Jump to content

Επεξεργαστής σε M3A?

physio

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους...

έχω μια μητρική Asus M3A,τροφοδοτικό tr2 550w,twintech 9800gt κ θέλω να φτιάξω ένα συστηματάκι...

Το πισι θα είναι για όλες τις εργασίες` gaming ελαφρώς,ταινίες,να μπορώ να επεξεργάζομαι τις λήψεις μου από την mini DV κάμερά μου.

Ποιον επεξεργαστή μπορώ να χρησιμοποιήσω για βέλτιστα αποτελέσματα?

Μπορώ να βάλω και AM3?Θα μου άρεσε πχ ο 905e ή ακόμη και ο phenom ii 955

Τι λέτε?

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=P48rppKk4jrc9pNd

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=M3A&id=20090428170523612&page=1&SLanguage=en-us

σύμφωνα με τα παλικάρια σηκώνει κανονικά χωρίς όμως η Asus να το υποστηρίζει!Το κακό είναι ότι χρειάζεται έναν επεξεργαστή για αναβάθμιση του bios πρώτα κ δεν έχω...

Απλά η ερώτησή μου είναι ποιον χρειάζομαι για να είμαι καλυμένος επεξεργαστικά γιατί για intel έχω διαβάσει αρκετά αλλά από amd δεν κατέχω με τους καινούργιους...:giveup:

Αν πάντως σηκώνει τον 955 είναι σύνθεση που για τα χρήματά της είναι σούπερ κ χτυπάει πολλά στα ίσια!

Σας ρώτησα γιατί βρήκα έναν με 50 ευρώ οπότε προσπαθώ να ζυγίσω το κόστος με την απόδοση...συν το ότι υπάρχει περίπτωση σε load να δημιουργεί προβλήματα η Μ3Α με τον 955.

Αλλά από την άλλη όντως σ'αυτήν την τιμή είναι killer ο 955 πολύ καλός επεξεργαστής από τα reviews που έχω δει μέχρι τώρα...

βρήκα έναν με 50 ευρώ..........Αλλά από την άλλη όντως σ'αυτήν την τιμή είναι killer ο 955 πολύ καλός επεξεργαστής από τα reviews που έχω δει μέχρι τώρα...

οντως ειναι παρα πολυ καλος ο 955 ..... αλλα τα 50 ε για τον 9850 ειναι πολυ λιγα .... αν τα games που παιζεις δεν ειναι πολυ βαρια ή δεν παιζεις σε πολυ μεγαλες αναλυσεις τοτε δεν νομιζω να σε απογοητευσει ο 9850 .....

όχι καινούργιος ο 9850 μεταχειρισμένος...φοβάμαι βέβαια μην είναι πειραγμένος!

ενώ ο 955 βγαίνει κοντά 140.

Θέλω λίγο να ψάξω ακόμη καλύτερα τα θέματα συμβατότητας...κανένας από το thelab που να το έχει δοκιμάσει?

εννοειται οτι θα ειναι μεταχειρισμενος ...δεν πωλειται πλεον.....κοιτα .....με 200 ε παιρνεις τον 955 και μητρικη που υποστηριζει ddr2 (βεβαια αν δεν εχεις 4gb ddr2 δεν αξιζει να την αναβαθμισης αλλα να πας σε ddr3)

Για την M3A διαβαζω σε μερικα fora οτι μπορει να δεχτει phenom II .....αλλα θα πρεπει να το ρισκαρεις.....

Η Μ3Α είναι η χειρότερη μητρική που βγήκε στο AM3 socket! Από αυτά που λέει η ASUS δεν παίρνει PHENOM II !!!

Εχει πολλά προβλήματα με κάρτες γραφικών (παγώματα) , με θερμοκρασίες chip και με την χρήση του Qool & Quiet!!! Eχουν βγει γύρω στα 10+ bios για να λυθούν προβλήματα αλλά.....

Ο 9850 έβγαινε σε δυο εκδόσεις 125Watt και 95Watt αλλά ο 95Watt πήγς στους κατασκευαστές έτοιμων συτημάτων, δεν βγήκε στην αγορά αν θυμάμαι καλά! Αρα δεν μπαίνει............

Εγώ θα πουλούσα μητρική- μνήμες και επεξεργαστή και θα πήγαινα για:

PHENOM II 955 , GIGABYTE GA-770TA-UD3 (SATA3, USB3) και 4Gb ddr3 !

Aν δεν έχεις τόσα χρήματα κοιτάς τον ATHLON II X4 620 που είναι σταίσια επίπεδα και λίγο ανώτερος του 9850 ενώ κλοκάρεται και πολύ καλύτερα!

Μου άρεσε η ιδέα να πάρω τον 955 μόνο για ένα λόγο...ότι αργότερα μπορώ να την πετάξω τη μητρική κ να πάρω μία καλή!Αλλά τώρα και τα 140 μου είναι πολλά οπότε πάω για Athlon Χ4 μάλλον...

Είναι πολλά τα φόρα που γράφουν επιτυχείς εγκαταστάσεις 955 σε M3A αλλά είπαμε είναι ρίσκο...

Περισσότερο πιστεύω δεν είναι ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα συμβατότητας αλλά επειδή η μητρική ήταν φτηνή mainsteam κ όχι high end έχουν σταματήσει να ασχολούνται όπως έχουν κάνει και η Asus και άλλοι κατασκευαστές ξανά στο παρελθόν...αν θέλανε μπορούσαν να το φτιάξουν αλλά πως θα πουληθούν οι νέες μητρικές?

Γι'αυτό κ συμφωνώ τις περισσότερες φορές με συμβουλές που δίνονται ότι "πάρε καλή μητρική"...κ κλοκάρει, κ αντέχει σε αναβαθμίσεις κ οι εταιρείες δίνουν την πρέπουσα σημασία στο προιόν καθώς ο πελάτης έχει ξοδέψει ένα αξιοσέβαστο ποσό για την αγορά διορθώνοντας κ αναβαθμίζοντας το bios ώστε να παίρνουν οι μητρικές κ τους νέους επεξεργαστές!

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για την μητρική ευχαρίστως να την δώσω...μετά από αυτά που θα διαβάσει βέβαια λίγο δύσκολο!:tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.