Jump to content

VRAM Heatsinks Απαραίτητα;

gipinio1337

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των πρωταίρων για την βοήθεια σας.

Λοιπόν, το ζήτημα είναι απλό. Η κάρτα γραφικών ενός κολλητού μου "βράζει":blink: Το μοντέλο είναι 9800gt 1gb E-vga.

Ανοίξαμε λοιπόν το σύστημα ψύξης της , το καθαρίσαμε, αλλάξαμε πάστα...αλλά 70C idle(καλύτερα να μην αναφέρω full load). Εδώ έρχεται η απορία. Βρήκα ένα πολύ ωραίο cooler που ταιριάζει το αγόρασα, και ξεκίνησα την εφαρμογή. Η πλάκα είναι ότι η κόλα στα VRAM heatsinks έχει ξεραθεί:tongue:. Είναι απαραίτητη η χρήση των heatsink, εφόσον ο φίλος μου δεν υπερχρονίζει;

Όταν λες μακροζωία...πόσο μπορεί να το επηρεάσει αυτό; Έχω δει υλοποιήσεις της asus, msi και sparkle που δεν χρησιμοποιούνε καθόλου ψύξη...

Δεν κανει πολυ δουλεια η ψυξη των vrm. Την 8800gt την ειχα χωρις και μαλιστα 700/1000 για 24/7 τοσα χρονια και δεν επαθε τπτ. Συγκεκριμενα νερο στην gpu και στα υπολοιπα πανω στην καρτα τπτ.

Δεν κανει πολυ δουλεια η ψυξη των vrm. Την 8800gt την ειχα χωρις και μαλιστα 700/1000 για 24/7 τοσα χρονια και δεν επαθε τπτ. Συγκεκριμενα νερο στην gpu και στα υπολοιπα πανω στην καρτα τπτ.

Εμενα και με καλη ψυξη στα VRM/VRAM με core 800 ,ιδια καρτα,παρεδωσε πνευμα.

Δεν ειναι τυχαιο που η Thermalright εχει βγαλει τοσες "λυσεις" για την ψυξη τους.

800 στην gt??? Λογικο να παρεδωσε πνευμα.. εμενα ουτε που επαιζε τοσο ψιλα :p

Απο κει και περα εχω δει αρκετους χωρις ψυξη και δεν ειχαν προβλημα.:flower:

Οταν η καρτα δουλευει στα specs του κατασκευαστη τπτ δεν χρειαζεται. Αν θες να κλοκαρεις ή να μειωσεις το θορυβο τοτε ενταξει.

Οταν η καρτα δουλευει στα specs του κατασκευαστη τπτ δεν χρειαζεται. Αν θες να κλοκαρεις ή να μειωσεις το θορυβο τοτε ενταξει.

στα specs ειναι το καλοκαιρι που βραζει ο τοπος και γω παιζω crysis και περνει φωτια η καρτα γραφικων? προφανως και οχι. καλο ειναι να υπαρχει καλη ψυξη ανεξαρτητα αν κλοκαρεις παραπανω η οχι. για παραδειγμα μια 4870 ενως φιλου καθεται στους 38-39 με στοκ ψυξη. με μια scythe 19 ευρω καθεται στα 27-28 και προφανως σε γενικες γραμμες μεγαλητερο χρονο ζωης και καλυτερη αποδοση

στα specs ειναι το καλοκαιρι που βραζει ο τοπος και γω παιζω crysis και περνει φωτια η καρτα γραφικων? προφανως και οχι. καλο ειναι να υπαρχει καλη ψυξη ανεξαρτητα αν κλοκαρεις παραπανω η οχι. για παραδειγμα μια 4870 ενως φιλου καθεται στους 38-39 με στοκ ψυξη. με μια scythe 19 ευρω καθεται στα 27-28 και προφανως σε γενικες γραμμες μεγαλητερο χρονο ζωης και καλυτερη αποδοση

Eχω αλλαξει το απειρο hardware και δεν εχω δει ποτε κατι να παιρνει φωτια... Ξαναλεω οτι ο κατασκευαστης εχει προβλεψει το προιον του να δουλευει απροβληματιστα οταν διατηρει τα αρχικα του στανταρ.

το περνει φωτια ειναι μεταφορικο.τωρα αν δεν θεωρεις τους 60+ βαθμους που πιανει η καρτα γραφικων το καλοκαιρι οταν παιζεις παιχνιδι παρα πολλους μιλαμε σε διαφορετικη βαση :man_in_love:

το περνει φωτια ειναι μεταφορικο.τωρα αν δεν θεωρεις τους 60+ βαθμους που πιανει η καρτα γραφικων το καλοκαιρι οταν παιζεις παιχνιδι παρα πολλους μιλαμε σε διαφορετικη βαση :man_in_love:

και 105+ εχω δει σε μοντελο της Nvidia και ζει ακομα....

-0 clock /πειραγμα-

Καλό είναι να βάλεις κατι πάνω, αν ηταν άλλη κάρτα ίσως να μην είχες πρόβλημα άλλα γενικά η 8800/9800gt μένουν στον τόπο πολύ εύκολα.

Εμενα και με καλη ψυξη στα VRM με core 800 ,ιδια καρτα,παρεδωσε πνευμα.

Δεν ειναι τυχαιο που η Thermalright εχει βγαλει τοσες "λυσεις" για την ψυξη τους.

Aλλο το VRM..αλλο το VRAM..:beer:

Τα VRM χρειαζονται..τα VRAM αν δεν εχεις δεν εγινε και τπτ..με 1.65v παιζουν..:T:

Aλλο το VRM..αλλο το VRAM..:beer:

Τα VRM χρειαζονται..τα VRAM αν δεν εχεις δεν εγινε και τπτ..με 1.65v παιζουν..:T:

Εμ ναι αλλο πραγμα ειναι.

Ειπα καπου το αντιθετο?

Νταξει ειχα τυχει σε μοντελο 9600GT που ειχε γυμνες τις μνημες και εβγαζε artifacts εξαιτιας αυτου.

(MSI παλιο revision ηταν)

So.....παιδιά.....έβαλα μια zalman χωρίς να βάλω vrm: idle 46C & full 55C. Λέτε άμα βάλω και VRM να πέσει κι άλλο;

Κάτι ακόμα. Είχα ξεσκονίσει το σύστημα ψύξης το stock. Όταν την πρωτοαγόρασε το παιδί, όπως μου λέει, έτρεχε 42-68...

εγω με asus 4850 με στοκ ψυξη εχω σταθερα 46-47 βαθμους. την γεμισα και με heat sinks αλλα τπτ. περιμενα οτι θα κανανε δουλεια αλλα εν τελει τπτ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.