geogeoland Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2010 Το ζήτημα έχει ως εξής: Έχω το παραπάνω παιχνίδι σε Collector's Edition, στο σύστημα της υπογραφής μου. Παρά το οτι υπερκαλύπτονται τα recommended requirements, απο τη πρώτη στιγμή που το εγκατέστησα, το παιχνίδι κάνει "σπασίματα" (σαν να είναι πολύ χαμηλά τα frames, κάτι που δεν ισχύει). Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο στα "βαριά" σημεία, με περίπλοκα περιβάλλοντα και πολλούς χαρακτήρες (Citadel, Illos π.χ). Επίσης τείνει να κρασάρει σε ορισμένα "στανταρ" σημεία (π.χ. όταν πάω να επιλέξω άλλο assault rifle απο το weapon's locker). Μετράω ήδη 30 ώρες στο παιχνίδι, και πίστευα οτι η ιστορία θα πήγαινε έτσι. Μέχρι που εχθές, άλλαξα τους drivers της ATI στους 10.1. Μόλις τελείωσε η εγκατάσταση, μπήκα να παίξω, και το παιχνίδι ΠΕΤΟΥΣΕ. Κανένα κόλλημα πουθενά, κανένα κρασάρισμα πουθενά, όλα νερό, max settings. Το κλείνω το PC, κοιμάμαι. Σήμερα το πρωί, το ανοίγω, η κατάσταση είχε επανέλθει ακριβώς εκεί που ήταν πριν. Κολλήματα και κρασάρισμα. Τι σκανάρισμα με antivirus έκανα, registry καθάρισα, δίσκους, αρχεία, σκανάρισμα με tuneup, ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ παιχνίδι κατέβασα μήπως φταίει η έκδοση, η αντιγραφή απο το dvd writter, τίποτα. Μέχρι και λίγο παραπάνω ρεύμα στη κάρτα έδωσα, τίποτα. ΤΙ φταίει? *Επίσης, δε μπορώ να καταλάβω, γιατί εγκαθιστά nvidia physx (δε φορτώνει καν το παιχνίδι αν το αφαιρέσεις απο το σύστημα, αφού έχω ATI). *Τέλος, να πω οτι μέχρι πριν 1 μήνα είχα την nvidia 8800gts, αν έχει καμια σημασία για τους drivers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Φεβρουάριος 9, 2010 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Ξαναβγάλε τους drivers, με το Driver Sweeper καθάρισε σε Safe Mode ότι έχει απομείνει και ξαναβάλε τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Φεβρουάριος 9, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Πριν δω την απάντηση, έκανα επανεγκατάσταση τους drivers (ούτε καν uninstall, έτρεξα απλώς το Installer, μήπως και κάτι δεν έκατσε καλά). Το ίδιο ακριβώς. Μετά την εγκατάσταση (δε θέλει επανεκκίνηση), όλα καλά, μετά την επανεκκίνηση, τα ίδια. Με όλα default στις ρυθμίσεις ATI Control Center, καμία αλλαγή. Σε λειτουργικό Win7 x64 αυτά... Θα δοκιμάσω μόλις μπορέσω και με το Drive Sweeper και θα ποστάρω... Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Φεβρουάριος 9, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Καμία αλλαγή... :X: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Φεβρουάριος 9, 2010 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Μίλησες για κρασαρίσματα. Ρίξε μια ματιά στον event viewer των Windows, να δείς τι error's έχεις.Κρασάρει η εφαρμογή ;Graphics drivers ;Audio driver's ;Δε θα πετύχουμε και κάτι φοβερό, ούτε και θα λύσουμε το πρόβλημα, απλά θα έχουμε μια ιδέα παραπάνω για το τι συμβαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Φεβρουάριος 9, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Event viewer δείχνει την εφαρμογή ως ένοχο σε όλες τις περιπτώσεις. Το μόνο σφάλμα που εντοπίζει, είναι στο Mass effect. Επίσης βρήκα και αυτό. Απ' ότι φαίνεται το πρόβλημα με το κρασάρισμα το έχει πολύς κόσμος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και πάλι όμως, δεν εξηγεί τα κολλήματα... Το μέτρησα με το FRAPS και το framerate τρώει κάτι βουτιές απίστευτες... απο 60 πάει στο 1... ΕΚΤΟΣ κι αν κάνω επανεγκατάσταση τους drivers. Τότε όλα δουλεύουν ρολόι. Το δοκίμασα 2-3 φορές ξανά (ας είναι καλά ο SSD). Επανεγκατάσταση drivers= όλα OK. Reboot=fail. #$@#!@ Εν τω μεταξύ, η κάρτα κατα τ' άλλα δουλεύει άριστα... KOMBUSTOR όλα στο θεό, κάτω απο 35 frames δέν έχει πέσει ποτέ.. Θερμοκρασίες σωστές... Τι θέμα τρώει, δε μπορώ να καταλάβω. Θα το έκλεινα το ζήτημα σίγουρος πως φταίει το παιχνίδι και θα περίμενα patch, αν δεν ήταν αυτή η ιστορία με την επανεγκατάσταση των Drivers... Έχω στείλει mail και σε AMD και Bioware πάντως... αν πάρω καμια απάντηση. θα ενημερώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Φεβρουάριος 9, 2010 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Drivers είναι ρε συ δεν φταίει το παιχνίδι, περίμενε update. Δοκίμασε να κατεβάσεις τα 2D ρολόγια της κάρτας και τσέκαρε ξανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Φεβρουάριος 10, 2010 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 Δοκιμασε με παλαιοτερους drivers.Αλλιως δοκιμασε αλλη καρτα.Παντως και αλλοι αντιμετωπιζουν προβληματα με το game.Μαλλον εγω ειμαι τυχερος που δεν αντιμετωπισα κανενα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Φεβρουάριος 10, 2010 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 εμενα μου το εκανε αυτο με μια 8800gtx που ειχα επειδη για καποιον ανεξηγητο λογο μου γυρναγε το pci express σε χ4 αντι για χ16.Λυνοταν με bios reset (ειχα περασει το τελευταιο update) και με επανεγκατασταση των drivers.Στο CCC πας graphics και information center και graphics hardware ,εδω δες maximum bus settings να γραφει χ16βεβαια ειχα προβλημα και με ολα τα αλλα games Link to comment Share on other sites More sharing options...
mellodos Φεβρουάριος 10, 2010 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 Δοκίμασες το hotfix 10.1 που βγήκε για το ME 2? http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/force-Anti-Aliasing-support-in-Crossfire.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Φεβρουάριος 10, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 Για παλαιότερους drivers... μου το έκανε με τον προηγούμενο, μου το κάνει μ' αυτόν, σε windows 7 x64 πόσο παλαιότερα να παω για mass effect 2 με 5850? Θα πρέπει να παω... Νοέμβρη μετά. Λες? Όσο για το maximum bus, όλα εντάξει φαίνονται, χ16 είναι. Τέλος... το hotfix δε το δοκίμασα, γιατί αφορά crossfire. Εγώ μονή κάρτα έχω.. :...: Εν αναμονή hotfix ή patch κατα πως φαίνεται... :-/ Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο... Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά! Αν έχετε και οποιαδήποτε άλλη ιδέα... please, share! :help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Φεβρουάριος 12, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2010 Solved Μου έστειλε απάντηση η AMD, αποδείχθηκε driver conflict. Απεγκατάσταση τα πάντα (ήχος, εικόνα, παρατρεχάμενο λογισμικό), κλείσιμο ότι έτρεχε background + antivirus, επανεγκατάσταση και όλα ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Φεβρουάριος 14, 2010 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2010 Cataclysm strikes again...:suicide2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Φεβρουάριος 14, 2010 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2010 Σταμάτα να πουλάς ειρωνία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.