Jump to content

Acer 531 netbook!!!!

HcR

Recommended Posts

Αγορασα προχθες το acer απο eshop βαζω και εχω τις εξεις αποριες!!

Οταν ανοιγει το νετμπουκ εκει στην μαυρη οθονη αν δεν επιλεξω win xp επιλεγη απο μονο του τα ubuntu γιατι??

Και οταν επιλεγω κανονικα xp μεσα στον υπολογιστη μου δειχνει τα 90gb σκληρο απο τα 160 γιατι??

Εγω θελω να ξεκιναει μονο του μετα χp και να δειχνει ολο το δυσκο..

:help:

- Επειδή έχει εγκατεστημένα 2 λειτουργικά εκ των οποίων πρώτο ξεκινάει το ubuntu, αυτό φτιάχνεται.

- Tο κάθε ένα λειτουργικό καταλαμβάνει σχεδόν τον μισό δίσκο. Τα ΧΡ δεν μπορούν να διαβάσουν linux partitions ενώ το ανάποδο γίνεται. Και αυτό φτιάχνεται.

Το πρόγραμμα που έχει αναλάβει τον έλεγχο για το ποιό λειτουργικό θα φορτώνει ο υπολογιστής λέγετε Bootloader.

Για την ρύμθιση του προγράμματος συνήθως χρησιμοποιούμε το Linux Λειτουργικό σύστημα (διότι συνήθως το linux είναι υπέυθυνο για την εγκατάσταση του bootloader).

Για να το αλλάξεις πρέπει να συμβουλευτείς τα εργαλεία που δίνει η διανομή που έχεις για την διαχείριση του bootloader.

Αν δεν θέλεις 2 λειτουργικά συστήματα στο netbook σου τότε μπορείς να σβήσεις το ένα από τα δύο και να χρησιμοποιήσεις τον χώρο του σβησμένου λειτουργικού συστήματος σαν 2ο partition στον δίσκο.

Θα πρέπει να μας δώσεις μερικές παραπάνω πληροφορίες, όπως: Ποιόν bootloader χρησιμοποιείς και ποιά διανομή linux.

Εναλλακτικά που σου το προτείνω κιόλας, πέτα τα Παράθυρα και κράτα το linux. :T:

Το 9.04 χρησιμοποιεί τον grub.

Κάνε μια αναζήτηση στο γούγλη και θα βρείς δεκάδες πληροφορίες για την αλλαγή που θέλες να κάνεις.

ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ προσοχή επειδή αν κάτι δεν πάει καλά στην αλλαγή τότε δεν θα ανοίγει κανένα από τα 2 λειτουργικά.

Γνώμη μου είναι να δώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στο να μάθεις το ubuntu γιατί θα ανακαλύψεις πάρα πολλά και όμορφα θέματα σε αυτό...

Μπορεί στο τέλος να πετάξεις τα ΧΡ. ;)

To Ubuntu 9.04 σαν προεπιλεγμένο bootloader χρησιμοποιεί τον Grub version 1 (περίπου)

Μέσα στο /boot υπάρχει ένα αρχείο που λέγεται menu.lst που περιέχει το config του grub.

Αν το κάνεις ποστ μπορώ να σου πω ποιά επιλογή είναι για να αλλάξεις το default λειτουργικό σύστημα.

Αν και σου προτείνω να δοκιμάσεις τα ubuntu όπως είπε και ο dpolal

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.