Jump to content

Απεγκατάσταση Service Pack

amateur

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Παραγγείλαμε 3 desktop Η/Υ (Hp) και ήρθαν με τα cd των Windows XP SP3 & Windows 7.

Όμως, τo λογισμικό που χρησιμοποιούμε είναι συμβατό μόνο Windows XP SP2.

Επομένως, το θέμα που αντιμετωπίζουμε είναι το εξής:

Πώς μπορούμε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των ΧP να μην εγκατασταθεί το SP3, αλλά μόνο το SP2?

Ή πώς μπορούμε να απεγκαταστησούμε το SP3 αργότερα και να μείνει μόνο το SP2?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δεν ξέρω εάν θα δουλέψει στην δική σου περίπτωση, αλλά μπορείς να δεις εάν υπάρχουν οι επιλογές που έχει το link (συγκεκριμένα, εάν υπάρχει ο φάκελος/αρχείο c:\windows\$NtServicePackUninstall$\spuninst\spuninst.exe):

http://support.microsoft.com/kb/950249

Ευχαριστώ για την αμεσότητα,

Δοκιμάζοντας τις μεθόδους τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Μέθοδο 1: τα μόνα updates είναι κάποια hotfix , πουθενά δεν φαίνεται το SP3

Μέθοδο 2: βγάζει μήνυμα σφάλματος ότι δεν υπάρχει η συγκεκριμένη διαδρομή

Μέθοδο 4: βγάζει μπλε οθόνη

Μία άλλη ιδέα είναι να αφαιρέσουμε ότι υπάρχει από τη Registry σχετικά με το SP3.

Υπάρχει καμία ιδέα πώς πειράζουμε με ασφάλεια τη registry και να απεγκαταστήσουμε το SP3 ?

Έχεις κανένα δισκάκι με XP & SP2 ώστε να φορτώσεις λειτουργικό από αυτό αλλά να χρησιμοποιήσεις το license key των XP με sp3 ;

Όχι, γνήσιο λογισμικό δεν έχουμε στο γραφείο και επειδή οι συγκεκριμένοι πάνε σε υπηρεσία, δε θέλω να εγκαταστήσω σπασμένα windows.

όσον αφορά το πείραγμα της registry ποια είναι η γνώμη σου?

Δεν θα δουλέψει γιατί ακόμα και να ήξερες ακριβώς τι προστέθηκε, τι άλλαξε ή τι αφαιρέθηκε από την registry με το sp3, δεν έχεις πρόσβαση στα αρχεία που άλλαξε το sp3.

Το να κάνεις εγκατάσταση xp με sp2 και να χρησιμοποιήσεις το νόμιμο key των xp με sp3 για την ενεργοποίηση δεν είναι ούτε παράνομο ούτε παραβιάζει το license agreement με την microsoft πάντως. Εάν δεν έχεις τα δισκάκια όμως δεν ξέρω άλλον τρόπο.

Αν είναι καινούργια τα πισί κατά 99,99% το sp3 μπήκε κατευθείαν με την εγκατάσταση άρα δεν μπορείς να το αφαιρέσεις.

Δηλαδή δεν έβαλαν τα ΧΡ με το sp2 και μετά από πάνω το sp3 αλλά κατευθείαν το τελευταίο.

Η μόνη λύση είναι format και εγκατάσταση ΧΡ με το sp2 μόνο και το κλειδί που έχουν τώρα, ΔΕΝ είναι παράνομο αυτό αλλά έχω μια μικρή αμφιβολία μήπως και δεν δέχεται το νέο κλειδί η παλιότερη έκδοση (συμβαίνει αλλά με εξαιτερικά παλιές εκδόσεις των ΧΡ αυτό).

Όπως είπες τα πισί είναι από την ΗΡ, ρώτα μπας και μπορούν να σε βοηθήσουν από εκεί με το downgrade που θέλεις αλλά το κόβω χλωμό επειδή ζητάς κάτι λίγο ποιό «περίεργο» από το π.χ. να έρχονταν με vista και να ήθελες downgrade σε ΧΡ...

Τέλος, επειδή μου φαίνετε πολύ περίεργο, τί s/w τρέχεις και δεν είναι συμβατό με sp3;;;

Μήπως όταν το είχαν φτιάξει δεν υπήρχε το sp3 και απλά στα specs του λένε ότι είναι συμβατό με το sp2 ;;;;;

Δοκίμασε να το τρέξεις και με το sp3 και μπορεί κατά ένα πολύ πολύ μεγάλο ποσοστό να μην καταλάβει τίποτα...

Αν ΔΕΝ γίνει τίποτα από τα παραπάνω πάντως και καταφύγεις στη λύση του format στείλε μου ένα pm, μπορώ να βοηθήσω με xp και sp2...

Δεν μπορω να φανταστω τι ειναι αυτο που τρεχει σε sp2 και δεν τρεχει σε sp3!!!

Θα υποψιαζομουν καποια εχτρα προστασια που θα σε κοβει..την οποια μπορεις να παρακαμψεις.

Αλλα για να μην ρωταει και ο rootx ...μπορει να συμβαινει κατι αλλο.

Noμιζω backwards compatibility με τα κλειδια ισχυει..δλδ ..κλειδι απο sp3 να το βαλεις σε sp2.

Αλλα να κανει εγκατασταση με σπασμενα win και να βαλει αυθεντικο κλειδι νομιζω -ειναι λιγο θολη η μνημη μου εδω- δεν γινεται απευθειας ,θα πρεπει να παιξει τηλ στην microsoft.

(με καθε επιφυλαξη το παραπανω..παει πανω απο χρονος που ειχα βρεθει σε κατι αντιστοιχο)

Απ' όσο κατάλαβα το SP3 είναι integrated. Σε αυτή τη περίπτωση δεν μπορείς να το απεγκαταστήσεις.

Επίσης δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις Product Key από άδεια με XP SP3 σε XP SP2. Θα δεχτεί το κλειδί, αλλά θα έχεις πρόβλημα με την ενεργοποίηση π.χ activation loop.

Το μόνο που σκέφτομαι ότι μπορείς να κάνεις, είναι να επικοινωνήσεις με την εταιρεία που σου έδωσε τα CD, και να ζητήσεις εάν μπορεί να γίνει αλλαγή με SP2. Χλωμότατο βέβαια, καθώς τα XP έχουν σταματήσει να παράγονται εδώ και κάτι μήνες, και το στοκ είναι απο λιγοστό εώς ανύπαρκτο σε SP2.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.