Jump to content

PSU for 2xGTX295(dual pcb)

BloodMage

Recommended Posts

Αν και αυτό που λές ότι θα βάλεις μια gts 250 για physx δεν το κατλαβαίνω και καθώς έχεις ήδη ένα καλό τροφοδοτικό για να μην μείνει στην άκρη προτείνω το Thermaltake Touchpower VGA W0158RU. Έχω και αυτό και το μικρό του αδερφάκι W0157RU και δεν είχα κανένα απολύτος πρόβλημα. Μάλιστα μου έχουν δώσει την δυνατότητα να βάζω σε οποιοδήποτε σύστημα την κάρτα ή τις κάρτες μου χωρις να σκέφτομαι αν θα έχω πρόβληματα με το τροφοδοτικό. Τέλος και να χαλάσει ένα τροφοδοτικό δεν θα κλαίω και πολλα λεφτά, άσε που καί τα δύο δουλεύουν χαλαρά.

Μα αυτο ακριβως λεει να μην κανεις στο manual και δεν καταλαβαινω το γιατι,γι'αυτο εκανα και την ερωτηση.Δεν νομιζω παντως να εχει προβλημα το συγκεκριμενο psu να "σηκωσει" και 3 295.

Μπορεί και να έχει πρόβλημα με τις συγκεκριμένες. Εξαρτάται πόσα αμπέρ θα τραβάνε από την κάθε γραμμή όπως προείπα. Αυτό συμβαίνει γιατί ειδικά οι 295 τραβάνε πολύ ρεύμα και ίσως το amperage της μιας 12άρας να μην επαρκεί να τροφοδοτήσει "μιαμιση" 295 (το λέω έτσι γιατί η τρίτη 295 θα μοιράζεται amperes από 2 12άρες οι οποίες θα τροφοδοτούν η κάθε μία ξεχωρίστά και από μία 295 ακόμα).

Πάντως με κάρτες χαμηλότερης κατανάλωσης (π.χ. 3x gtx285) πολύ πιθανόν να επαρκούσε (αν και χωρίς υπολογισμό μπορεί και να πέφτω έξω. Το κατάλαβες όμως πιστεύω τωρα το όλο... concept).

Μπορεί και να έχει πρόβλημα με τις συγκεκριμένες. Εξαρτάται πόσα αμπέρ θα τραβάνε από την κάθε γραμμή όπως προείπα. Αυτό συμβαίνει γιατί ειδικά οι 295 τραβάνε πολύ ρεύμα και ίσως το amperage της μιας 12άρας να μην επαρκεί να τροφοδοτήσει "μιαμιση" 295 (το λέω έτσι γιατί η τρίτη 295 θα μοιράζεται amperes από 2 12άρες οι οποίες θα τροφοδοτούν η κάθε μία ξεχωρίστά και από μία 295 ακόμα).

Σωστα αυτα που λες,αλλα δεν συνιστουν να συνδεσεις 2 διαφορετικα rails σε 1 καρτα!Αυτο δεν εχω καταλαβει εγω και για ποιο λογο να μην το κανεις.

μηπως παιζει ρολο το οτι δεν εχουν κοινη γειωση(στο μαυρο καλωδιο αναφερομαι) οι διαφορετικες γραμμες?

(δε ξερω..το ρωταω προς διευκρινση.)

ο λόγος που δεν συνιστούν να συνδέσεις 2 διαφορετικά rails σε 1 κάρτα λογικά είναι επειδή οι τροφοδοσίες προέρχονται από δυο διαφορετικές μονάδες του τροφοδοτικού και όχι από την ίδια.το τροφοδοτικό αποτελείται από διάφορα κυκλώματα τα οποία φτιάχνουν την κάθε τάση με τον συγκεκριμένο περιορισμό στα αμπέρ που μπορεί να τραβήξει κάθε συσκευή που συνδέετε εκεί. καλό είναι κάθε συσκευή να συνδεετε πανω σε ενα κυκλςμα τροφοδοσιας και να εξαρτάται απο αυτο κ μονο και οχι απο δυο η περισσοτερα (οχι οτι θα εχει προβλιμα αλλα θα ειναι καλυτερα ετσι)

αυτή είναι η άποψη μου αν κάνω λάθος κάπου ας με διορθώσει κάποιος πλζ :p

Tα πολλα watt ειναι μυθος....

Το δικο μου pc σε 4.2 και με 3χ5870 τραβαει σε games το πολυ 650w! Σε 3dmark το εχω δει να τραβαει μεχρι και 750... (ολα μετρημενα με βατομετρο).

Με ενα 1000αρι ή και ακομα μικροτερο θα σαι υπερκομπλε:yes2:

Δεν ειναι και τοσο μυθος οταν πας να παιξεις με 2χ 295gtx

περι τα 700watt πανω-κατω θελει μονο απο την 12αρα (αναλογα και το οc)...ητοι καντα 60 αmp...(μονο για καρτες και cpu)

Βαλε σκληρους ανεμηστηρες (αντλιες για οποιον εχει νερα)...εχουμε φτασει-φυγει απο τα 65.

Τα 80αμπ στην 12αρα (για να εχεις και ενα headroom) νομιζω ειναι ικανοποιητικο για καταστασεις σαν και τη συγκεκριμενη περιπτωση.

Οποτε μαλλον ξεκιναει απο μινιμουμ 1000αρια..

εδιτ..

Λαθος πραξεις...αλλαγη σε καποια νουμερα :D

Tt Toughpower 1200w στα 215 ευρώ είναι το απόλυτο value for money σε αυτά τα watt. Και πριν βγει κανείς και αρχίσει τα "Thermaltake μαπες" και τα λοιπά, και επειδή βαριέμαι να εξηγήσω για μια ακόμη φορά ότι είναι rebranded, θα παραθέσω link από τον απόλυτο psu reviewer johnnyguru καθώς και μια παράθεση:

Επόμενη λύση είναι το Silverstone Olympia OP1000w στα 150 ευρώ στο Πλαίσιο. Πρόσφατα το πήρε γνωστός μου μετά από προτροπή μου. Εξαιρετική περίπτωση αν σε καλύπτει σε wattage.

Απο κει και πέρα αν δεν χαλιέσαι να δώσεις τα 280 (τόσο δεν κάνει?) ευρώ του Enermax, τότε χτύπα το.

Συμφωνώ απολύτως με τον φίλο..

Το Thermaltake ειναι VFM..

Αλλά κ πάλι δεν τα χρειάζεσαι..

Πιστεύω πως με το 1000αρι εισαι υπερκαλυμένος..

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να δώσεις σχεδόν 2πλάσια λεφτά για 250W επιπλέον - άχρηστα.

Κράτα τα υπόλοιπα 130 € που σου περισσεύουν (διαφορά slvstn - energmax)

Κ σε 2 χρόνια βάλε άλλα 50 € κ πάρε τότε ενα 1500αρι να σηκώνει 2x 495 GTX..

Απλώς θεωρώ υπερβολή.. Κ σπατάλη την υπέρβαση για κάτι που το φθείρει τόσο ο χρόνος..

Κ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει...

Στο 1000αρικο πρόταση " έχω το κεφάλι μου ήσυχο "..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.