Jump to content

Προβλημα RAM (6gb εγκατεστημενα,"βλεπει" τα 4gb|64bit λειτουργικο)

Dionysis

Recommended Posts

όχι τα πιν δεν είναι στραβωμένα εβγαλα και έβαλα τις μνήμες μάλιστα δοκίμασα και άλλες αποσυναρμολόγησα τα πάντα και ξανά απο την αρχή πάλι τα ιδια την μια υποδοχή μνήμης δεν την βλεπεί καν σαν μην έχει τοποθετημένη μνήμη σαν να είναι κενό. Αλλά τα windows πάλι βλέπουν 6gb και χρησημιποιούν 3,25 πως γινετε αυτό 8α με χαζέψει αυτος ο υπολογηστής.

Το bios το τελευταίο release

για memory remap εψαξες στο bios?

αν δε το βρεις πατα ctrl + F1 στη κεντρικη σελιδα του bios και θα σου εμφανισει μερικες κρυφες επιλογες

Οχι δεν έχει memery remaping έψαξα. Επήσης ρώτησα τεχνικό και μου είπε οτι αν στραβώσουν πιν το pc δεν ξεκινάει μαυρη οθόνη δείχνει

Λοιπον φιλε διονυση εχω και εγω το ιδιο προβλημα με 6gb σε gigabyte x58A ud7... Στην αρχη εβλεπε 6. Με τον καιρο αρχισαν τα προβληματα και οι μπλε οθονες. Τελος παντων να μη τα πολυλογω αλλο νομιζα πως ηταν το προβλημα στην αρχη και τλκ ηταν ram-motherboard. Σιγα σιγα εχω καταληξει να εχω 1 νεκρο dimm, 1 που ειναι με εrrors ( παιζει που και που) και ενα που δουλευει κανονικα... Απ οτι ειδα και σε ξενα φορουμ ειναι θεμα της motherboard τωρα το πως και γιατι δεν ξερω.Μου φαινεται οτι η mobo μου σκοτωσε τις μνημες αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Εκανα κ τα bios update αλλα τλκ δεν αλλαξε τπτ. Δοκιμασε να κανεις memtest σε ενα ενα τα dimms. Τι μνημες εχεις? Εδω ειναι και το thread που ειχα ανοιξει για το θεμα... Μη σας μπερδευει ο τιτλος.. http://www.thelab.gr/showthread.php?t=73115

Εστειλα mail στην Gigabyte και πηρα αυτήν την απάντηση.

"Based on PC system architecture, the BIOS, H/W resource (such as ACPI, onboard I/O and so on), PCI or AGP VGA cards need motherboard to address. Thus, when you install max. system memory the motherboard supports, system memory address will overlap system H/W resource and MB BIOS may report lower amount of available memory."

Δηλαδη?

Μα δεν νομιζω να εχεις βαλει ΜΑΞ memory... Μα τι βλακιες. Δλδ μας λενε οτι αν βαλεις πχ 12gb θα υπολειτουργει η mobo. Ε τοτε τι το διαφημιζουν οτι υποστηριζει 12gb η mobo..:giveup:

Λοιπόν αγαπητε μου φίλε, δοκιμασαμε και σε ενα motherboard σαν το δικό σου, ενα UD7 και μου δίχνει ακριβώς τα ίδια όπως και στο δικό μου το UD5. Με διαφορετικές μνήμες σε dual channel mode τις βλέπει ολες κανονικά, συνολικά, αλλα και μια μια και ξεχωριστά μάλιστα και με το νεο bios το F4. Σε triple channel mode αρνείται να δουλέψει -2 gb το ενα memory slot νεκρό :suicide:

Απο τη στιγμή που λες ότι το κάθε ντιμάκι μνήμης έχει ελεγθεί και δεν έχει πρόβλημα, τότε μένει ο επεξεργαστής.

Δυσκολεύομαι που στο λεω, γιατί δε μου έχει τύχει/ακούσει για χαλασμένο επεξεργαστή, αλλά δεν εχω παίξει και ποτέ με i7=integrated memory controller.

Κάτσε να δούμε τι λένε και τα άλλα παιδιά.

Ας αφησουμε λιγο την μητρικη του φιλου σου και ας μεινουμε στη δικια σου. Εχω δει πολλα παρομοια thread σε forum του εξωτερικου με τις Gigabyte και εχω αρχισει να πιστευω οτι κατι δεν παει καλα με αυτες...:toomuchne Κριμα γιατι τις ειχα σε εκτιμηση

1)Εχεις δοκιμασει ενα-ενα τα dimm σε καθε slot? Δεν ειναι κανενα προβληματικο (ειτε dimm ειτε slot)?

2)Δοκιμασες αντι για τα slot 1-3-5 τα 2-4-6 ?

3) Ξαναδες τα pins του cpu ειναι το πιο κοινο προβλημα στο θεμα σου

4) Ποιες μνημες εχεις?

5) Δες κι αυτο:http://forums.tweaktown.com/275898-post9.html

Πολυ τραβηγμενο να ειναι η λυση αλλα δεν χανεις τπτ να δοκιμασεις

• 2 weeks later...

Τελικά κανεις δεν μπόρεσε να μου πει τι έχει η μητρική και μου την άλαξαν αλλά δεν πήρα την ίδια έδωσα 40€ επιπλέον και πήρα http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=wurRaDZ8lo4Ckukj&templete=2 ησύχασε το κέφάλι μου και όλα λειτουργούν ρολόϊ επιτέλους :). Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.