Jump to content

Ερώτηση περί overheat σε GPUS.

Trollarw

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις κάρτες γραφικών. Έχω παρατηρίσει ότι στο Laptop μου για παράδειγμα, αλλά και ενώς φιλου μου, όταν υπερθερμένονταν οι κάρτες γραφικών τους σπλά απενεργοποιούταν τα laptop αυτόματα (gpu >115 βαθμούς κελσίου), προφανώς για να μην καούν οι κάρτες ή κάτι τέτοιο. Βέβαια μετά από καθαρίσματα σε ανεμιστηράκια και ψύχτρες, και ανανέωση της πάστας το overheat ήταν παρελθόν.

Στις κάρτες γραφικών των desktops τη γίνεται, για παράδειγμα αμα πάθει κάτι το ανεμιστηράκι και σταματίσει απότομα να την ψύχει? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάτι έτσι ώστε να μην αφήσει την κάρτα να καεί? Βασικά ερώτηση κάνω δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο και για τις κάρτες των desktops, για αυτό ρωτάω εαν θα καταστραφεί ή θα σταματήσει να δουλεύει για να μην καεί 'οπως στα laptops. ?

thnks για την απάντηση =)

έχουν σύστημα overheat protection.ξεκινάνε με underclock και αν η θερμοκρασία ξεπεράσει μια τιμή τότε σβήνουν απλά.

ααα cool nice, δηλαδή στους πόσους βαθμούς καταστέφονται? ... δηλαδή τέλος πάντων μέχρι τους πόσους αντέχουν?

ααα cool nice, δηλαδή στους πόσους βαθμούς καταστέφονται? ... δηλαδή τέλος πάντων μέχρι τους πόσους αντέχουν?

Σχετικο αυτο.Αναλογα την καρτα.

μια περιοδο το οριο ηταν 125 βαθμοι για τις νβιντια αν θυμαμαι καλα...αλλα δεν ξερω τι ορια εχουν τα καινουρια πιο μικρα τσιπακια.

Στους επεξεργαστές υπάρχει ρύθμιση στο bios που ορίζεις αν θές από μια θερμοκρασία και μετά να κλείνει το pc.. Μήπως υπάρχει και στα λαπτοπς για gpu?

Πάντως λογικό 115+ δεν γίνεται να παίζει το λαπτοπ.

Απ'ότι έχω δεί πάντως οι κάρτες δεν ανεβάζουν θερμοκρασίες υπεροβολικά ώστε να καταστραφούν αν ζορίζονται απλά... κολλάνε...

Δεν ξέρω μπορεί να λέω βλακείες αλλά ο επεξεργαστής λειτουργεί κάπως αυθέρετα..

Δηλαδή αν του το επιτρέψεις ... καίγετε... είναι στο χέρι σου αν θα βαρέσει κόφτη..

Δεν ξέρω αν γίνετε αυτό και στις κάρτες γραφικών

Όσο και αν πάνε σ αυτές τις θερμοκρασίες μειώνεις τα περιθώρια ζωής της κάρτας σου.. Είναι σαν να τρέχεις το αμάξι σου και να αλλάζεις

κάθε φορά ταχύτητα στις 6χιλιάδες στροφές..

με σωστούς drivers και διαχείριση θερμοκρασιών δε καταστρέφονται.σβήνουν για προστασία.πιο πιθανό είναι να χαλάσεις κάρτα από ασταθή ρεύματα λόγω κακής ποιότητας τροφοδοτικού παρά από θερμοκρασία.

Μια φορά το χρόνο, ανοιγμα και καθάρισμα τα χνούδια από παντού. Αν οι εισαγωγές αέρα στο κουτί είναι ελεύθερες (χωρίς φίλτρο, κτλ) ή/και το κουτί είναι στο πάτωμα, ή/και δε σκουπίζεις συχνά (το πάτωμα) τότε 2 φορές το χρόνο. Τη μία σίγουρα την κάνεις τον Μάιο.

Σε μια 9600Gt που είχα με μούργκα στο ανεμιστηράκι μετά από υπερθερμανση κράσαρε to pc αυτό έγινε πολλες φορές αλλά η κάρτα δεν έπαθε τίποτα, καθαρίστηκε και λειτουργούσε μια χαρά έκτοτε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.