Jump to content

Προβληματισμός για την υποστήριξη του hardware από τους κατασκευαστές

vgiozo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πριν από καιρό είχα περιγράψει σε ένα θέμα κάποια προβλήματα που είχα με τη μητρική μου, Chaintech 7NJS Ultra Zentih.

Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχουν οι επιλογές στο bios για voltage της μνήμης μέχρι τα 3.2, η μητρική δεν μπορεί να δώσει πάνω από 2.8.

Το Πλαίσιο μου άλλαξε μία φορά τη μητρική, αλλά αφού και η δεύτερη μητρική παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα και μετά από συνεννοήσεις με το τεχνικό τμήμα του καταστήματος, μου πρότειναν να απευθυνθώ στη Chaintech.

Αυτό έκανα λοιπόν και επικοινώνησα με το τμήμα υποστήριξης της εταιρείας και την απάντηση που έλαβα θα τη παραθέσω προς ανάγνωση και για να ζητήσω τη γνώμη σας:

- Δικαιούμαι αντικατάσταση ή όχι λόγω του προβλήματος με τη μητρική μου;

Συγγνώμη που τα μηνύματα που αντάλλαξα τα παραθέτω στα αγγλικά, αλλά βαριέμαι να τα μεταφράσω...

----αρχικό μήνυμα προς την υποστήριξη της Chaintech στην Ευρώπη-----

Dear sir,

I've contacted the Taiwanese technical support again on the same issue about which I'm writing to you, that is the board's failing to provide the 2.9 - 3.0 - 3.1 - 3.2 voltage outputs. I've tried different bios versions with no success. I even had two 40mm fans blowing on the mosfets. The only thing I managed to get is the 2.9 voltage option working periodically. The system may boot up with ~2.9 vdimm and after a restart it may provide 2.4~2.5.

The system does run flawlessly with 2.7-2.8 vdimm, however it doesn't allow to run my memory at the deisred frequency.

I know that no manufacturer encourages overclocking components, but cpu/memory overclocking has become a criteria on which someone bases their choice of hardware. And if your company wouldn't want to attract this kind of consumers, it probably wouldn't make any voltage option available in the bios and particularly these options, seldom found in motherboards.

My argument :) is that if I had bought a motherboard with onboard sata, it would be because I'd want to hookup my sata drives, and if the controller malfunctioned, the company would probably replace it...the same goes with the vdimm bios option....I bought this board cause I find the memory voltage options useful and I would desire the board to provide these options, otherwise there would probably be something at fault with the board.

I've owned three 7njs ultra boards up till now. The first suffered a bios corruption and was replaced by the store, the second was also replaced because it presented the same trouble with the board I currently own. The store, after this one presented the same "problem", advised me to contact the manufacturer of the board to seek for a replacement. I know that if I had demanded a replacement from the store it would have been given to me, however I'm somewhat sceptical whether the replacement would also suffer from poor voltage output.

Since noone in any of the forums I've posted seems to have the same trouble, I wonder if a production line of boards coming to Greece could have presented this problem. I hope I'm not misunderstood, but at the moment I can't find any other explanation for this specific problem that I explained above.

What I would like to ask is, if it would be possible for me to get a replacement directly from your company coming from a newer production line (I'm not sure if my english have betrayed me at this point, but I hope that what I'm writing is intelligible to you) that might not suffer from this "problem" - if any production line ever suffered or I'm just unlucky.

I have kept the receipt and I can send to you by fax or with the board itself, along with anything else that might be required by you (a copy of my identity card probably, or something like that).

It would be very much appreciated if this could be made possible. I hope I'm not asking too much.

I've already sent a mail to elt@chainech.nl about two weeks ago, but my question has not been answered.

I'm looking forward to hearing to you soon...

Thank you very much in advance,

======== η απάντησή τους =======

In order to be clear on this matter Chaintech does not endorse or provide support for overclocking or otherwise operating the board out of spec.

Altering the memory voltages is defined as operating the board out of spec so I'm afraid that I can provide you any advice on this matter. I can however assure you that all 7NJS0 sent over the whole world (Greece included) are all of the same quality and are from the same production line.

===== η δική μου τελευταία απάντηση...ολίγον ειρωνική και βλακώδης... =====

To begin with, thank you very much for your immediate reply and direct answer.

I respect your support policy insomuch that I would like to define it clearly and properly as to prevent any misconceptions.

What does the motherboard's spec refer to? Is it defined by the technology implemented in the board or by it's compatibility to other hardware such as cpu, memory, graphic card, hard disk, optical drives etc? In this case, is the board's spec defined by the technology implemented in the above/or other hardware and its specs, as defined by its manufacturer or in any other way? And in what way?

Is your product's spec defined in accordance to other hardware or independently?

My memory's spec - I'm currently using kingston 2x256 hyperX PC3200, but my everyday memory is 2x256 twinmos Pc3200 - is defined by it's manufacturer as reliable operation at the frequency of 2x200 at 2.6 vdimm in dual channel. Is your board violating my memory's spec and warranty by operating it at 2.7 by default in dual channel? Does running my memory on this board alter the manufacturer's policy supporting his product? Does my decision to run my memory on this board constitute a acceptance of the terms you have set concerning dual channel operation and a negation of the memory's spec as defined by it's manufacturer?

Does running my memory at 2.8 vdimm violate the board's or the memory's spec?

Are the bios option of 2.5-2.6-2.7-2.8-2.9-3.0-3.1-3.2 not a part of the board's spec in any way, since I don't have to mod the board to acquire them? Does the inclusion of 2.5-2.6-2.7-2.8-2.9-3.0-3.1-3.2 bios options not constitute a guarranty on Chaintech's behalf to the buyer that the board is and must and should be able to provide and support and operate reliably using any of these vdimm options, and the board's failure to provide and support and operate reliably using any of these vdimm options constitute a failure of Chaintech's commitments to the buyer of it's product and a failure of the product to operate reliably in accordance with the manufacturer's guarranty that it's product can operate reliably using any of these vdimm options according to the terms that Chaintech has set for itself concerning the reliability of it's product?

The answers on the above questions are essential to me in order to comprehend clearly your support policy and will come useful to future company client interaction.

Regards,

============================

Το παραέκανα μήπως; (στη μ@@@@@α που με διακρίνει)

Συγγνώμη για το μέγεθος του θέματος....

Συγχαρητήρια στους θαρραλέους που έφτασαν ως εδώ..

Γνωρίζει κανείς την πολιτική που ακολουθούν οι εταιρείες σ' αυτό το θέμα;

Δε γνωρίζω την πολιτική των εταιρειών απλά ήθελα να σου πω ότι μια χαρά τους τα είπες. Τι στο καλό βάζεις dimm volt 3.2 αν δεν μπορείς να το παράσχεις στον χρήστη. Και αν ο αγοραστής επέλεξε το προϊόν για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του?

Ευχαριστώ για την απάντησή σου Dellodas.

Αυτό που με ενόχλησε στην απάντηση της τεχνικής τους υποστήριξης ήταν ότι και καλά άμα χρησιμοποιήσω την επιλογή vdimm 3.2, η μητρική λειτουργεί εκτός specification, λες και άμα βάλω 2.7-2.8 δεν ισχύει το ίδιο.

Να τονίσω ότι οι καμία από τις επιλογές 2.9-3.0-3.1-3.2 δεν λειτουργεί. Μόνο η 2.7 και 2.8(αν χρησιμοποιηθεί, στη συγκεκριμένη μητρική, μνήμη ddr400 σε dual channel, δίνει default 2.7vdimm και οι χαμηλότερες επιλογές 2.5-2.6 χάνονται από το bios).

Και επειδη μου αρέσουν οι ορισμοί, specification σημαίνει :

1) A detailed description of design criteria for a piece of work

2) Naming explicitly

3) (patent law) a document drawn up by the applicant for a patent of invention that provides an explicit and detailed description of the nature and use of an invention.

4. α) A restriction that is insisted upon as a condition for an agreement

4. β) a statement of legal particulars (as of charges or of contract terms); also : a single item of such statement

Να δώ πώς θα τεκμηριώσουν το "Altering the memory voltages is defined as operating the board out of spec"

(ένα καλό λεξικό για όσους ενδιαφέρονται... http://www.webster.com/ )

Όσο άσχημο και αν ακούγεται, δυστηχώς παρόμοια είναι η πολιτική των περισσοτέρων εταιριών... από αυτά που διαβάζω, πρέπει να αισθανόμαστε και τυχεροί που απάντησαν και δεν μας έγραψαν..

Αν και η απάντησή τους στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αστεία, δεν μπορεί να διαφημίζεις 3.2 στις μνήμες(θέλοντας να προσελκύσεις το κοινό των overclockers) και μετά να υποστηρίζεις ότι αν τρέξεις αυτό το feature(που πιθανόν να ώθησε εσένα να την αγοράσεις, εμένα, όπως και πολύ κόσμο ακόμα) χάνεις την εγγύηση άρα και το support του προϊόντος...

Με την λογική αυτή, κακώς η geil βγάζει μνήμες με specs 2.7-3.0(ή και παραπάνω οι παλαιότερες) διότι βγάζει στην αγορά μνήμες που για να δουλέψουν σωστά, βγάζουν τις μητρικές εκτός εγγύησης..

η γραμμή είναι πολύ λεπτή...

γενικά έχεις δίκιο...

όμως όλες σχεδόν οι μητρικές έχουν πχ ένδειξη για 250 fsb στο bios, παρόλλο που σχεδόν καμμία δεν το πιάνει... αυτό αποτελεί λόγο αλλαγής?

πχ οι msi nf2 παρόλλο που είχαν 2,6-2,7-2,8 vdimm settings, μόνο η 2,6 δούλευε (αν θυμάμαι καλά αυτή είχε default και όχι 2,5) σε ΟΛΕΣ τις μητρικές... δεν ξέρω αν αυτό τώρα διορθώθηκε...

πάντως γνώμη μου είναι ότι εφώσον αυτές οι ρυθμίσεις παρέχονται, θα πρέπει να υποστηρίζονται και από πλευράς hardware. πόσο μάλλον όταν κάποιες εταιρίες διαφημίζουν κάποιες oc capabilities και οι χρήστες βασίζουν σε αυτές τις αγορές τους...

RootX δυστυχώς οι περισσότερες εταιρείες, όπως είπες κι εσύ, σε τέτοια θέματα κάνουν τις πάπιες, δεν πειράζει όμως αν τους στριμώξουμε και λίγο.

Δεν περίμενα μια θετική απάντηση έτσι κι αλλιώς, εξάλλου αυτοί οφείλουν να είναι συγκρατημένοι...ποιός τους λέει ότι εγώ δεν έχω αλλάξει τα φώτα στη μητρική μου και μετά ζητάω εγγυήσεις...

Αυτό που θα ήθελα είναι να εξετάζουν τουλάχιστον λίγο το θέμα και να δείξουν κάποιο προβληματισμό....ως ένδειξη σεβασμού σ' αυτόν που δίνει χρήματα για να να αγοράσει προϊόντα τους...

Το τεχνικό τμήμα της Ταϊβάν, με τους οποίους επικοινώνησα πρώτα, απάντησε με πολύ πιο θετικό τρόπο και η μόνη συμβουλή που μου έδωσαν ήταν να μην τρέχω τις μνήμες μου σε τόσο υψηλό voltage γιατί μπορεί να καούν...οπότε τίθεται και ένα θέμα ερμηνείας των "specification" από δύο τμήματα υποστήριξης της chaintech

Όταν ζήτησα απο το τεχνικό τμήμα της Ταιβάν αν θα μπορούσαν να μου αντικαταστήσουν τη μητρική, με παρέπεμψαν στην αντίστοιχη υπεύθυνη υπηρεσία υποστήριξης στην Ευρώπη, χωρίς να μου το αρνηθούν...

Voudas, η διαφορά είναι ότι εγώ δεν παραπονιέμαι ότι δεν μπορώ φτάσω τη συχνότητα που θεωρητικά θα μπορούσα να φτάσω...

...κάτι που μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες κι όχι μόνο από τη μητρική, αλλά εστιάζω σε ένα θέμα hardware καθαρα πρακτικό που αφορά τη μητρική και μόνο και συγκεκριμένα το ενεργειακό κύκλωμα της μητρικής.

Επίσης θα έλεγα πως δεν έχω γενικά δίκιο, αλλά έχω δίκιο στη συγκεκριμένη περίπτωση...

όλες σχεδόν οι μητρικές έχουν πχ ένδειξη για 250 fsb στο bios, παρόλλο που σχεδόν καμμία δεν το πιάνει... αυτό αποτελεί λόγο αλλαγής?

Σ' αυτό αναφέρομαι όταν λέω:

What does the motherboard's spec refer to? Is it defined by the technology implemented in the board or by it's compatibility to other hardware such as cpu, memory, graphic card, hard disk, optical drives etc? In this case, is the board's spec defined by the technology implemented in the above/or other hardware and its specs, as defined by its manufacturer or in any other way? And in what way?

Is your product's spec defined in accordance to other hardware or independently?

Δεν υπάρχει επεξεργαστής για amd που να υποστηρίζει 250fsb, αν είχα επεξεργαστή και μνήμες που σύμφωνα με τα "spec" μπορούσαν να λειτουργήσουν στα 250, αλλά στη πράξη δεν λειτουργούσαν, τότε πάλι θα μπορούσα να ζητήσω χρήση εγγύησης.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά τη μητρική και μόνο και τα "spec" σύμφωνα με τα οποία θα έπρεπε να λειτουργεί και να υποστηρίζει στη πράξη

Ίσως δεν έχει πολύ νόημα να συνεχίζω αυτό το θέμα, αλλά αφού έγινε η αρχή ας παραθέσω και τις νέες απαντήσεις

-------δική τους απάντηση στο τελευταίο μήνυμα που τους έστειλα--------

Dear Sir:

Simply put the only thing you need to do to run this memory on the board is to load the "optimized defaults" save and exit the BIOS. Functionality for certain overclocking functions is provided in the BIOS. But the usage of such is entirely at the risk of the user without the support of the MB manufacturer.

Yours sincerely,

Chaintech Technical Support

-------- και δική απάντηση που θα σημάνει μάλλον και το τέλος της αλληλογραφίας μας-------

The fact that the board cannot provide any of the 2.9-3.0-3.1-3.2 vdimm options is of no concern to you?

I'm not complaining about the overclocking skills of the board, but I'm worried about an issue that suggests a power circuit failure.

To be honest I wasn't expecting an affirmative answer on your part regarding my request, I understand that you're doing your job and you should be conservative regarding garranty issues.

However, if there are certain rules and terms of support policy I want to know them. Phrases like "simply put the only thing you need to do" or know, insult my intelligence and I would like you to explain and express yourselves fully and freely, without holding back and I shall make an effort to understand.

To be sincere, I think you are just avoiding the point I'm making, you have understood very well what my last reply was all about.

Noone is going to twist your arm in replacing the board. I would accept an answer like "sorry we can't replace your board" without further comments. But try to be consistent on your remarks and respect your customer who has chosen to buy your product, there are many other brands out there.

Regards,

--------------------------------------------------

Αποστομωτική η απάντησή τους ομολογουμένως...

...όπως λένε και οι καθηγητές μου...

..."αν στο λόγο σου προσθέσεις τις λέξεις "απλά" και "ουσιαστικά" για να προσδιορίσεις αυτό που λές, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λόγος σου δεν είναι απλός και ουσιαστικός, γιατί, αν ήταν, θα καταδείκνυε απο μόνος του την απλότητα και την ουσία του θέματος"...

Functionality for certain overclocking functions is provided in the BIOS

Μόνο που δεν λειτουργούν...

the usage of such is entirely at the risk of the user

Δώς μου αυτή τη γεύση...

φιλε μπραβο για την ψυχραιμια σου. δεν νομιζω οτι προκειται να βγει και τιποτα το θετικο απο τη συνομιλια σου με chaintech. παντως καλο θα ηταν σιγα σιγα να αποφευγουμε εταιριες οι οποιες παραπλανουν τον πελατη. μακρια απο chaintech δηλαδη, ετσι το βλεπω εγω.

Ευχαριστώ καταρχάς, αλλά να πώ ότι δεν είναι αυτό το συμπέρασμα κατ' εμέ....

...δηλαδή μακριά από Chaintech....

Μέχρι τώρα δεν ξερω κανέναν άλλον εκτός από μένα και ένα παιδί στο nforcershq που έχει αυτό το πρόβλημα κι ο συγκεκριμένος το έχει λύσει μερικώς με modding του τροφοδοτικού του...

...απλώς δεν είμαι εγώ πρόθυμος να μοντάρω το antec ούτε να μοντάρω το q-tec που έχω κρατήσει και να επιστρέψω σ' εκείνο, όταν πριν ένα-δυο μήνες έσκασα 140 ευρά για να πάρω το πρώτο.

Αντιθέτως, θα έλεγα να αποφεύγουμε εταιρείες που πουλάνε το όνομά τους και αέρα κοπανιστό...

...η chaintech με 1.8 vcore μου επιτρέπει να τρέχω στα 236x10 χωρίς να δίνει επιπλέον τάση στο chipset και με 2.8vdimm και undervoltage,

ενώ άλλες μητρικές "μεγάλων" και "ξακουστών" εταιρειών, για να τα φτάσουν μέχρι εκεί, χρειάζονται vdd και vdimm mod και μερικές χιλιάδες ανθρώπους να ασχολούνται με το παραμικρό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιάσουν και να ψάχνουν λύσεις...

3 chaintech 7njs έχω αλλάξει και οι δύο τελευταίες - έχουν πιάσει τα 236 χωρίς πείραγμα, extreme cooling κτλ, κτλ.

Στο κάτω-κάτω η chaintech στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν έχει κάνει το τρομερό τζίρο που να της επιτρέπει να είναι πολύ ελαστική στις αντικαταστάσεις προϊόντων...

Το θέμα δεν το άνοιξα ούτε για να παραπονεθώ για τη chaintech ούτε για το πλαίσιο, αφού μόνο καλές εντυπώσεις μου έχουν αφήσει, αλλά για να συζητήσω μαζί σας για μια κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί όλοι λίγο-πολύ...

...για να βγάλουμε μια άκρη σχετικά μ' αυτό το θέμα....

...ζητώντας συγκεκριμένες εξηγήσεις να μάθουμε τί ισχύει νομικά και τί όχι, ώστε να μην γινόμαστε έρμαια του κάθε μπαγλαμά τεχνικού, που μπορεί να νομίζει ότι εξυπηρετεί καλύτερα την εταιρεία στην οποία δουλεύει, αν πετάει έτσι δογματικά δυο τρείς μπαρούφες σε κάθε άμοιρο πελάτη που ζητάει εξυπηρέτηση...

Και αυτό που είχα στο νού μου εξαρχής να ζητήσω, είναι να στείλουν οι χρήστες αυτού του φόρουμ μήνυμα στις εταιρείες του hardware που χρησιμοποιούν, ζητώντας να μάθουν τη συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί κάθε εταιρεία, πολιτική που πρέπει να είναι διατυπωμένη σε κάποιο νομικό έγγραφο, δεν μας(με) νοιάζει τί έχει να πεί κάθε υπάλληλός της...

θέλω να γνωρίζω επίσημα τί ισχύει, για να μην ανταλλάσσουμε κουβέντες του αέρα....

....αυτό που έκανες, yog-sothoth, με τα λόγια σου (δηλ. με τη χρήση της γλώσσας στην γραπτή της - στη συγκεκριμένη περίπτωση - μορφή) στη κοινωνική ψυχολογία ονομάζεται "τοποθέτηση σε θέση υποκειμένου", θέσεις υποκειμένου που εγείρονται για τον καθένα μας σε κάθε και σε όλες τις περιστάσεις της ζωής μέσα σ' ένα πλαίσιο λόγου....

....θέσεις που εμείς αποδεχόμαστε - αφου πρώτα τις αναγνωρίσουμε και θα πρέπει να τις αναγνωρίζουμε - είτε τις αρνούμαστε και αξιώνουμε μια διαφορετική θέση υποκειμένου για τον εαυτό μας και συνεπώς μια διαφορετική ταυτότητα από αυτή που μας αποδίδουν.

Εσύ παρουσίασες εμένα ως πελάτη-θύμα και την Chaintech/Πλαίσιο ως ετιαρεία-θύτη και επειδή δεν αποδέχομαι τη θέση αυτή υποκειμένου και ταυτότητα που μου απέδωσες - καμία θέση υποκειμένου και ταυτότητα πέρα απ' αυτή που ορίζω εγώ, όπως την ορίζω - γι αυτό και θεώρησα σωστό, για μένα, να απαντήσω με το τρόπο που απάντησα (έρχομαι φουρτουνιασμένος από μάθημα και κουβαλάω μαζί μου πάντα μερικά κιλά μ********ας)

φιλικά πάντα :flower:

Αρχική απάντηση από vgiozo [11-12-2003 και 22:34]

...για να βγάλουμε μια άκρη σχετικά μ' αυτό το θέμα....

...ζητώντας συγκεκριμένες εξηγήσεις να μάθουμε τί ισχύει νομικά και τί όχι,

Αρθ. 534. - Πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων.

Ο πωλητής υποχρεούται να παραδώσει το πράγμα με τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα. (Όπως το άρθρο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν. 3043/2002 ΦΕΚ 192Α/21-08-2002)

Αρθ. 535. - Έλλειψη συμφωνημένων ιδιοτήτων.

Ο πωλητής δεν εκπληρώνει την κατά το προηγούμενο άρθρο υποχρέωση του, αν το πράγμα που παραδίδει στον αγοραστή δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση και ιδίως: 1. δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή που έχει γίνει από τον πωλητή ή στο δείγμα ή υπόδειγμα που ο πωλητής είχε παρουσιάσει στον αγοραστή. 2. δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό της συγκεκριμένης σύμβασης και ιδιαίτερα για τη σύμφωνη με το σκοπό αυτόν ειδική χρήση. 3. δεν είναι κατάλληλο για τη χρήση για την οποία προορίζονται συνήθως πράγματα της ίδιας κατηγορίας. 4. δεν έχει την ποιότητα ή την απόδοση που ο αγοραστής ευλόγως προσδοκά από πράγματα της ίδιας κατηγορίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις δημόσιες δηλώσεις του πωλητή, του παραγωγού ή του αντιπροσώπου του, στο πλαίσιο ιδίως της σχετικής διαφήμισης ή της επισήμανσης, εκτός αν ο πωλητής δεν γνώριζε ούτε όφειλε να γνωρίζει τη σχετική δήλωση. (Όπως το άρθρο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν. 3043/2002 ΦΕΚ 192Α/21-08-2002)

Αρθ. 537. - Ευθύνη για ελλείψεις.

Ο πωλητής ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του αν το πράγμα, κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατά τη σύναψη της σύμβασης γνώριζε ότι το πράγμα δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη ανταπόκριση οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής. Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα σε έξι μήνες από την παράδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβάζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης. (Όπως το άρθρο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν. 3043/2002 ΦΕΚ 192Α/21-08-2002)

Δεν εχει σχεση η "πολιτικη" της καθε εταιριας.Το σημαντικο ειναι το πραγμα που αγοραζεις να εχει τις ιδιοτητες που βαση αυτων εγινε η συμβαση πωλησης. Αλλιως εφαρμοζεται το αρθρο 540AK.

Αρθ. 540. - Δικαιώματα του αγοραστή.

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. 2. να μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. (Όπως το άρθρο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν. 3043/2002 ΦΕΚ 192Α/21-08-2002)

Σ' ευχαριστώ Giorgos,

Πολύ κατατοπιστικό.....αυτά είναι καλό να τα γνωρίζουμε επακριβώς. ;)

Δηλαδή η ευθύνη βαρυνει τον πωλητή και μόνο; Στη πράξη αυτό ενδιαφέρει βέβαια τον αγοραστή

Για την κατασκευάστρια εταιρεία, τον αντιπρόσωπο τί ισχύει; Ανεξάρτητο σύμφωνο με τον πωλητή ή και μεταξύ τους;

Εντόπισες το θέμα καλύτερα από μένα, δεν ήξερα ότι την ευθύνη για το προϊόν που φτάνει στην αγορά φέρει μόνο ο πωλητής προς τον αγοραστή.

Νόμιζα πως η κατασκευάστρια εταιρεία θέτει σε κάποιο βαθμό τους όρους αυτούς

4. δεν έχει την ποιότητα ή την απόδοση που ο αγοραστής ευλόγως προσδοκά από πράγματα της ίδιας κατηγορίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις δημόσιες δηλώσεις του πωλητή, του παραγωγού ή του αντιπροσώπου του, στο πλαίσιο ιδίως της σχετικής διαφήμισης ή της επισήμανσης, εκτός αν ο πωλητής δεν γνώριζε ούτε όφειλε να γνωρίζει τη σχετική δήλωση

Edit: Γι αυτό ίσως θα ήταν καλό να γνωρίζαμε κι άλλα

τους ορους,δηλαδη τους νομους το θετει το κρατος ,η Ε.Ε κτλ και οχι η καθε εταιρια.

Ο πωλητης προσφερει ενα προϊον με καποιες ιδιοτητες.Ο αγοραστης αν θελει το αγοραζει,αλλά σε καθε περιπτωση πρεπει να αγοραζει αυτο ακριβως για το οποιο πληρωσε.

Στην περιπτωση σου το προίον ειναι το Mobo και μεσα στις συνομολογημενες ιδιοτητες του ηταν η ρυθμιση στο bios.Aφου η ρυθμιση αυτη πρακτικα δεν ειναι εφικτη,το mobo στερειται των ιδιοτητων που βαση αυτων το αγορασες.Μπορει η εταιρια να αναφερει τα δικα της περι o/cing,ομως και η διαφημιση του προϊοντος με τα χαρακτηριστικα αυτα ,τα οποια οπως αναφερεις ειναι παραπλανητικα,συνιστα αστικο αδικημα.

"Απαγορεύεται κάθε διαφήμιση το περιεχόμενο ή η μορφή της οποίας προκαλεί ή ενδέχεται να προκαλέσει πλάνη στα πρόσωπα στα οποία απευθύνεται ή στων οποίων τη γνώση περιέρχεται και, εξαιτίας της πλάνης αυτής, μπορεί να επηρεάσει την οικονομική τους συμπεριφορά (παραπλανητική διαφήμιση). "

Σχετικα με την κατασκευαστικη εταιρια και τον αντιπροσωπο ,εξαρταται απο το ειδος της εννομης σχεσης που υπαρχει μεταξυ αυτων.

Παντως προς αποφυγη παρεξηγησεων,δεν ισχυει το "ο πελατης εχει παντα δικαιο",υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις,οπως αυτες για την παραγραφη και τον δολο του αγοραστη.

Παντως προς αποφυγη παρεξηγησεων,δεν ισχυει το "ο πελατης εχει παντα δικαιο",υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις,οπως αυτες για την παραγραφη και τον δολο του αγοραστη.

Δεδομένο, όταν ανέφερα συγκεκριμένα

Δηλαδή η ευθύνη βαρυνει τον πωλητή και μόνο;

Εννοούσα στην περίπτωση δηλαδή που το προϊόν είναι αποδεδειγμένα ελαττωματικό (περιπτώσεις όπως περιγράφονται στα άρθρα) ο πελάτης απευθύνεται μόνο στον πωλητή κι όχι στην κατασκευάστρια εταιρεία, οι σχέσεις μεταξύ των τελευταίων ορίζονται από άλλους νόμους, όπως αναφέρεις κι εσύ

Σχετικα με την κατασκευαστικη εταιρια και τον αντιπροσωπο ,εξαρταται απο το ειδος της εννομης σχεσης που υπαρχει μεταξυ αυτων.

Δεν εννοούσα ότι σε όλες τις περιπτώσεις ευθύνεται ο πωλητής

τους ορους,δηλαδη τους νομους το θετει το κρατος ,η Ε.Ε κτλ και οχι η καθε εταιρια.
Εντόπισες το θέμα καλύτερα από μένα, δεν ήξερα ότι την ευθύνη για το προϊόν που φτάνει στην αγορά φέρει μόνο ο πωλητής προς τον αγοραστή.

Νόμιζα πως η κατασκευάστρια εταιρεία θέτει σε κάποιο βαθμό τους όρους αυτούς.

Είχα την εντύπωση ο πωλητής δεσμεύεται στις σχέσεις του με τον αγοραστή από τους νόμους που διέπουν τη σχέση του με τον αντιπρόσωπο και την κατασκευάστρια εταιρεία. Κακώς μπήκε η τελευταία εκείνη πρόταση ξέμπαρκη

Αλίμονο, δεν θα τολμούσα εγώ να αμφισβητίσω τους νόμους που θέτει το Κράτος και η Ε.Ε. και τους ίδιους αυτούς τους θεσμούς...

Ωραία λέξη ..."κράτος"... πολύ πιο ..δυνατή.. από το "state"

Δεν θέλω να κάνω σχόλιο στο θέμα μια και η γραμμή ειναι όντως πολύ λεπτή. Το μόνο που έχω να πω ειναι τα ειπες πολύ καλα (στα mail σου) και δεν μου φάνηκε να υπερβάλεις πουθενα.

Παντως επι του θέματος μην περιμένεις απάντηση. Οπως ξές πολλοι δημοσιέυουν τα μαιλ-απαντήσεις των εταιριών σε forums (lol πλακα πλάκα και εσύ αυτο κάνεις τώρα) και ενα mail στο οποίο ο υπάλληλος του tech support μιλάει για 3.2V δεν μπορει παρά κακό να κάνει στην εταιρια (για το RMA τμήμα της μιλάω)

Αρχική απάντηση από vgiozo [12-12-2003 και 01:21]

Είχα την εντύπωση ο πωλητής δεσμεύεται στις σχέσεις του με τον αγοραστή από τους νόμους που διέπουν τη σχέση του με τον αντιπρόσωπο και την κατασκευάστρια εταιρεία.

το εφαρμοστεο δικαιο ειναι το δικαιο της συνηθους διαμονης του καταναλωτη..αν ο καταναλωτης θελει να κινηθει δικαστικα εναντιων ή το αντιθετο,(εταιρια κατα καταναλωτη) του παραγωγου ή του μεταπωλητη ενος προϊοντος (πχ Πλαισιο ή Chaintech) θα εφαρμοστει το δικαιο της συνηθους διαμονης του.Το ιδιο εφαρμοζεται και στις συμβασεις πωλησης.

Τώρα σχετικα με την ευθυνη του πωλητη,πωλητης μπορει να θεωρηθει και ο αντιπροσωπος(Πλαισιο) και η εταιρια παραγωγης του προϊοντος.

Τελοςπαντων ,το θεμα ειναι τεραστιο,εχει σχεση με ιδιωτικο διεθνες δικαιο,αστικο δικαιο ,ευρωπαϊκο κτλ κτλ κτλ.. :zzz:

Αρχική απάντηση από vgiozo

Εσύ παρουσίασες εμένα ως πελάτη-θύμα και την Chaintech/Πλαίσιο ως ετιαρεία-θύτη και επειδή δεν αποδέχομαι τη θέση αυτή υποκειμένου και ταυτότητα που μου απέδωσες - καμία θέση υποκειμένου και ταυτότητα πέρα απ' αυτή που ορίζω εγώ, όπως την ορίζω - γι αυτό και θεώρησα σωστό, για μένα, να απαντήσω με το τρόπο που απάντησα (έρχομαι φουρτουνιασμένος από μάθημα και κουβαλάω μαζί μου πάντα μερικά κιλά μ********ας)

φιλικά πάντα :flower:

εγω ετσι το βλεπω (δεν ευθυνεται το πλαισιο ομως αλλα μονο η Chaintech). και οχι δεν εχω προβλημα με τον τροπο που απαντησες, δεν θα σου αλλαξω εγω γνωμη για την Chaintech. απλως αν ημουν στη θεση σου θα τα επαιρνα στο κρανιο με αυτην την αντιμετωπιση απο Chaintech.

yog-sothoth, αν ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβαινε με τη συγκεκριμένη μητρική αυτό το πρόβλημα με το vdimm κι αν τοσο Πλαίσιο όσο και η ίδια η Chaintech είχαν αρνηθεί αν μου αλλάξουν τη μητρική, τότε σίγουρα θα είχα φορτώσει ασχημα...

’μα θέλω να την αλλάξω, ξέρω ότι το μόνο που έχω να κάνω είναι να πάω στο Πλαίσιο και να παραπονεθώ....

...αλλά, όπως ανέφερα και στο μήνυμά μου προς την chaintech, εφόσον μου έχει συμβεί και με τις προηγούμενες μητρικές, αμφιβάλλω αν και η καινούρια μητρική δεν θα παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα.

Κι επειδή δεν θέλω να με κοιτάνε με στραβό μάτι στο πλαίσιο με τόσες αλλαγές και να αμφισβητίσουν τις προθέσεις μου, προτιμώ να μην μειώσω την "αξιοπιστία" και την "ειλικρίνειά" μου, κάτι που αφενός δεν θα ήθελα και αφετέρου, απο μια πιο πρακτική ματιά, θα μου χρησιμεύσει σε μελλοντικές αγορές μου.

Γι αυτό και απευθύνθηκα στην ίδια την εταιρεία...αφού όμως δεν είναι πρόθυμοι να με εξυπηρετήσουν δεν θα σκάσω...

εξάλλου και ο σκοπός του θέματος, όπως είπα, είναι άλλος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.