Jump to content

C2D E7500 @ 4GHz

suboy

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

το λοιπόν ο Ε7500 είναι πάνω σε μια ASROCK P45X3 Deluxe μαζί με μια mugen. Δίνω κάποια στοιχεία απο το τωρινό setup που δουλεύει στα 3,9 (παλιότερα ηταν στα 3,4 καθημερινά).

στα 4GHz μπαίνει στα 7 αλλά δεν είναι σταθερός καθώς στα 16 λεπτά απο το stability test στο Everest περίπου κάνει restart. Αν έχετε να κάνετε κάποια πρόταση για το αν μπορεί να αλλάξει κάτι η ο,τι άλλο είναι ευπρόσδεκτο καθώς δεν γνωρίζω και πολλά από oc.

cpuzv.jpg

everesti.jpg

imo πρεπει να τον κατεβασεις απο τα 3.9 ......ειναι πολλα τα 1.45 V της τασης που εχεις βαλει....!δοκιμασε που σταθεροποιειτε με ταση 1.35 και αφησε τον εκει

να σου πω την αλήθεια τα volt τα είδα σε άλλα sites αλλά έπαιζαν στα 4GHz. Δηλαδή τα 4 να τα ξεχάσω?

αφου εισαι στα 3.9 δεν εχει κανενα νοημα να ανεβασεις και αλλο τη ταση για να πας στα 4 ...μεινε στα 3.9 και δοκιμασε να κατεβασεις σιγα-σιγα την ταση ...ως εκει που ειναι σταθερο........

ΥΓ.: βαλε τον μεγαλυτερο πολλαπλασιαστη που μπορεις , για να διαμορφωσεις την τελικη συχνοτητα.......

Μπορεις να μας δωσεις τι ρευματα δινεις?

εκτός από cpu στο 1,4 όλα τα άλλα είναι default.

αφου εισαι στα 3.9 δεν εχει κανενα νοημα να ανεβασεις και αλλο τη ταση για να πας στα 4 ...μεινε στα 3.9 και δοκιμασε να κατεβασεις σιγα-σιγα την ταση ...ως εκει που ειναι σταθερο........

ΥΓ.: βαλε τον μεγαλυτερο πολλαπλασιαστη που μπορεις , για να διαμορφωσεις την τελικη συχνοτητα.......

x11 είναι ο μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής και εκεί το έχω. θα κοιτάξω να ρίξω την τάση στο 1,35

θα κοιτάξω να ρίξω την τάση στο 1,35

να ριχνεις τη ταση με μικρα βηματα...δοκιμαζοντας καθε φορα την σταθεροτητα.......

o 7500 δεν είναι για κάθε μέρα να τρώει 1.4 μέχρι 1.35 θα λεγα και γω και όπου φτάσει....τρώνε degrade μετά από λίγο άν θυμάμαι καλά με ρεύματα πάνω από 1.35

Χρησιμοποίησε IntelBurnTest + HWMonitor για να τσεκάρεις stability ρεύματα και θερμοκρασίες

@winters: μπορεις να μου πεις ποιο ειναι το πιο συχνο mode για να τρεξεις intelburntest?

Tι βαζεις συνηθως στο Times to run και στο stress level?

Παω να τρεξω σε maximum level αλλα μου λεει κατι για memory......

Για αρχή τρέχε στο default.. Όταν βρεις τοίχο γύρνα στο προηγούμενες ρυθμίσεις σου και τρέξε 15 run στο high. Aν τα περάσεις είσαι κατά 99% stable...

έχει περάσει 3-4 intel burn test και λέω να το αφήσω (προς το παρόν)

cpuz2.jpg

εγω στη θεση σου θα κατεβαζα πολλαπλασιαστη και θα ανεβαζα fsb! τουλαχιστον 400fsb! δινει το κατι παραπανω! απλα παιξε με τον αναλογο διαιρετη με βαση τις μνημες σου!

edit: ποιες μνημες εχεις? γιατι απ'οτι βλεπω τις εχεις χαμηλα!

μνημες A-Data DDR3 1333 (στο πρωτο post κοιτα). στην αρχή αυτο ειχα κανει 10x400 fsb. το καλύτερο ειναι 1:1 οι μνήμες? η δεν παίζει μεγάλο ρόλο?

μνημες A-Data DDR3 1333 (στο πρωτο post κοιτα). στην αρχή αυτο ειχα κανει 10x400 fsb. το καλύτερο ειναι 1:1 οι μνήμες? η δεν παίζει μεγάλο ρόλο?

οι μνημες σου φορανε ψυκτρες πανω? γενικως μεχρι ποσα mhz πανε σταθερα και με τι timmings? πρωτα βλεπουμε αυτο και μετα ανεβαζουμε cpu ωστε να ημαστε σιγουροι οτι δεν μας κοβουν οι μνημες!

ακολούθησα την άλλη οδό με χαμηλό πολλαπλασιαστή και μετά απο 10 Intel burn test μάλλον θα μείνει ετσι. σωστά?

capture1yv.jpg

ακολούθησα την άλλη οδό με χαμηλό πολλαπλασιαστή και μετά απο 10 Intel burn test μάλλον θα μείνει ετσι. σωστά?

capture1yv.jpg

λιγο καλυτερα! εγω θα τον ανεβαζα οσο πηγαινε, αρκει να μου το επετρεπαν οι θερμοκρασιες! οι μνημες σου δεν παιζουν πιο ψηλα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.