Jump to content

Αναβάθμιση από 9800 GT σε ATI 5770

pancho

Recommended Posts

Επισης παλαιοτερα επειδη ειχα αγορασει μια XFX 8800 GS η οποια ειχε ΚΑΙ αυτη το ιδιο θεμα με τον συστημα ψυξης,επικοινωνησα μαζι τους και μου εστειλαν δωρεαν ενα 2 πινο καλωδιο με μια αντισταση που εριξε καπως την ταση καταστωντας το στοκ συστημα ψυξης της πιο υποφερτο.

Ειναι μακραν η πιο οικονομικη λυση απο ολες αυτες που προτεινα,αλλα οπως βλεπεις εχεις ΠΟΛΛΕΣ επιλογες και μενει μονο εσυ να αποφασισεις ποια θα ακολουθησεις.

Επισης παλαιοτερα επειδη ειχα αγορασει μια XFX 8800 GS η οποια ειχε ΚΑΙ αυτη το ιδιο θεμα με τον συστημα ψυξης,επικοινωνησα μαζι τους και μου εστειλαν δωρεαν ενα 2 πινο καλωδιο με μια αντισταση που εριξε καπως την ταση καταστωντας το στοκ συστημα ψυξης της πιο υποφερτο.

Ειναι μακραν η πιο οικονομικη λυση απο ολες αυτες που προτεινα,αλλα οπως βλεπεις εχεις ΠΟΛΛΕΣ επιλογες και μενει μονο εσυ να αποφασισεις ποια θα ακολουθησεις.

Κάτι σαν αυτό δηλαδή θα κάνει δουλειά; Απ ότι βλέπω έχει 2 ακροδέκτες για έξοδο

http://silk.gr/show_per.phtml?id=PER.804331

Φιλε μου παρε αυτην και δεν θα χασεις! Την ειχα και ειναι η καλυτερη ψυκτρα που ειχα ποτε!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806318

την ειχα σε 8800gt και απο τους 90 βαθμους load πηγε 60 !

και τελειως αθορυβη ! εχει μαζι και ρυθμιστη στροφων,το βαζεις στους 1500 και δεν ακους απολυτως τιποτα.

Συνδεεται με το motherboard σε θεση που μπαινει fan. Εχει και εντυπωσιακο μπλε led ανεμιστηρα.

Εχει και εντυπωσιακο μπλε led ανεμιστηρα.

περαν οτι το accelero ειναι μακραν πιο αποδοτικο ο ανεμιστηρας πραγματικα ΔΕΝ ΦΕΓΓΕΙ ΜΙΑ.

Πάντως δες για να ρίξεις τις στροφές μια τα:

Rivatuner και ένα

πως να κάνεις αυτό που θες.

Εμενα πάντως με έχει σώσει.

Κάτι σαν αυτό δηλαδή θα κάνει δουλειά; Απ ότι βλέπω έχει 2 ακροδέκτες για έξοδο

http://silk.gr/show_per.phtml?id=PER.804331

Λάθος μου.. ΑΝ λειτουργεί κάτι τέτοιο δεν θα αυξάνει τις στροφές του ανεμιστήρα όταν χρειάζεται

Πάντως δες για να ρίξεις τις στροφές μια τα:

Rivatuner και ένα

πως να κάνεις αυτό που θες.

Εμενα πάντως με έχει σώσει.

Χρήσιμο (+το tutorial) για καλύτερη ρύθμιση του ανεμιστήρα με βάση τη θερμοκρασία της gpu

Όμως ή κάρτα (επίσης κάτοχος μιας 9800gt twintech) είναι λίγο θορυβώδης ακόμα και στο 35% (που είναι το ελάχιστο νομίζω με βάση το rivatuner) των στροφών

Χρήσιμο (+το tutorial) για καλύτερη ρύθμιση του ανεμιστήρα με βάση τη θερμοκρασία της gpu

Όμως ή κάρτα (επίσης κάτοχος μιας 9800gt twintech) είναι λίγο θορυβώδης ακόμα και στο 35% (που είναι το ελάχιστο νομίζω με βάση το rivatuner) των στροφών

Πάντως εμένα προσωπικά με απογοήτευσε πολύ η TwinTech . . .

Μάλλον είναι η πρώτη και τελευταία φορά που αγοράζω κάτι από τη συγκεκριμένη εταιρεία . . .

δεν φταιει η twintech ...οι περισοτερες καρτες ειναι ηλεκτρικα σκουπακια απο θεμα θορυβου.

Γιαυτο υπαρχουν οι ψυκτρες του εμποριου.

Ειχα μια sparkle 8800Gt και νομιζες οτι απογειωνοταν jet οταν ζεσταινοταν και επιασε μεχρι 95 βαθμους.

Με την ζαλμαν επιανε max 60 βαθμους και οταν δουλευε το pc και καρφιτσα να επεφτε κατω την ακουγες ( που λεει ο λογος :yes2:)..υσυχασαν τα αυτακια μου

δεν φταιει η twintech ...οι περισοτερες καρτες ειναι ηλεκτρικα σκουπακια απο θεμα θορυβου.

Γιαυτο υπαρχουν οι ψυκτρες του εμποριου.

Ειχα μια sparkle 8800Gt και νομιζες οτι απογειωνοταν jet οταν ζεσταινοταν και επιασε μεχρι 95 βαθμους.

Με την ζαλμαν επιανε max 60 βαθμους και οταν δουλευε το pc και καρφιτσα να επεφτε κατω την ακουγες ( που λεει ο λογος :yes2:)..υσυχασαν τα αυτακια μου

Για να είμαι ειλικρινής, δε θα με πείραζε καθόλου αν παρέμενε ήσυχη σε κατάσταση idle ή λιγοστού φορτίου και άυξανε τις στροφές μόνο όταν ήταν απαραίτητο.

Στη δική μου περίπτωση είτε το Crysis σε 2560x1920 με όλα τα φίλτρα ενεργοποιημένα, είτε πασιέντζα παίζεις, ένα και το ΑΥΤΟ ! ! ! Ο θόρυβος είναι ο ίδιος . . .

Ειδικά αν κάνει πως πιάνει και λίγη σκόνη . . . κλάφτα Χαράλαμπε

• 2 weeks later...
Για να είμαι ειλικρινής, δε θα με πείραζε καθόλου αν παρέμενε ήσυχη σε κατάσταση idle ή λιγοστού φορτίου και άυξανε τις στροφές μόνο όταν ήταν απαραίτητο.

Στη δική μου περίπτωση είτε το Crysis σε 2560x1920 με όλα τα φίλτρα ενεργοποιημένα, είτε πασιέντζα παίζεις, ένα και το ΑΥΤΟ ! ! ! Ο θόρυβος είναι ο ίδιος . . .

Ειδικά αν κάνει πως πιάνει και λίγη σκόνη . . . κλάφτα Χαράλαμπε

Twintech 9800gt 512mb

ΠΡΙΝ

13022010352.jpg

META

13022010360.jpg

Άλλες 5 φωτογραφίες:

http://tinyurl.com/ychwo3x

zalman vf1000 led

(τα ψυκτράκια της μνήμης (8) ήταν στη συσκευασία)

Επανέρχομαι στο θέμα που άνοιξα, επειδή υπάρχει η προοπτική αλλαγής της Twintech 9800 GT με μια Gigabyte 4870 512 ΜΒ (νομίζω GDDR5).

Ο λόγος είναι πολύ απλός : την έχω βρεί καινούργια από κατάστημα, σε προσφορά με 60 € (αντί για ~ 150 €).

Μπορεί κάποιος να μεταφέρει εντυπώσεις (σχετικά με θόρυβο και άλλα πρακτικά ζητήματα . . )

Τί λέτε εσείς, αξίζει τον κόπο ?

Υ.Γ. : επειδή παρατήρησα πως απαιτεί δύο 6πινες συνδέσεις με το τροφοδοτικό, υπάρχει το ενδεχόμενο το τελευταίο να μην επαρκεί ή να δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα ? (είναι το Corsair hx 620 w)

60e για 4870 καινούρια, μη το συζητάς πάρτην τώρα. Το τροφοδοτικό σου σε ΥΠΕΡ καλύπτει για μια 4870 και overclocked να είσαι.

Και θόρυβο να κάνει λογικά ή ζαλμαν που πήρες λογικά θα ταιριάζει και στην 4870 (λέει ότι ταιρίαζει στην 4850 οπότε..).

60e για 4870 καινούρια, μη το συζητάς πάρτην τώρα. Το τροφοδοτικό σου σε ΥΠΕΡ καλύπτει για μια 4870 και overclocked να είσαι.

Και θόρυβο να κάνει λογικά ή ζαλμαν που πήρες λογικά θα ταιριάζει και στην 4870 (λέει ότι ταιρίαζει στην 4850 οπότε..).

Τελικά δεν άλλαξα την ψύκτρα ( η zalman αφορά την πρόταση του χρήστη g1ann1s ),

αλλά τσίμπησα την Gigabyte HD4870 512 MB GDDR5 στην τιμή των 59,50 € ( η αμέσως προηγούμενη τιμή ήταν 159,00 € . . .) από τα Multirama !

Οι πρώτες διαπιστώσεις αφορούν το πολύ χαμηλότερο θόρυβο σε idle ακόμη και σε ελαφρύ gaming,

αφού σε σύγκριση με την προηγούμενη μου φαίνεται πρακτικά αθόρυβη.

Φοβάμαι όμως πως σε load τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα διότι,

όταν ξεκινά το σύστημα, το ανεμιστηράκι της ΑΤΙ λειτουργεί ( για μερικά δευτερόλεπτα )

σε φούλ στροφές παράγοντας υπερβολικό (για τα δικά μου μάλλον γούστα) θόρυβο

και με προϊδεάζει για πολύ θορυβώδες (απαιτητικό) gaming :weep: . . .

Όταν ξεκινάει το σύστημα, δουλεύει για λίγο στο 100%.

Ποτέ δεν θα γίνει αυτό εν ώρα λειτουργίας. Μέχρι 50% λογικά θα πηγαίνει.

Όταν ξεκινάει το σύστημα, δουλεύει για λίγο στο 100%.

Ποτέ δεν θα γίνει αυτό εν ώρα λειτουργίας. Μέχρι 50% λογικά θα πηγαίνει.

Το καλό που της θέλω . . . ! ! !

Το μόνο "πρόβλημα" που προέκυψε από την αλλαγή της κάρτας, είναι ότι πλέον την κύρια πηγή θορύβου αποτελούν τα fans του κουτιού,

αφού πλέον δεν τα υπερκαλύπτει η κάρτα ! ! !

Μάλλον πάνε για αλλαγή . . .

Ξέχασα να σημειώσω πως πρόκειται για αυτήν την κάρτα :

http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2857

Μια απορία:

Η 4870 έχει 2 6πινες υποδοχές για τροφοδοσία τις οποίες και σύνδεσα με το τροφοδοτικό.

Είναι απαραίτητο να τις συνδέσω και τις 2 ή αυτό απαιτείται μόνο σε crossfire ?

Μπορεί κάποιος να απαντήσει στην απορία που διατύπωσα και πρίν?

---- Η 4870 έχει 2 6πινες υποδοχές για τροφοδοσία τις οποίες και σύνδεσα με το τροφοδοτικό.

Είναι απαραίτητο να τις συνδέσω και τις 2 ή αυτό απαιτείται μόνο σε crossfire ? ----

Ρωτώ επειδή δεν θέλω να κάνω πειράματα . . .

Και τις δύο θα συνδέσεις,οι περισσότερες κάρτες έτσι είναι πλέον.

Δεν έχει καμία σχέση με το crossfire.

thanx για την άμεση απάντηση !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.