικότητα ή μπήκες στην συζήτηση για να έχεις να λες;

Έχεις δουλέψει καθόλου στην Ελλάδα; Έχεις ψάξει καν για δουλειά; Γιατί με την παραμυθένια εικόνα που έχεις για την αξιοκρατία στην Ελλάδα (ανύπαρκτη) ή ζεις σε άλλη χώρα, ή είσαι πιτσιρικάς που μιλάει γρηγορότερα απ'όσο σκέφτεται. Έχεις την εντύπωση ότι οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζονται και προσελήφθησαν ή ότι όποιος μένει στα 700 ευρώ ή στην ανεργία δεν προσπάθησε και δεν διάβασε;

Έχεις δει απόφοιτο ψυχολόγο να σερβίρει καφέ στην παραλιακή ή να κόβει γύρο στην Τούμπα; Έχεις δει τραπεζογραφείο τοποθετημένο μέσα σε ένα διάδρομο (ναι, σε έναν ρημάδι διάδρομο, ανάμεσα σε πόρτες γραφείων) στο οποίο κάθεται ένα διανοητικά καθυστερημένο άτομο (δεν κάνω πλάκα) και μετά από μήνες που τον βλέπω εκεί, να κάθεται μπροστά στο άδειο γραφείο του και να κοιτάει επί ώρες το μοναδικό πράγμα που υπάρχει πάνω του (ένα στυλό) ενώ του τρέχουν τα σάλια, να μαθαίνω ότι είναι υπάλληλος της εφορίας και πληρώνεται κανονικά;

Μάλιστα, ο οποιοσδήποτε λοιπόν (δικαιούται να) έχει άποψη, έστω και με εγκυκλοπαιδικά επιχειρήματα...

Και αναλογως για τι δημοσιους υπαλληλους μιλας

Ξαναλεω και τονιζω.ΑΝΑΛΟΓΩΣ για τι δημοσιους υπαλληλους μιλας.Γιατι για να γινεις καθηγητης,να γινεις αστυνομικος,για να γινεις συμβουλος,για να γινεις αλλα χιλια τοσα πραγματα ΝΑΙ! θελει διαβασμα και δεν ειναι ολοι οι επιτροπες που αναφερεις.Γι αυτο και σε ρωτησα να το ξεκαθαρισεις.

Δεν χρειαζεται να σαι Βγενοπουλος για να δηλωσεις ψευτικα εισοδηματα.

Να εχεις ενα μαγαζι στο ονομα της μανας σου,να παιρνεις χ λευτα και να δηλωνεις -5χ,αφου θα εχεις και τη γυναικα σου μεσα και θα την πληρωνεις και θα τη δηλωνεις σαν εργαζομενο σου.Τα λευτα ομως ολα θα πανε στο ιδιο σπιτι. :yes4:

Θα φαινεται δηλαδη οτι πληρωνεις υπαλληλους,ενω δεν ισχυει.

Με το συμπάθειο, αλλά σε ποια χώρα ζεις;

...

Είσαι προκλητικά εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες μονίμων υπαλλήλων που προσελήφθησαν χωρίς να χρειάζονται και πληρώνονται από τους φορολογούμενους, αυτό εσύ το λες "διαβαζαν και κυνηγουσαν κατι καλυτερο"; Είσαι σοβαρός; Έχεις επαφή με την πραγματικότητα ή μπήκες στην συζήτηση για να έχεις να λες;

Μα αφου οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι και οι μοναδικοι που δεν μπορουν να φοροδιαφυγουν,ποιοι "φορολογουμενοι" τους πληρωνουν,ενω οι ιδοι οι εκατονταδες υπαλληλοι πληρωνουν τα κερατα τους σε φορους?Δημοσιοι υπαλληλοι δεν ειπες οτι ειναι?Εκτος και αν αλλα ξερω εγω για τα χρεη των δημοσιων υπαλληλων.

Έχεις επαφή με την πραγματικότητα ή μπήκες στην συζήτηση για να έχεις να λες;

Οσο για τα αλλα που λες για μενα,θα τα σεβαστω.Οτι θελει ο καθενας.

Έχεις δει απόφοιτο ψυχολόγο να σερβίρει καφέ στην παραλιακή ή να κόβει γύρο στην Τούμπα; Έχεις δει τραπεζογραφείο τοποθετημένο μέσα σε ένα διάδρομο (ναι, σε έναν ρημάδι διάδρομο, ανάμεσα σε πόρτες γραφείων) στο οποίο κάθεται ένα διανοητικά καθυστερημένο άτομο (δεν κάνω πλάκα) και μετά από μήνες που τον βλέπω εκεί, να κάθεται μπροστά στο άδειο γραφείο του και να κοιτάει επί ώρες το μοναδικό πράγμα που υπάρχει πάνω του (ένα στυλό) ενώ του τρέχουν τα σάλια, να μαθαίνω ότι είναι υπάλληλος της εφορίας και πληρώνεται κανονικά;

Ναι,εχω δει.

Μάλιστα, ο οποιοσδήποτε λοιπόν (δικαιούται να) έχει άποψη, έστω και με εγκυκλοπαιδικά επιχειρήματα...

Δυσ/ευ-τυχως.

Μα αφου οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι και οι μοναδικοι που δεν μπορουν να φοροδιαφυγουν,ποιοι "φορολογουμενοι" τους πληρωνουν,ενω οι ιδοι οι εκατονταδες υπαλληλοι πληρωνουν τα κερατα τους σε φορους?Δημοσιοι υπαλληλοι δεν ειπες οτι ειναι?Εκτος και αν αλλα ξερω εγω για τα χρεη των δημοσιων υπαλληλων.

Κατι δεν εχεις καταλαβει σωστα δεν ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι που δεν μπορουν να φοροδιαφυγουν ΑΛΛΑ οι μισθωτοι δηλαδη ολοι και δημοσιου και ιδιωτικου τομεα εργαζομενοι ΑΡΑ αμα μειωθουν οι δημοσιοι υπαλληλοι και πανε στον ιδιωτικο τομεα τοτε το κρατος και λιγοτερα λεφτα θα πληρωνει σε μισθους και τους ιδιους φορους θα εισπρατει.

Κατι δεν εχεις καταλαβει σωστα δεν ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι που δεν μπορουν να φοροδιαφυγουν ΑΛΛΑ οι μισθωτοι δηλαδη ολοι και δημοσιου και ιδιωτικου τομεα εργαζομενοι ΑΡΑ αμα μειωθουν οι δημοσιοι υπαλληλοι και πανε στον ιδιωτικο τομεα τοτε το κρατος και λιγοτερα λεφτα θα πληρωνει σε μισθους και τους ιδιους φορους θα εισπρατει.

Εδω κρύβονται 2 τοινά:

Ή φουλ αποκρατικοποίηση των πάντων... ή απλά κατάργηση % των δημοσίων...και ταυτόχρονη απορρόφηση τους από ιδιώτες εργοδότες....Ναι ..οκ στην συγκεκριμένη περίοδο όλοι οι ιδιώτες εργοδότες είναι στον δρόμο και ψάχνουν νέους υπαλλήλους....

Να τον "καταργήσεις" έτσι απλά χωρίς να του δώσεις κάτι...δεν παίζει. Ανεβάζεις την ανεργία. Η μήπως...παίζει;*

EDIT* Η Ισπανία ανακοίνωσε απολύσεις στον δημόσιο τομέα....Νάτα τα μέτρα από το επόμενο πακέτο που έρχεται.....για όσους είχαν αμφιβολίες.

Και οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να ανοίγουν τον δρόμο της "Νέας Εποχής" στο πολιτικό μας σύστημα.....

Δηλαδη μετα σας φταινε οι μεταναστες?????

Υ.Γ. Πιστευω οτι η ειδηση ειναι μουφα παντως... Δεν μπορει να ειναι ΤΟΣΟ πουλημενοι! :hang3:

οχι βρε χαζουλη αληθεια ειναι , τις επομενες μερες θα διαβασεις οτι υποχρεωτικη θα γινει η πακιστανικη στα δημοτικα και οτι σε καθε εκκλησια θα εχουμε σε καθε καμπαναριο και μια ημισεληνο στη κορφη...απορω πως σου'ρθε οτι ειναι μουφα...

βρε τους επιχειρηματίες τους κακούς. που λάδωναν -μαύρα- τους πολιτικούς αιρετούς και μη διότι αμα δεν τους λάδωναν την δουλειά θα την έπερνε κάποιος άλλος. Βέβαια ο επιχειρηματίας είναι ο κακός και όοοοοοχι ο πολιτικός της "Παλιάς Εποχής" πολιτικού συστήματος! Ο πολιτικός ήταν έντιμος, ενάρετος και άλλα τέτοια όμορφα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.