ikskarda Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2010 Καλησπερα παιδια . Εχω καποιες αποριες σχετικα με PSU , UPS .Αρχικα εχω ενα APC RS800 για το εξης συστημα μου . Tagan 540watt, Amd X2 4400+ , Ati HD3870 , Lg 17'' , πολυμηχανημα canon , 3 εξωτερικους δισκους και 3 εσωτερικους . Το RS800 το αγορασα πιστευοντας οτι αφου εχω 540watt τροφοδοτικο πρεπει να παρω ενα UPS με ιδια η παραπανω Watt .Δε ξερω αν αυτη η σκεψη ηταν σωστη , οταν καποιος θελει να αγορασει UPS αν πρεπει να το συγκρινει αναλογα με τα ποσα watt ειναι το τροφοδοτικο του η αν πρεπει να το συγκρινει με το ποσα watt καταναλωνει το συστημα του . Το Powerchute της APC δειχνει οτι καταναλωνω 140watt σε idle και κοντα στα 200watt οταν ολα τα παραπανω ειναι συνδεδεμενα και κανω καποια βαρια δουλεια (πχ dvdrip) . Αυτα τα watt που μου δειχνει ειναι αυτα που ειναι "δεσμευμενα" απο τα 540watt του τροφοδοτικου ? Εν ολιγοις το συστημα μου καταναλωνει 140watt που σημαινει οτι εχω υπερβολικα μεγαλο PSU αλλα και UPS για το χρεπι μου :happy2: ?Δευτερον , θα αποκτησω ενα νεο υπολογιστη με Amd Phenom 965be ,Corsair 650watt , Ati 5870 , 24'' οθονη , συν ολα τα περιφερειακα μου , και σκεφτομαι να αγορασω το APC BR1500LCDi . Και τιθονται τα εξης ερωτηματα. Μηπως ειναι υπερβολη αρχικα το Corsair 650watt και φυσικα το APC 1500 αφου βγαζει 865 watt για το νεο συστημα ? Το RS800 θα επαρκει για το νεο συστημα καθως σκεφτομαι να το πουλησω .ποια ειναι η σωστη δηλαδη αναλογια τροφοδοτικου και UPS ? αγοραζουμε UPS αναλογα την καταναλωση η αναλογο το PSU που εχουμε ?συγνωμη για το μεγαλο μεγεθος του κειμενου
Candyman Ιανουάριος 20, 2010 #2 Ιανουάριος 20, 2010 Δε ξερω αν αυτη η σκεψη ηταν σωστη , οταν καποιος θελει να αγορασει UPS αν πρεπει να το συγκρινει αναλογα με τα ποσα watt ειναι το τροφοδοτικο του η αν πρεπει να το συγκρινει με το ποσα watt καταναλωνει το συστημα του .To 2o κατά κύριο λόγο. Αν όμως κάνεις αναβάθμιση και η κατανάλωση ανέβει αρκετά το πράγμα αλλάζει.Εγώ προτιμώ να αγοράζω με βάσει το φορτίο που έχω, συν ένα ποσοστό "αέρα' για τυχον αναβαθμίσεις. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να υπολογίσεις και την κατανάλωση της οθόνης αφού συνδέεις κι αυτή στο ups.Το Powerchute της APC δειχνει οτι καταναλωνω 140watt σε idle και κοντα στα 200watt οταν ολα τα παραπανω ειναι συνδεδεμενα και κανω καποια βαρια δουλεια (πχ dvdrip) . Αυτα τα watt που μου δειχνει ειναι αυτα που ειναι "δεσμευμενα" απο τα 540watt του τροφοδοτικου ? Εν ολιγοις το συστημα μου καταναλωνει 140watt που σημαινει οτι εχω υπερβολικα μεγαλο PSU αλλα και UPS για το χρεπι μου :happy2: ?Ναι. Το σύστημα σου ίσως να καταναλώνει και παραπάνω από 200w σε κάποιες περιπτώσεις (υποθέτω ότι αυτά είναι μαζί με την οθόνη προφανώς), αλλά γενικά αυτό που βλέπεις είναι η κατανάλωση του pc συν ότι άλλη συσκευή έχεις πάνω στο ups.Δευτερον , θα αποκτησω ενα νεο υπολογιστη με Amd Phenom 965be ,Corsair 650watt , Ati 5870 , 24'' οθονη , συν ολα τα περιφερειακα μου , και σκεφτομαι να αγορασω το APC BR1500LCDi . Και τιθονται τα εξης ερωτηματα. Μηπως ειναι υπερβολη αρχικα το Corsair 650watt και φυσικα το APC 1500 αφου βγαζει 865 watt για το νεο συστημα ? Το RS800 θα επαρκει για το νεο συστημα καθως σκεφτομαι να το πουλησω .ποια ειναι η σωστη δηλαδη αναλογια τροφοδοτικου και UPS ? αγοραζουμε UPS αναλογα την καταναλωση η αναλογο το PSU που εχουμε ?To ζήτημα είναι πως το Corsair είναι απείρως καλύτερο psu από το Tagan. Ανεξάρτητα αν είναι μεγάλο για το pc που θα πάρεις ή όχι, ένα καλό τροφοδοτικό πρέπει να υπάρχει μέσα στο μηχάνημα. Απο κει και πέρα το 1500άρι UPS είναι υπερβολή νομίζω... Πάντως η επιλογή σου να πας σε APC είναι πολύ σωστή.
ikskarda Ιανουάριος 20, 2010 Author #3 Ιανουάριος 20, 2010 θελω το UPS να σηκωσει ανετα το νεο συστημα , μαζι με την οθονη , το ρουτερ και φυσικα τα ηχεια 5.1 . Τον εκτυπωτη θα τον εχω και αυτον απανω του (αλλα δε θα δουλευει συνεχεια ) και τους εξωτερικους οποτε τους χρειαζομαι . Επιπλεον αμα παρω το APC1500 και μου δειξει οτι καταναλωνω ας πουμε 400watt αυτα τα 400watt θα ειναι "δεσμευμενα" και απο PSU (που θα ειναι 650watt) αλλα και απο UPS (που ειναι 865watt) ? Και κατι σημαντικο , αν συνδεσω το τωρινο υπολογιστη μαζι με τον μελλοντικο υπολογιστη το 1500αρι UPS θα αντεχει ? φανταζομαι οτι μιας και το ηδη συστημα μου καταναλωνει 200watt μενουν αλλα 865-200=665watt για το νεο υπολογιστη να "φαει" απο το UPS ...Τα λεω καλα ? Ομως το συνολο των δυο τροφοδοτικων θα ειναι 550+650=1200 watt αν αυτο παιζει ρολο , δηλαδη παραπανω απο τα 865watt του UPS ...Τιθεται καποιο προβλημα ? Θα ειμαι ενταξει ? θα αντεξει τους 2 υπολογιστες ? Ελπιζω το σκεπτικο μου και οι ερωτησεις μου να εχουν λογικη (μαθηματικη-ηλεκτρολογικη) αποψη
Candyman Ιανουάριος 20, 2010 #4 Ιανουάριος 20, 2010 θελω το UPS να σηκωσει ανετα το νεο συστημα , μαζι με την οθονη , το ρουτερ και φυσικα τα ηχεια 5.1 . Τον εκτυπωτη θα τον εχω και αυτον απανω του (αλλα δε θα δουλευει συνεχεια ) και τους εξωτερικους οποτε τους χρειαζομαι .Επιπλεον αμα παρω το APC1500 και μου δειξει οτι καταναλωνω ας πουμε 400watt αυτα τα 400watt θα ειναι "δεσμευμενα" και απο PSU (που θα ειναι 650watt) αλλα και απο UPS (που ειναι 865watt) ?Δεν δουλέυει έτσι. Το PSU δεσμεύει AC power και το μετατρέπει σε DC για το pc σου. Λόγω power factor το psu καταναλώνει μεγαλύτερο φορτίο από το δίκτυο από ότι το φορτίο που τραβάει το pc σου. Αυτός είναι ο δείκτης efficiency. Το UPS δεν αυξάνει την κατανάλωση από το δίκτυο.Και κατι σημαντικο , αν συνδεσω το τωρινο υπολογιστη μαζι με τον μελλοντικο υπολογιστη το 1500αρι UPS θα αντεχει ? φανταζομαι οτι μιας και το ηδη συστημα μου καταναλωνει 200watt μενουν αλλα 865-200=665watt για το νεο υπολογιστη να "φαει" απο το UPS ...Τα λεω καλα ?Ομως το συνολο των δυο τροφοδοτικων θα ειναι 550+650=1200 watt αν αυτο παιζει ρολο , δηλαδη παραπανω απο τα 865watt του UPS ...Τιθεται καποιο προβλημα ?Θα ειμαι ενταξει ? θα αντεξει τους 2 υπολογιστες ? Aν και παίζουν πολλά πράγματα ρόλο κατά πάσα πιθανότητα δύο συστήματα με λογική κατανάλωση θα τα σηκώσει άνετα.
ikskarda Ιανουάριος 20, 2010 Author #5 Ιανουάριος 20, 2010 συγνωμη που δεν απαντησα ειχα μαθημα ... δηλαδη εν ολιγοις , αν υπαρχει ενας παλαβος που χει παρει 1000watt PSU και το συστημα του καταναλωνει 300watt δε θα κοιταξει να παρει UPS παραπανω απο 1000watt :nuke: αλλα ενα UPS ας πουμε 550watt για να καλυψει τα 300watt που καιει ... αυτη πανω κατω δεν ειναι η λογικη ? και τελικως τι ρολο παιζουν τα AVR η VA ? τι διαφορα εχει ενα UPS UPS με ισχυ 1200VA/700W απο ενα αλλο 900VA/700W (τυχαια τα νουμερα) ... Ποιο ειναι προτιμοτερο ? και τριτον επειδη το 1500αρι της APC εχει μονο 2 υποδοχες "ασφαλειας" (οθονη , υπολογιστη ) πως θα μπορεσω να συνδεσω απανω και την 2η οθονη και το δευτερο υπολογιστη ?
varelasj Ιανουάριος 21, 2010 #6 Ιανουάριος 21, 2010 Θα μπορούσες να πάρεις κάτι σαν αυτό. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου άμα δε βαριέσαι δεν είναι τπτ τρομερό. Βέβαια φρόντισε να κρατάς μια ισοροπία στα ports.
ikskarda Ιανουάριος 21, 2010 Author #7 Ιανουάριος 21, 2010 ωραιος ... θα παρω 2 τετοια και θα προσεξω αυτο που ειπες ...ευχαριστω
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.