Jump to content

Fractal design - Define R2

vgiozo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τριγυρνώντας στη γειτονιά του διαδικτύου, ψάχνοντας για εναλλακτικές λύσεις για θήκες υπολογιστών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ενός ήσυχου συστήματος, πέτυχα το ακόλουθο κουτάκι

Εκτός από τις πολλές θέσεις για σκληρούς δίσκους (οκτώ, συμβατές και με SSD δίσκους) που το καθιστούν πολύ καλή λύση για κουτί διακομιστή και τις μικρές του διαστάσεις - και παρόλαυτά ευρύχωρο, λόγω εσωτερικού σχεδιασμού, με κυριότερο στοιχείο τον προσανατολισμό των σκληρών δίσκων - τη δυνατότητα επαρκούς ψύξης με ανεμιστήρες 12/14εκ, είναι και πολύ ήσυχο και στιβαρό λόγω της τοποθέτησης ειδικού συμπαγούς υλικού στα τοιχώματα που προλαμβάνει τους θορύβους, κυρίως του συντονισμού του κουτιού από τις εσωτερικές δονήσεις...λογικό με τη χωρητικότητά του σε σκληρούς δίσκους...

attachment.php?attachmentid=37994&d=1264940516

attachment.php?attachmentid=37995&d=1264940528

attachment.php?attachmentid=37996&d=1264940549

attachment.php?attachmentid=37997&d=1264940582

A new generation of style!

The long awaited Define R2 case is reaching new heights in combining stylish, contemporary design with maximum functionality and noise absorbing features. The minimalistic, yet stunning front panel design, fitted with noise absorbing material on the inside, creates an aura of exclusivity.

The patent pending feature ModuVent™, in which you can choose whether to have side and top panels open or not, makes the case appealing for users seeking optimal silence, as well as the performance hungry ones.

The sleek black interior is matched with pre-fitted, dense bitumen material on the side panels, efficiently absorbing noise and vibrations. You can fit an astonishing total of eight(!) hard drives into this case, using the user friendly HDD-trays. All painted in a nice white color and using black silicone mounts.

PSU is mounted in the bottom of the case, with a convenient pull-out filter beneath it.

Are you one of those users always ending up with a case full of tangled cables? No more. The Define R2 offers a convenient and good looking way of hiding them away. The motherboard has rubber covered holes in which you can easily route the cables behind the motherboard.

Key features

* Stunning front panel design

* Patent pending ModuVent™ design, allowing the user to either have optimal silence or optimal airflow

* Pre-fitted with dense, noise absorbing bitumen

* 8(!) white painted HDD-trays, with silicone mounting

* A total of 7 fan slots (2x120mm in front, 2x 120/140mm in top, 1x120mm in back, 1x 120/140mm in side panel, 1x 120/140mm in bottom)

* 2x 120mm Fractal Design 120mm Silent Series 15dB fans included

* Fan controller for 3 fans included

* Easily removable front fan filters with clip-on holders for 120mm fans

* Supports graphic card lengths up to circa 290mm and CPU coolers with height of maximum circa 165mm

* Supports PSUs with a depth of maximum circa 170mm, when using bottom 120/140mm fan location. When not using the bottom 120/140mm fan location, the case supports also longer PSUs, typically 200-220mm.

Cooling system

* Fan controller for 3 fans included

* 1 rear Fractal Design 120mm Silent Series 15dB fan (included)

* 1 front Fractal Design 120mm Silent Series 15dB fan (included)

* 1 front 120mm fan (optional)

* 1 bottom 120mm/140mm fan (optional)

* 1 side panel 120mm/140mm fan (optional)

* 2 top 120mm/140mm fan (optional)

Specifications

* 8x 3,5 inch HDD trays, compatible with SSD!

* 2x 5,25 inch bays, with 1x 5,25>3,5 inch converter included

* On top of front panel: 2x USB 2.0, 1x eSATA and Audio I/O

* No PSU included (removable filter below PSU)

* M/B compatibility: Mini ITX, Micro ATX and ATX

* 7x expansion slots with sleek white painted brackets

* Supports graphic card lengths up to circa 290mm and CPU coolers with height of maximum circa 165mm

* Supports PSUs with a depth of maximum circa 170mm, when using bottom 120/140mm fan location. When not using the bottom 120/140mm fan location, the case supports also longer PSUs, typically 200-220mm.

* Case size (WxHxD): 207.40x440x521.2mm

* Net weight: 12.50kg

Και μια δοκιμή με μια ακόμη συνέχεια

post-230-1416074307,4912_thumb.jpg

post-230-1416074307,5256_thumb.jpg

post-230-1416074307,5386_thumb.jpg

post-230-1416074307,5569_thumb.jpg

Θα το χαρακτήριζα συμπαθητικό.

Μοιάζει αρκετά με τα Element S & G της Thermaltake.

Θα το χαρακτήριζα συμπαθητικό.

Μοιάζει αρκετά με τα Element S & G της Thermaltake.

Για την ακρίβεια "πατάει" περισσότερο στο Antec P180, τουλάχιστον όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση και το προφίλ του μινιμαλιστικού και "ήσυχου" κουτιού...στην εσωτερική διαρρύθμιση διαφέρουν αρκετά...

attachment.php?attachmentid=38002&d=1264964615

attachment.php?attachmentid=38003&d=1264964889

attachment.php?attachmentid=38004&d=1264964903

post-230-1416074307,7018_thumb.jpg

post-230-1416074307,7174_thumb.jpg

post-230-1416074307,7362_thumb.jpg

• 3 weeks later...

Καλησπέρα,

γνωρίζει κανείς που μπορούμε να βρούμε το Define R2 στην Αθήνα;

Η εταιρεία που εμφανίζεται ως αντιπρόσωπος δεν έχει website... :suicide:

Αν βγαίνει σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, ναί.

Ειδάλλλως, υπαρχουν και πιο καταξιωμένοι κατασκευαστές . . .

Αν δεν είχε το πορτάκι στην πρόσοψη, ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα . . .

Βασικά μου αρέσει πολύ ο τρόπος με τον οποίο παίρνει τους δίσκους, είχα το παλιό Antec Sonata και ήταν super βολικό.

θέλω 5+ HDD και έχω σαφείς περιορισμούς χώρου σε ύψος.

Η εναλλακτική μου είναι το Antec Mini P180

Δες πάντως και τα Element S & G της Thermaltake, καθώς πληρούν τις προυποθέσεις που θέτεις.

Αν βγαίνει σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, ναί.

Ειδάλλλως, υπαρχουν και πιο καταξιωμένοι κατασκευαστές . . .

Αν δεν είχε το πορτάκι στην πρόσοψη, ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα . . .

Πάντως για το πορτάκι συμφωνώ...αν δεν το είχε θα ήταν άψογο. Αλλά και έτσι είναι πολύ ωραίο. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να χωρέσει το ψυγείο μέσα.

Απ' ότι γνωρίζω μόλις χθες άρχισε να λειτουργεί ο ιστότοπος...πριν από κανά μήνα είχα επικοινωνήσει με έναν αντιπρόσωπο της Fractal Design στο φόρουμ του silentpcreview και μου είχε πει πως δεν υπήρχε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ακόμη (καθώς και πως ετοιμάζουν μια full tower έκδοση του κουτιού - χωρίς να μπορεί να μου πεί πότε θα είναι διαθέσιμο)...

Έκτοτε, στην ιστοσελίδα της εταιρείας είχε εμφανιστεί μια εταιρεία μεταπώλησης στην Ελλάδα, η ιστοσελίδα της οποίας δεν είχε ακόμη στηθεί...οπότε αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο και μου είπαν πως θα ήταν άμεσα διαθέσιμη (από χτες)...

Ο υπεύθυνος που μίλησα εκεί ήταν πολύ εξυπηρετικός...μάλλον θα κάνω την αγορά από Δευτέρα (δεν έχει νόημα να τη κάνω σήμερα, εφόσον μεσολαβεί σαββατοκύριακο και δεν θα μπορεί να παραδοθεί εν τω μεταξύ)...

Το "κακό" είναι μόνο το κόστος των μεταφορικών (15€)...δλδ από Αγγλία θα μπορούσαν να μου το φέρουν με 130€ και η αγορά από Ελλάδα θα κόστιζε μόλις 10€ λιγότερο...γενικά μου φαίνεται πως οι μεταφορικές τσιμπάνε λίγο τις τιμές τους...

Πάντως ο υπεύθυνος της εταιρείας μού είπε πως θα ζητήσει καλύτερες τιμές από την μεταφορική, καθότι τους είχαν πει πως θα τη βοηθήσουν ως νέα εταιρεία παρέχοντας χαμηλότερες χρεώσεις μεταφορικών...

Nice...

Το πορτάκι είναι τέλειο για τη δουλειά που το θέλω (home server 24/7 ξάπλα στο πλάι σε έπιπλο AV)

Θα το δω και από κοντά και αν είναι τόσο καλό όσο φαίνεται θα το χτυπήσω.

Από αρχές Μαρτίου δυστυχώς, το budget αυτού του μήνα το έφαγαν τα hobbies υψομέτρου :)

@vgiozo : Περιμένουμε εντυπώσεις !

Το κουτί παρελήφθη, η εγκατάσταση έγινε και το πόρισμα είναι...

...πως ως προς τον κύριο, πρωτεύοντα και κατεξοχήν στόχο - που ήταν η ησυχία - τα αποτελέσματα είναι μόλις λίγο καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο κουτί μου, το τερατάκι της Chieftec...μήπως είχα ήσυχο σύστημα και δεν το ήξερα;

ΘΕΤΙΚΑ

Το κουτί παρά το μικρό του μέγεθος (μόλις 44 εκ. ύψος) μεταδίδει μια έντονη αίσθηση στιβαρότητας...σε αυτό συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό οι στρώσεις bitumen στο εσωτερικό του κουτιού καθότι το ίδιο το μετάλλο είναι (φαίνεται τουλάχιστον) πιο λεπτό από εκείνο του Chieftec...

Πολύ καλύ εντύπωση μού έκανε ο τρόπος στήριξης των δίσκων...σε αντίθεση με άλλες προτάσεις που χρησιμοποιούν λαστιχιένιους κρίκους για την απόσβεση των κραδασμών των δίσκων, στο συγκεκριμένο κουτί το βάρος του δίσκου δεν στηρίζεται στον λεπτότερο εσωτερικό κύκλο/περίμετρο του κρίκου (όπως στα Lian Li πχ), αλλά χρησιμοποιούνται οι δύο πιο βαρδιές επιφάνειές του, με αποτέλεσμα την καλύτερη απόσβεση των κραδασμών ( ο δίσκος κάθεται πάνω στου κρίκους που κι αυτοί είναι οριζόντια τοποθετημένοι)...

Επίσης υπάρχει αρκετός χώρος πίσω από τη μητρική για το περασμα και το κρύψιμο καλωδίων καθώς και μελετημένα τοποθετημένες τρύπες για να διευκολύνεται η σύνδεση των καλωδίων στη μητρική / η επαναδρομολόγησή τους στο μπροστινό μέρος...

Ενα πρόβλημα που είχα με το Chieftec - και νόμιζα πως λίγο-πολύ αποτελεί πρόβλημα όλων των κουτιών που παίρνουν κάθετα τους δίσκους - είναι πως είναι πολύ μικρός ο χώρος μεταξύ αυτών και του πλαϊνού καλύμματος με αποτέλεσμα να πιέζονται τα καλώδια αρκετά μόλις κουμπώσει το πλαϊνό...το Define R2 προσφέρει σαφώς μεγαλύτερο χώρο, αναιρώντας το πρόβλημα...

Επίσης το εσωτερικό του - που είναι όλο βαμμένο - είναι πολύ όμορφο και με τη μαύρου χρώματος μητρική και την ασημένια ψύκτρα μέσα φαίνεται πολύ "γαμάουα"...στην ενίσχυση της εντύπωσης βοηθά ασφαλώς και η αντίθεση μαύρου-λευκού μεταξύ κουτιού - λεπίδων ανεμιστήρα/θηκών sata δίσκων...

Οφείλω να αναφέρω πως και τα καλώδια των ανεμιστήρων είναι sleeved δένοντας πολύ όμορφα με το κουτί, καθώς δεν θα ταίριαζε καθόλου το θέαμα των γυμνών καλωδίων...

ΑΡΝΗΤΙΚΆ

Το πρώτο 5,25 φατνίο έχει μάλλον σχεδιαστεί λάθος, ώστε η οπτική συσκευή που θα μπεί εκεί θα πρέπει να πιεστεί ελαφρώς προς τα κάτω για να κουμπώσει, καθότι το πλαστικό πλαίσιο του dvdr εξέχει 1-1.5χιλ από τη πάνω μεριά...με τις δικές μου τις οπτικές συσκευές, όταν συνέδεα και τις δύο έπρεπε να βάλω εκείνη της NEC (που έχει λεπτότερο πλαισιο) στο πάνω φατνίο, διαφορετικά - επειδή το πλαίσιο του LG ήταν πιο χοντρό - δεν κουμπώνανε και οι δύο...τώρα έχω το LG στην κάτω θέση και στη πάνω έχω τον μετατροπέα 5.25>3,5 για το floppy...

Ενώ έχει τοποθετηθεί ειδικό ηχομονωτικό υλικο στην πόρτα του κουτιού για τη μείωση του θορύβου, για να μην περιοριστεί η παροχή αέρα στους σκληρούς, η Fractal Design έχει αφήσει ένα μικρό περιθώριο μεταξύ του μπροστινού μέρους του κουτιού και των δίσκων, ώστε να τραβάει αρκετό αέρα από τα πλάγια...δυστυχώς από αυτό το σημείο διαφεύγει και ο θόρυβος που διαφορετικά πιστεύω πως θα εγκλωβιζόταν μέσα στο κουτί...

Επειδή εγώ δεν είμαι τόσο τακτικός με το σκούπισμα και επειδή το κουτί έχει το τροφοδοτικό στο κάτω μέρος να τραβάει αέρα από τον πάτο, για να αποφύγω τη σκόνη (υπάρχει βέβαια εύκολα αφαιρούμενο φίλτρο κάτω από το τροφοδοτικό) το έβαλα πάνω σε ένα μικρό τραπεζάκι, με αποτέλεσμα αυτά τα κενά να τα έχω δίπλα στο κεφάλι μου και ο θόρυβος να γίνεται πιο εύκολα αντιληπτός απ' ότι θα ήταν εάν τοποθετούσα το κουτί στο έδαφος, διπλα από το γραφείο...

Επίσης, θέλει οπωσδήποτε προσοχή στον χειρισμό γιατί η εξωτερική επιφάνεια του κουτιού είναι πολύ λεία (σε αντίθεση με την πιο industrial-σαγρέ υφή του Chieftec), γεγονός που του προσδίδει ομορφιά αλλά οι δαχτυλιές γίνονται πιο έντονες και σίγουρα θα γρατσουνίζεται πιο εύκολα...σε άλλα φόρουμ διάβασα ότι η μπογιά του είναι σχετικά λεπτή, εγώ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο, μάλλον η λεία υφή του θα μπορούσε να το κάνει πιο ευάλωτο σε γρατσουνιές...

Εν τέλει, το κουτί είναι όμορφο, διακριτικό και πρακτικό, ευρύχωρο, με πολλές θέσεις για δίσκους (άριστο για μικρό ήσυχο σέρβερ ή υπολογιστή σαλονιού φορτωμένο με ταινίες και ντοκυμαντέρ) αρκετά ήσυχο, αλλά για μένα όχι τόσο ώστε να δικαιολογείται η αγορά από τη στιγμή που είχα ήδη κουτί και δεν αγόραζα καινούριο για νέο σύστημα (σ' αυτήν την περίπτωση θα πήγαινα "τυφλά" στο συγκεκριμένο)...

...φαίνεται πως με 7-8 δίσκους πρέπει να συνηθίσω στην ύπαρξη ενός δεδομένου επιπέδου θορύβου...

Οπότε το κουτάκι μάλλον βγαίνει για πούλημα (όπως θα έβγαινε και το Chieftec, αν η διαφορά στον θόρυβο μεταξύ των δύο ήταν αρκετά σημαντική)...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.