ngt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2010 Χακαραν το Δεκεμβριο του 2009 τον διαδυκτιακο τοπο rockyou.com και αυτο οδηγησε στην προβολη 32 εκατομμυριων κωδικων απο χρηστες του εν λογω ιστοτοπου. Δειτε ποσοι χρηστες και τι κωδικους εβαζαν οι χρηστες, οι οποιοι ειναι εντελως αστειοι. Συνεχεια εδω ----> http://www.tomshardware.com/news/imperva-rockyou-most-common-passwords,9486.html Το top ten Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Ιανουάριος 24, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2010 ναι και γω το princess βαζω συνηθως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Ιανουάριος 25, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 ναι και γω το princess βαζω συνηθωςxaxaxaΠαντως πολύ κλασσικό το 123456.Οπως επισης και το qwerty.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιανουάριος 25, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Ακόμα και αυτά τα εύκολα, για να "μαντέψει" ή να τα θυμηθεί κανείς μπορούν να γίνουν αρκετά safe. πχ4Beb@b10m = abebablomPr!nC35s = princess Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 25, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Ο πιο ωραιος κωδικος που εχω δει σε server ειναι...!@M0utinsp43ihD3yt3r4!@Παντως σε ενα MS σεμιναριο μου ειχε πει ο ομιλητης οτι τετοιου τυπου κωδικους ειναι οι καλυτεροι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιανουάριος 25, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Ένα password με 12 τυχαίους χαρακτήρες που θα περιλαμβάνουν νούμερα, κεφαλαία, μικρά και σπεσίαλ (@, $ κτλ - πχ pEs=Us$a48?P) , είναι αρκετό. Να έχετε διαφορετικό κωδικό για κάθε υπηρεσία που φυσικά δεν θα χρειάζεται να τους θυμάστε, χρησιμοποιείστε κάποιο password vault όπου εκεί θα πρέπει να έχετε ένα πολύ δυνατό password για να μπορέσετε να πάρετε πρόσβαση στα υπόλοιπα. Τα password που λέει ο tifozi1 είναι μεν πολύπλοκα, αλλά υπάρχει λογική από πίσω τους η οποία πλέον μπορεί να "σπάσει".Κι ένας generator αν βαριέστε να σκέφτεστε: http://www.pctools.com/guides/password/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιανουάριος 25, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Τα password που λέει ο tifozi1 είναι μεν πολύπλοκα, αλλά υπάρχει λογική από πίσω τους η οποία πλέον μπορεί να "σπάσει".Κι ένας generator αν βαριέστε να σκέφτεστε: http://www.pctools.com/guides/password/Ναι όντως αλλά εδώ έρχετε η γλώσσα μας. Το θέμα είναι πόσο δυσκολο/μεγάλο password θέλουμε (και για πια δουλειά).Για παράδειγμα το password (φράση που θέλουμε) : ματιαμουγλυκα -> (greeklish) matiamouglika -> (κανένας ίδιος χαρακτήρας + αντικαταστάσεις που έχουμε στο μυαλο μας) M4t!@|V|0ug1IKAΔεν νομίζω ότι είναι και πολύ εύκολο ! Το θέμα είναι να είναι "πρωτότυπο" ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να υπάρχει σε λίστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jastonas Φεβρουάριος 5, 2010 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 rockyou yeah!Ότι και να χρησιμοποιήσουμε.. κάποια στιγμή με τα κωλομποτάκια που κυκλοφορούν και τους ιούς θα πρέπει να τον αλλάξουμε. Εγώ αναγκάστικα πρόσφατα και δεν ήταν ευχάριστο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XDot Απρίλιος 11, 2010 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2010 χεχεχε..εγω παντως χρησιμοποιω password generator για καθε site που μπαινω..:yes2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Απρίλιος 11, 2010 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2010 Ο κωδικός μου... :-O Πλάκα κάνω ρα. Οι κωδικοί μας πάντα με πεζά/κεφαλαία/αριθμούς/σύμβολα. Θυμάμαι όταν ήμουν κάπου στα 16 και ήμουν "τεχνικός υπεύθυνος" σε ένα net-cafe. Κάπου χρειαζόταν να βάλω ένα κωδικό ο οποίος να' ναι και καλός αλλά και κατανοητός. Ε και μου ήρθε η επιφοίτιση για το qwerty, δε το είχα διαβάσει πουθενά αλλού, το σκαρφίστηκα μόνος μου. Divine έμπνευση λέμε... Όλο μλκιες ήμουνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Απρίλιος 11, 2010 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2010 Χεχε, είναι πολλοί οι χρήστες που λένε "Ε, αφού έβαλα password είμαι ασφαλής" Ρε φίλε, όταν στο hotmail έχεις μια διεύθυνση πχ onemateponymo-papaki-hotmail.com και το password είναι το μικρό όνομα για ποιό password μιλάς? Και το απίστευτο ήταν κάποτε ένα παιδί στο σχολείο -με παρόμοιο password- που πίστευε πως κάποιος super-hacker έσπασε το hotmail. Το πιο αστείο πείραμα που έκανα ήταν το εξής: Είχα βάλει στα Windows κωδικό και για hint "Siga min sou doso kai hint!". Είχα βάλει τους φίλους μου να μαντεύουν, και αν πετύχαιναν θα τους έδινα 20Ε. Όλους τους έσπαγε τα νεύρα το hint... μα δεν σκέφτηκε κανείς να γράψει ως password ακριβώς αυτό που είχα ως hint Τα password που έχω τώρα είναι απλά πράγματα σε [ame]http://en.wikipedia.org/wiki/Leet[/ame]. Ναι, σίγουρα μπορεί κάποιος να βρει τα password μου (email, windows etc) αν αρχίσει να δοκιμάζει και σε l33t αλλά ντάξη, σκασίλα μου, δεν θα βρει τίποτα σπουδαίο. Τώρα, εάν χρειαζότανε κάπου οποσδήποτε να έχω ένα γερό password θα χρησιμοποιούσα κάποιον generator και θα ευχόμουνα πως... δεν θα ξεχνούσα εγώ το password και να έμενα "κλειδωμένος απ'έξω"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick61 Απρίλιος 11, 2010 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2010 Και εγώ δεν θα έλεγα ότι έχω ισχυρό password αλλά νταξη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Απρίλιος 14, 2010 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2010 Καλά και σε μένα οι κωδικοί ποικίλουν ανάλογα με την σοβαρότητα του account.πχ στους L2 servers έβαζα πάντα 123456 (ή 1234567.. αν ήθελαν πάνω από 6 χαρακτήρες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Απρίλιος 16, 2010 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Πολλοί βάζουν και το 1q2w3e$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastelidis.n.s. Απρίλιος 16, 2010 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Εγω ειχα ενα φτωχο παλια σε hotmail απο τοτε ομως που μου τον hack-αρανε πηγα σε generator... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpapageorge Απρίλιος 20, 2010 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2010 Εγώ πάντως επειδή βαριέμαι χρησιμοποιώ πάντα κάποιους συνδυασμούς και δεν τους αλλάζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptile47 Ιούλιος 1, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2010 Εκανα ενα τεστακι σε υπολογιστες φιλων και το 50% εχει σαν κωδικο το...κινητο τους τηλ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Αύγουστος 7, 2010 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2010 κι εγω πολλους τετοιυς εχω χρησιμοποιησει, γιατι δε ξεχνιουνται ποτε...εγγυηση που λεμε...σιγα που θα κατσουν να ψαξουν account μου για να με σπασουν...εχουν και αλλα να κανει ο κοσμος...!!! εκτος και αν ατυχησω καποτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Αύγουστος 8, 2010 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2010 Καλα όλα αυτά...μπορεί να μου πεί όμως κάποιος πώς δι@λ@ θα θυμάμαι 36 κωδικούς ???Γιατί αν υπολογίσω όλα τα accounts σε όλα τα sites (από thelab.gr μέχρι τράπεζα πειραιώς)κάπου τόσα είναι! :happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Αύγουστος 8, 2010 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2010 Καλα όλα αυτά...μπορεί να μου πεί όμως κάποιος πώς δι@λ@ θα θυμάμαι 36 κωδικούς ???Γιατί αν υπολογίσω όλα τα accounts σε όλα τα sites (από thelab.gr μέχρι τράπεζα πειραιώς)κάπου τόσα είναι! :happy2:http://keepass.info/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.