gio7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2010 Καλησπερα σε ολους!Διαπιστωθηκε απο τον τεχνικο ελεγχο στο pc του αδερφου μου, σε γνωστη αλυσιδα καταστηματων ,οτι εχει προβλημα η μητρικη,abit ip35pro, η οποια ειχε αγοραστει απο το εν λογω καταστημα...η προταση του τεχνικου ηταν αντικατασταση με μια νεα μητρικη με κοστος αναλογο της τωρινης εκτιμωμενης τιμης της abit..δηλ. περι τα 50ευρω...και με δυνατοτητα για αγορα ακριβοτερης και καταβολη της διαφορας απο τον αδερφο μου...(απο οτι ειδα το καταστημα δεν διαθετει πλεον μητρικες abit)Θα ηθελα να σας ρωτησω αν αυτη ειναι η "προβλεπομενη" διαδικασια?Eπισης,αν μπορειτε να μου προτεινετε καποια μητρικη για να παρει την θεση της ip35pro...Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 6, 2010 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2010 η αντικατάσταση γίνεται με μητρική αντίστοιχης ή ανώτερης τεχνολογίας. Σε περίπτωση που δεν έχουν κάποια αντίστοιχη ή ανώτερη για αντικατάσταση τότε πιστώνεσαι το ποσό ΑΓΟΡΑΣ και όχι την τρέχουσα αξία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Φεβρουάριος 6, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2010 Σευχαριστω για την αμεση απαντηση!Κ πως "οριζεται" το "αντιστοιχης ή ανωτερης τεχνολογιας" που αναφερεις?Δικαιουμαι να ζητησω πιστωση ακομα κ αν εχουν "αντιστοιχη" μητρικη να μου δωσουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 6, 2010 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2010 αν έχουν αντίστοιχη μητρική ή καλύτερη όχι, δε δικαιούσαι πίστωση. αντίστοιχης ή ανώτερης τεχνολογίας εννοώ με το ίδιο chipset P35 ή καλύτερο π.χ. P45 με τις ίδιες θέσεις για μνήμες (π.χ. 4) και ίδιες θέσεις για sata ή περισσότερες. με τις ίδιες ή περισσότερες συνδέσεις στο πίσω μέρος για usb digital sound κλπ. νομίζω το πιασες το νόημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Φεβρουάριος 6, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2010 Τhanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 6, 2010 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2010 Πάρε και κάποιες προτεινόμενες για να καταλάβεις τι εννοώ όταν αναφέρω ίσων ή ανώτερων χαρακτηριστικών από τη φθηνότερη προς την ακριβότερηhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ECS-S775-P35-Ddr2-P35T-A.htmhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/DFI-S775-Ddr2-P45-BI-P45-T2RS.htmhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-P45T-C51-s775-DDR2-P45.htmhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/DFI-Mb-Lpdk-P45-T2Rs-S775-Ddr2-LP-DK-P45-T2RS-PLUS.htmΓενικώς το P45 θεωρείται αντικαταστάτης του P35 τώρα που εκλείψανε όλες οι P35 μητρικές.Τα P41 P43 θεωρούνται κομμένα P45 με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών όπως και με το P35 που υπήρχαν P31 και P33 αν θυμάμαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Φεβρουάριος 6, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2010 Η πρωτη απορριπτεται γιατι δεχεται μνημες μεχρι 800mhz ενω η abit μεχρι 1066..(το πιασα το νοημα,ετσι?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Φεβρουάριος 6, 2010 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2010 Εμενα παντως προκαιρου στο πλαισιο που επεστρεψα μια μητρικη μου κοψανε πιστωτικο παρολο που ειχαν "αντιστοιχες" μητρικες. (p43 chipset)Απλα ενημερωτικα το λεω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kezm Φεβρουάριος 9, 2010 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2010 Εμενα παντως προκαιρου στο πλαισιο που επεστρεψα μια μητρικη μου κοψανε πιστωτικο παρολο που ειχαν "αντιστοιχες" μητρικες. (p43 chipset)Απλα ενημερωτικα το λεω.Είναι και θέμα πολιτικής καταστήματος/ομίλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Φεβρουάριος 10, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 Τελικα θα αντικατασταθει χωρις επιπλεον κοστος με την dfi T2RS P45... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 10, 2010 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Φεβρουάριος 10, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 ΑΛΛΑ.. του ειπαν τηλεφωινκα οτι ειναι 20 ευρω για τον τεχνικο ελεγχο και αλλα 20 ευρω για αντικατασταση της μητρικης...Παιζει να "γλιτωσουμε" τιποτα ή δικιο εχει ο τεχνικος? Με τοσα που διαβαζω να γινονται πλεον..εχει φοβηθει το ματι μου κ τα αντιμετωπιζω ολα με λιγο "καχυποψια"..ολα τα παρτς ειχαν αγοραστει απο πλαισιο αλλα του το ειχα συναρμολογησει εγω το pc.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Φεβρουάριος 10, 2010 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 Δεν τα γλιτωνεις αυτα απο την στιγμη που δεν πηγες μονο την μητρικη... Οταν ειχε καει και η δικια μου abit και μου ειχαν πει για 50ε πιστωτικο,ζητησα απλα αντικατασταση με οποιαδηποτε μητρικη που να εχει 2 lan οπως και η ip35pro. Οι επιλογες τους ηταν λιγες και ακριβες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 10, 2010 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 πάρε τη μητρική σφραγισμένη στο κουτί και συναρμολόγησε τη εσύ στο σπίτι να γλιτώσεις τα 20+20.so simple. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Φεβρουάριος 10, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 Mαλιστα..Αρα στην καλυτερη να γλιτωσει τα 20ευρω της αντικαταστασης αν την παρει κ την βαλει μονος του...edit:@greekfragmaλογικα τα ενα 20αρικο δεν το γλιτωνει μιας και ειναι χρεωση για τον ελεγχο που εγινε απο τον τεχνικο για να βρει την βλαβη...εγω απο τα συμπτωματα του προβληματος,οταν δωσαμε το pc,του ειπα για μητρικη ή τροφοδοτικο κ του διευκρινισα οτι ειχαμε δοκιμασει κ αλλο τροφοδοτικο κ εμφανιζε τα ιδια προβληματα..(αρα εκτιμουσα οτι ειναι η μητρικη..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 10, 2010 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 ο έλεγχος σε προιον που αποδεικνύεται ελλατωματικό δεν χρεώνεται. κάνε αυτό που σου είπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Φεβρουάριος 10, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2010 Kαλα!:jump1:Ο,τι πεις..θα τους το πω...αν κ δεν νομιζω να βγαλω ακρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Φεβρουάριος 11, 2010 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2010 ο έλεγχος σε προιον που αποδεικνύεται ελλατωματικό δεν χρεώνεται.κάνε αυτό που σου είπα Μα ρε συ τους πηγε ολοκληρο τον υπολογιστη αν καταλαβα καλα. Ο τεχνικος θα του πει οτι λυθηκε το μηχανημα και ελεγθηκε εξονυχιστικα ολο το hardware ενα ενα κομματι κλπ σαλτσες και τελικα διαπυστωθηκε προβλημα στην μητρική.Ολα τα μαγαζια εχουν χρεωση εργατικων για κατι τετοιο. Οταν πας την μητρικη στο χερι και πεις χαλασε τοτε δεν υπαρχει χρεωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 11, 2010 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2010 +1 για τον Astakos...Συν το γεγονώς πως όσο εύκολο και να φαίνεται σε πολλούς να συναρμολογήσουν ένα πισί υπάρχει ακόμα κόσμος που δεν γνωρίζει πώς γίνεται.Λάθη ή ζημιές μπορούν να γίνουν εύκολα κατά το στήσιμο, δυστυχώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.