Jump to content

Προσθήκη επιπλέον fan

Stallone

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά!

Θέλω να προσθέσω ένα επιπλέον fan στο PC μου για καλύτερα αποτελέσματα και δεν ξέρω που θα το συνδέσω (από που θα πάρω ρεύμα).

Απ'το τροφοδοτικό "φεύγουν" πολλά καλώδια που δεν καταλήγουν πουθενά (δεν είναι συνδεδεμένα). Η μητρική έχει άλλη υποδοχή; Και αν ναι τι γράφει; (πως θα την αναγνωρίσω);

Το PC είναι το παρακάτω (υπογραφή). Επίσης το κουτί έχει 3 κενές θέσεις για fan.

Από που να πάρω ρεύμα για το fan;

Ευχαριστώ:help1:

Φιλε μου τι ανεμηστηρα θελεις να συνδεσεις??Αν ειναι 3-pin τοτε θα δεις πανω στην μητρικη το παρακατω...

attachment.php?attachmentid=37800&stc=1&d=1264053305

Aυτο που σου εστειλα εγω λεει cpufan αλλα στην μητρικη σου θα υπαρχουν αρκετα 3pin ασπρα τα οποια θα γραφουν chassisfan η κατι αναλογο.Ακομα θα πρεπει να προσεξεις οτι απο την μια πλευρα στην φωτο,διπλα απο το μωβ slot εξεχει κατι.Εκει δεξια αριστερα θυληκωνουν καποια εξογκωματακια που θα δεις οτι υπαρχουν δεξια αριστερα στο βυσμα του ανεμηστηρα.θα τα βαλεις δηλαδη να κοιτανε προς το μωβ slot.

Αν οι ανεμηστηρες σου ειναι 4Pin molex τοτε θα πρεπει να τους συνδεσεις στο τροφοδοτικο σου.

αν παλι ειναι 4pin (PWM)(σαν τους 3Pin alla me 4 pin) ειναι για cpu και συνηθως υπαρχει μια μονο τροφοδοσια τετοιου ανεμηστηρα.

Ελπιζω να βοηθησα.

post-14380-1416074292,2184_thumb.jpg

Το fan είναι ένα απλό με διάμετρο 120mm (αυτά που μπαίνουν στίς τετράγωνες θέσεις που έχουν όλα τα κουτιά).

Το πρόβλημα είναι ότι το έχω τοποθετημένο στο παλιό μου PC και του έχω βγάλει το βύσμα που είχε από "την μάνα του" (είχε ένα μακρόστενο ορθογώνιο παραλληλόγραμο βύσμα με τρία καλωδιάκια) και το έχω συνδέσει σε ένα από τα καλώδια που φεύγουν από το τροφοδοτικό και είναι κενά. [μάλιστα έχω συνδέσει τα δύο καλώδια (θετικό-αρνήτικό) και το τρίτο το έχω μονώσει]. Δουλεύει εντάξει.

Το τροφοδοτικό του καινούργιου PC τώρα, έχει πολλά τέτοια καλώδια που είναι κενά.

Μπορώ να το συνδέσω σε οποιοδήποτε; (έχουν όλα την ίδια τάση);

ΥΓ. Η εικόνα που μου έστειλες και γράφει cpu fan, εκεί είναι συνδεδεμένη η ψύκτρα του επεξεργαστή. Εγώ θέλω να συνδέσω ένα απλό fan 120mm.

Εφόσον ο ανεμιστήρας έχει τρία καλώδια, τότε βρές και προσάρμοσε το αντίστοιχο βύσμα (δηλαδή αυτό που είχε και πριν) με τις τρεις ακίδες (ή αλλιώς 3pin) και συνέδεσε τον στη μητρική, όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω. Μπορεί πάντως να δουλέψει και με τα δύο καλώδια (παίρνοντας ρεύμα είτε από τη μητρική, είτε απευθείας από το τροφοδοτικό), μόνο που θα λειτουργεί σε σταθερές στροφές που δεν θα μπορούν να μεταβληθούν.

Μπορώ να ρωτήσω και γώ κάτι με την σειρά μου....

Μέσα ο υπολογιστής έχει 4 ανεμιστηράκια...

Ένα του τροφοδοτικού ένα του του επεξεργαστή και άλλα δύο πρόσθετα που τα είχε βάλει ένας φίλος μου πρίν τον πάρω εγώ...

Κάνουν όμως πολύ θόρυβο και μέσα από το speedfan απενεργοποίησα και τα δύο...

Λέτε να πειράζει...

Οι θερμοκρασίες του pc είναι 37-40 κατά μέσο όρο... . Δεν νομίζω ότι είναι αρκετά για intel celeron.

offtopic

Πώς μπορώ να θέσω τον επεξεργαστή σε full load...;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις...:)

prime95 για full load. Διαλεξε small ffts.

αφου μπηκες στην διαδικασια να χρησιμοποιησεις speedfan, δεν χρειαζεται να κλεισεις τελειως τους ανεμηστηρες. Απλα χαμηλωσε τους στροφες, μεχρι να μην ακουγονται...

OCCT.

για μιση ωρα στο linpack option @max.

Από το internet να φανταστώ τα κατεβάζω αυτά...;

Τα κατέβασα και μόνο το πρώτο τον έβαλε full load.Για το Οcct έλεγε ότι δεν υπάρχει αρκετή μνήμη για να τρέξει το test.

Μια ερώτηση ακόμη.Από το OCCT έγραφε την συχνότητα της CPU (1.70 GHz) και στο overclock έλεγε -0,4%.

Η Ερώτησή μου είναι η εξής:

1)Επιδέχεται δηλαδή overclock 0,4%

2)Και άν ναί πώς να το κάνω...

Καταλαβαίνεται ξεφεύγουμε από το topic αλλά είπα να μην ανοίξω άλλο θέμα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

intel celeron 1.70 GHz

Lite on tech Na 380

Μπορώ να ρωτήσω και γώ κάτι με την σειρά μου....

Μέσα ο υπολογιστής έχει 4 ανεμιστηράκια...

Ένα του τροφοδοτικού ένα του του επεξεργαστή και άλλα δύο πρόσθετα που τα είχε βάλει ένας φίλος μου πρίν τον πάρω εγώ...

Κάνουν όμως πολύ θόρυβο και μέσα από το speedfan απενεργοποίησα και τα δύο...

Λέτε να πειράζει...

Οι θερμοκρασίες του pc είναι 37-40 κατά μέσο όρο... . Δεν νομίζω ότι είναι αρκετά για intel celeron.

offtopic

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις...:)

Φίλε μου με το να απενεργποιήσεις τα δύο fan που λες, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να είναι πιο ζεστός ο αέρας που βρίσκεται μέσα στο κουτί. Έτσι όσα συστήματα έχουν παθητική ψύξη (δηλαδή δεν έχουν fan παρά μόνο μια απλή ψύκτρα) π.χ. η κάρτα γραφικών, αυτά τα συστήματα θα έχουν πρόβλημα! (θα ζεσταίνεται η κάρτα γραφικών)

Έχεις δίκιο φίλε μου. Η κάρτα γραφικών έχει παθητικό σύστημα ψύξης με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα...

Επομένως ανοιχτά τα έχω αλλά στις 1.150 rpm αντί 2.440 rpm που ήταν στην αρχή...

Καμιά απάντηση στο ερώτημα που έθεσα παραπάνω...; (overclocking):)

Έχεις δίκιο φίλε μου. Η κάρτα γραφικών έχει παθητικό σύστημα ψύξης με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα...

Επομένως ανοιχτά τα έχω αλλά στις 1.150 rpm αντί 2.440 rpm που ήταν στην αρχή...

Καμιά απάντηση στο ερώτημα που έθεσα παραπάνω...; (overclocking):)

Φίλε nndgr για καλύτερα αποτελέσματα κάνε την παρακάτω πατέντα και θα δεις διαφορά. (αυτό έχω κάνει κι εγώ).

Κάνε τα 2 ανεμιστηράκια να φέρνουν αέρα μέσα στο κουτί και τα άλλα 2 να τον βγάζουν έξω. (απλά ξεβίδωσέ τα και γύρνα τα ανάποδα).

2 να ρουφάνε και 2 να φυσάνε.

(για overclocking δεν ξέρω να σου πω)

Εγώ τα έχω βάλει να βάζουν αέρα τα ανεμηστηράκια τα 2 πρόσθετα.

Τό τροφοδοτικό τον βγάζει έξω καυτό αέρα...

Του επεξεργαστή φυσικά δεν μπορώ να τον αλλάξω...

Ευχαριστώ για την απάντηση popeye

λεει το παιδι πως εχει δυο ανεμηστηρες μπροστα να βαζουν αερα και πως ο μονος ανεμηστηρας που φυσαει προς τα εξω ειναι το τροφοδοτικο(ειπε πως βγαζει καυτο κιολας).οποτε ειναι καλυτερα να βγαλει τον εναν απο τους δυο που εχει μπροστα και να τον βαλει πισω για να βγαζει τον αερα τον ζεστο γιατι αυτη την στιγμη μπαινει δροσερος αερας απο μπροστα,ζεστενεται και μενει μεσα ομως.

Φιλε μου σε γενικες γραμμες...

Ο ζεστος αερας εχει την ταση να πηγαινει προς τα πανω..για αυτο και τα κουτια εχουν συνυθως το μπροστα ανεμηστηρα η χαμηλα η στο κεντρο και τους πισω ανεμηστηρες που βγαζουν προς τα εξω ψηλοτερα..Βαλε εναν ανεμηστηρα μπροστα να βαζει αερα και τοποθετησε εναν πισω να βγαζει. ειναι απλο.

Παιδιά ακούστε...

Δύο ανεμηστήρες βάζουν αέρα καί μόνο τo τροφοδοτικό βγάζει...

Είναι καλά έτσι...;:)

Με οσα εχουμε γραψει παραπανω εσυ τι πιστευεις??Το τροφοδοτικο δεν βγαζει αερα απο το κουτι σου,βγαζει αερα απο το σωμα του.Απο το κουτι σου δεν υπαρχει κατι να βγαζει τον αερα εξω ετσι οπως πρεπει στη προκειμενη.Δεν υπαρχει ροη..

thermaltake_spedo_advance_airflow.jpg

δεν και αυτη την φωτο να καταλαβεις τι συμβαινει.βελακια απο μπροστα σημαινει πως ο ανεμηστηρας μπροστα τραβαει αερα απ οτο περιβαλον ψυχρο μεσα στο κουτι.απο την στιγμη που μπαινει μεσα ξεκιναει και ακολουθει την ροη προς τον πισω ανεμηστηρα περνωντας μεσα απ οτην ψυχτρα του επεξεργαστη(κοκκινα βελακια) και τοτε ο πισω ανεμηστηρας τραβαει τον θερμο αερα εξω απο το κουτι.Αυτη ειναι μια φυσιολογικη ροη αερα σε ενα pc case.Τους πανω και πλαινους ανεμηστηρες τους ξεχνας.

Ωραίος ...

Έτσι είναι ...

Ότι μπαίνει πρέπει να βγαίνει κιόλας !

(Πονηρούληδες γελάτε, ε?)

Και για να σοβαρευτούμε λίγο κιόλας ...

Φαντάσου ένα μπαλόνι. Εάν δεν βγει αέρας από αυτό, τότε φουσκώνοντας το συνέχεια, θα σκάσει. Βέβαια, το κουτί δεν είναι ακριβώς μπαλόνι, γιατί έχει κάποιες γρίλιες και ένα μέρος του εισερχόμενου αέρα βγαίνει από αυτές. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ανεμιστήρας για να βγάζει αέρα από το κουτί, τότε δημιουργούνται συνθήκες υπερπίεσης, δηλαδή το κουτί είναι κατά κάποιο τρόπο μόνιμα φουσκωμένο.

Capice ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.