JOHNOLE Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2003 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2003 Aγαπητοί φίλοι, προχτές παρέλαβα την καινούργια μου μητρική, μια ABIT NF7 για να βάλω τον καινούργιο μου επεξεργαστή, ενα AMD BARTON 2600+. Μέσα στις οδηγίες της μητρικής και συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις των μνημών αναφέρει οτι το CPU FSB/DRAM RATIO μπορεί να ρυθμιστεί By SPD ή 3/3, 3/4, 3/5, 3,6, 4/3, έως και 6/6. Γνωρίζει κάποιος να μου πεί τι σημαίνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις και πώς μπορώ, αλλάζοντας κάποιες απο αυτές, να επιτύχω βελτίωση στην απόδοση του υπολογιστή μου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!γ
apocalypse Δεκέμβριος 5, 2003 #2 Δεκέμβριος 5, 2003 Το FSB (front side bus) είναι ο δίαυλος επικοινωνίας cpu<->northbridge ενώ Dram speed η ταχύτητα της μνήμης. Με αυτή την ρύθμιση αλλάζεις την αναλογία ανάμεσα στα 2.Το καλύτερο είναι να δουλεύουν 1/1 δηλαδή σύγχρονα. 3/3 ,4/4 ,5/5 ,6/6 και Auto δίνουν σύγχρονη λειτουργία.
JOHNOLE Δεκέμβριος 5, 2003 Author #3 Δεκέμβριος 5, 2003 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!!!Οταν λέμε ασύγχρονα εννοούμε οτι ή η cpu ή οι μνήμες θα δουλεύουν σε διαφορετική συχνότητα?
Vagouridis Δεκέμβριος 5, 2003 #4 Δεκέμβριος 5, 2003 Αρχική απάντηση από JOHNOLEΟταν λέμε ασύγχρονα εννοούμε οτι ή η cpu ή οι μνήμες θα δουλεύουν σε διαφορετική συχνότητα? Ναι αυτο ακριβως ειναι.Μπορεις ας πουμε να εχεις το fsb του επεξεργαστη σου χαμηλα και τις μνημες ψηλα η και το αντιθετο.Βεβαια το πιο γρηγορο ειναι το συχρονο.
JiMk Δεκέμβριος 5, 2003 #5 Δεκέμβριος 5, 2003 Αρχική απάντηση από JOHNOLE [05-12-2003 και 14:08] Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!!!Οταν λέμε ασύγχρονα εννοούμε οτι ή η cpu ή οι μνήμες θα δουλεύουν σε διαφορετική συχνότητα? Όπως ακριβώς τα λες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.