Jump to content

help me

kingrim

Recommended Posts

λοιπον εχω βρει ολα τα parts

eheim 1048

block 11 φυσικα

ραντιατορ απο golf (χαλκινο αλουμινενια φινς)

τανκ (θα φταξω ενα απο τζαμι )

λοιπον ερωτησεις:

1) τι υγρα θα βαλω μεσα ??????(εκτος απο αποιονισμενο νερο)

2) εχει κανεις καμια ιδεα πως μπορω να βαλω το βλοκ στην MSI K7N2G(δεν εχει τριπες η mobo)

3)τι σωλινες θα βαλω ??????

4) με τι σειρα θα μπουν τα parts

5) πειραζει αν η αντλια ειναι πανω απο το case μαζι με το τανκ και το ραντιατορ?????(απο θεμα ροης του νερου )

6) αφου θα εχω τανκ υπαρχει πιθανοτιτα να εχει αερα το συστημα και να μην αποδιδει καλα?

7)το ολο συστημα (εκτος block φυσικα) θα του φτιαξω ενα κουτι και λεω να βαλω βανες ωστε να μπορω να το απομονοσω οποια στιγμη θελω εχει κανει κανεις κατι παρομιο ????

8) ξερει κανενας κανα κυκλωμα ελεγχου ροης του νερου θελω να φτιαξω ενα το οποιο σε περιπτωση που σταματησουν τα φαν ή η αντλια ή ανεβει η temp πανω απο ενα οριο να κοβει την τροφοδοσια απο το pc :)

αυτα τα λιγα

1)Μην βαλεις αλλα υγρα...

2) με καποιο κλιπ..

3)μπορουμε να βρουμε eheim , αλφαδολαστιχο και αυτουσ με την σπειρα

4)οπως μας βολεψει

5)οχι

6)πολυ μικρη μα παρα πολυ μικρη πιθανοτητα

7)Στο περιπου ετσι το σκεφτομαι και εγω..

4) συνηθως η σειρα αντλια->ψυγειο->μπλοκ δινει καλυτερα αποτελεσματα, αλλα καλυτερα να το δεις στο συστημα σου και μονο αυτο

7) δεν ειναι δυσκολο, ειδικα αν βρεις βυσματα ταχειας συνδεσης

8) αν δεν το κανει η μητρικη μονη της (κλεισιμο με τη θερμοκρασια), μπορεις να το κανεις με ενα παλιο ανεμιστηρα (τον κλεινεις πανω και κατω, βαζεις 2 βυσματα για να περναει το νερο απο μεσα του, και γυριζει η φτερωτη. αν σταματησει η ροη, και τον εχεις συνδεδεμενο πανω στην παροχη για ρευμα του ανεμιστηρα της cpu, και εαν η μητρικη εχει επιλογη για να κλεινει οταν cpu fan fail, τοτε ολα ειναι οκ), αλλα παλι δε θα σου κλεινει αν ανεβουν οι θερμοκρασιες.

Μπρω να σου απαντησω μονο στην ερωτηση "7."!

Ειναι ακριβως αυτο που σκεφτομαι και ειμαι σε καλο δρομο!

Δες τις τελευταιες 4 φοτος στο http://briefcase.pathfinder.gr/contents/DragonFlight/16344o

Πισω ειναι τα 2 ψυγεια, στο κεντρο θα μπει το τανκ με την αντλια, απο μπρωστα ισοδος για 220V και κουμπι να ανειγουν ολα μαζι(αντλια και ανεμιστιρες των ψυγειων). Μεσα μπρωστα ειναι και ο μετασχιματιστης απο 220V σε 12V! Ανα πασα στιγμη παιρνω και 12V για τα fans και 220V για την αντλια! Εχω ομως πολυ δουλεια ακομη!

Υ.Γ---Ειναι και στο μεγεθος περιπου ενος midi pc case (50χ40χ17)!

βασικα δεν σκεφτομε αυτο εγω λεω για ενα κουτι το οποιο θα μπενει πανω απο το case

θα ειναι ολα μεσα φυσικα δικια του τροφοδοσια κυκλωματα προστασιας θερμομετρα εισοδος εξωδος ραντιατορ ποτενσιομετρο για την ρυθμιση των στροφων ισως να εχει και διακοπτει 2 λειτουργιων αυτοματο (Δηλ οσο ανεβενει η θερμοκρασια να ανεβενουν οι στροφες) και χειροκινιτο 6 ρακορ παραληλα απο πισω με δικια του βανα το καθενα

[ (2 για cpu ) (2 για mobo) (2 για VGA)]αυτο ακομα το σκεφτομε γιατι ετσι θα πεσει η ροη του νερου μεσα στο συστημα

το θεμα ειναι να βρω πλαστικο κουτι για να μην ειναι βαρη και να φτιαξω τα κυκλωμματα

α και κατι ακομα αμα βαλω ενα δυο μικρα peltier μεσα στο τανκ θα δω συμαντικη διαφορα?

κυκλωφορουν κατι μικρα ψυγεια αυτοκινιτου που δουλευουν με 12V και ειναι με peltier κοντα στα 30ε λεω να παρω κανα 2 αργοτερα

κατι τετιο λεω να κανω

post-194-1416070664,4814_thumb.jpg

θα βάλω κι εγώ τανκ, έχει ήδη έρθει... και θα φτιάξω επιτέλους την πρόσοψη...

πλαστικό? για να μη φαίνεται το εσωτερικό? σκεφτόμουν κι εγώ να το έβαφα από μέσα μαύρο... αλλά έχω ασπριδερό κουτί οπότε δε λέει...

Oχιιιι!μην το αγγιξεις βουδα!Ειναι πολυ ομορφη δουλεια!!Τι τανκ θα βαλεις που σου ηρθε?Το παραγγειλες?Καμια φωτο??Εχεις αλλες φωτογραφιες του κουτιου σου?Τωρα το ειδα κ ειναι πολυ ομορφο μπραβο!

το τανκ είναι αυτό http://www.pclincs.co.uk/acatalog/cp179.html

το πήρα έτοιμο να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, από το να έφτιαχνα εγώ, αλλά το μετάνιωσα γιατί είναι μικρούλι... μόνο για την εξαέρωση βοηθάει, δεν κρατάει καθόλου νερό... κανά 200άρι ml μόνο...

όλο το ιστορικό του κουτιού μου είναι εδώ... με περισσότερες φώτος στην 4η σελίδα http://www.pctech.gr/viewthread.php?tid=6608

βασικά το έχω παρατήσει και δε μου αρέσει. έχει πολλή δουλειά ακόμα...

γιατι ρε φιλε δεν σου αρεσει,τελοσπαντων εγω το βρισκω πολυ καλο,ενα βαψηματακι θα εριχνα στο κουτι μονο γιατι δεν το παω το ασπρο..ισως ενα ασημι,η μαυρο δε ξερω γουστα ειναι αυτα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.