Jump to content

Δελαμπίτικη συνάντηση για φωτο-τεστς

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Επιτέλους τελείωσα την επεξεργασία των φωτογραφιών! Σε αντίθεση με τους άλλους δύο φωτογράφους, εγώ δεν τραβούσα σε NEF. Πάντα τραβάω σε jpeg-Large-Fine-quality optimized. Μόνο όταν υπάρχουν πολύ δύσκολες φωτιστικές συνθήκες και είμαι σίγουρος ότι η μηχανή θα υποφωτίσει, μόνο τότε χρησιμοποιώ NEF. Στη συνέχεια, όσες φωτογραφίες ήταν τραβηγμένες με έναν από τους παρακάτω φακούς AF-S 18-55 VR, AF-S 18-200VR και 80-200 f/2.8, διορθώθηκαν γεωμετρικά με το πρόγραμμα PTLens.

Υπήρξε ανταλλαγή φακών μεταξύ μας και έγινε το έλα να δεις!

Από τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάξαμε αφού χαιρετηθήκαμε και συστηθήκαμε ήταν αν έφερα τον φακό. Ξέρετε, αυτόν τον μεγάλο με το μεγάλο διάφραγμα. Το τί χαρά πήρε ο Ιάσονας μόλις τον έβαλε πάνω στη μηχανή του, δεν περιγράφεται! Άρχισε να φωτογραφίζει καθετί που κινείται και δεν κινείται!

001_2495_Iason.jpg

Έτσι βγαίνουν οι καλλιτεχνικές φωτογραφίες των περιστεριών!

001_2531_Iasonperisteri.jpg

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με τον AF-S 18-55 VR

Η βιβλιοθήκη του Αδριανού:

001_2512_Bibliothiki.jpg

Φοίνικας μέσα στη ρωμαϊκή αγορά:

001_2524_Foinikas.jpg

Παρατηρείτε πόσο έντονο είναι το πράσινο του γρασιδιού; Υπεύθυνη για αυτό είναι η ρύθμιση III στο sRGB Color space. Αν είχα χρησιμοποιήσει τη ρύθμιση I, το χρώμα θα έβγαινε πιο μουντό.

Περιστέρια κατά τη στιγμή της απογείωσης:

001_2536_Peristeria.jpg

βεβαια για να πιασει τα περιστερια , εψαχνα πετραδακια για να πεταξω και μολις εβρισκα....περναν θεση οπλιζαν και πεταγα:p

btw Πετρο ακομα δε μπορω να καταλαβω γιατι δε το εχεις μονιμα στο RAW η μονιμα RAW + fine (or basic)

δλδ αν σου κατσει κατι περιεργο , στιγμη , θα πρεπει να γυρνας την μηχανη απο jpg σε raw?

μου φαινεται λαθος ολο αυτο.Και αν μια φωτογραφια θελει παραπανω φτιαξιμο....;οχι απαραιτητα υποφωτισμενη , αλλα αλλαγη wb ας πουμε..θα τα κανεις με το jpg?

Εγω το εχω raw + basic...ωστε να βλεπω με την μια τα jpg μου η αν τυχει και ειμαι σε πισι που ΔΕΝ εχει raw viewer και απο εκει κ περα οποια μαρεσει επεξεργαζομαι απο τα raw.

βεβαια για να πιασει τα περιστερια , εψαχνα πετραδακια για να πεταξω και μολις εβρισκα....περναν θεση οπλιζαν και πεταγα

Σιγά μην γυρνούσαμε και τη μανιβέλα!!

shutterdial_l.jpg

Για το άλλο έχεις ένα δίκιο... αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

Στη συνέχεια, όσες φωτογραφίες ήταν τραβηγμένες με έναν από τους παρακάτω φακούς AF-S 18-55 VR, AF-S 18-200VR και 80-200 f/2.8, διορθώθηκαν γεωμετρικά με το πρόγραμμα PTLens.

Γιατί να τους διορθώσεις; Τις αδυναμίες τους δε θέλουμε να δούμε; :p

Έρχεται άλλο ποστ με κάποιες χρωματικές εκτροπές στα 18mm του 18-200 και γιατί προτιμώ τα 300mm από τα 200mm.

Όσων αφορά τις γεωμετρικές παραμορφώσεις, υπάρχουν άξιοι reviewers που όλοι τους ξέρετε για να τις δείτε.

Ας μη το συζητήσουμε εδώ αυτό. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φωτογραφίσω κάτι με γωνίες (και εσείς μπορείτε!!), να το διορθώσω με το PTLens αυτόματα και να τσεκάρω αν μετά τη διόρθωση οι γραμμές είναι ευθείες. Με πιάνεις;

Ας μη το συζητήσουμε εδώ αυτό. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φωτογραφίσω κάτι με γωνίες (και εσείς μπορείτε!!), να το διορθώσω με το PTLens αυτόματα και να τσεκάρω αν μετά τη διόρθωση οι γραμμές είναι ευθείες. Με πιάνεις;

θα το πω πολυ απλα.

Μαζευτηκατε ομορφα και καλα.

Τραβηξατε τις photos.Ομορφα?

Ο λογος που μαζευτηκατε ειναι οι δοκιμη.

Τι το καλυτερο απο το να δουμε εδω τις photos απειραχτες

απο PS και λοιπα εργαλεια για να δουμε "τι ψαρια πιανουν".

Εγω προσωπικα μονο με ενοικιαση/αντιστοιχη φαση θα δοκιμαζα ολους αυτους φακους πριν αγορασω καποιον.

θα το πω πολυ απλα.

Μαζευτηκατε ομορφα και καλα.

Τραβηξατε τις photos.Ομορφα?

Ο λογος που μαζευτηκατε ειναι οι δοκιμη.

Τι το καλυτερο απο το να δουμε εδω τις photos απειραχτες

απο PS και λοιπα εργαλεια για να δουμε "τι ψαρια πιανουν".

Εγω προσωπικα μονο με ενοικιαση/αντιστοιχη φαση θα δοκιμαζα ολους αυτους φακους πριν αγορασω καποιον.

Δεκτο ολο αυτο...αλλα φοβασαι μη σου βγει μαπα το καρπουζι

α)με τον 80-200 φ2.8 ?Που οσοι τον δινουν απλα

1)δεν τον χρειαζονται

2)πανε για τον καλυτερο 70-200 που ειναι σε διπλη τιμη.

β)τον sigma 24-70 HSM? Που ειναι ξωγαμο τον 24-70 φ2.8 των νικον-canon οπου και αυτοι ειναι σχεδον σε διπλη τιμη.

δε λεω..μερικοι τα παιρνουν ..μερικοι χαιρονται με οτιδηποτε γραφει canon-nikon αντιστοιχα..(μονο μια απο τις 2 μαρκες τη φορα)...αλλα το καλο πραμα δυσκολα κρυβεται.

Βασικά μαζευτήκαμε για να βγάλουμε φωτογραφίες, εγώ προσωπικά όχι για δοκιμή, αλλά για συναναστροφή πιο πολύ. Βέβαια βγήκαν και κάποια συμπεράσματα. Για παράδειγμα ο AF-S 18-55 VR είναι πολύ soft στα 55mm με f/5.6*, κάτι που συμφωνεί και με το τεστ του dpreview.

Επίσης το zoom του 18-200 είναι πολύ βολικό για all around αλλά η χρωματική εκτροπή στα άκρα στα 200mm είναι περισσότερη από αυτή που μπορώ να αντέξω (φωτό αύριο). Από τη στιγμή που ΔΕΝ μπορώ να ανεβάσω κάπου φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση, τί να σας δείξω; Όλα εξαλείφονται στο resize και του photoκουβά και του flickr.

*αντίθετα είναι πολύ οξύς στα 35mm f/8

Με τον 18-200 και διάφραγμα 8:

001_2541_small.jpg

Σε αυτή τη φωτογραφία ίσως να μην είναι εμφανής η χρωματική εκτροπή στα άκρα.

Εδώ 2 100% crop ένα από το αριστερό τμήμα της φωτογραφίας και ένα από το δεξί

001_2541_LRcopy.jpg

Βασικά μαζευτήκαμε για να βγάλουμε φωτογραφίες, εγώ προσωπικά όχι για δοκιμή, αλλά για συναναστροφή πιο πολύ. Βέβαια βγήκαν και κάποια συμπεράσματα. Για παράδειγμα ο AF-S 18-55 VR είναι πολύ soft στα 55mm με f/5.6*, κάτι που συμφωνεί και με το τεστ του dpreview.

Eνταξει ..οχι οτι ο 18-200 διαπρεπει απο 135 και πανω.

Τα ιδια και χειροτερα ειναι..

Ασχετο...αλλα απο αυτην την δελαμπιτικη συγκεντρωση πωρωθηκα παλι για τον 70-200 F4 L..

Πως τα καταφερα βεβαια σε μια μαζωξη που δεν ημουν να πωρωθω με ενα φακο που κανενας δεν ειχε..ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.

Έχουμε σταματήσει απο καιρό να ανγχωνόμαστε για τις περιστασιακές σου πωρώσεις, και απο που προκύπτουν :p ! Αλλά την επόμενη φορά έλα και εσύ!

και εγώ πωρώθηκα και δεν ήμουν επίσης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.