MOS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2010 Καλησπέρα ΚύριοιΜόλις έπεσε στα χέρια μου ένας ocz core v2 ssd....και κάνει κανείς μόλις πέσει στα χέρια του ένας SSD ??Ξεκινάω εγκατάσταση.....αμ δε !! Δεν τον βλέπει κατά την επιλογή του δίσκου για εγκατάσταση. τώρα τι ??Κάνω εγκατάσταση σε έναν μηχανικό που είχα και κάνω κάποια τεστ στον SSD δείχνει μια χαρά, και ξεκινάω να κάνω εγκατάσταση μέσα απο τα Windows μπας και τον δεί αλλά πάλι τπτ....Ο ocz core v2 φαινεται μια χαρα μεσα στο συστημα και τον εκανα και φορματ....το προβλημα ειναι οτι δεν τον βλεπει στην εγκατασταση......και μιας που δεν εχω εμπειρια πανω στους SSD ζηταω την βοηθεια σας :help1::help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reselie Φεβρουάριος 3, 2010 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2010 δεν ξερω αν βοηθαει αλλα κανει το ιδιο σε εμενα με 2 μηχανικους ΟΛΟΙΔΙΟΥΣ δισκους....τον εναν τον βλεπει για εγκατασταση ενω τον αλλο οχι...παρολο που τους χρησιμοποιω και τους 2 κανονικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fortenick Φεβρουάριος 3, 2010 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2010 Ποιό λειτουργικό θες να βάλεις;Τους οδηγούς sata τους πέρασες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 3, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2010 Τους SATA τους εχω περασει το λειτουργικο που θελω να περασω ειναι τα Windows 7 οπως λεει και ο τιτλος !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 3, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2010 παιδια δεν ειχε κανεις καμια αντιστοιχη εμπειρια ? με σωζετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 4, 2010 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 1. BIOS update στη μητρική.2. Δοκιμή IDE/Compatible/AHCI mode.3. Βάλτον στο SATA port που έβαλες εκείνον τον δίσκο που είδε το setup των 7 κανονικά.4. Βάλτον με τα ίδια ακριβώς καλώδια SATA+Power που χρησιμοποίησες για τον μηχανικό δίσκο που δούλεψε.Υποψιάζομαι 1 ή 2 μιας και τον βλέπεις κανονικά από τα Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 4, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 Thanks ChosenΘα τα δοκιμασω εχω στειλει και MSI/OCZ.....για οτι νεοτερο θα ενημερωσω !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Φεβρουάριος 4, 2010 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να κάνεις και search ή κάποιο thread στο forum της ocz μήπως και βρεις από εκεί κάποια άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 4, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 Έκανα πολλαπλά αλλά δεν έφεραν αποτελέσματα, υπήρχαν πολλά άτομα τα οποία είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμένα όταν πήγαιναν να βάλουν τα Seven στον ίδιο SSD....Η MSI μου είπε ότι η μητρική της υπογραφής μου δεν είναι certified από την Microsoft για τα Windows 7, ωστόσο ο compability advisor δεν μου έδειξε ότι έχω κάποια Hardware στο pc μου που να μην είναι συμβατό....Τελικά κατέληξα στα Windows XP, τα οποία πέρασαν με την μια, ούτε καν τα Vista δεν τον έβλεπαν κατά την εγκατάσταση...Μετά από όλα αυτά μπορώ να πω πώς δεν έχουμε ξεφύγει εντελώς από τα XP ακόμη...εδιτ: σε λίγο θα ανεβάσω και ένα τέστ να μου πείτε !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 4, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 Μια ερώτηση: Πως κάνουμε defrag έναν SSD ???Υπαρχει προβλημα αν το κανω με ενα απλο προγραμμα που κανουμε του κανονικους σκληρους ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Φεβρουάριος 4, 2010 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 Δεν χρειάζεται defrag ο SSD. Περισσότερο κακό θα του κάνεις παρα καλό...Τουλάχιστον αυτό ισχύει μέχρι σήμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 4, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 ok Αλλη ερώτηση σε ενα τεστ με το κλασσικο εργαλειο λεει 31Κ BAD, what is this ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Φεβρουάριος 4, 2010 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 Σε XP δεν έισαι; Σε αντίθεση με τα Seven, στα XP δεν "ευθυγραμμίζεται" σωστά ο SSD. Το offset θα έπρεπε να είναι 1024K και όχι 31. Απλά χάνεις λίγο σε απόδοση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 4, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 Διορθωνεται αυτο με καποιο τροπο ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Φεβρουάριος 4, 2010 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2010 Με format και ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:How to setup Core V1/2, Solid, Apex, Vertex SSD with aligned partitions using USB (if available on the drive) or SATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Φεβρουάριος 5, 2010 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 @ MOS τελικα το εφτιαξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 5, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 ναι εκανα αυτο με λειτουργικο σε αλλο σκληρο:You should be seeing results around 220MB/s reads, 130MB/s writes on that drive.I believe you want AHCI mode, on the ICH controller, with latest Intel drivers, but the big issue is your alignment, the 31k partition offset is what's killing you (ssd's and your file system like to work in 4k pages, a 31k (which doesn't easily divide by 4) partition offset basically forces the drive to do all it's operations over two pages instead of one)Open up cmd,run 'diskpart' type 'list disk', then 'select disk #', where # is the ssd. Then type 'list partition' and post a screenshot.you'll then probably want to delete the partition that's on there, ('select partition #', 'delete partition') and then creating a new one with correct offset ('create partition primary offset=1024'). Then you format the partition with the 4096 allocation. και τωρα παω για φορματ !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Φεβρουάριος 5, 2010 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 αντε να δουμε θα μιλισω και με καποια ατομα που εχουν ocz να δουμε τι πρεπει να γινει αν δεν μπορεις να βρεις λυση ετσι. θα ποσταρω την απαντηση του οπως εχει στα αγγλικα οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 5, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 μίλησα και με OCZ μακακιες κουραφεξαλα μου ειπαν !!Αυτη η λυση δουλευει !! θα ανεβασω screen shot !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 5, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 Απο οτι φαινεται εχει αρκετη διαφορα στο write !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.