Jump to content

Ντροπή...

sokratis

Recommended Posts

Καθώς έψαχνα σε αγγλικά e-shop hardware το οποίο με ενδιαφέρει να αγοράσω, πέφτω πάνω στο site http://www.overclockers.co.uk

Εξερευνώντας τον τομέα των Intel CPUs παρατηρώ ότι διαχωρίζει τους P4 2.4 (800FSB) σε δύο μοντέλα ανάλογα με το stepping τους, σε απλούς και SL6Z3. Το ίδιο κάνει και με τους P4 2.8 (800FSB) δηλαδή τους διαχωρίζει σε απλούς και με stepping SL6Z5.

Επίσης η εταιρία δίνει σε αυτούς με το stepping SL6** τον χαρακτηρισμό ότι είναι καλοί για overclocking!

Στους επεξεργαστές με stepping SL6** η εταιρία δίνει τιμές ανεβασμένες κατά περίπου 20 αγγλικές λίρες !!!

Στην αρχή νόμιζα ότι η διαφορά στην τιμή ήταν λόγω του ότι η μία από τις δύο εκδόσεις ήταν σε απλή συσκευασία, ενώ η άλλη ερχόταν από την intel μαζί με ανεμιστήρα και ψύκτρα (box).

Όταν όμως διαπίστωσα ότι και οι δύο εκδόσεις, με stepping SL6** ή χωρίς, ήταν box σκέφτηκα: Νά μια εταιρία που εκμεταλεύεται τους πελάτες της έξυπνα!

Γιατί δεν νομίζω η Intel να κάνει διακρίσεις στις τιμές ανάλογα με το stepping του επεξεργαστή!

Διορθώστε με αν κάνω λάθος (στο τελευταίο με την intel).

Όχι, δεν κάνεις λάθος, η Intel πουλάει στους προμηθευτές με standard τιμή ανά χιλιάδα επεξεργαστών.

Η ιστορία με το stepping αυτό, ότι overclockάρει καλύτερα από τα άλλα, δείχνει αληθινή, τουλάχιστον με βάση τα αποτελέσματα διαφόρων χρηστών σε διάφορα forums.

Τώρα, γεννιέται το εξής ερώτημα: από την στιγμή που δεν έχεις την ευχέρεια να διαλέξεις από κάποιο κατάστημα τον επεξεργαστή σου κοιτάζοντας τις συσκευασίες και σε ενδιαφέρει το overclocking, θα έδινες παραπάνω χρήματα να πάρεις έναν επεξεργαστή που εγγυημένα θα ανέβει παραπάνω από κάποιον με τυχαίο stepping, ή όχι ?

Αν θυμάμαι καλά, σε κάποιο ξένο φορουμ(ή στο xtremesystems ή στο abxzone) ανέφεραν ότι την ίδια πολιτική που λες, ασκούν και καταστήματα της Αμερικής, με την δικαιολογία του ότι τα παίρνουν ποιο ακριβά (!!!) από τον προμηθευτή ή του ότι αγόρασαν ακριβότερα επειδή ζήτησαν το συγκεκριμένο stepping με αποτέλεσμα να αγοράσουν και από αλλού, προφανώς με διαφορετικές τιμές από αυτές που αγοράζουν από τον standard προμηθευτή τους.

- τους τελείωσαν κι όλας !!!!

Κοιτα. Λογικο και ορθο αυτο που λες και πολυ πιθανον να εκνευριζει τους περισσοτερους...αλλα

δεν ειναι καλυτερα για καποιον ο ποιος να κανει overclocking απο το να καθετε να ψαχνει και να δοκιμαζει το ενα stepping μετα το αλλο , να παρει ενα απο αυτα και να τελειωνει?

Δηλαδη, μπορει μεν να σε "κλεβουν" 20 λιρες παραπανω αλλα απο την αλλη ξερεις πανω κατω οτι παιρνεις επεξεργαστη που θα τραβηξει αρκετα.........

Δεν εχουν ολοι τις διασυνεδεσεις ωστε να μπορουν να βρουν καλο stepping.....

Εγω παντως δεν το βλεπω σαν εκμεταλλευση. Στην τελικη απλα σου δινει το δικαιωμα. Δεν σε υποχρεωνει.

Αρχική απάντηση από jax7480 [13-12-2003 και 10:08]

Κοιτα. Λογικο και ορθο αυτο που λες και πολυ πιθανον να εκνευριζει τους περισσοτερους...αλλα

δεν ειναι καλυτερα για καποιον ο ποιος να κανει overclocking απο το να καθετε να ψαχνει και να δοκιμαζει το ενα stepping μετα το αλλο , να παρει ενα απο αυτα και να τελειωνει?

Δηλαδη, μπορει μεν να σε "κλεβουν" 20 λιρες παραπανω αλλα απο την αλλη ξερεις πανω κατω οτι παιρνεις επεξεργαστη που θα τραβηξει αρκετα.........

Δεν εχουν ολοι τις διασυνεδεσεις ωστε να μπορουν να βρουν καλο stepping.....

Εγω παντως δεν το βλεπω σαν εκμεταλλευση. Στην τελικη απλα σου δινει το δικαιωμα. Δεν σε υποχρεωνει.

Κοίτα τώρα οι 20 λίρες είναι 30 περίπου ευρώ. Δεν ξέρω για σας άλλα εγώ με αυτά τα λεφτά περίπου παίρνω καινούριο επεξεργαστή!! (περίπου.Βλέπε Duron)...

Πράγματι δίνεται στον αγοραστή το δικαίωμα της επιλογής άλλα δεν παύει να είναι εκμετάλευση.

"These CPUs are SL6Z3 Stepping particularly suitable for overclocking."

το σχολιο αυτο, εμενα προσωπικα δε μου λεει και τιποτα, για να πληρωσω παραπανω για το ιδιο τσιπ.

αν ειχε ενα "pre-tested" οπως εβλεπα παλιοτερα σε αλλα site, ναι, γιατι οχι να πληρωσω παραπανω; στην τελικη αποτελει και ενα ειδος "εγγυησης" ως προς αυτο που πουλανε.

Αρχική απάντηση από sokratis [13-12-2003 και 11:44]

Κοίτα τώρα οι 20 λίρες είναι 30 περίπου ευρώ. Δεν ξέρω για σας άλλα εγώ με αυτά τα λεφτά περίπου παίρνω καινούριο επεξεργαστή!! (περίπου.Βλέπε Duron)...

Πράγματι δίνεται στον αγοραστή το δικαίωμα της επιλογής άλλα δεν παύει να είναι εκμετάλευση.

Δεν αντιλεγω σε αυτο που λες. Οντως με τα 30 μπορεις να παρεις εναν Duron, ή ακομα και να πεσεις λογω τυχης κατ'ευθειαν πανω σε ενα τετοιο κομματι και να μην χρειαστει να δωσεις τα εξτρα λεφτα που ζητανε.

Απλα υπαρχει η επιλογη. Μπορει και ακομα να παρεις εναν απο τους φθηνοτερους και να κλοκαρει καλυτερα απ'οτι "οι ακριβοι" το θεμα ομως ειναι καθαρα τυχη.

Εδω σου τον πουλαει ακριβοτερο και σου το λεει ξεκαθαρα οτι ειναι πολυ καλος για overclocking.

δλδ για την διαπίστωσή τους θέλουν +30, λες και αν καποιος ενδιαφερόταν, δεν θα μάθαινε οτι αυτο το στέπινγκ πάει καλύτερα.

Εγω σίγουρα θα τα έδινα στην τελική, αλλα 2,4 ο ένας 2,4 κι άλλος

rma, σαφώς και δεν θα δέχονται...

επίσης, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν προτιμήσεις το ακριβότερο μοντέλο, έχεις 0 πιθανότητες να σου κάτσει αυτό το stepping, από τα καταστήματα που τους διαχωρίζουν.

Όμως, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ονλαιν κατάστημα, όπου η επιλογή stepping απλά δεν υφίσταται, άρα ή πας στα τυφλά(σε καταστήματα ονλαιν που δεν τους ξεχωρίζουν όπως το oc.uk) ή επιλέγεις τον ακριβότερο από αυτά τα καταστήματα που τους ξεχωρίζουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.