Jump to content

ρυθμισεις στοκ bios core i7

koukoubetses

Recommended Posts

εβαλα το turbo v της asus για να κανω overclock στον core i7 σε μητρικη asus p6t se.τωρα θελω να γυρισω τον επεξεργαστη στις στοκ ρυθμισεις στο bios,παιζω με BCLK,cpu voltage,dram bus frequency,qpi dram core volt,αλλα δεν καταφερνω τιποτα,το cpu-z μου βγαζει 2,8 gz.καμια ιδεα?

εβαλα το turbo v της asus για να κανω overclock στον core i7 σε μητρικη asus p6t se.τωρα θελω να γυρισω τον επεξεργαστη στις στοκ ρυθμισεις στο bios,παιζω με BCLK,cpu voltage,dram bus frequency,qpi dram core volt,αλλα δεν καταφερνω τιποτα,το cpu-z μου βγαζει 2,8 gz.καμια ιδεα?

Οταν εχεις το tubro (ht on) τοτε δουλευει στα 2.8 περιπου αν απο το bios κλεισεις το turbo kai to multiplier pesi sto 20 (στο turbo ειναι 21) τοτε θα δουλευει στα 2.66

Οταν εχεις το tubro (ht on) τοτε δουλευει στα 2.8 περιπου αν απο το bios κλεισεις το turbo kai to multiplier pesi sto 20 (στο turbo ειναι 21) τοτε θα δουλευει στα 2.66

Το turbo απο το multithreading ειναι διαφορετικες επιλογες στο bios...Δεν εχουν σχεση.

δεν πειραξα το turbo στο bios,δεν ξερω αν το εκανε το turbo v?,βεβαια το multiplier ειναι 21,δεν βρηκα πως να το παω 20?

Κοιτα δεν ξερω ακριβως πως ειναι οι επιλογες στιν MB σου.Ο επεξεργαστης σου τωρα λειτουργει με το τurbo στο 21*133=2,8 περιπου.Αν κλεισεις το τturbo θα λειτουργει 20*133=2.66.Εγω θα προτεινα να μην το κλεισεις.Αυτες ειναι οι ρυθμισεις οι κανονικες του ι7 920.bclock 133.

Κοιτα δεν ξερω ακριβως πως ειναι οι επιλογες στιν MB σου.Ο επεξεργαστης σου τωρα λειτουργει με το τurbo στο 21*133=2,8 περιπου.Αν κλεισεις το τturbo θα λειτουργει 20*133=2.66.Εγω θα προτεινα να μην το κλεισεις.Αυτες ειναι οι ρυθμισεις οι κανονικες του ι7 920.bclock 133.

το εκλεισα και πηγε 20,τωρα ειναι ενταξει,2,66.

Αν θελεις οτιδηποτε αλλη βοηθεια το λες.Παντως και με το turbo ΟΝ στα 2,83 δεν χρειαζεται να φοβασαι.Αυτοι οι επεξεργαστες εχουν για πλακα τα 3,5-3,8 με μια καλη ψυχτρουλα και σε καποιες περιπτωσεις χωρις καν να χρειαστει να ανεβασεις ρευμα στο vcore...:)

Αν θελεις οτιδηποτε αλλη βοηθεια το λες.Παντως και με το turbo ΟΝ στα 2,83 δεν χρειαζεται να φοβασαι.Αυτοι οι επεξεργαστες εχουν για πλακα τα 3,5-3,8 με μια καλη ψυχτρουλα και σε καποιες περιπτωσεις χωρις καν να χρειαστει να ανεβασεις ρευμα στο vcore...:)

ευχαριστω για την βοηθεια,απλως ηθελα να ξερω πως να επιστρεφω στις αρχικες ρυθμισεις του cpu.

Για να τα επαναφερεις ολα σε στοκ ρυθμισεις υπαρχει και ο τροπος του clear cmos.Ψαξε στο manual της μητρικης σου να δεις που υπαρχει το αναλογο jumberaki που κανει αυτη την δουλεια(αν δεν εχει διακοπτη βεβαια).

Για να τα επαναφερεις ολα σε στοκ ρυθμισεις υπαρχει και ο τροπος του clear cmos.Ψαξε στο manual της μητρικης σου να δεις που υπαρχει το αναλογο jumberaki που κανει αυτη την δουλεια(αν δεν εχει διακοπτη βεβαια).

jumberaki εχει,αν και εχτες εβγαλα την μπαταρια,το bios επανηλθε αλλα οι ρυθμισεις ηταν οι ιδιες,παντως θα δοκιμασω κι απο το jumber.

Νομιζω κατι λεει σελιδα 2-23 sto manual της P6t αν δεν κανω λαθος..αν εχεις αυτη την μητρικη βεβαια.

ναι στη 2-22,λεει ομως οτι αλλαζεις τη θεση για να δωσεις overvolting παραπανω,στον επεξεργαστη και τις μνημες.

Νομιζω οτι ειναι η αμεσως επομενη σελιδα απο αυτο αναφερεις...για κοιτα το καλυτερα γιατι δεν εχω το manual μπροστα μου...

ναι το λεει στην προηγουμενη (2-21)βγαζεις το jumber για 5-10 δευτερολεπτα και κανει CMOS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.