Jump to content

HOW TO: SSD Performance Tips

Recommended Posts

Πρεπει να γυρισεις τον controller σε AHCI. Υπαρχει συγκεκριμενη διαδικασια που πρεπει να κανεις. Δεν το αλλαζεις απλα απο το BIOS. Πρεπει να ρυθμισεις και τα windows αναλογα.

1) Κανε εγκατασταση τους IRST 10.1.0.1008 απο εδω

IRST 10.1.0.1008

Μετα την εγκατασταση restart.

2) Ανοιξε την registry με το regedit.

3) Πηγαινε στο παρακατω:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci. Στην δεξια πλευρα θα δεις ενα DWORD value με ονομα START. Κανε το διπλο κλικ και απο 3 που εχει τιμη αλλαξε το σε 0.

Κλεισε τη registry και κανε restart.

Αμεσως μετα το restart μπες στο BIOS και αλλαξε τον controller σε AHCI.

Save and exit.

Αν τα εκανες ολα σωστα τοτε θα μπει στα windows κανονικα σε AHCI mode. Λογικα θα αναγνωρισει και θα εγκαταστησει παλι το drive σου.

Restart ξανα.

Μπες windows και δωσε ενα νεο Screenshot απο AS SSD benchmark.

Υ.Γ. Δεν φερω καμια ευθυνη αν κατι παει στραβα και δεν ξαναμπεις στα Windows. Η διαδικασια παντως ειναι αυτη.

Έγινε επεξεργασία από jax7480
  • Like 3

• 2 weeks later...

Αν η μητρική σου ΔΕΝ υποστηρίζει ahci δεν μπορείς να βάλεις αυτό το πρόγραμμα ρε παιδιά?

Εμένα συγκεκριμένα η μητρική μου υποστηρίζει μόνο ένα sata mode που λέγετε encached που απ' ότι διάβασα είναι μια παραλλαγή του ide.

Επίσης το πρόγραμμα irst δεν έχει καποιο επίσημο σάϊτ?

Να ρωτήσω εσάς που ξέρετε

Το TRIM για να λειτουργήσει εκτός από την υποστήριξη σε επίπεδο λειτουργικού (win7) και τη ρύθμιση του Sata (ΑΗCI) έχει άλλες προϋποθέσεις σε hardware?

Μπορεί να δουλέψει δλδ σε παλιές μητρικές πχ με AMD SB600/700;

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

ρε πεδια εχω intel ssd 80gb τον εκανα achi ειδα αρκετα μεγαλη διαφορα, τι αλλο μπορο να κανο χορις να ειπαρχουν προβληματα χωρις κυνδηνο... ωστε να πηγενει και ποιο γρηγορα..

ρε πεδια εχω intel ssd 80gb τον εκανα achi ειδα αρκετα μεγαλη διαφορα, τι αλλο μπορο να κανο χορις να ειπαρχουν προβληματα χωρις κυνδηνο... ωστε να πηγενει και ποιο γρηγορα..

Πως γινετε achi??:hmm:

• 8 months later...

εχω το λάπτοπ:

HP DV7 6020ev

2 GHz Intel Core i7-2630QM

8 GB DDR3

AMD Radeon HD 6770M (1 GB DDR5)

2 x 750 GB 5400rpm

,

και του έβαλα τον 120 GB SSD Kingston Hyper X .

άλλα με ανησυχούν τα αποτελέσματα των τέστς που έτρεξα....

ρίξτε μια ματιά κι εσείς να μου πείτε...

έκανα όλα τα tweakings που υπάρχουν στο thread αλλά τα αποτελέσματα είναι νομίζω ανησυχητικά

ΥΓ. απο που κατεβάζω καινουριο firmware για το μοντέλο της kingston? έφαγα όλο το ιντερνετ δεν βρήκα πουθενα...

post-21812-1416075579,3537_thumb.png

post-21812-1416075579,4499_thumb.png

Έγινε επεξεργασία από mib

Απο το site της kingston:

Kingston HyperX SSD Features and Specifications:

Sequential speed*:

Sequential read 6Gb/s: 555MB/s

Sequential write 6Gb/s: 510MB/s

Kingston Technology Company - Technology Press - Kingston Digital Starts Shipping its Fastest SSD!

ειδικά το write ουτε το 1/5 της ταχύτητας δεν πιάνω, ασε που βλέπω αλλονων τα bechmarks που είναι πολυ κοντα στα επίσημα που δινει η κάθε εταιρία , και λέω μήπως κάτι έστησα λάθος,,,,

Τα νούμερα σου είναι μια χαρά.

Τα νούμερα που αναφέρει η Kingston αλλά και η κάθε εταιρία που χρησιμοποιεί Sandforce controller αναφέρονται σε compressible data. Αν SONY και καλά θέλεις να δεις τα διαφημιζόμενα νούμερα τρέξε ένα ΑΤΤΟ ή άνοιξε το CrystalDiskMark και επέλεξε File--> Test Data--> All 0x00 (0 Fill).