Jump to content

περιεργο προβλημα σε καινουριο netbook

dragontech

Recommended Posts

μετα απο εναμιση χρονο ευχαριστης παρεας με ενα asus eee 900,αποφασισα να το αναβαθμισω ,αγοραζοντας ενα καινουριο netbook το οποιο θα εχει μεγαλυτερη αυτονομια,μεγαλυτερο σκληρο κ γενικα να ειναι ταχυτερο κ καλυτερο απο αυτο που ηδη ειχα.

τελικα μετα απο μια ερευνα αγορας κατεληξα στο acer 531h(οριστε κ το σαιτ απ' οπου κ το πηραhttp://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook...0B-047.htm),το οποιο κ το παρηγγειλα.

απο την πρωτη στιγμη που το ανοιξα,μετα την εγκατασταση των windows παρατηρησα κατι παραξενες κουκιδες σαν νεκρα πιξελς αλλα οταν μετακινησα ενα ανοικτο παραθυρο πανω απο αυτο το σημειο εξαφανιστηκαν οι κουκιδες κ επανηλθε,οποτε κ δεν εδωσα κ τοση σημασια(επειδη υπεθεσα οτι συνεβη τυχαια σαν ενα συνηθισμενο κολλημα των windows).

οταν περασα κ τα πρωτα παιχνιδια,ξεκινησα ενα απο αυτα(συγκεκριμενα το san andreas).απο την αρχη που ξεκινησε να το φορτωνει αρχισε να εμφανιζει στο μαυρο κατι λευκα κ κιτρινα πιξελς κ να αναβοσβηνουν σε τυχαια σημεια της οθονης (σαν χριστουγενιατικο δεντρο).για ακομα μια φορα δεν εδωσα σημασια επειδη λεω drivers ειναι στανταρ.κλεινοντας το παιχνιδι το οποιο ηταν αδυνατο να παιξω καθως εμφανιζε καθολη την διαρκεια του παχνιδιου,αποχρωματισμενες κουκιδες.

μπηκα στο σαιτ της ιντελ κ κατεβασα τους τελευταιους ντριβερς μηπως κ λυθει το προβλημα.τελικα εγκαθιστωντας τους το προβλημα δεν λυθηκε δοκιμασα κ παλαιοτερες εκδοσεις αλλα τιποτα εγκατεστησα κ το directx k παλι τιποτα.

το επομενο που εκανα ηταν να ξαναπερασω τα windows μηπως κ ηταν corrupted τα αλλα,αλλά κ παλι τιποτα σαν τελευταια λυση περασα τα 7 ,ομως, εκει ειναι που το προβλημα χειροτερεψε, επειδη εμφανιζε τις κουκιδες στην επιφανεια εργασιας αλλα κ σε οσα προγραμματα ανοιξα.

τελος δοκιμασα να το συνδεσω σε μια εξωτερικη οθονη(μηπως κ εχει προβλημα η δικια του) αλλα παλι τα ιδια.

οποτε πιστευω οτι το προβλημα ειναι στο hardware κ μαλλον στο chipset του εφοσον μεσω λογισμικου δεν καταφερα να κανω τιποτα.

θα σας παρακαλουσα αν εχετε αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα με το συγκεκριμενο netbook να ποσταρετε καθως ,οποια συμβουλη ή αποψη , θα μου ηταν χρησιμη.

ευχαριστω εκ των προτερων!

και εγω αυτο πιστευω,οτι ειναι,αν και μου φαινεται παραξενο για ενσωματωμενη gpu καθως δεν βρηκα να εχει αναφερθει αλλου παρομοιο με intel gpu.:alien:

οπως κ να εχει, την δευτερα θα το παω στο πλαισιο της πατρας,επειδη ειμαι απο αιγιο κ ελπιζω να μην μου αρχισουν τα δικα τους. :weep:

αυτο με xp μου το εμφανιζει μονο οταν χρησιμοποιειται η καρτα γραφικων,δηλαδη σε βιντεο λογω αποκωδικοποιησης mpeg2 k με ολα τα directx παιχνιδια.:wall:

Στα win 7 εμφανίζεται και στο desktop λόγω aero όπου η κάρτα αναγκάζεται να δουλεύει σε "3d" λειτουργία.

πολυ σωστα!

εγω παντως θα τους το παω αυριο κ ελπιζω τα αλανια τους να το βρουν αμεσως κ να μην με ζαλισουν με τα δικα τους,οπως π.χ. οτι φταινε οι drivers κ.α. και φαω τον χρονο μου αδικα στπ πηγαινε-ελα.

αυτο μπορει να το αναπαραγει κανεις σε κανονικο πισι αν ανεβασει πολυ το shader. οταν εκαν οc τις καρτες το οριο τους πανω κατω ειναι αυτο. οταν αρχιζουν να πετανε τετια artifacts πας ενα βημα πισω. το δικο σου ή προβλημα εχει η απλα ζεστενεται πολυ.

αυτο μπορει να το αναπαραγει κανεις σε κανονικο πισι αν ανεβασει πολυ το shader. οταν εκαν οc τις καρτες το οριο τους πανω κατω ειναι αυτο. οταν αρχιζουν να πετανε τετια artifacts πας ενα βημα πισω. το δικο σου ή προβλημα εχει η απλα ζεστενεται πολυ.

οντως!

αν κ στην αρχη μου περασε απο το μυαλο οτι μπορει να ειναι θερμοκρασια.αλλα τελικα μαλλον δεν ειναι επειδη το νετμπουκ δεν ζεσταινεται καθολου κ εξαλου δεν εχουμε καλοκαιρι για να αντιμετωπιζω τετοιο προβλημα οποτε σιγουρα εχει προβημα η καρτα γραφικων.

τι να πω τοσα κομματια το ελατωματικο μου επεσε και μαλιστα να μου εμφανιστει ενα τοσο σπανιο προβλημα

με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων;

καλα εκει στην acer δεν τα τεσταρουν;

τους το πηγα σημερα και μου ειπαν οτι δεν γινεται αντικατασταση αλλα ουτε κ επιστροφη χρηματων.

χωρις να μπορω να κανω κ αλλιως τους το αφησα για επισκευη και μου εδωσαν προσωρινα ενα αλλο.οποτε μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος απο την αμεση εξυπηρετηση του πλαισιο,αλλα θα οφειλε να εχει κανει καλυτερη συμφωνια με την acer ωστε να τα αντικαθιστα αμεσα,οπως κανει κ με τα αλλα προιοντα.

Δεν νομίζω να είναι θέμα πλαισίου αλλά μάλλον θέμα acer, αν και το e-shop απ 'ότι διαφημίζει στο αντικαθιστά με ένα καινούριο.

Τεσπα όπως και νά χει μήν αγχώνεσαι δεν είναι κάτι που φτιάχνεται. Η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στο chip και αυτό πάνω στο mobo. Oπότε χρειάζεσαι καινούρια πλακέτα. Δεν νομίζω να αλλάξουν ολόκληρη πλακέτα και το κουτι να σου αφήσουν το ίδιο (αν και για όλα τους έχω ικανούς) οπότε πάς για καινούριο λαπτοπ.

Δεν νομίζω να είναι θέμα πλαισίου αλλά μάλλον θέμα acer, αν και το e-shop απ 'ότι διαφημίζει στο αντικαθιστά με ένα καινούριο.

Τεσπα όπως και νά χει μήν αγχώνεσαι δεν είναι κάτι που φτιάχνεται. Η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στο chip και αυτό πάνω στο mobo. Oπότε χρειάζεσαι καινούρια πλακέτα. Δεν νομίζω να αλλάξουν ολόκληρη πλακέτα και το κουτι να σου αφήσουν το ίδιο (αν και για όλα τους έχω ικανούς) οπότε πάς για καινούριο λαπτοπ.

Μήν είσαι και σίγουρος... φίλος έστειλε πίσω notebook με πρόβλημα στην κάρτα ήχου και περιμένει αντικατάσταση μητρικής...

Αν και για να είμαι ειλικρινής δέν μου φένεται περίργο.Εφ'όσον η βλάβη επιδιορθόνεται γιατί να του δώσουν καινούργιο?

Δεν το θεωρώ απίθανο απλά επειδή ουσιαστικά εκτος απο την οθόνη όλο το netbook ειναι ουσιαστικά η μητρική, θεωρώ ότι υπάρχει πιθανότητα να του το αντικαταστήσουν. Δεν είναι πχ ο δίσκος ή η μνήμη που έχει το πρόβλημα ώστε να του αλλάξουν μόνο αυτο.

απο ο΄τι μου ειπαν πολυ πιθανον να αλλαξουν την πλακετα,τωρα αν ειμαι τυχερος κ μου το αντικαταστησει η αντιπροσωπεια με καινουριο δεν ξερω.παντως το σερβις δεν το κανει το πλαισιο αλλα η αντιπροσωπεια.

η πλακα θα ειναι οταν μου το δωσουν να εχει παλι προβλημα...:mamba:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.