Jump to content

Ειναι νομιμο να μην μπορω να εξοφλησω αντικειμενο που αγοραστηκε με δοσεις?

morfeas-dsl-

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα. Εχω μια eshop visa marfin bank και ειχα αγορασει κατι απο το πλαισιο με δοσεις. Μετανιωσα ομως που το αγορασα ετσι και πηγα να πληρωσω ολο το ποσο που χρεωθηκα, δηλαδη το κανονικο + τον τοκο που θα κρατουσαν και μου ειπαν στην τραπεζα πως κατι τετοιο δε γινεται! Τους λεω δηλαδη συγγνωμη εχω να δοσω ακομα πχ 300 ευρω οσες ειναι οι συνολικες δοσεις, σας λεω να τα δοσω μετρητα και δε γινεται? Και η απαντηση τοσο εκει οσο και στο τηλεφωνικο κεντρο ηταν οχι!!

Στο καταστημα μαλιστα μου ειπαν πως αυτο δε γινεται γιατι η τραπεζα "ελπιζει" να ξεχασω να πληρωσω καποια δοση προκειμενου να μου επιβαλει τοκο!!

Ειναι νομιμο κατι τετοιο? Δε θελω να γλυτωσω χρηματα να προπληρωσω κατι που αγορασα θελω!

Σε δική μου περίπτωση, συνέβη το ίδιο.

Είχα αγοράσει ενα αυτοκίνητο με δάνειο παλιότερα. Σε κάποια φάση, είχα σε μετρητά ολο το ποσό που απέμενε για την αποπλήρωση του. Πήγα λοιπόν στην τράπεζα, και εκεί πληροφορήθηκα πως πρέπει να πληρώσω το εν' λόγω ποσό+κάποιο penalty.

Εξοργίστηκα, το έψαξα, και τελικά το πλήρωσα:rant:

Χωρίς γνώσεις οικονομικών, θα σου πω τι κατάλαβα εγω.

Η λογική της τράπεζας λέει :

- Κύριε, εσυ σε κάποια φάση χρειάστηκες λεφτά και εγω σου τα δάνεισα.

Σου έκανα δηλ. μια εξυπηρέτηση.

Παρά το γεγονός ότι έρχεσαι και μου επιστρέφεις τα λεφτά που σου δάνεισα, πρέπει να μου πληρώσεις και την εξυπηρέτηση που σου έκανα.

Η πληρωμή της εξυπηρέτησης = το penalty στην περίπτωση μου.

Η δική μου λογική λέει :

- Νόμιμη τοκογλυφία

Δυστυχώς έτσι είναι. Παραβατικά και ετσιθελικά κόλπα των τραπεζών. Και αυτά είναι τα μικρά.

Αύριο μεθαύριο που θα χρειαστεί να κάνεις μια επένδυση ή μια επιχειρηματική κίνηση και δε θα παίζεις με ποσά των 300ευρώ αλλά 10πλάσια και 100πλάσια σκέψου το εξής:

Έχεις πάρει χαμηλότοκο στεγαστικό με Euribor μηνός και το αποπληρώνεις κανονικά.Διάρκειας 5 ετών κλειστό...Πλέον εκεί που έπεσε το Euribor (0.8%) το τελικό επιτόκιο που θα πληρώνεις την τράπεζα (μετά και την προσθήκη του spread) διαμορφώνεται στο 2.3%.

Τη τράπεζα δε τη συμφέρει και θέλει να στο αλλάξει με ανοιχτό επιτόκιο και περίοδο αποπληρωμής σε 10χρόνια στο ίδιο ποσό. Δε σου αναφέρει όμως πόσο θα φτάσει το ανοιχτό επιτόκιο σε 5 χρόνια. (σ.σ. περί το 7-8%)

Αρνήσαι και τότε η τράπεζα στην οποία έχεις και κάποιους λογαριασμούς σου κόβει τον αέρα κινήσεων για μετρητά άνω των 3000ευρώ με την πρόφαση οτι έχεις οφειλές που πρέπει να τακτοποιηθούν εννοώντας το Δάνειο ή κάποιες δόσεις σε κάρτες τις οποίες όμως εσύ πληρώνεις στην ώρα τους.

Σε ξαναπλησιάζει η τράπεζα και σου λέει οτι για να σου ξεμπλοκάρω τις συναλλαγές υπόγραψέ μου υποσχετική (παράνομη τακτική και εδώ).

Αν είσαι μάγκας και δε μασάς από εκβιασμούς λες ναι θα υπογράψω την υποσχετική (οι λογαριασμοί ανοίγουν προσωρινώς), κάνεις τη δουλειά σου και μόλις έρθει η ώρα της υποσχετικής να υπογράψεις τους λες.......Ποιά υποσχετική? Δε θυμάμαι...:hehe:

γνώμη μου είναι να το ψάξεις περισσότερο στους όρους της κάρτας και να διαβάσεις καλά τα ψιλά γράμματα.

μια άλλη λύση είναι να ακυρώσεις την κάρτα λόγω κλοπής και να κάνεις αίτηση με νέα πιστωτική. Ταυτόχρονα τους λες οτι επειδή θέλω να πάρω άλλες κάρτες γιατί αυτή δε με βόλεψε βγάλτε μου και τη σούμα με το υπόλοιπο χρωστούμενο να την κλείσουμε:magic:

Δεν είναι πάντα έτσι βέβαια, υπάρχουν πολλά δάνεια που ΔΕΝ έχεις ΚΑΝΕΝΑ πέναλτυ αν πας να το αποπληρώσείς όλο ή μερικό το ποσό. Τέτοιο πήρα και εγώ πριν 8 μήνες για την μικρή, ώστε να μπορώ ανα πάσα στιγμή να ρίχνω μέσα λεφτά και να μειώνετε η δόση.

Τώρα αυτό που σου είπαν ισχύει, η τράπεζα περιμένει σαν τρελή να την πατήσεις και να σε χρεώσει παραπάνω και με το να πας εσύ να το αποπληρώσεις της στερείς αυτό το δεινιτικό κέρδος...

Αν δεν υπάρχει cluse για νωρίτερη αποπληρωμή είναι λογικά αυτά που σου είπαν. (λογικά για την τράπεζα, όχι για μένα).

Βασικα βρε παιδια δεν καταλαβαινω το εξης : το προιον εκανε 350. Με τους τοκους σε χ δοσεις που το εβαλα βγαινει 400. Εγω ειπα να τους πληρωσω τα 400 δηλαδη και να τους πληρωσω νωρις και να παρουν την "ευκολια" που μου κανανε. Με λιγα λογια να βγαλουν τους τοκους του 1,5 ετους των δοσεων μεσα σε 1 μηνα! Και δε θελανε!

Ε θα παω να βαλω τα λεφτα στην τραπεζα και να σηκωνονται αυτοματα καθε μηνα και αστους αυτους να περιμενουν να μην τα πληρωσω... Χαρη θα τους εκανα αν τα πληρωνα ολα εν ολιγοις..

Χωρίς γνώσεις οικονομικών, θα σου πω τι κατάλαβα εγω.

Η λογική της τράπεζας λέει :

- Κύριε, εσυ σε κάποια φάση χρειάστηκες λεφτά και εγω σου τα δάνεισα.

Σου έκανα δηλ. μια εξυπηρέτηση.

Παρά το γεγονός ότι έρχεσαι και μου επιστρέφεις τα λεφτά που σου δάνεισα, πρέπει να μου πληρώσεις και την εξυπηρέτηση που σου έκανα.

Η πληρωμή της εξυπηρέτησης = το penalty στην περίπτωση μου.

Τοτε οι τοκοι τι ρολο βαρανε? Εντοκα θελει ο φιλος (και ο καθενας στη θεση του) να αποπληρωσει το υπολοιπο, οχι ατοκα. Καταλαβαινεις οτι δεν απευθυνομαι σε σενα φανταζομαι, ετσι.

Τα πεναλτυ νομιζω οδευουν προς καταργηση και ηταν μονο για βαρια δανεια.Στην περιπτωση του φιλου δεν του μιλανε για πεναλτυ αλλα για πληρωμη των τοκων που του εμφανησε εξαρχης η φορμα παραγγελιας του εσοπ.

Αυτη ηταν η συμφωνια με το εσοπ και αυτη θα πρεπει να τηρησει. Απο την αλλη αν εχει τα 400 που προκειται να πληρωσει συνολικα, τοτε τα χωνει στην καρτα και πληρωνεται αυτοματα καθε μηνα η ελαχιστη καταβολη ή και ολο το υπολοιπο μεχρι εκεινη τη στιγμη (αναλογα τι συμφωνηθηκε με την τραπεζα για τις αυτοματες πληρωμες οταν εκδωθηκε η καρτα).

Το γελειο ειναι να πεσεις σε προβληματικη αγορα και να μην εχουν να σου την αντικαταστησουν....

Σου δινουν δικαιωμα να αγορασεις κατι με την αξια του παλιου προιοντος. Το ξαναπληρωνεις κανονικα και σου επιστρεφουν τα λεφτα σε μηνιαιες δοσεις ακριβως οπως τους τα εδωσες εσυ.

Τραγικο απλα!

Το συμβολαιο σου για την προπληρωμενη θα οριζει κατι. Δεν μπορει να το εχουν αφησει στον αερα. Διαβασε το αλλη μια μηπως σου ξεφυγε.

Ειδάλως, αυτο που προτεινε ο Φραγμας ειναι το καλυτερο !

Αυτό που έγραψα είναι το εξής.

Η τράπεζα ΔΕΝ θέλει μόνο τους τόκους αν μπορεί αλλά και τα πένταλτυ. Τα οποία δεν έχουν καταγηρθεί, και αν δεν πληρώσεις έγκαιρα τρως κάποια μικρά καπέλα.

Με το να της δώσεις τους τόκους "μόνο" χάνει τα Potential κέρδη.

Τώρα το να ακυρώσεις την πιστωτική για αυτό είναι λίγο σκληρό για εμένα, απλά βάλτα στην άκρη και ας τα παίρνουν κάθε μήνα σιγά το πράμα.

α) Τα πέναλτι έχουν καταργηθεί για συγκεκριμένους τύπους δανείου και όχι γενικά (στα στεγαστικά πχ, δάνεια με κυμαινόμενο μπορείς να τα αποπληρώσεις όποτε θες αλλά δάνεια με σταθερό, όχι).

β) ακόμα και να ακυρώσεις την πιστωτική, θα σου έρχεται κάθε μήνα ο λογαριασμός με το ποσό που χρεώθηκε εκείνο τον μήνα. Το ότι την ακυρώνεις δεν σημαίνει ότι σου κάνουν σούμα και την εξοφλείς.

ρωτα λίγο με το penalty ποσο θα σε χρέωναν...

...και κάπου έχω ακούσει πως άμα προεξοφλήσεις ένα δάνειο παίζει νομικό θέμα πως και καλά μπορείς να κυνηγήσεις μετά στο δικαστήριο τον extra τόκο που σου χρεώσανε. δηλαδή πήρες δάνειο 300E και με τους τόκους στους 12 μήνες πρέπει να αποπληρώσεις 400E, έστω εσέι αποπληρώνεις 400E στους 6 μήνες, λέει η τράπεζα πως μπορείς να τους κυνηγήσεις δικαστικά πως σε χρεώσανε τόκους για 6 extra μήνες άσχετος το τι γραφει στο συμβόλαιο "απολιρομις" σου.

ας με διορθώσει κάποιος

β) ακόμα και να ακυρώσεις την πιστωτική, θα σου έρχεται κάθε μήνα ο λογαριασμός με το ποσό που χρεώθηκε εκείνο τον μήνα. Το ότι την ακυρώνεις δεν σημαίνει ότι σου κάνουν σούμα και την εξοφλείς.

στο κάνουν αν τους πεις (ψέμματα) οτι θες να κλείσεις αυτή για να φτιάξεις άλλες κάρτες...για να σε χώσουν πιο μέσα τα ξεπερνάνε όλα τα ''δε γίνεται'' που σου λένε όταν απλά θες να φύγεις από υποχρεώσεις. Τα ξεχνάνε σε χρόνο dt αν είναι να σου δημιουργήσουν περισσότερες νέες δεσμέυσεις.:)

ρωτα λίγο με το penalty ποσο θα σε χρέωναν...

...και κάπου έχω ακούσει πως άμα προεξοφλήσεις ένα δάνειο παίζει νομικό θέμα πως και καλά μπορείς να κυνηγήσεις μετά στο δικαστήριο τον extra τόκο που σου χρεώσανε. δηλαδή πήρες δάνειο 300E και με τους τόκους στους 12 μήνες πρέπει να αποπληρώσεις 400E, έστω εσέι αποπληρώνεις 400E στους 6 μήνες, λέει η τράπεζα πως μπορείς να τους κυνηγήσεις δικαστικά πως σε χρεώσανε τόκους για 6 extra μήνες άσχετος το τι γραφει στο συμβόλαιο "απολιρομις" σου.

ας με διορθώσει κάποιος

ευχαριστω για τις απαντησεις. Οπως ανεφερα δε με ενδιεφερε να κερδισω τους τοκους. 35 ευρω θα ηταν σε συνολο 1,5 ετους. Με ενδιεφερε ομως να μπορω να πληρωσω ο,τι χρωσταω με τη μια. Να τους δοσω τα λεφτα τους πισω + τους τοκους που θα επερναν αν το αφηνα 1,5 χρονο ακομα θελω ο καημενος και δεν μπορω!

Γινεται φυσικα να κανω αυτο που αναφερατε να βαλω το ποσο και να το σηκωνουν αυτοματα καθε μηνα, αλλα νιωθω μια ανασφαλεια να ξερω οτι "χρωσταω" καπου και οτι πρεπει καθε μηνα να βλεπω αν οι δοσεις τραβιουνται κανονικα.

EDIT: το συμβολαιο μου δυστυχως δε το εχω κρατησει καθως την εχω δυο χρονια την καρτα και εχω κρατησει μονο τους κωδικους. Μπορω να το ζητησω με καποιον τροπο?

Όταν πήγα σε τράπεζα για προεξόφληση δανείου έφαγα μια μέρα.Από τον ταμία μέχρι διευθυντή κανένας δεν ήξερε την διαδικασία μέχρι κεντρικά φτάσαμε να βγάλουμε ακρη.Το ωραίο είναι ότι κράτησαν και το δώρο που μου έδωσαν όταν πηρά τα δάνειο κάπου 1000 ευρα,δεν παίζονται λέμε….:jester:

Βρηκα το συμβολαιο μου και το διαβασα και νομιζω λεει σαφως οτι δικαιουμαι να το εξοφλησω. Σας αναφερω τι λεει και πειτε μου τη γνωμη σας.....

EDIT: νομιζω ειναι πασιφανες οτι δικαιουμαι να το πληρωσω ολο. Τωρα τι μου λεγανε στην τραπεζα και στο τηλεφωνο.... ιστοριες για αγριους νομιζω...

16. Σε κάθε περίπτωση, ο Κάτοχος δικαιούται να εξοφλεί ολόκληρη την οφειλή του προς την Τράπεζα ή να την εξοφλεί τμηματικά κάθε μήνα, δηλαδή να καταβάλλει μέρος του χρεωστικού του υπολοίπου (ίσο ή υψηλότερο της οριζόμενης κατά τα ανωτέρω ελάχιστης μηνιαίας καταβολής) εντός της προθεσμίας που αναφέρεται κάθε φορά στο Λογαριασμό.

Εάν ο Κάτοχος διαφωνεί με την αναπροσαρμογή του επιτοκίου ή άλλων στοιχείων κόστους, έχει την ευχέρεια να αποπληρώσει ολοσχερώς την οφειλή του, χωρίς καμία επιπλέον ποινή και να ακυρώσει την Κάρτα. Η αδιαμαρτύρητη συνέχιση της χρήσης της Κάρτας για εύλογο χρόνο λογίζεται ως ανεπιφύλακτη αποδοχή της αναπροσαρμογής του επιτοκίου και των λοιπών στοιχείων κόστους

Επιπλέον, ο Κάτοχος υποχρεούται να ακυρώσει και επιστρέψει άμεσα το σώμα της Κάρτας στην Τράπεζα. O Κάτοχος επίσης δικαιούται να καταγγείλει οποτεδήποτε, χωρίς αιτιολόγηση, τη Σύμβαση και χωρίς καμία ποινή, αφού προηγουμένως εξοφλήσει όλες τις χρεώσεις που έχουν γίνει με τη χρήση της Κάρτας, καθώς και την οφειλή της συνδρομής και επιστρέψει το σώμα της Κάρτας στην Τράπεζα.

εγω παντος που πηρα κατι με πιστωτικη (5870:whistle2:)πηγα να το ξοφλησω,και το δεχτηκαν αλλα τους ειπα μαγκες παρτετα τωρα γιατι μετα δεν θα υπαρχει ΣΑΛΙΟ:hehe:

Βρηκα το συμβολαιο μου και το διαβασα και νομιζω λεει σαφως οτι δικαιουμαι να το εξοφλησω. Σας αναφερω τι λεει και πειτε μου τη γνωμη σας.....

EDIT: νομιζω ειναι πασιφανες οτι δικαιουμαι να το πληρωσω ολο. Τωρα τι μου λεγανε στην τραπεζα και στο τηλεφωνο.... ιστοριες για αγριους νομιζω...

16. Σε κάθε περίπτωση, ο Κάτοχος δικαιούται να εξοφλεί ολόκληρη την οφειλή του προς την Τράπεζα ή να την εξοφλεί τμηματικά κάθε μήνα, δηλαδή να καταβάλλει μέρος του χρεωστικού του υπολοίπου (ίσο ή υψηλότερο της οριζόμενης κατά τα ανωτέρω ελάχιστης μηνιαίας καταβολής) εντός της προθεσμίας που αναφέρεται κάθε φορά στο Λογαριασμό.

Φιλε μου εξακολουθεις να εισαι μπερδεμενος. Δεν χρωστας ακομα στην τραπεζα ολο το ποσο. Το e-shop πηρε τη δικαιοδοσια σου να χρεώνει καθε μηνα την καρτα σου με ενα συγκεκριμενο ποσο. Και επιπλεον σαν αιτιολογια χρεωσης στελνουν στην τραπεζα αυτο που βλεπεις στον λογαριασμο... "προιονΧ ε-σοπ δοση Χ/ΧΧ".

Αυτα που χρεώνει στην τραπεζα το e-shop με δικη σου εντολη, η τραπεζα μετα τα ζηταει απο εσενα. Αν κατι γινει με το e-shop και για καποιο μαγικο λογο δεν σου χρεωσει τις υπολοιπες δοσεις, τοτε στην τραπεζα δεν θα χρωστας τιποτα!

Αυτη τη στιγμη ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ η τραπεζα δεχεται να της πληρωσεις ολο ΤΟ ΧΡΕΩΜΕΝΟ ποσο, ή να καταθεσεις οσα χρηματα θες για να πληροθουν μελλοντικα χρεη (βλεπε επομενες δοσεις).

Η μονη λυση στο να ξεμπερδεψεις με τη συγκεκριμενη αγορα ειναι να πεισεις πρωτα το e-shop να σου χρεωσει ολες μαζι τις δωσεις στην τραπεζα και μετα να πας να τα εξοφλησεις εσυ στην τραπεζα.

Πραγμα ομως το οποιο δεν ξερω αν θα στο κανουν. Γενικα τα e-shop πολυ σφιχτοκωλα με τις πληρωμες για να εξασφαλισουν την αξιοπιστια τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.