Jump to content

Martial Arts Thread.

Jerry007

Recommended Posts

+111111 στον kallileo

θυμάμαι τις 1ες μέρες του UFC, που κατεβαίναν στο τουρνουνά κάτι karate/TKD/whatever_made_in_east_martial_art boys με ύφος 1000 καρδιναλίων. Ξέρετε από αυτούς που νομίζουν ότι επειδή πους έδωσε κάποιος sensei μερικά dan ότι ήταν πολεμικές μηχανές.

Που να τα βάλουν με αθλητές του mma...:giveup:

Όσο για τον Kimbo, θεωρώ ότι είναι κατά 80% δημιούργημα του youtube. Δεν λέω κάλος μαχητής, αλλά το να κερδίζει αυτοσχέδιους αγώνες σε κήπους και αλάνες με τελειωμένους καουμπόηδες, ράστα μπόις και παιδιά των μακντόναλτς δεν είναι το ίδιο με το παίζεις με θρύλους όπως Anderson Silva, Emelianenko και St. Pierre.

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

full application of Wing Chun...ο κοντός είναι ο sifu...φαντάσου ούτε καν master δεν είναι αλλά το πάει καλά...κοίτα πόσες απανωτές γροθιές πετάει ο ψηλός και πόσες φτάνουν..επίσης όταν επιτίθεται ο κοντός κοίτα πως και που βαράει τον άλλον...επίσης προσέξτε ταχύτητα...

Αν θελεις αυτοαμυνα πας και μαθαινεις krav maga και τελειωνει το θεμα τωρα wing chun κουκλες και τα λοιπα ειναι ωραια για οποιον του αρεσουν.

• 2 months later...

Εγώ παίδες κάνω 1 χρόνο kick boxing και τώρα με το που τελειώσουν οι εξετάσεις λέω να αρχίσω και πυγμαχία μιας και στην ίδια σχολή γίνονται και τα 2 το ένα πίσω από το άλλο δηλαδή το ένα 7-8:30 και το άλλο 8:40-10. Οπότε είναι και πολύ βολικό.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=8fzPwkzWzbo]YouTube - Mihalis zambidis Greece Hellas, Ellas, Ellada[/ame] :inlove::inlove::inlove:

• 2 weeks later...
Δεν έχω παρακολουθήσει κάποια προπόνηση για να ξέρω από πρώτο χέρι, αλλά από τα γενικά που έχω ακούσει είναι ένα κλασσικό εξωτερικό νότιο στυλ (κινέζικο). "Σκληρά" τα πράματα απ' ότι καταλαβαίνω με έμφαση στη δύναμη και χαμηλές στάσεις αλόγου. Επίσης αρκετές φόρμες και πολλά όπλα.

Πολλοί λένε ότι για γρήγορη πρακτική εφαρμογή στο δρόμο καλύτερα να ασχοληθεί κάποιος με κάτι σαν το wing chun. Άλλοι λένε ότι σε βάθος χρόνου το hung gar είναι καλύτερο και πιο περιεκτικό. Επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι ό,τι έχω ακούσει.

Νότιο, παραδοσιακό kung fu. Το hung gar δίνει έμφαση στα 5 ζώα (τίγρης, γερανός, φίδι, λεοπάρδαλη, δράκος) αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός του. Οι προπονήσεις είναι από τις πιο δύσκολες που υπάρχουν καθώς όχι απλά εξαντλείς την ενέργεια σου σε λιγότερο από μισή ώρα, αλλά επιβάλλεται να δίνεις επιπλέον προσπάθεια από το πνεύμα σου. Είναι η νοοτροπία του να δίνεις πάντοτε και καθημερινά το κάτι παραπάνω εκεί που τα έχεις δώσει όλα. Για κάποιους αυτό είναι στάση ζωής.

Μακροπρόθεσμα βελτιώνεται κατακόρυφα τόσο η προσωπική ζωή όσο και η σωματική αντοχή. Βραχυπρόθεσμα υστερεί στο να προσφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αν θεωρείτε ότι πρόκειται απλά για κινέζικο "τσιν, τσαν, τσον", τότε μάλλον ψεύδεστε.

Wing Chun πιο πρακτικό με γρήγορη εφαρμογή στο δρόμο και στα συν του ότι τα χέρια κινούνται σχεδόν υποσυνείδητα με την εμπειρία. Εκτός από ταχύτητα, κάθε χτύπημα είναι και θανατηφόρο. Βασίζεται στη φυσική και χρησιμοποιεί πολύ καλά τη δύναμη του σώματος σε κάθε κίνηση. Λειτουργεί ως επίθεση και άμυνα ταυτόχρονα και κυριολεκτικά μπορεί να "βομβαρδίσει" τον άλλον σε λίγα κλάσματα δευτερολέπτων. Δεν είναι τυχαίο που επινοήθηκε από γυναίκα για δυνατότερους αντιπάλους.

Κανείς δεν μίλησε για την περίπτωση μια ομάδα αλλοδαπών να απειλήσει στο δρόμο τη ζωή σου, τη γυναίκα σου, το παιδί σου. Αναφέρομαι όταν δεν υπάρχει διαφυγή και που πρέπει να προστατέψεις εσένα και άλλους απέναντι σε περισσότερο από έναν κακοθελητές όπου εκεί ή υπομένεις ό,τι θελήσουν ή επιχειρείς να τους νικήσεις.

γενικά σε οτιδήποτε και να κανεις ξεκινώντας από kick box και φτάνοντας σε "πιλατες" πρέπει πρώτα να αποφασίσεις ποιος είναι ο σκοπός σου και πια τέχνη-τεχνική-σπορ τον εξυπηρετεί. άμα γουστάρεις απλά να έχεις μια σωματική τόνωση πάνε "πιλατες", άμα θέλεις να παίζεις σε ταινίες κανε κανένα από τα περίεργα kung fu, άμα θέλεις να κανεις σώμα και να σαπίσεις τα μούτρα σου πάνε kick box, άμα θέλεις να έχεις back up μια άμυνα που να μην σε προδώσει στην μια πολύ δύσκολη στιγμή τις ζωής σου πάνε VT... e.t.c.

στα κριτήρια επίσης έχει και το θέμα το ποσο γρήγορα θέλεις να έχεις αποτελέσματα

αλλα ότι μα ότι και να κανεις να ξέρεις πως τίποτα δεν θα αντικαταστήσει την πρώτη επιλογή του να φύγεις.

• 5 months later...

Παιδιά μπορεί κάποιος έμπειρος με πολεμικές τέχνες όπως Muay Thai, Kick Box, Box etc. να μου εξηγήσει τι παίζει με τις σπασμένες μύτες;

Εγώ προς το παρόν είμαι αρχάριος και το κάνω γιατί γουστάρω να μάθω, αλλά άκουσα ότι εάν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά και να κατέβει σε αγώνες πρέπει να σπάσει την μύτη το έτσι ώστε να μην δακρύζει τόσο με τα χτυπήματα στο πρόσωπο.

Επειδή μπορεί να λέω και βλακείες, μπορεί να μου πεί κάποιος τι παίζει;

2-3 φιλοι απο Muay Thai και αλλοι 2 απο Kick Box που αρχισαν να ασχολουνται πιο σοβαρα ,εκατσαν να τους την σπασουν.

Απλα στο λεω,για να μη νομιζεις οτι λες βλακειες :D

Προσωπικα μιας και ειμαι λιγο κατα της ιδεολογιας που παιρνουν στα παιδια οι καθηγητες των γυμναστηριων,δεν το προτεινω.Κανε το χαβαλε σου απλα.Αν ημουν ομως στη θεση σου και ηθελα οπως και δηποτε να ασχοληθω σοβαρα,ενα σπασιμο στη μυτη να ξερεις θα ταν το λιγοτερο που αθα ανεχομουνα.Εχεις να φας αμα πας σε πρωταθληματα....

όντως οι δάσκαλοι έχουν ένα θέμα στο Muay Thai στο να πληγώνουν μαθητές τους. Η πρώην μου ασχολούταν χρονια με VT και αποφάσισε να ασχοληθεί και με Muay Thai. στο πρώτο μάθημα που του ζήτησε απλά να της δείξει τι παίζει με το συγκεκριμένο σπορ, ο μπόμπος πήγε χωρίς κανένα κράνος η προειδοποίηση πάνω στην επίδειξη να την χτυπήσει στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα του έσπασε το χέρι σε 3 σημεία.

well done!:T: δεν ξαναπάτησε ποτε εκεί.

(ο ίδιος μπόμπος έλεγε στους μαθητές του να σπάνε στον ξύλο οποιονδήποτε που τους προσβάλει η προσβάλει το Muay Thai)

any way, ψάξε καλά για το που θα πας.

(δηλαδή πως υπάρχουν πολλοί περίεργοι και άσχετοι δάσκαλοι εκεί έξω που εκτος από το πως θα σε γδύσουν χρηματικά και πιθανός να μην σου μάθουν και τίποτα ουσιαστικό αλλα μπορούν να σου προκαλέσουν και ζημια)

edit: πάντως εγώ προσωπικά για τον λόγο που ασχολούμαι, δεν θα άφηνα ποτε να μου προκαλέσει κάποια σχετικά σοβαρή ζημια κανένας δάσκαλος (σοβαρή ζημια ξεκινώντας από εξάθρωση και φτάνοντας σε σπασμένα κόκαλα) και ένας δάσκαλος, αυτό που τον κάνει δάσκαλο είναι πως οι γνώσεις και η τεχνική του είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο που ποτε δεν θα σε τραυματίσει

VT?

Προσωπικά ασχολούμαι με kung fu γιατί συνδυάζει τα παρακάτω:

1. Γυμναστική

2. Αυτοάμυνα

3. Ασκήσεις αναπνοής/χαλάρωσης

Όσον αφορά την αυτοάμυνα, βελτιώνουν την ικανότητα αυτοάμυνας τα παρακάτω:

1. Φυσική κατάσταση

Ι. Αερόβια αντοχή (να μην λαχανιάζεις εύκολα)

ΙΙ. Δύναμη (να ρίξεις μια δυνατή γροθιά)

ΙΙΙ. Ευλυγισία (όσο γυμνασμένο κι αν είναι το πόδι, αν δεν έχεις "άνοιγμα", πως θα φτάσει ψηλά για να χτυπήσει?)

ΙV. Eκρηκτικότητα (Δεν σε σώζουν τα αργά δυνατά χτυπήματα, αλλά τα γρήγορα, εκρηκτικά χτυπήματα)

2. Ψυχραιμία

3. Πρακτική εξάσκηση, εξομοίωση (σταδιακή) πιθανών σεναρίων

Στη ζωή μου δεν έρχομαι καθόλου σε επαφή με καταστάσεις βίας. Οπότε και δεν έχω μπει σε διαδικασίες να κάνω επικίνδυνες τεχνικές, βίαιο sparring, βαριά χτυπήματα σε ξύλινα όργανα. Γιατί αν έκανα αυτά που θα έκανε κάποιος άλλος που η βια είναι καθημερινότητα, ναι μεν δεν θα είχα πρόβλημα αν μου τύχαινε κάτι σοβαρό στο δρόμο όμως σίγουρα δεν θα έχω πρόβλημα μετά από χρόνια (κακώσεις στις αρθρώσεις, αιματώματα κτλ).

Πριν μπει κάποιος στην διαδικασία ποιά πολεμική τέχνη, άθλημα να ξεκινήσω, πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει.

BTW Οι στάσεις στο kung fu είναι πολύ παρεξηγημένες (ρίχτε μια ματιά στο google για "kung fu stances"). Εάν σου τις δείξουν σωστά αποτελούν εξαιρετικές μορφές άσκησης. Εξασκείς την μυική σου μάζα, την ισοροπία, σωστή αναπνοή, την αυτοσυγκέντρωση - υπομονή και επιμονή (απαραίτητα πιστεύω ειδικά σε μια πραγματική μάχη, όσο δυνατός, γρήγορος και να είσαι αν η ψυχή σου δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων το έχεις χάσει το παιχνίδι). Και στάση δεν είναι για 1 άντε 2 λεπτά, στόχος είναι τα 5 και 10 λεπτά και σκοπός όσο περισσότερο μπορείς.

VT?

Προσωπικά ασχολούμαι με kung fu γιατί συνδυάζει τα παρακάτω:

1. Γυμναστική

2. Αυτοάμυνα

3. Ασκήσεις αναπνοής/χαλάρωσης

Όσον αφορά την αυτοάμυνα, βελτιώνουν την ικανότητα αυτοάμυνας τα παρακάτω:

1. Φυσική κατάσταση

Ι. Αερόβια αντοχή (να μην λαχανιάζεις εύκολα)

ΙΙ. Δύναμη (να ρίξεις μια δυνατή γροθιά)

ΙΙΙ. Ευλυγισία (όσο γυμνασμένο κι αν είναι το πόδι, αν δεν έχεις "άνοιγμα", πως θα φτάσει ψηλά για να χτυπήσει?)

ΙV. Eκρηκτικότητα (Δεν σε σώζουν τα αργά δυνατά χτυπήματα, αλλά τα γρήγορα, εκρηκτικά χτυπήματα)

2. Ψυχραιμία

3. Πρακτική εξάσκηση, εξομοίωση (σταδιακή) πιθανών σεναρίων

Στη ζωή μου δεν έρχομαι καθόλου σε επαφή με καταστάσεις βίας. Οπότε και δεν έχω μπει σε διαδικασίες να κάνω επικίνδυνες τεχνικές, βίαιο sparring, βαριά χτυπήματα σε ξύλινα όργανα. Γιατί αν έκανα αυτά που θα έκανε κάποιος άλλος που η βια είναι καθημερινότητα, ναι μεν δεν θα είχα πρόβλημα αν μου τύχαινε κάτι σοβαρό στο δρόμο όμως σίγουρα δεν θα έχω πρόβλημα μετά από χρόνια (κακώσεις στις αρθρώσεις, αιματώματα κτλ).

Πριν μπει κάποιος στην διαδικασία ποιά πολεμική τέχνη, άθλημα να ξεκινήσω, πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει.

BTW Οι στάσεις στο kung fu είναι πολύ παρεξηγημένες (ρίχτε μια ματιά στο google για "kung fu stances"). Εάν σου τις δείξουν σωστά αποτελούν εξαιρετικές μορφές άσκησης. Εξασκείς την μυική σου μάζα, την ισοροπία, σωστή αναπνοή, την αυτοσυγκέντρωση - υπομονή και επιμονή (απαραίτητα πιστεύω ειδικά σε μια πραγματική μάχη, όσο δυνατός, γρήγορος και να είσαι αν η ψυχή σου δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων το έχεις χάσει το παιχνίδι). Και στάση δεν είναι για 1 άντε 2 λεπτά, στόχος είναι τα 5 και 10 λεπτά και σκοπός όσο περισσότερο μπορείς.

βασικά το VT kung fu είναι..

..και το kung fu από μονο του δεν λέει τίποτα.

άμα εξαιρέσουμε τα πόδια στα αφτιά (κάτι που είναι άχρηστο, αλλα άμα θέλεις στο μέλλον όταν δεν έχεις τι άλλο να κανεις, το κανεις και αυτό) τα υπόλοιπα παίζει να υπάρχουν παντού (παίζει να υπάρχουν μέχρι και στις "πιλατες").

any way, εγώ προσωπικά στον 1 μηνα σώθηκα από πιθανό θάνατο και σίγουρο νοσοκομείο με εντατική. τώρα σε όσες άλλες πολεμικές τέχνες και αθλήματα που έχω δει, δεν έχω δει κανένα που η γνώση του ενός μηνα να σε βοηθήσει έχω στον δρόμο σε πραγματικές καταστάσεις.

+πως οποιος θέλει κάνει ότι θέλει, εμενα το δικό μου "μαμοτο" είναι το να κάνει ο καθένας την ερευνα του πριν διαλέξει, γιατί θεωρώ πως άμα διαλέξεις λάθος και λεφτά θα πετάξεις και κακό στον εαυτό σου μπορεί να κανεις.

πάντως σε εμάς, οποιος θέλει μπορεί να έρθει και να διαπιστώσει από πρώτο χέρι άμα αυτό που κάνουμε εμείς δουλεύει η όχι, άμα είναι θεωρητικές βλακείες η πρακτικά εφαρμόσιμα πράγματα από (με μια επίσκεψη πιστεύω πως όλες αυτές οι απορίες άμα διαλέξεις VT, σ' εμάς λύνονται)

VT = είδος kung fu

Με αυτά που περιγράφεις φαντάζομαι αναφέρεσαι στο παραδοσιακό shaolin kung fu - hung gar

edit: Με πρόλαβε ο dunkel.

@dunkel τι lineage κάνεις?

VT = είδος kung fu

Με αυτά που περιγράφεις φαντάζομαι αναφέρεσαι στο παραδοσιακό shaolin kung fu - hung gar

edit: Με πρόλαβε ο dunkel.

@dunkel τι lineage κάνεις?

IDVTA | International Dynamic VingTshun Association - HOME

ενημερωτικά το kung fu απλά σημαίνει σκληρή δουλειά, χωρίς συνοδευτικό μπορεί να είναι οτιδήποτε που γεννήθηκε στην κίνα

αν θυμάμαι καλά ναι, πάντως άμα σκαλίσεις το site κάπου το γραφει

Ναι. Καλά το θυμάμαι.

Αν είναι να γίνεις σαν αυτόν εδώ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=cebGFH3lfbs]YouTube - Bad Day of Leung Ting Wing Tsun[/ame]

Άλλαξε lineage :p :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.