Jump to content

Apple iPad

neuromancer

Recommended Posts

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Ωπα της!

Με την παρουσίαση του iPad, πολλοί χρήστες έμειναν δυσαρεστημένοι με την έλλειψη υποστήριξης flash στη νέα συσκευή της Apple. Η μη υποστήριξη flash περιεχομένου, σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός σελίδων στο internet καθώς και πολλά online παιχνίδια και video δε θα είναι προσπελάσιμα από το iPad.

Απο insomnia..

Ναι, αλλά έκανε κάποια πράγματα που δεν έκαναν τα άλλα.

Αυτά τα κάποια πράγματα, που δεν φαίνονται στα specs, είναι αυτά που θα αποκομίσεις με την everyday use.

Η apple κάνει το εξής:

έχει πιάσει ότι σε budget σύστημα δεν έχει ελπίδα, και βγάζει ό,τι πιο καινοτόμο μπορεί στις "ελίτ" κατηγορίες.

Το i-pad δεν το έχω δει, σίγουρα κουβαλάει την "βλακεία" της apple (θύρες usb, sd etc.).

Το iphone πάντως, πούλησε λόγω του τρόπου χρήσης του και της εμφάνισης.

Τι να τις κάνεις τις δυνατόητες του pda όταν για να το δουλέψεις σου βγαίνει η πίστη με τη γραφίδα, πέραν του ότι να βρεις μια συμβατή εφαρμογή μπορεί να σου φάει 1 ώρα (arm, sh3, xscale etc.).

Έχοντας 2-3 γενιές pda, η συμβατότητα ήταν κάτι που δεν υπήρχε στο menu.

Γενικά, με την Apple είσαι μέσα στο Matrix.

Δεν έχεις ιδέα τι πραγματικά γίνεται, αλλά το απολαμβάνεις.

Έχοντας δει τον "κώδικα", προσωπικά προτιμάω να ξημεροβραδιάζομαι στο Matrix από το να πολεμάω με το -εκάστοτε- διαστημόπλοιο ρυθμίσεων.

Ρε μικρε και φερελπη επιστημονα,

Συμφωνω σε αυτα που λες ομως...

Τι απο ολα αυτα που ειπες ΔΕΝ ειναι απορροια του MacOS (και των θετικων που αυτο κουβαλαει) και ειναι θεμα "καινοτομιας" της apple? Θα δεχτω το motion sensing που δεν ηξερα οτι υπηρχε πριν το iphone.

Δεν ειχα ποτε iphone, ουτε και WM οποτε ειναι ειλικρινεστατη η ερωτηση.

Εκεινο που θελω να πω ειναι οτι οταν εχεις ΕΝΑ (1) λειτουργικο το οποιο για καποιο λογο δουλευει τοτε ξαφνικα η συμβατοτητα ειναι στο μενου. Δικαιωμα σου να την αναζητας και να την αναγεις σε πρωτευον χαρακτηριστικο του κινητου σου.

Αλλα οταν εχεις 34 διαφορετικες πλατφορμες απο 5-6 κατασκευαστες κινητων (symbian/wm/android/το καθε custom OS της καθε εταιριας που την ειδε linux dev εν μια νυκτι) ε δεν μπορει να ζητας συμβατοτητα :p

Εδω τα win με τα 1000 ζορια την προσφερουν με καθε νεα εκδοση τους.

Η κριτική είναι άδικη αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει εκτεταμένα iPhone/iPod touch κατά την ταπεινή - πιθανώς κατακριτέα - γνώμη μου.

Με τις καταφανέστατες ελλείψεις της συσκευής και τις τακτικές της Apple να βγάλει λεφτά κυρίως από εφαρμογές και gadgets για το ipad, αναρωτιέμαι γιατί να είναι άδικη η κριτική. Δεν λέω και η δική μου γνώμη ίσως να είναι κατακριτέα και μάλιστα δύο φορές μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει iPhone/iPod, αλλά ειλικρινά μια συσκευή η οποία προορίζεται π.χ. για internet και δεν υποστηρίζει flash πως να μην την σχολιάσεις αρνητικά? Εδώ η Nvidia ξεσκίστηκε να υποστηρίξει το flash τις gpus (διότι αν περιμέναμε από την AMD χαιρετίσματα) και έδωσε ένα βασικότατο πλεονέκτημα στην πλατφόρμα ION και η Apple εν έτη 2010 απλά δεν το υποστηρίζει. Αντίθετα ο Jobs έκανα πλάκα κατά την παρουσίαση του ipad όταν δεν φόρτωνε ένα flash αντικείμενο από την σελίδα που είχε ανοίξει λέγοντας ότι το OS δεν ήταν ακόμα optimized(*), ενώ από ότι γράφεται τα διαφημιστικά της apple δείχνουν το ipad να παίζει κανονικά flash (παραπλανητική διαφήμιση).

(*) μήπως σας θυμίζει και το γεγονός αλλά και το σχόλιό του το αντίστοιχο συμβάν με τον gates κατά την παρουσίαση των win98;

Συμφωνώ κατα κύριο λόγο.. Αλλά ολοκληρωμένη άποψη όταν κάποιοι χρησιμοποιήσουν και το ipad. Μέχρι τότε..για ότι και αν λέμε μπορεί να πέσουμε έξω..

Γιατί πολλά λέγαμε και για το iphone (αρνητικά διάφορα βάση της τιμής κλπ ) και μετά αποδείχθηκε, κατα πολλούς , η αξία του μέσα απο τη χρήση. βολικότητα χρηστικότητα. Έχει μια αξία.

Θα δούμε και για το ipad . νομίζω πως για την κατηγορία του θα δείξει πολύ καλά σημάδια.

Βέβαια ο καθένας θέλει ένα προιόν για διαφορετική χρήση. όπως είπε ο djd για αυτόν δεν τον χαλούσε net στο καναπέ του χωρίς ένα laptop που χρειάζετε ρεύματα ανεβάζει θερμοκρασίες κλπ. Ένας άλλος μπορεί να πεί ότι του λείπουν κάποια χαρακτηριστικά και θέλει netbook για τους ταδε λόγους. Η ουσία είναι ότι είναι μια καινούργια πρόταση για αυτους που το γουστάρουν. Εξάλλου δεν σε αναγκάζει κανείς να το πάρεις ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

'ντάξει ρε παιδιά προφανώς μια και τον παράγοντα κόστος δεν την λαμβάνει κανείς υπόψη.. ε τότε μια χαρά θα ήταν να είχαμε και ipod, και ipad και... iwife.

Αλλά μια και ο λογικός άνθρωπος όταν αγοράζει ένα προϊόν κοιτάει να πάρει περισσότερα features στα ίδια χρήματα τότε ας μου πει κανείς τι το προωτοποριακό έκανε η Apple.

Έλεος μάθανε και τις touchscreen και τελικά το μοναδικό feature που πλασάρουνε εδώ και 4-5 χρόνια είναι αυτό.

Μα είναι δυνατόν συσκευή που προορίζεται για internet και γενικά έχει ανθρωποκεντρική χρήση να μην διαθέτει usb?

Είναι λογικό όταν πάνω από τα μισά sites είναι χτισμένα σε flash, να μην το υποστηρίζει;

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δεχόμαστε ότι βλακεία βγάλει η Apple σαν την πρωτοπορία του αιώνα (γιατί κατά την γνώμη μου βλακείες βγάζει) και να λέμε ότι "θα βρεθεί ποια θα είναι η χρήση του". Να με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι ο ορισμός του παραλόγου. Άμα είναι να ψάχνουμε την χρήση του μόνο και μόνο για να μην το βγάλουμε άχρηστο, τότε ζήτω που καήκαμε!

Και το παραπάνω είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα το μέχρι που φτάνουν κάποιοι για να υποστηρίξουν την apple. Αναρωτιέμαι όταν άλλες εταιρίες βγάζουν προϊόντα χωρίς χρηστική αξίά (γιατί τα apple ΑΥΤΟ ακριβώς είναι. Κάνουν το 1/3 από όσα κάνουν άλλες συσκευές, με πολλαπλάσιο κόστος) γιατί κράζονται εκτενώς ακόμα και αν ή έλλειψεις τους είναι λιγότερο σημαντικές από π.χ. την απουσία Flash σε συσκευή που είναι κυρίως για.. internet browsing???

Και ας μήν σχολιάσω το γεγονός πως πάντα προσπαθεί να εξαπατήσει τους άσχετους αγοραστές απλά για να τα κονομήσει (διότι ένας enthusiast με κάποιες γνώσεις περί hardware δεν θα πάρει apple) και μάλιστα με μάλλον φαιδρό και άκομψο τρόπο.

Απο κει και πέρα αν π.χ. ο DJD (ή όποιος άλλος, παράδειγμα δίνω επειδή είπε το παραπάνω) θέλει ένα ηλεκτρονικό κάδρο για να κάνει browsing στον καναπέ του, και σκοπεύει να δώσει 600$ μόνο γι'αυτό, είναι καθαρά δικό του θέμα.

Εγώ δεν θα τα έδινα ακόμα και αν μου περισσεύανε, γιατί δεν έχω σκοπό να αποτελώ θύμα του marketing της Apple.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δεχόμαστε ότι βλακεία βγάλει η Apple σαν την πρωτοπορία του αιώνα (γιατί κατά την γνώμη μου βλακείες βγάζει) και να λέμε ότι "θα βρεθεί ποια θα είναι η χρήση του". Να με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι ο ορισμός του παραλόγου. Άμα είναι να ψάχνουμε την χρήση του μόνο και μόνο για να μην το βγάλουμε άχρηστο, τότε ζήτω που καήκαμε

Εαν μιλουσες για αυτοκινητα θα μιλουσες καπως ετσι.:

Και γιατι κυριε να πα να παρω porsche caymann αντι για bmw 320?

αφου στην πορσε

1)θα πλερωσω πολλα χιλιαδες ευρω παραπανω

2)δεν εχει χωρο για 2-3 παιδια

3)κανει φασαρια στα πολλα

4)ειναι κεντρομηχανη και θα τρεμω σε καναν παγο

5)θα πλερωνω τεκμηρια

6)δεν εχει τους αποθηκευτικους χωρους της bmw και αντε να πας ταξιδι

7)ειναι χαμηλοτερη και θα με ταραζει στις λακουβες

Και γιατι κυριε να πα να παρω porsche caymann αντι για bmw 320?

αφου στην πορσε

1)θα πλερωσω πολλα χιλιαδες ευρω παραπανω

2)δεν εχει χωρο για 2-3 παιδια

3)κανει φασαρια στα πολλα

4)ειναι κεντρομηχανη και θα τρεμω σε καναν παγο

5)θα πλερωνω τεκμηρια

6)δεν εχει τους αποθηκευτικους χωρους της bmw και αντε να πας ταξιδι

7)ειναι χαμηλοτερη και θα με ταραζει στις λακουβες

Γιατί η Porsche απλά είναι ανώτερο sport coupe, με καλύτερες επιδόσεις, καλύτερο στήσιμο, καλύτερη ποιότητα, καλύτερο μοτέρ, καλύτερο σαλόνι, καλύτερα τα πάντα! Μόνο άχρηστη δεν είναι!

Το ipad σε τι είναι ανώτερο (εκτός του κόστους); Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι και δεν το πήρα χαμπάρι...

Tsakona,με τη πορσε ξερεις οτι θα τρεξεις πιο γρηγορα απο τη bmw,με το ipad το μονο για το οποιο εισαι σιγουρος ειναι οτι θα κανεις καλο slide το δαχτυλο σου πανω στο touch screen.Ενα θετικο ακομη δεν εχω εντοπισει στο iPad.Αν μπορει καποιος ας μας πει γιατι οκ να το παρω να σερφαρω και να μην υποστηριζει flash? Και να δωσω και ~500 ευρω? Hmmm

Απεναντιας για το κοινο που αναφερεται θα πρεπε να ναι πιο ολοκληρωμενο και "επαγκελματικο" .Απο κει και περα αφου το ιντερνετ γιοκ,ταινιες? Σε οθονη 4:3 ?:...:

Απομεινε να διαβαζεις βιβλια και να ακους μουσικη.Για το πρωτο δε θα το δοκιμαζα καν.Αλλο πραμα να χεις το βιβλιο στα χερια σου... και για το δευτερο mp3 τσεπης και εισαι οκ.Παρελειψα κατι?

Θεωρείς αντίστοιχο του ipad την Porsche?

Οταν θα πας να αγορασεις cayman ,δεν θα ρωτησεις "ποσο" "ποσα λιτρα" "τι σερβις" "τι εγγυηση" "ποσα ατομα" "τι εκπτωση" .Θα αγορασεις κατι που η κοινη λογικη το βγαζει παντελως αχρηστο πανακριβο κλπ,αλλα εχει μια ταμπελα."ανωτερο σπορτς κουπε" κλπ /"ζουπερ υπερμουρατο ευχρηστο γκατζετ".

Δεν αγοραζεις την cayman επειδη συμπληρωνει τα πιο πολλα τικ στο checkbox σου.Την αγοραζεις απλα επειδη ειναι porsche και ειναι η cayman.Σαν το διδυμοτειχο μπλουζ ενα πραγμα,το ονομα της ειναι αιτια :hehe:.

Οταν θα πας να αγορασεις cayman ,δεν θα ρωτησεις "ποσο" "ποσα λιτρα" "τι σερβις" "τι εγγυηση" "ποσα ατομα" "τι εκπτωση" .Θα αγορασεις κατι που η κοινη λογικη το βγαζει παντελως αχρηστο πανακριβο κλπ,αλλα εχει μια ταμπελα."ανωτερο σπορτς κουπε" κλπ /"ζουπερ υπερμουρατο ευχρηστο γκατζετ".

Δεν αγοραζεις την cayman επειδη συμπληρωνει τα πιο πολλα τικ στο checkbox σου.Την αγοραζεις απλα επειδη ειναι porsche και ειναι η cayman.Σαν το διδυμοτειχο μπλουζ ενα πραγμα,το ονομα της ειναι αιτια :hehe:.

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, θεωρώ το παράδειγμα ατυχές.

Όσον αφορά περί απάντησης, με έχει καλύψει ήδη ο Hydra παραπάνω.

Γιατί η Porsche απλά είναι ανώτερο sport coupe, με καλύτερες επιδόσεις, καλύτερο στήσιμο, καλύτερη ποιότητα, καλύτερο μοτέρ, καλύτερο σαλόνι, καλύτερα τα πάντα! Μόνο άχρηστη δεν είναι!

Το ipad σε τι είναι ανώτερο (εκτός του κόστους); Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι και δεν το πήρα χαμπάρι...

Μπορεί να μην κάνει για full internet εμπειρία λόγω flash (προσωπική άποψη: μικρό το κακό), αλλά τουλάχιστον τις εφαρμογές του AppStore θα τις παίζει τέλεια. Και υπάρχει πολύς κόσμος που προγραμματίζει σ' αυτή την πλατφόρμα επικερδώς.

Το iPhone για μένα δεν είναι κινητό τηλέφωνο, οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μαζί του, είναι όλα τα άλλα ΚΑΙ μπορείς να κάνεις και κλήσεις αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το μέγεθος της παντόφλας.

Αν κάποιος θέλει χρηστικότητα iPod Touch σε king size τότε παίρνει iPad.

Γενικά αν θέλει κάτι για να παίζει στο σαλόνι του, παίρνει iPad.

Η απουσία flash ισοδυναμεί με αυτοκίνητο το οποίο δεν θα μπορείς να οδηγείς σε αρκετούς δρόμους ή σε κάποιους δρόμους με πολλές λωρίδες θα είσαι υποχρεωμένος να οδηγείς μόνο σε μια συγκεκριμένη μιας και δεν θα έχεις πρόσβαση σε άλλες.

Θα έπαιρνες ακριβό αυτοκίνητο που να έχει τέτοιους περιορισμούς;

EDIT

Στο βιντεάκι της παρουσίασης του ipad από τον δημοσιογράφο του cnet και στο σημείο που σημειώνει ότι μπορείς να γυρίσεις μια σελίδα "βιβλίου".... αργά αργά, κόντεψα να πέσω από την καρέκλα.

Το ipad έχει μόνο ένα καλό. Τα 499$ από ότι γράφεται έκοψαν το βήχα στους άλλους κατασκευαστές που υπολόγιζαν να πουλήσουν στα 700$ τα δικά τους μιας και μια "Apple τιμή" θα ήταν κάπου στα 1000$. Από εκεί και πέρα, όπως και με τους πρώτους SSDs, δίνεις πολλά και παίρνεις λίγα. Τόσο λίγα που τα επιπλέον έξοδα στα μαγαζιά της Apple, είτε για gadjets είτε για εφαρμογές, είναι δεδομένα.

Εγω εχω Iphone 2G με την 1.1.3 οταν το πηρα 3 + τωρα

Απο τοτε το flash περιμεναμε να το φτιαξουν :tomato:

Αλλα το iphone ειναι και iphone .. Μπορεις να ζησεις με ενα κινητο που δν "βλεπει" καλα ολες τις σελιδες..

Μια συσκευη που την περνεις για σερφαρισμα (και οχι μονο για μουρη ή για το μηλαράκι) ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να μπορει να εμφανισει οποιαδηποτε σελιδα,banner,game κλπ κλπ...

Πάντως τα videa του youtube τα παίζει με τον youtube playah, άρα flash υποστήριξη έχει, απλά δεν έχει ο safari flash (μιλώντας για το iphone).

Δεν ξέρω τι σκοπεύουν να κάνουν στο ipad, ας βγει πρώτα και το συζητάμε!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.