ergotelis Φεβρουάριος 14, 2010 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2010 και όσες φορές και να σου έρθουν από Αγγλία ή άλλη χώρα της ΕΕ, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις τελωνείο. Και μια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό: Η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνει και την τελωνειακή ένωση των χωρών, όταν αγοράζεις κάτι εντός της ΕΕ πληρώνεις το ΦΠΑ που σου αναλογεί στη χώρα αγοράς του προϊόντος. 'Εχεις αποδώσει το φόρο που σου αναλογεί στην Ε.Ε. δε θα τον ξαναπληρώσεις. Οταν αγοράσετε κάτι σε ταξίδι σας εκτός Ε.Ε. και επιστρέφετε, το σωστό είναι να μη πληρώσετε ΦΠΑ ή να σας επιστραφεί ο φόρος που πληρώσατε στη χώρα αγοράς. Όταν εισέλθετε στην Ελλάδα, θα σας γίνει τελωνειακός έλεγχος όπου θα πληρώσετε το ΦΠΑ των προϊόντων που αγοράσατε, που δεν είχατε μαζί σας τελοσπάντων κατά την έξοδό σας από τη χώρα. Επίσης, οι ηλεκτρονικές αγορές εκτός Ε.Ε., πρέπει να περάσουν από τελωνείο, επειδή δεν έχουν χρεωθεί με τους νόμιμους φόρους που τους αναλογούν. Το τι γίνεται τελικά είναι άλλη ιστορία(για εκτός Ε.Ε. φυσικά)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Φεβρουάριος 14, 2010 #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2010 Οταν αγοράσετε κάτι σε ταξίδι σας εκτός Ε.Ε. και επιστρέφετε, το σωστό είναι να μη πληρώσετε ΦΠΑ ή να σας επιστραφεί ο φόρος που πληρώσατε στη χώρα αγοράς. Όταν εισέλθετε στην Ελλάδα, θα σας γίνει τελωνειακός έλεγχος όπου θα πληρώσετε το ΦΠΑ των προϊόντων που αγοράσατε, που δεν είχατε μαζί σας τελοσπάντων κατά την έξοδό σας από τη χώρα.Μπορείς αν θέλεις να το διευκρινίσεις λίγο περισσότερο ;Ιδεατά πάντα, καταλαβαίνω ότι θα ζητήσω από το κινέζικο τελωνείο να μου επιστρέψει το φόρο που κατέβαλα κατα την αγορά στην Κίνα, και όταν φτάσω στην Ελλάδα, από το ελληνικό τελωνείο θα μου ζητηθεί να καταβάλω το φόρο που μου αναλογεί;Αν το κατάλαβα καλά τότε :1) Το κινεζικό κράτος χάνει το φόρο ;2) Το ενδεχόμενο να πληρώσω φόρο και στα δυο κράτη είναι παραπάνω από σοβαρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick-firestorm Φεβρουάριος 14, 2010 Author #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2010 Updated! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexis2044 Φεβρουάριος 14, 2010 #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2010 Αν πάω στην Αμερική δηλαδή και έστω αγοράσω πχ ένα ipad, θα περάσει τελωνειακό έλεγχο με την είσοδο μου στην Ελλαδα; Θέλω να πω αν το χω στην βαλίτσα μου η στην χειραποσκευή μου τι μπορούν να κάνουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Φεβρουάριος 14, 2010 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2010 Όταν πας αγοράζεις κάτι, πρέπει να πληρώνεις ΦΠΑ. Από τη στιγμή που δεν είσαι μόνιμος κάτοικος της χώρας που επισκέφτηκες, κατά την έξοδο από το αεροδρόμιο πρέπει να δηλώσεις τι αγόρασες από εκεί, ώστε να σου επιστρέψουν το φόρο που σου αναλογεί. Όλες οι χώρες πρέπει να το κάνουν αυτό, τώρα κατά πόσο γίνεται σε όλες τις χώρες θα σας γελάσω. Τουλάχιστον από Αυστραλία έτσι έγινε. Όχι άμεσα, αλλά κατατέθηκαν σε ένα δικό μας λογαριασμό μετά από κάμποσες μέρες ο φόρος. Βέβαια στην Ελλάδα, δεν ζητήθηκε τπτ να πληρώσουμε, δε το πήραν χαμπάρι, άρα για το προϊόν(apple mp3) αυτό δε πληρώθηκε πουθενά φόρος. Τώρα αν χάνουν φόρο ή όχι,δε μπορώ να σου απαντήσω συνολικά, γιατί όσοι επιστρέφουν στην Αυστραλία(μόνιμοι κάτοικοί της) με αγορές από το εξωτερικό θα φορολογηθούν κατά την είσοδό τους στη χώρα. Άρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πάντως είναι λάθος να πληρώσεις φόρο και στα δυο κράτη.@ Αλεξις,Στην είσοδο στην Ελλάδα, πρέπει να σου φορολογήσουν ό,τι δεν είχες μαζί σου κατά την έξοδο. Φυσικά, όπως έγραψα πιο πάνω, αυτό πρέπει, άσχετα που δε γίνεται πάντοτε. Εδώ μπορεί να το δούνε και να μη ξέρουν τι είναι εφόσον δεν εισάγεται ακόμη και να βαριούνται να ασχοληθούν μαζί του. Αν έχουν όρεξη ωστόσο θα στο φορολογήσουν, για αυτό οι πιο πολλοι ταξιδιώτες προσπαθούν να κάνουν τις πάπιες. Εν ολίγοις είναι θέμα τύχης! Τέλος, έχω ακούσει για κάποιους που παίρνουν μαζί τους ένα κουρέλι(ή χαλασμένο) λάπτοπ στο ταξίδι τους για Αμέρικα και γυρνάνε με ένα αστέρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingdragon Φεβρουάριος 15, 2010 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2010 http://www.cclonline.com/Πριν μια 10τία που ήμουν Αγγλία ήταν κορυφή. Το πρόλαβα σαν αποθήκη και έγινε μέσα σε 3 χρόνια κορυφαίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ερμαρος Φεβρουάριος 19, 2010 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 προσθέτω και άλλο ένα μαγαζάκι το http://www.pcupgrade.co.uk/index.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Φεβρουάριος 19, 2010 #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 Εγώ από ταξίδια εκτός ΕΕ που έχω κάνει και είχα ψωνίσει τον κόσμο όλο (Hong-Kong, Καναδά) απλά τα είχα στην βαλίτσα, ή στην χειραποσκευή χωρίς κουτιά, και χαρτιά / manuals και πάντα περνούσα αέρα. Κανονικά σε σοβαρά κράτη όταν φεύγεις εξωτερικό και έχεις μαζί σου εξοπλισμό που όταν γυρίζεις μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος, ζητάς και συμπληρώνεις μία λίστα του εξοπλισμού σου, όπου ένα αντίγραφο κρατάς εσύ, και ένα το αεροδρόμιο.Με την επιστροφή σου μετά, επειδή (σε σοβαρά κράτη πάλι) μπορεί να σε σταματήσουν γιατί «κύριε, κουβαλάτε 3 σώματα, και 20 φακούς» (ας πούμε περίπτωση φωτογράφου που ξέρω), έχεις το χαρτί και περνάς αέρα. Αλλιώς μπορούν (και σου) να κάνουν μανούρα. Εδώ αν το έχεις σαν «να ήταν δικό σου από πριν» δεν θα σε σταματήσει κανένας, γιατί υπάρχει και κοινή έξοδος για αφήξεις, από ΕΕ, ή Αμερική κλπ, και συνεπώς, αν δεν πας οικιοθελώς από εκεί να σε ρωτήσει επί τούτου ο αστυφύλακας δεν θα σε ενοχλήσουν.Πάντα υπάρχει και ο random έλεγχος αλλά εντάξει. ΔΕΝ έχω κάνει ποτέ αυτό που λέει ο Εργοτέλης να πάω στο αεροδρόμιο και να κάνω claim και το ΦΠΑ πίσω, γιατί συνήθως αυτά που ψωνίζω είναι αισθητά πιο φθηνά έτσι και αλλιώς, αλλά θα το ελέγξω γιατί έρχεται με το καλό προς το Πάσχα και ταξίδι στην Αμερική και έχω σκοπό για καταστροφές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Φεβρουάριος 19, 2010 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 ΔΕΝ έχω κάνει ποτέ αυτό που λέει ο Εργοτέλης να πάω στο αεροδρόμιο και να κάνω claim και το ΦΠΑ πίσω, γιατί συνήθως αυτά που ψωνίζω είναι αισθητά πιο φθηνά έτσι και αλλιώς, αλλά θα το ελέγξω γιατί έρχεται με το καλό προς το Πάσχα και ταξίδι στην Αμερική και έχω σκοπό για καταστροφές.Στη περίπτωση τη δικιά μου το ζήτησαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο στην Αυστραλία... Φαντάζομαι πως έτσι πρέπει να γίνεται παντού. Άλλωστε αν αγοράσεις κάτι από ebay Aμέρικα, δε πληρώνεις φόρους στις ΗΠΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Φεβρουάριος 19, 2010 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 Ναι αλλά στην φοράει εδώ το τελωνείο. αν τα φέρουμε απο έξω θέλω να δω... θα το κοιτάξω γιατί κάνει κάτι φθηνό, ακόμα φθηνότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 19, 2010 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 Στην Ελβετία [στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης συγκεκριμένα. Για τις άλλες πόλεις δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια πράγματα, μιας και είναι άλλα Καντόνια], πας εσύ [δε στο ζητάνε] σε ειδικό γραφειάκι, με ένα χαρτί το οποίο έχεις ζητήσει από το κατάστημα στο οποίο έγινε η αγορά, και σου δίνουν στο χέρι την επιστροφή του φόρου. Προϋπόθεση η αγορά να έχει γίνει το πολύ 14 ημέρες πριν την έξοδο από τη χώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ερμαρος Μάρτιος 8, 2010 #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2010 http://www.kustompcs.co.uk/http://www.watercoolinguk.co.uk/http://www.aquatuning.co.uk/http://www.chilledpc.co.uk/shop/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterCommander Απρίλιος 11, 2010 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2010 Στέλνει το scan.co.uk Ελλάδα; Όταν πήγα να φτιάξω account, στο Delivery Area δεν είχε άλλες χώρες εκτός από UK...εκτός και αν κάνω κάτι λάθος. Παίδες,μπορεί να απαντήσει κάποιος,προσπαθώ και εγώ να φτιάξω λογαριασμό εκεί,αλλά δεν ξέρω τι να βάλω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexis2044 Σεπτέμβριος 23, 2010 #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2010 www.mymemory.co.ukΨωνίζω από κει τελευταία τα περισσότερα από τα εξαρτήματα του playstion 3 και γενικά έχει τιμές πολύ καλύτερες από το Play.com (και Ελλάδα)Έχει σε όλα Free Shipping στην Ελλάδα και με τον κωδικό BACKFORGOOD -5% σε όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Σεπτέμβριος 23, 2010 #35 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2010 Ειναι πραγματι παρα πολυ φτηνο!!!Ωραια επιλογη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Οκτώβριος 11, 2010 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2010 Το scan.co.uk επίσης... Πολύ καλό και καλές τιμές..overclockers , scan είναι για μένα μετά απο 8 χρόνια πελάτης τα καλύτερα άνετα.μέτριο και το dabs (ακριβό)παίζουν και άλλα μικρότερα, αλλα overclockers και scan είναι εγγύηση. (και κάνουν και δόσεις) (σε κατοίκους εξωτερικού).Σταμάτησε το scan να στέλνει Ελλάδα; Δεν βλέπω επιλογή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz Οκτώβριος 27, 2010 #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2010 Για το scan.co.uk επειδή το έψαξα δεν βλέπω γενικά να στέλνει εκτός UK και λοιπών νήσων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.