Jump to content

Ποιο hardware από τα παρακάτω ξεχώρισε μέσα στο 2009 ?

TifoziF1

Ποιο hardware από τα παρακάτω ξεχώρισε μέσα στο 2009 ?  

418 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Έλεος ρε παιδιά. Οι μηχανικοί κάποτε ήταν με 300MB και έκαναν 30 χιλιάρικα, τι λέμε τώρα δηλαδή;

Αν δεν έχεις βάλει SSD για να δεις τι σου προσφέρει δεν μπορείς να μιλάς για χωρητικότητες. Σαν να μου λες, δεν παίρνω Ferrari γιατί έχει μικρό πορτ-παγκάζ.

Ο σκληρός είναι ο ορισμός του αποθηκευτικού χώρου! Αν δεν μπορείς να δεις την διαφορά........... Θα σου απαντήσω λοιπόν με τον ίδιο τρόπο! Είναι σαν να μου λες πως σαν επαγγελματίας μεταφορέας θα αγοράσεις φερράρη αντί για φορτηγό γιατί τρέχει πιο γρήγορα.... Τι θα μεταφέρεις όμως .............

Κανείς δεν μείωσε τα θετικα των SSD ...!

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

νομιζω το βλεπετε απο λαθος μερια το ολο θεμα. ο σσδ δεν ειναι αποθηκη.

ειναι σα να πηγαινει ο επαγγελματιας μεταφορεας στην πιστα με την νταλικα κ να λεει "τα φερραρικα ειναι 150 φορες πιο γρηγορα αλλα δε κουβαλανε 15 τονους πορτοκαλια".

εμενα τα 80 γιγα για 7+office+ντουζινα μικροπρογραμμα+8 παιχνιδια μ αφηνουν με 36.5 γιγα ελευθερα.

Στην τελικη, υπαρχει κ ο 160, και η επιλογη αγορας 2ου 3ου 25ου.

Το γεγονος οτι δε φτανει η τσεπη του 99% -μαζι με μενα μεσα- δε σημαινει οτι τεχνολογικα δε τα σπαει/ξεχωριζει/κτλ.

X25M

Δεν εχω ssd, και περιμένω και εγω την καλύτερη αναλογία $/gb, αλλά δεν το προσμέτρησα καν αυτό όταν ψήφιζα. Μιλάμε για τη μετάβαση σε μια άλλη εποχή, και αυτό είναι κάτι που ξεχωρίζει. Ο Χ25Μ ειδικά, κατάφερε αυτή η μετάβαση να γίνεται ομαλά και απροβλημάτιστα, και σε συνδυασμό με τις επιδόσεις που προσφέρει, κέρδισε με το σπαθί του την πλειοψηφία των χρηστών που επέλεξαν κάποιον ssd.

Noctua NH-D14

Για την αποκαθήλωση της True

Corsair H50

Γιατί για πρώτη φορά με δελέασε μια μη-custom υδρόψυξη

Δεν περίμενα να πάρει τόσες ψήφους η σειρά 5ΧΧΧ. Μιλάμε για κάρτες που προσέφεραν την προβλεπόμενη αύξηση επιδόσεων, σε σχέση με το release date τους. Τίποτα το ξεχωριστό που να κάνει τη διαφορά.

Προσέφεραν επίσης υποστήριξη σε ενα API που δεν...υπάρχει.

Μάλλον είναι το momentum που λεέι ο Ερνέστος, ή απλά το πως το βλέπει ο καθένας.

Ίσως εγω να περίμενα περισσότερα.

Έλεος ρε παιδιά. Οι μηχανικοί κάποτε ήταν με 300MB και έκαναν 30 χιλιάρικα, τι λέμε τώρα δηλαδή;

Αν δεν έχεις βάλει SSD για να δεις τι σου προσφέρει δεν μπορείς να μιλάς για χωρητικότητες. Σαν να μου λες, δεν παίρνω Ferrari γιατί έχει μικρό πορτ-παγκάζ.

Αν δεν μπορώ να μεταφέρω όλα μου τα αρχεία σε έναν σκληρό για να επωφεληθώ σε όλες μου τις εργασίες, τότε δεν αξίζει. Το πορτ μπαγκαζ εδώ έχει μεγάλη σημασία.

Αυτή την στιγμή οι ssd βρίσκονται στο ίδιο στάδιο με τις tft πριν από 7 χρόνια. Όταν θα φτάσουν σε καλές χωρητικότητες και σε πιο λογικές τιμές τότε θα γίνει η επανάσταση.

Μέχρι τότε μας καλύπτει η λύση του raptor(που προσφέρει περισσότερο χώρο για προγράμματα) και ο διαμοιρασμός αρχείων και προγραμμάτων σε διαφορετικούς σκληρούς για να αποφευχθούν τα παγώματα.

Σχετικά με το θρεντ τώρα, ψήφισα 920, γιατί η επεξεργασία γραφικών και το encoding είναι το last frontier για τον casual αλλά και επαγγελματία χρήστη. Και οι ι7 δίνουν μεγάλη ώθηση στον τομέα αυτό.

Μέχρι τότε μας καλύπτει η λύση του raptor(που προσφέρει περισσότερο χώρο για προγράμματα) και ο διαμοιρασμός αρχείων και προγραμμάτων σε διαφορετικούς σκληρούς για να αποφευχθούν τα παγώματα.

Τρελή απάτη ο raptor, άμα δεν φτάσει να κάνει 100 ευρώ ο 500άρης είναι δώρο άδωρον. Εγώ προσωπικά, περιμένω να βγει σε μέγεθος 2Tb για να βάλω και τα mp3 μου για να παίζει η μουσική πιο ομαλά.

^^ αν σου φαίνεται ειρωνικό το σχόλιό μου, ξαναδιάβασε τα τελευταία 3 μηνύματά σου. Εκεί που λες ότι είναι αδιανόητο να έχεις το λειτουργικό στον SSD και τα αρχεία σου σε άλλο δίσκο, αλλά είναι απολύτως λογικό να βάζεις το λειτουργικό και τα προγράμματά σου στον raptor και τα αρχεία σου σε άλλο δίσκο (wtf?)

Μιλάμε για τον Raptor που 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του έκανε ο 72άρης ακόμα 190 ευρώ; Και ο Χ25-Μ έπεσε κάτω από τα 200 σε λιγότερο από 12 μήνες από το λανσάρισμά του δεν είναι επίτευγμα της χρονιάς;

Επίσης πολύ βολικά αγνοείς το γεγονός ότι το 90% των καθημερινών διεργασιών του λειτουργικού σου και του εαυτού σου αφορούν αποκλειστικά τον δίσκο συστήματος και πήγες να βρεις ποιες διεργασίες συμπεριλαμβάνουν και τους υπόλοιπους δίσκους για να μας πείσεις ότι δεν αξίζει; Το λειτουργικό και τα προγράμματά σου θα επιταχύνει ο SSD, όχι τους άλλους δίσκους, την κάρτα ήχου και το internet σου.

Είναι σα να λες "δεν αξίζει η HD5870 για gaming, γιατί όταν θα παίζεις online σε servers εκτός Ελλάδος θα λαγκάρει η σύνδεσή σου και θα σπάνε τα fps".

Aν ειχε κατηγορια "Καποιο αλλο" θα ψηφιζα Phenom II X2 550 unlocked,αποδοση/τιμη κορυφαια.

O παραπάνω cpu μπαίνει στην κατηγορία Phenom C3 (πρώτος πρώτος στο poll).

Αλλά πέρα από αυτό, υπήρχε για μέρες αυτό το thread Υποψήφιο προϊόν Η/W που ξεχώρισε το 2009 για να προτείνουμε το hardware που θα έμπαινε στο poll και εκεί θα έπρεπε να προτείνεις τον Phenom II X2 550. Δικό μας poll είναι, όχι κάποιου δημοσιοσχεσίτη/διαφημιστή/whatever.

Ανετα Χ25-Μ...

Γενικα ηταν η χρονια του SSD. Να ναι καλα η... Novatech που μας πριζωσε με τους samsung και να ναι καλα η Ιντελα που δεησε να ριξει τις τιμες και μας... τελειωσε. Τωρα απο ολα τα υπολοιπα που λετε, μονο τον ι7 D0 εχω δοκιμασει και το 790(σε GX "γευση με κομματακια ...Asrock") αλλα δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα με τιποτα απο τα 2. Απλα στην περιπτωση του i7 δεν υπαρχει και τιποτα καλυτερο εκει εξω :p

Δεν περίμενα να πάρει τόσες ψήφους η σειρά 5ΧΧΧ. Μιλάμε για κάρτες που προσέφεραν την προβλεπόμενη αύξηση επιδόσεων, σε σχέση με το release date τους. Τίποτα το ξεχωριστό που να κάνει τη διαφορά.

Προσέφεραν επίσης υποστήριξη σε ενα API που δεν...υπάρχει.

Μάλλον είναι το momentum που λεέι ο Ερνέστος, ή απλά το πως το βλέπει ο καθένας.

Ίσως εγω να περίμενα περισσότερα.

Ειναι απλη η εξηγηση:

Με μια 5850 των 220Ε παιζεις τα παντα με ολα στο FULL σε 1680*1050 και 1920*1080 που ειναι και το mainstream κομματι νομιζω!

Ειναι η πρωτη φορα στα χρονικα (απ'οσο θυμαμαι:p) που δινεις 200Ε σε καρτα γραφικων και ξερεις πως δεν θα κανεις παραχωρησεις πουθενα!

υγ: τελειωσα το crysis warhead σε 1680*1050 enthusiast με 2χΑΑ (δεν χρειαζεται παραπανω στην αναλυση μου) και δεν ειχα πουθενα κολληματα!

Θα σου απαντήσω λοιπόν με τον ίδιο τρόπο! Είναι σαν να μου λες πως σαν επαγγελματίας μεταφορέας θα αγοράσεις φερράρη αντί για φορτηγό γιατί τρέχει πιο γρήγορα.... Τι θα μεταφέρεις όμως .............

Κανείς δεν μείωσε τα θετικα των SSD ...!

Χαχαχαχα, ενα 'ευχαριστω' για την ωραια απαντηση, ασχετα αν συμφωνω ή διαφωνω!

Ψηφισα Χ-25 γιατι ειναι οντως επανασταση, ασχετα αν ειναι ακομα ακριβοι (για μενα)

Επισης ψηφισα F3, γιατι ειναι ο βασιλιας των δεινοσαυρων!

Μιλάμε για τον Raptor που 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του έκανε ο 72άρης ακόμα 190 ευρώ; Και ο Χ25-Μ έπεσε κάτω από τα 200 σε λιγότερο από 12 μήνες από το λανσάρισμά του δεν είναι επίτευγμα της χρονιάς;

Εδώ δεν μπορώ να μην σου δώσω το δίκιο. Το είχα ξεχάσει πόσο ακριβοί ήταν οι raptor.

Ήθελα να πω ότι μπορεί κάποιος να πάρει έναν σχετικά γρήγορο σκληρό για να φορτώνει ταχύτερα τα προγράμματα μιας και του δίνει περισσότερο χώρο και δεν τον αναγκάζει να διαγράφει κάθε τόσο. Γιατί και το να κάνεις συνέχεια unininstall είναι κουραστικό. Σκέψου ότι εγώ αυτή την στιγμή έχω 11 games εγκατεστημένα που τα παίζω όλα κατά διαστήματα. Χώρια τα προγράμματα.

Επίσης πολύ βολικά αγνοείς το γεγονός ότι το 90% των καθημερινών διεργασιών του λειτουργικού σου και του εαυτού σου αφορούν αποκλειστικά τον δίσκο συστήματος και πήγες να βρεις ποιες διεργασίες συμπεριλαμβάνουν και τους υπόλοιπους δίσκους για να μας πείσεις ότι δεν αξίζει; Το λειτουργικό και τα προγράμματά σου θα επιταχύνει ο SSD, όχι τους άλλους δίσκους, την κάρτα ήχου και το internet σου.

Εδώ θα διαφωνήσω οριζοντίως, καθέτως, διαγωνίως και σε κάθε κατεύθυνση γενικά.

Ένα απλό καθημερινό παράδειγμα. Κάνεις ταυτόχρονα τα εξής:

1. Ακούς mp3

2. Καις dvd με το υλικό που έχεις κατεβάσει από το νετ.

3. Αποσυμπιέζεις κάποιο μεγάλο αρχείο ή κάνεις encoding μια ταινία.

Ο σκληρός του software και του λειτουργικού τα κάνει όλα αυτά;

Υ.Γ: Όσο για την αποσυμπίεση που είπες πιο πάνω, εγώ τον "κόβω" πολύ χαλαρό τον επεξεργαστή. Μόλις ένας πυρήνας αγγίζει το 50%.

• 2 weeks later...

Ψήφισα Χ25 (και γενικά SSDs), 50% γιατί ξεβαλτώνει χαλαρά ένα θέμα στο οποίο υστερούσαν τα PC εδώ και χρόνια, και 50% για το μπελά που δημιουργησε σε τόσους χρήστες με τα προβλήματα που προέκυψαν.

Ψηφισα και ATI γιατί κρατά σε "επίπεδο" τον ανταγωνισμό στις κάρτες γραφικών και την AMD από το να χρεωκοπίσει.

Eγω εβαλα τον 920 γτ ειναι απλα πολυ μπροστα.

Να μπορεις και να κλοκαρεις εναν ηδη πολυ καλο επεξεργαστη πολλες φορες και πανω απο 50% με τοση ευκολια για μενα ειναι επιτευγμα.

Και στο poll του 2010 του χρονου παλι αυτον θα ψηφιζα.

Προσφερει παραπανω απ οσα θες.

Προιον απ το μελλον.

• 4 weeks later...

Εγώ πάντως έβαλα τους Indilinx SSDs.

Έκαναν προσιτούς, σωστά λειτουργικούς SSD. Όχι στάτερ όχι κολλήματα, καλές ταχύτητες. Με έναν ssd αλλάζει όλο το σύστημα.-

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.