Jump to content

Αναβάθμιση από 9800 GT σε ATI 5770

pancho

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως αναφέρει και ο τίτλος, σκέφτομαι να αναβαθμίσω το υποσύστημα γραφικών μου.

Αυτή τη στιγμή έχω μια TwinTech 9800 GT η οποία λειτουργεί σε ένα σύστημα με:

Asus P5E

Intel E 8400

Corsair 2x2GB

Win XP Pro

Ο βασικός λόγος που σκέφτομαι την αλλαγή της, είναι μεταξύ άλλων και ο αυξημένος θόρυβος από το σύστημα ψύξης. Η υποδοχή για τον ανεμιστήρα της έχει 2 ακροδέκτες και δεν μπορώ να ρυθμίσω τις στροφές του με μια ενδεχόμενη αλλαγή του. ( αν και δύσκολη διότι είναι "χωνευτός " μέσα στην ψύκτρα ) 304867.jpg

Έτσι, δουλεύει συνεχώς σε πλήρη ισχύ ο ανεμιστήρας με αποτέλεσμα να κάνει πολύ θόρυβο,

χωρίς να έχω καταφέρει να ελέγξω μέσω software τις στροφές του . . .

Σκέφτηκα ώς μια καλή λύση (μέχρι 150 €) μια 5770 - 5750 - GTS 260 - GTS 250 με ένα καλό σύστημα ψύξης,

το οποίο να ελέγχεται από σένσορες και pwm ώστε να ρυθμίζονται αυτόματα οι στροφές του ανεμιστήρα.

Τουλάχιστον άς αυξάνονται όταν παίζουμε κανένα απαιτητικό παιχνίδι και όχι όταν γράφουμε ένα κείμενο στο word . . .

Οποιαδήποτε πρόταση - συμβουλή, καλοδεχούμενη ! ! !

Αν δεν πεις τι παιχνιδια παιζεις, θα ακουσεις οτιναναι.

Και εδω που τα λεμε, καρτα γραφικων ζητας, οχι ψυγειο.

Όχι ιδιαίτερα απαιτητικά, ούτε σε τίποτα τρελές αναλύσεις με εξεζητημένα φίλτρα. . .

Τελευταίο που έπαιξα ήταν το Assasin's Creed ή Command and Conquer σε 20'' viewsonic (4/3) με 1400x1050 ανάλυση.

Δεν είχα ιδιαίτερα παράπονα από την απόδοση της κάρτας αυτή καθ'αυτή, αλλά από το σύστημα ψύξης . . . πάρα πολλά, οπότε λέω να μήν την ξαναπατήσω !

Να συμπληρώσω, ότι το τροφοδοτικό είναι το CORSAIR HX620W

μόνο εγώ είμαι κατά της vapor-x ? δες την απλή έκδοση της sapphire, ακριβώς το ίδιο cooler έχει και είναι και πιο φθηνή

Πάρε 5770 Vapor-X και θα είσαι υπερκαλυμμένος σε ότι ζητάς. http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006927

Είναι όντως αθόρυβο το σύστημα ψύξης ( όταν είναι σε idle ) ?

Ρυθμίζονται οι στροφές ανάλογα με το φορτίο ?

Στη φωτό νομίζω πως φαίνεται μια 3πινη υποδοχή ή είναι ιδέα μου ?

μόνο εγώ είμαι κατά της vapor-x ? δες την απλή έκδοση της sapphire, ακριβώς το ίδιο cooler έχει και είναι και πιο φθηνή

Σε αυτές που είδα σε ΠΛΑΙΣΙΟ και eSHOP, έχουν άλλο σύστημα ψύξης

Αν σε καλυπτει απο επιδοσεις παρε καποιο after market cooler και ησυχασες.

Και εγώ το σκέφτηκα, αλλά έχει 2πινη υποδοχή για ανεμιστήρα, οποότε δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο

Και εγώ το σκέφτηκα, αλλά έχει 2πινη υποδοχή για ανεμιστήρα, οποότε δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο

Αν μπαινει πχ το Accelero S2 με εναν 12αρη ανεμιστηρα(τον τροφοδοτεις απο την mobo) της επιλογης σου θα εχεις και ησυχια και αψογη αποδοση.

απλή vapor-x

η vapor-x έχει 2 σχισμές πάνω στο cooler αξίας 10 ευρώ ? μόνο εμένα μου φαίνονται ίδιες ?

Η τεχνολογια Vapor δεν εχει διαφορα ως προς τον ανεμιστηρα η το design.

Η διαφορα εγκειται στην απαγωγη της θερμοκρασιας και της διαφορετικης προσεγγισης που ακολουθει.

_________________________________________________________________________________________________________________

απο οτι βλεπω οι παρακατω εχουν συμβατοτητα με την 9800GT

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=105

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=101

και τις βρισκεις στα Ελλ.καταστηματα.

απλή vapor-x

η vapor-x έχει 2 σχισμές πάνω στο cooler αξίας 10 ευρώ ? μόνο εμένα μου φαίνονται ίδιες ?

Μάλλον έχεις δίκιο γιατί και εμένα οι ανεμιστήρες μου φαίνονται ίδιας διαμέτρου, αν και η ψύκτρα μοιάζει κάπως διαφορετική.

Όπως και να'χει χρειάζομαι κάποια η οποία να έχει και αποδοτικό αλλά και ήσυχο σύστημα ψύξης,

γιατί η κάρτα που έχω μου έχει πάρει τα αυτιά . . .

Σκεφτόμουν σε κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.515736

κυρίως επειδή έχει μεγάλο ανεμιστήρα ο οποίος λογικά θα ρυθμίζεται και δε θα γυρνά μόνιμα στις 3000 στροφές . . .

Αν μπαινει πχ το Accelero S2 με εναν 12αρη ανεμιστηρα(τον τροφοδοτεις απο την mobo) της επιλογης σου θα εχεις και ησυχια και αψογη αποδοση.

απο οτι βλεπω οι παρακατω εχουν συμβατοτητα με την 9800GT

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=105

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=101

και τις βρισκεις στα Ελλ.καταστηματα.

Όμως η ρημάδα η κάρτα μου έχει 2πινη υποδοχή για τον ανεμιστήρα.

Θα ρυθμίζονται οι στροφές ή θα περιστρέφεται με σταθερό ρυθμό ?

Όμως η ρημάδα η κάρτα μου έχει 2πινη υποδοχή για τον ανεμιστήρα.

Θα ρυθμίζονται οι στροφές ή θα περιστρέφεται με σταθερό ρυθμό ?

παμε παλι.

στην περιπτωση του Accelero S1 θα βαλεις πανω με βιδες ή tie wrap ανεμιστηρα/ες της επιλογης σου!

και θα τους τροφοδοτεις απο το motherboard .

Αν παρεις πχ12αρια με μαξ 1000 στροφες λιγο απιθανο να κανουν φασαρια παραπανω απο το ηδη υπαρχον.

Για το Twin Turbo διαβασε τα documentation που εχει στην ιστοσελιδα αν ποροσφερει ρυθμιση στροφων.

Αν θα την τροφοδοτείς από την μητρική, με κάποιο πρόγραμμα, π.χ Speedfan θα μπορείς να ελέγχεις τον ανεμιστήρα.

Αν θα την τροφοδοτείς από την μητρική, με κάποιο πρόγραμμα, π.χ Speedfan θα μπορείς να ελέγχεις τον ανεμιστήρα.

Δεν χρειαζεται καν ελεγχο στροφων.

Εγω προσωπικα ειχα το accelero S1 που προτεινα παραπανω με 2 fan στις 900 στροφες.

Δεν ανεβασε ουτε θερμοκρασια ποτε ουτε ακουγοταν.

παμε παλι.

στην περιπτωση του Accelero S1 θα βαλεις πανω με βιδες ή tie wrap ανεμιστηρα/ες της επιλογης σου!

και θα τους τροφοδοτεις απο το motherboard .

Αν παρεις πχ12αρια με μαξ 1000 στροφες λιγο απιθανο να κανουν φασαρια παραπανω απο το ηδη υπαρχον.

Για το Twin Turbo διαβασε τα documentation που εχει στην ιστοσελιδα αν ποροσφερει ρυθμιση στροφων.

Έτσι όπως το εννοείς, έχεις δίκιο και φυσικά θα είναι πολύ πιο αθόρυβο !

Απλά εγώ αναφερόμουν στην περίπτωση να τροφοδοτήσω τον ανεμιστήρα από τη ίδια την κάρτα και όχι από την Μ/Β.

(Άλλωστε όλες οι υποδοχές της Μ/Β μου για ανεμιστήρες είναι κατειλημένες από ανεμιστήρες του tower . . .)

Το δοκίμασα, αλλά δεν κατάφερα τίποτα. . .

Ίσως επειδή δεν είμαι και πολύ εξοικειωμένος με το σπορ, ή απλά φταίει η κάρτα μου . . .

Έτσι όπως το εννοείς, έχεις δίκιο και φυσικά θα είναι πολύ πιο αθόρυβο !

Απλά εγώ αναφερόμουν στην περίπτωση να τροφοδοτήσω τον ανεμιστήρα από τη ίδια την κάρτα και όχι από την Μ/Β.

(Άλλωστε όλες οι υποδοχές της Μ/Β μου για ανεμιστήρες είναι κατειλημένες από ανεμιστήρες του tower . . .)

Αν ειναι 800~1000 στροφες το fan και με 4pin να το τροφοδοτησεις το ιδιο ειναι αν οντως τα 3pin σου ειναι κατηλλημενα.

Else αγοραζεις ενα τετοιο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806169

Κοίτα, αν ψάχνεσαι για αναβάθμιση, πιστεύω η τεχνολογία Vapor-X θα σε καλύψει - και σε ησυχία και σε ψύξη. - Όσες aftermarket vga ψύχτρες πήρα (Scythe Mushashi, Xigmatek Bifrost) ήμουν απόλυτα ηκανοποιημένος. Το λεώ αυτό γιατί και η Vapor-X από μετρήσεις που είδα κάτι ανάλογο είναι (δυστυχώς δεν είχα ποτέ ο ίδιος).

H ρύθμιση ανεμιστήρα γίνεται και με το CCC για τις ATi ή με το ανάλογο για τις Nvidia π.χ Riva Tuner.

Αν ειναι 800~1000 στροφες το fan και με 4pin να το τροφοδοτησεις το ιδιο ειναι αν οντως τα 3pin σου ειναι κατηλλημενα.

Else αγοραζεις ενα τετοιο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806169

Πολύ χρήσιμα αυτά που σημειώνεις και συμπεραίνω πως δεν συνιστάς την ολική αναβάθμιση σε 5770 - 5750 - GTΧ 260 - GTS 250 ,

αλλά να μείνω στην απλή αναβάθμιση του συστήματος ψύξης . . .

Νόμιζα όμως πως η διαφορά απόδοσης μεταξύ της κάρτας μου και των προαναφερομένων είναι τέτοια,

που να αξίζει τον κόπο να κάνω αναβάθμιση . . .

Πολύ χρήσιμα αυτά που σημειώνεις και συμπεραίνω πως δεν συνιστάς την ολική αναβάθμιση σε 5770 - 5750 - GTΧ 260 - GTS 250 ,

αλλά να μείνω στην απλή αναβάθμιση του συστήματος ψύξης . . .

Νόμιζα όμως πως η διαφορά απόδοσης μεταξύ της κάρτας μου και των προαναφερομένων είναι τέτοια,

που να αξίζει τον κόπο να κάνω αναβάθμιση . . .

Οχι σε καμια περιπτωση τουλαχιστον για την αναλυση που παιζεις και αφου ο θορυβος ειναι το κυριο προβλημα σου και οχι η αποδοση της καρτας.

Αν εξακολουθεις να θελεις αν ανεβεις λιγο ,με μικρο κοστος και ησυχια ειναι να πας σε καποια GTS250 που βγανουν ανα καιρους σε τιμες 80-95 € .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.