Jump to content

προτεινετε με εναν κοντρολερ

def

Recommended Posts

παιδια καλησπερα,θα παρακαλουσα πολυ οποιος γνωριζει απο κοντρολερ να μου προτεινε εναν, για τους 2 SSD INTEL

80GB που εχω για RAID 0.Tα χρηματα που διαθετω ειναι γυρω στα 300 ευρο:)

το κερδος στις επιδοσεις που θα δεις ειναι.....μηδαμινο, ελαχιστο στην καλυτερη περιπτωση σε σχεση με onboard raid0. Γενικα controller κανει τεραστια διαφορα σε raid5, λιγη σε raid1/10(οχι σε επιδοσεις, αλλα σε δυνατοτητες) και ελαχιστη σε raid0 αφου δεν υπαρχουν τιποτα υπολογισμοι να γινουν για να εκμεταλευτεις τον επεξεργαστη του.

Το μοναδικο ουσιαστικο κερδος ειναι οτι μπορεις να ξεπερασεις το cap του onboard controller....πχ νομιζω οτι ο intel ICH10R εχει cap τα 600mb/s νομιζω, αρα αμα το raid σου ειναι πιο γρηγορο απο αυτο, εκει με τον controller δε θα σε περιοριζει κατι (εκτος απο το δικο του cap που θα ειναι μεγαλυτερο λογικα). Αλλα με 2 x25-m δεν εχεις φτασει ουτε αυτο...

Τελικα μηπως να επενδυσεις τα λεφτα σου καπου αλλου που να αξιζει περισσοτερο?

Άστο καπετάνιε μου, όπως λέει κι ο αποπάνω, δώσ'τα αλλού τα λεφτά. Όχι μόνο δεν θα δεις βελτίωση στην χρήση που κάνεις, αλλά θα σου σπάσει και τα νεύρα που θα κάνει ένα λεπτό παραπάνω να περάσει από το POST/BIOS.

Άστο καπετάνιε μου, όπως λέει κι ο αποπάνω, δώσ'τα αλλού τα λεφτά. Όχι μόνο δεν θα δεις βελτίωση στην χρήση που κάνεις, αλλά θα σου σπάσει και τα νεύρα που θα κάνει ένα λεπτό παραπάνω να περάσει από το POST/BIOS.

LSI 9211 only 17 sec to past the POST ;)

το setup μου ειναι TYAN S7025 2x XEONS E5520 12GB ram DDR3 ECC με 8 intels x25-m on LSI 9211i8 RAID 0, 4 WD GREEN 4TB RAID5 on LSI 9260i4 και χρησιμοποιειτε για ORACLE database and dot.NET

με 8 x25-m προφανως κερδιζεις αφου οπως γραψαμε ηδη ξεπερνας το cap των 600mb/s που εχει το ICH και κατα πολυ......ο φιλος βεβαια ουτε καν, αρα δεν αξιζει να παρει τον controller σου.

Αληθεια, ο LSI τι συνδεση εχει με τη μητρικη? PCI-e 8x? gen1/2? Αν ειναι 8x gen1 που ειναι το πιο πιθανο, απο πλευρας bandwidth σε read τον εχεις ηδη φτασει στα ορια του (2000mb/s) τωρα ο επεξεργαστης του δεν ξερω αν επιβαλει κανενα μικροτερο cap...

δεν ειπα να τον παρει απλα μιλισα για το POST bios του controller.

PCI-E x8 version 2. 5GB limit (downstream / upstream). Το συγκεκριμενο εχει απιστευτο random I/Os rate που απλα δεν πιανετε. Οπως επισεις και Latancy.

Αυτο που πρεπει να ξερετε ειναι οτι σε μικρα queue depth ενας ssd νικαει ταπαντα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.