mpoumpis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2010 Χαιρετώ όλη την Lab παρέα!!!Το κατεβαστήρι μου έχει τα παρακάτω specs:CPU: Intel Pentium 4 515 prescott socket LGA 775Mobo:MSI 915P combo-F (MS-7058)RAM: 2048MB DDR 1HDD1: WD Caviar Blue 250GB (για το λειτουργικό)HDD2: WD Caviar Black 1TB (για τα αρχεία μου)GPU: Nvidia GeForce 6600 256MBΤο παραπάνω σύστημα θέλω να το χρησιμοποιήσω και σαν media center ετσι ώστε να βλέπω ταινίες στην τηλεόραση μέσω HDMI...Ακούω προτάσεις για κάρτα γραφικών και για μια καλή ψύκτρα για το επεξεργαστή!!Πιστεύεται ο επεξεργαστης θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην αναπαραγωγή full HD ταινιών??Σχόλια και προτάσεις είναι καλοδεχούμενες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 25, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Το πιο ανέξοδο είναι να δοκιμάσεις και βλέπεις Η κάρτα γραφικών κατ' εμέ είναι μια χαρά. Για επεξεργαστή αν χρειάζεται μπορείς να πάρεις έναν Ε5300 που πήρα κι εγώ και έχει περίπου 50€, τα παίζει όλα μια χαρά εννοείται και χωρίς O/C. Αν σε ενδιαφέρει και το OC, τον πήγα για πλάκα σταθερά στα 3250 και μετά βαρέθηκα να ασχοληθώ παραπάνω. Αν δεν έχεις Vista επάνω ή Seven που έχουν media center, και έχεις Windows XP μπορείς να περάσεις το Media Portal (freeware) που τα σπάει γενικότερα. Αν έχεις Λάιναξ, ο Jaco είχε προτείνει ένα καλό media center, αν δει το thread ας το προσθέσει κι εδώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skate Ιανουάριος 25, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Συμφωνώ για την κάρτα γραφικών και τον Ε5300.. Επειδή υποψιάζομαι πως έχεις XP, καλό για media center είναι και το Power Cinema 6 της Cyberlink που είναι συμβατό και με κάρτες τηλεόρασης άν σε ενδιαφέρει και αυτό...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpoumpis Ιανουάριος 25, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Η κάρτα γραφικών δεν έχει HDMI και είναι αρκετα παλιά για αυτό ψάχνω κάποια άλλη...Windows 7 ultimate φοραει το μηχανημα:snap: Με τον υπάρχον επεξεργαστή θα έχω πρόβλημα?Καμία ψύχτρα για την ανάλογη χρήση?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 25, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Πάρε μία με κανά 50άρικο, δεν έχεις ορίσει βασικά και ποιο είναι το οικονομικό όριο σου. Δεν θα σου πω αν θα έχεις πρόβλημα, το πιο απλό είναι να κατεβάσεις ένα video 1080p και να δεις. Ψήκτρα γιατί να θέλεις κάτι διαφορετικό από την μαμά; Θα κλοκάρεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpoumpis Ιανουάριος 25, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Κανει υπερβολικα πολυ θορυβο και ειναι ευκαιρια απο την στιγμη που θα ανανεωσω την παστα να βαλω και καμια αλλη ψυχτρα!!σαν όριο εχω βαλει να ξοδεψω maximum 100€!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 25, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Τι κουτί έχεις; Κανονικό tower ή κανά μικρό που θα θέλει ιδιαίτερη ψήκτρα;Πάντως την μαμά ψήκτρα του Intel Ε5300 που είναι και low profile δεν την έχω ακούσει ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιανουάριος 25, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Ο επεξεργαστής είναι θεωρητικά ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα σου.Όπως σου λένε τα παιδιά, δοκίμασε πρώτα και βλέπεις.Μη δώσεις λεφτά για ψύκτρα.Αν δεις ότι δε γίνεται, τότε πάρε εναν άλλο επεξεργαστή να πιάσουν τόπο τα λεφτά σου.Ρίχνε μια ματιά στις αγγελίες για κανένα μεταχειρισμένο.Ενημερωτικά τον Ε5300 τον έβαλα σε σύστημα φίλου και είχε εύκολα τα 3.0 με τη stock ψύκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpoumpis Ιανουάριος 25, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Βρηκα τον επεξεργαστη στο e-shop http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558267 και ειναι πολυ καλη η τιμη του...Απο τη στιγμη που δεν θα εχω και προβλημα με την stock ψυχτρα ολα τελεια!! κανονικο κουτι έχω και συγκεκριμενα αυτο http://uk.ts.fujitsu.com/rl/servicesupport/techsupport/Consumer/Scaleo/Scaleo_T/SCALEO_T_Large.jpgΑπο καρτα γραφικων εχετε καποια προταση?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpoumpis Ιανουάριος 25, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 με το που ανοιγω ενα full hd βιντεο κρασαρει και δεν ανοιγει τιποτα!!Δοκιμασα με Gom playerMedia Player ClassicWindows media playerWindows media center!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 25, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Codecs έχουμε; Δοκίμασε με VLC Player. Τον επεξεργαστή θα τον πάρεις από Eshop για 2Ε διαφορά; Καλή τύχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιανουάριος 25, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Απο καρτα γραφικων εχετε καποια προταση??Νομίζω πως η τιμή αυτής της 4350 είναι λουκουμάκι.Αν κοιτάς από e-shop, πας σε αυτήΚαι οι δυο με passive cooling για εντελώς αθόρυβη λειτουργία και με HDMI που θέλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpoumpis Ιανουάριος 25, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Codecs έχουμε; Δοκίμασε με VLC Player. Τον επεξεργαστή θα τον πάρεις από Eshop για 2Ε διαφορά; Καλή τύχη xaxaxa!!! Σωστη η παρατηρηση για το μαγαζι!!Μολις αναθεωρησα Codecs εχω αλλα με το vlc βλεπω το video χωρις ηχο ομως!!!μου λεει πως "VLC does not support the audio or video format wmap" Ο επεξεργαστης δουλευει στο 100% και κανει και καποια κολληματα... Και οι δυο καρτουλες φιλε tamerlan φαινονται πολυ καλες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 26, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Αν παίζει 100% η CPU πάρε τον Ε5300 που δεν έχει θέμα, τσίμπα και την καρτούλα και είσαι έτοιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιανουάριος 26, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Πάντως ο Ε5300 δεν είναι στο Support list.. http://eu.msi.com/index.php?func=prodcpusupport&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=154#(αφού δεν υποστηρίζεται ο Ε5200, λογικά δεν υποστηρίζεται ούτε ο Ε5300) Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter89 Ιανουάριος 26, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Απο cpu εισαι καλυμενος με τον 5300 αλλα απο καρτα γραφικων στα ιδια λεφτα θα πηγαινα εδω: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516307 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιανουάριος 26, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Η μητρική του παιδιού έχει το i915 chipset = δεν παίζει κανέναν Core*.*Μάστορα, πάρε μια καλούτσικη ψύκτρα (για την ησυχία) και μια καλομέτρια κάρτα γραφικών και θα είσαι μια χαρά. Μπορεί ο επεξεργαστής σου να είναι ο αδύναμος κρίκος σε σχέση με τα υπόλοιπα του συστήματός σου, αλλά δεν είναι και κανας Atom, μια χαρά είναι για HTPC αν βάλεις μια αξιοπρεπή καρτούλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 26, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Σωστός, λάθος οι προτάσεις για CPU, έπρεπε να το δούμε πρώτα απ' όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpoumpis Ιανουάριος 27, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2010 Οποτε μια καλη καρτουλα και αυτο ηταν...Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.