BloodMage Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2010 λοιπόν...έχω το εξής σύστημα...i7 940 3,6evga classified slievga gtx 295 (dual pcb)12 Gb OCZ platinum 1600 7-7-7-244caviar black 500Gb - 2xRE3 250Gbpsu chieftec 850Wάπλα τώρα πήρα άλλη μια evga gtx 295 έριξα χρονισμό στον i7 σε stock έτρεξα 3Dmark και όλα καλά μόνο που βγάζει ζεστό αέρα από πίσω το τροφοδοτικό (απολυτά λογικό!!) στο μέλλον θα μπει και μια gts 250 για physx!σκέφτομαι να τσιμπήσω το Enermax 85+ 1250 έχετε να μου προτείνετε εσείς κάτι άλλο?
Candyman Ιανουάριος 21, 2010 #2 Ιανουάριος 21, 2010 To psu που θες να πάρεις είναι πολύ καλό, αλλά δυσανάλογα ακριβό κατά την γνώμη μου. Αν δεν υπάρχει όμως χρηματικό ζήτημα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ψάξεις κάτι καλύτερο στον τομέα value for money.
BloodMage Ιανουάριος 21, 2010 Author #3 Ιανουάριος 21, 2010 έχεις να μου προτείνεις κάτι πιο φθηνό που να κάνω τη δουλειά μ άνετα??(250περιπου)
kbilly13 Ιανουάριος 21, 2010 #4 Ιανουάριος 21, 2010 ε, αν δίνεις τόσα, δώσε και 20-30 ευρώ παραπάνω και πάρε το enermax 1250
Candyman Ιανουάριος 21, 2010 #5 Ιανουάριος 21, 2010 Tt Toughpower 1200w στα 215 ευρώ είναι το απόλυτο value for money σε αυτά τα watt. Και πριν βγει κανείς και αρχίσει τα "Thermaltake μαπες" και τα λοιπά, και επειδή βαριέμαι να εξηγήσω για μια ακόμη φορά ότι είναι rebranded, θα παραθέσω link από τον απόλυτο psu reviewer johnnyguru καθώς και μια παράθεση: Summary:The Thermaltake Toughpower 1200W is an all around great unit for someone that wants as much power as money can buy. It's efficient and has APFC, so it won't break the bank years down the road. The 140MM fan makes it quieter than anything with an 80MM fan and it's semi-modular so the inside of your rig can look nice and tidy. $350 is a bit expensive, but you won't need another power supply for a long time after picking this one up!The Good: * Lots of power * Great voltage regulation * Very efficient * Semi-modular * Active Power Factor Correction * Quiet 140MM fan * Minimal ripple and noiseThe Bad: * Nothing bad to say about this beastPerformance 10Functionality 9Value 8.5Aesthetics 8.5Total Score 9.5Επόμενη λύση είναι το Silverstone Olympia OP1000w στα 150 ευρώ στο Πλαίσιο. Πρόσφατα το πήρε γνωστός μου μετά από προτροπή μου. Εξαιρετική περίπτωση αν σε καλύπτει σε wattage.Απο κει και πέρα αν δεν χαλιέσαι να δώσεις τα 280 (τόσο δεν κάνει?) ευρώ του Enermax, τότε χτύπα το.
BloodMage Ιανουάριος 21, 2010 Author #6 Ιανουάριος 21, 2010 αυτο ειναι το θέμα...το Silverstone Olympia OP1000w με καλύπτει σε watt?
Candyman Ιανουάριος 21, 2010 #7 Ιανουάριος 21, 2010 Θεωρητικά ναι. Η nvidia στα certified psu's για sli γενικά δίνει μεγαλύτερο wattage σαν απαιτούμενο για να είναι εντός safety margin.Εμένα η εκτίμησή μου είναι ότι θα επαρκεί. Δεν παύει όμως να είναι εκτίμηση. Πάντως το ότι το Chieftec 850 δεν έχει πρόβλημα παρόλο την πιθανή υπερθέρμανση είναι καλό σημάδι. Με psu calculator (αν και δεν είναι 100% αξιόπιστα) με ένα πρόχειρο υπολογισμό το pc σου βγάζει κατανάλωση (μαζί με την gts250) περί τα 760w.
KoMM Ιανουάριος 21, 2010 #8 Ιανουάριος 21, 2010 εγω για 1000ρι θα διαλεγα το corsair hx, παιζει στα 200€. Αν πας για 250+ παρε το ενερμαξ χαλαρα
BloodMage Ιανουάριος 21, 2010 Author #9 Ιανουάριος 21, 2010 ούτε εγώ περίμενα να αντέξει το Chieftec αλλά ήμουν περίεργος να δοκιμάσω τεσπα...θα κάνω περετερο έρευνα κ θα σας πω την τελική μου απόφαση ty για τη βοήθεια
thespesios Ιανουάριος 21, 2010 #10 Ιανουάριος 21, 2010 αυτο ειναι το θέμα...το Silverstone Olympia OP1000w με καλύπτει σε watt?H 295 (single and dual pcb) εχουν (συμφωνα με αρκετα reviews που εχω διαβασει) καταναλωση περιπου 300 watt σε full load.... δηλαδη εσυ θα εχεις 600watt μονο απο τις vga .....και αλλα 100-150 απο το υπολοιπο συστημα .....το πολυ 800 watt ....το silverstone με 80% efficiency σε καλυπτει οριακα......( με 2χ295 γιατι να βαλεις 250 για physx???)
BloodMage Ιανουάριος 21, 2010 Author #11 Ιανουάριος 21, 2010 δέν το έχω κάνει ακομα......σκεύτομαι για μελλοντικα!
Candyman Ιανουάριος 21, 2010 #12 Ιανουάριος 21, 2010 .το πολυ 800 watt ....το silverstone με 80% efficiency σε καλυπτει οριακα......( με 2χ295 γιατι να βαλεις 250 για physx???)Για την κατανάλωση που λες κάπου εκεί θα είναι, τόσο περίπου μου βγαίνει κι εμένα.Αλλά για αυτό που λες στην παράθεση είσαι λάθος αν εννοείς ότι το psu θα βγάζει max 800w. Τα 1000w είναι σε DC, έχει περιθώριο 20% άνετα. Δεν έχει σχέση το efficiency με το wattage του psu. Αν είναι της προκοπής θα βγάλει όσα λέει (και μερικές φορές και παραπάνω) χωρίς πρόβλημα.
kbilly13 Ιανουάριος 21, 2010 #13 Ιανουάριος 21, 2010 H 295 (single and dual pcb) εχουν (συμφωνα με αρκετα reviews που εχω διαβασει) καταναλωση περιπου 300 watt σε full load.... δηλαδη εσυ θα εχεις 600watt μονο απο τις vga .....και αλλα 100-150 απο το υπολοιπο συστημα .....το πολυ 800 watt ....το silverstone με 80% efficiency σε καλυπτει οριακα......( με 2χ295 γιατι να βαλεις 250 για physx???)Πρέπει να υπολογίσουμε αν θα κάνει και overclock...
Candyman Ιανουάριος 21, 2010 #14 Ιανουάριος 21, 2010 Πρέπει να υπολογίσουμε αν θα κάνει και overclock...Με overclocked στα 3.6 (όσο είπε) και τάση 1.36v (estimated) το υπολόγισα στα 760w (περίπου).
thespesios Ιανουάριος 21, 2010 #15 Ιανουάριος 21, 2010 Τα 1000w είναι σε DC, έχει περιθώριο 20% άνετα. Δεν έχει σχέση το efficiency με το wattage του psu. Αν είναι της προκοπής θα βγάλει όσα λέει (και μερικές φορές και παραπάνω) χωρίς πρόβλημα. Το εξηγεις λιγο ...γιατι στην φυσικη 3ης λυκειου δεν τα πηγαινα καλα... .... δηλαδη τα 750 που λεει το δικο μου toughpower στην πραγματικοτητα ειναι (ή μπορουν να πανε) παραπανω???
Candyman Ιανουάριος 21, 2010 #16 Ιανουάριος 21, 2010 Πρόσεξε να δεις πως έχει.Ένα τροφοδοτικό τροφοδοτείται από AC power (εναλλασόμενο, αυτό του δικτύου) και το μετατρέπει σε συνεχές (DC power). Ειδικότερα τα τροφοδοτικά των pc είναι τύπου switch και μπορούν να δίνουν διαφορετικά voltages dc (π.χ. 12v, 5v, 3.3v κ.λ.π.).Για παράδειγμα όταν ένα psu λέει πως βγάζει 1000w (υποθέτουμε για την ευκολία του παραδείγματος πως είναι σοβαρό τροφοδοτικό και όχι overated) αυτό σημαίνει ότι τα βγάζει σε DC, το πως διανέμονται δε τα amperes αναγράφονται στην ταμπέλα (δηλαδή πόσα amperes max μπορεί να βγάλει ανά τάση).Το efficiency έχει να κάνει με το πόσο τοις εκατό φορτίο παραπάνω θα καταναλώσει ένα τροφοδοτικό για να αποδώσει ένα συγκεκριμένο φορτίο.Αν και ο δείκτης efficiency δεν μενει σταθερός σε όλο το φάσμα κατανάλωσης (εξαιρούνται τα psu's με DC-2-DC convertor), όταν λέμε π.χ. ότι το τροφοδοτικό έχει 80% efficiency στα 1000w σημαίνει ότι θα καταναλώσει +20% παραπάνω φορτίο, δηλαδή 1200w από το δίκτυο για να αποδώσει 1000w σε DC power. Αν π.χ. ήταν στο 85% τότε θα κατανάλωνε +15% παραπάνω, αν ήταν στο 90% θα κατανάλωνε +10% και ούτω καθεξής.Απο κει και πέρα ένα καλό τροφοδοτικό μπορεί να δώσει και παραπάνω φορτίο ανάλογα τα components και τις ανοχές τους, τις θερμοκρασίες που μπορεί γενικά να ανεχτεί, και το πόσο "σφιχτό" overcurrent & thermal protection έχει.
dunkel_Stern Ιανουάριος 21, 2010 #17 Ιανουάριος 21, 2010 Πρόσεξε να δεις πως έχει.Ένα τροφοδοτικό τροφοδοτείται από AC power (εναλλασόμενο, αυτό του δικτύου) και το μετατρέπει σε συνεχές (DC power). Ειδικότερα τα τροφοδοτικά των pc είναι τύπου switch και μπορούν να δίνουν διαφορετικά voltages dc (π.χ. 12v, 5v, 3.3v κ.λ.π.).Για παράδειγμα όταν ένα psu λέει πως βγάζει 1000w (υποθέτουμε για την ευκολία του παραδείγματος πως είναι σοβαρό τροφοδοτικό και όχι overated) αυτό σημαίνει ότι τα βγάζει σε DC, το πως διανέμονται δε τα amperes αναγράφονται στην ταμπέλα (δηλαδή πόσα amperes max μπορεί να βγάλει ανά τάση).Το efficiency έχει να κάνει με το πόσο τοις εκατό φορτίο παραπάνω θα καταναλώσει ένα τροφοδοτικό για να αποδώσει ένα συγκεκριμένο φορτίο.Αν και ο δείκτης efficiency δεν μενει σταθερός σε όλο το φάσμα κατανάλωσης (εξαιρούνται τα psu's με DC-2-DC convertor), όταν λέμε π.χ. ότι το τροφοδοτικό έχει 80% efficiency στα 1000w σημαίνει ότι θα καταναλώσει +20% παραπάνω φορτίο, δηλαδή 1200w από το δίκτυο για να αποδώσει 1000w σε DC power.Απο κει και πέρα ένα καλό τροφοδοτικό μπορεί να δώσει και παραπάνω φορτίο ανάλογα τα components και τις ανοχές τους, τις θερμοκρασίες που μπορεί γενικά να ανεχτεί, και το πόσο "σφιχτό" overcurrent & thermal protection έχει.μια από τις καλύτερες επεξηγήσεις......απλά να διευκρινίσω όχι πως χρειάζεται διευκρίνιση σε σχέση με την επεξήγηση που έδωσες(απλά και εμενα τέτοια διευκρίνιση μου χρειάστηκε κάποτε για να καταλάβω) πως τα watt που αναγράφονται σε ένα τροφοδοτικό είναι τα DC όχι το input.(δηλαδή πως μπορεί να τροφοδοτήσει μέχρι 1000W εξαρτήματα)και τροφοδοτικά όπως το enermax 1250 καταφέρνουν να αποδώσουν αρκετά παραπάνω από τα 1250W
rory Ιανουάριος 21, 2010 #18 Ιανουάριος 21, 2010 Μια σχετικη ερωτηση για αυτο το psu.(την ειχα ξανακανει και σε αλλο θεμα και απαντηση δεν πηρα)Στο manual του psu γραφει αυτο εδω... http://img689.imageshack.us/img689/6079/88954279.pngΚαλα για τις 2 καρτες,αλλα πως θα συνδεθει 3η καρτα αν εχει 2 6pin η 8pin συνδεσμους,αφου πρεπει να ειναι απο το ιδιο rail?Το ιδιο ισχυει και για το 1000w που εχω.
Candyman Ιανουάριος 21, 2010 #19 Ιανουάριος 21, 2010 Yποτίθεται ότι δεν μπορείς να συνδέσεις πάνω από δύο κάρτες με external power στο συγκεκριμένο psu.Λέω "υποτίθεται" γιατί είναι σχετικό και με τι κάρτες έχεις πάνω.Πάνω στο τροφοδοτικό σημειώνεται και με χρώματα αυτό.Απο κει και πέρα, αν συνδέσεις τρίτη κάρτα θα σου έχουν περισέψει η μία 6πινη και η μία 8πινη οπότε θα πάρεις την μία απο το 12v3 και την άλλη απο το 12v4 χωρίς πρόβλημα αρκεί οι κάρτες να μην τραβάνε παραπάνω ρεύμα από όσο μπορεί να δώσει το κάθε rail.Σχόλιο απο το review του johnnyguru:The second 8-pin does not split into two connectors like the 4+4 8-pin connector on +12V2. But this connector does split it's power between +12V2 and +12V3. This connector can be handy for some very, very high end machines. I have witnessed, on some quad FX machines, power supplies shutting down if the particular unit is designed to run all CPU power off of a single rail. Once stress testing kicks in, it's not unheard of for all four cores together to pull more than 20A of power. This is an ideal use for this second 8-pin connector. Because the power is split across two rails, there is more power available to all of the cores. And because +12V3 is capable of 36A, the PC shouldn't shut down even if you're loading up both the CPU cores using +12V3 and high end SLI using +12V3.The only combination out there that remains untested on rails split up this way is quad FX with three way Crossfire or SLI using three 300W PCI-e cards. Since that is such an outrageous combination of overkill product, it barely even deserves mentioning.
rory Ιανουάριος 21, 2010 #20 Ιανουάριος 21, 2010 Απο κει και πέρα, αν συνδέσεις τρίτη κάρτα θα σου έχουν περισέψει η μία 6πινη και η μία 8πινη οπότε θα πάρεις την μία απο το 12v3 και την άλλη απο το 12v4.Μα αυτο ακριβως λεει να μην κανεις στο manual και δεν καταλαβαινω το γιατι,γι'αυτο εκανα και την ερωτηση.Δεν νομιζω παντως να εχει προβλημα το συγκεκριμενο psu να "σηκωσει" και 3 295.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.