amateur Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2010 Καλησπέρα, Χτες ήμασταν σε ένα κατάστημα. Το μπουφάν που κατέληξα γράφει 280€.Στο ταμείο ρωτάω τον πωλητή τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Απαντάει 200€ και του δίνω τα λεφτά, περιμένοντας απόδειξη. Η απάντηση του... 200€ είναι χωρίς απόδειξη. Αν θέλω απόδειξη η τιμή παραμένει ίδια..!Επειδή λοιπόν είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί ή θα βρεθούμε κάποια στιγμή σε παρόμοια θέση, τι επιλογές αντίδρασης υπάρχουν?Και εννοώ από την πιο ήπια και ευγενική μέχρι την πιο ακραία.Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Chosen Ιανουάριος 20, 2010 #2 Ιανουάριος 20, 2010 Εγώ θα τον ρωτούσα ποια είναι η καλύτερη τιμή που μπορεί να μου κάνει με απόδειξη. Αν μου έλεγε πάλι €280 ή μου έκοβε κανα 5ευρο, θα ήταν στο χέρι μου να αποφασίσω αν θέλω το μπουφάν ή όχι
dunkel_Stern Ιανουάριος 20, 2010 #3 Ιανουάριος 20, 2010 Επειδή λοιπόν είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί ή θα βρεθούμε κάποια στιγμή σε παρόμοια θέση, τι επιλογές αντίδρασης υπάρχουν?Και εννοώ από την πιο ήπια και ευγενική μέχρι την πιο ακραία.Ευχαριστώ εκ των προτέρωνήπια: παίρνεις το μπουφάν, λες "ευχαριστώ" και φεύγειςακραία: σπάς τον πωλητή στο ξύλο, μαχαιρώνεις όλα τα άτομα που είναι εκείνη την στιγμή στο κατάστημα και πυρπολείς το μαγαζί
KoMM Ιανουάριος 20, 2010 #4 Ιανουάριος 20, 2010 Καλησπέρα, Χτες ήμασταν σε ένα κατάστημα. Το μπουφάν που κατέληξα γράφει 280€. Στο ταμείο ρωτάω τον πωλητή τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Απαντάει 200€ και του δίνω τα λεφτά, περιμένοντας απόδειξη. Η απάντηση του... 200€ είναι χωρίς απόδειξη. Αν θέλω απόδειξη η τιμή παραμένει ίδια..! Επειδή λοιπόν είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί ή θα βρεθούμε κάποια στιγμή σε παρόμοια θέση, τι επιλογές αντίδρασης υπάρχουν? Και εννοώ από την πιο ήπια και ευγενική μέχρι την πιο ακραία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων κατ εμε αυτη ακριβως ειναι μια ριζα απ τις πολλες της φοροδιαφυγης. Εσυ θα "γλιτωσεις" 80 ευρα, το μαγαζι θα βγαλει τα ιδια ή και παραπανω λεφτα απ οτι αν εκοβε αποδειξη. Επειδη νομικα δεν ξερω, η καλυτερη αντιδραση θα ηταν να πας στις εκπτωσεις -εκτος κ αν εχουν αρχισει ηδη -
LevelOne Ιανουάριος 20, 2010 #5 Ιανουάριος 20, 2010 Ειναι απλο: Αν η καλυτερη τιμη που μπορουσε να σου κανει ειναι 200€ χωρις αποδειξη, τοτε λογικα η καλυτερη τιμη που θα μπορουσε να σου κανει ΜΕ απόδειξη θα ήταν 200€ + 19% ΦΠΑ... Αρα ή του λές "δηλαδη 238 με απόδειξη" και αντιδράς ανάλογα την απάντηση του ή φωνάζεις την εφορία... (Και μαλλον το παίρνεις 200 και με απόδειξη)...
dunkel_Stern Ιανουάριος 20, 2010 #6 Ιανουάριος 20, 2010 κατ εμε αυτη ακριβως ειναι μια ριζα απ τις πολλες της φοροδιαφυγης. Εσυ θα "γλιτωσεις" 80 ευρα, το μαγαζι θα βγαλει τα ιδια ή και παραπανω λεφτα απ οτι αν εκοβε αποδειξη.Επειδη νομικα δεν ξερω, η καλυτερη αντιδραση θα ηταν να πας στις εκπτωσεις -εκτος κ αν εχουν αρχισει ηδη - δεν ξέρω. αλλα τα 80E εμενα μου φαίνονται πολύ περισσότερα από το φπα 200E+19%=200E+38E=238E 42E λιγότερα από τα 280E
KoMM Ιανουάριος 20, 2010 #7 Ιανουάριος 20, 2010 μονο το φπα πληρωνουν τα μαγαζια; δεν ξερω πως παει η φορολογια αλλα 19% δεν ειναι ...λιγο;
RootX Ιανουάριος 20, 2010 #8 Ιανουάριος 20, 2010 α) Με τα νέα φορολογικά μέτρα, κακό δικό σου κάνεις εάν δεν πάρεις απόδειξη. β) Εάν σου κάτσει και σε ελέγξουν με το που βγεις από το μαγαζί, τόσο εσύ όσο και ο μαγαζάτορας θα έχετε τραβήγματα και μάλλον θα σου βγει ξινή η αγορά. Αλλά στην τελική πιστεύω το ερώτημα είναι τι τύπο χαρακτήρα έχεις
Petrossortep Ιανουάριος 20, 2010 #9 Ιανουάριος 20, 2010 Ρώτησαν σε ένα πρόσφατο γκάλοπ τους Έλληνες την γνώμη τους για το μέτρο της κατάργησης του αφορολόγητου χωρίς απόδειξη. Μόλις 32% αν θυμάμαι είπε ότι πρόκειται ουσιαστικά για κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000€.(-Η ζημιά από την τιμή με απόδειξη είναι μεγαλύτερη από το φορολογικό όφελος για τον καταναλωτή.-Ο επαγγελματίας χάνει διπλά-φόρος στο επιπλέον εισόδημα που εμφανίζεται μαζί με τον ΦΠΑ για την συγκεκριμένη συναλλαγή-άρα θα κάνει το παν για να τον αποφύγει.-Δεν θα "περνούν" όλες οι αποδείξεις.-Όποιος δεν κάνει πολλά έξοδα είτε γιατί απλά δεν γουστάρει-είτε γιατί μοιράζεται μαζί με άλλους μεγάλα έξοδα δύσκολα φτάνει τα 6.000€. -Θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να δίνει επιπλέον φοροελαφρύνσεις στους προσκομίζοντες αποδείξεις αντί να τους καταργεί το κεκτημένο αφορολόγητο που ίσχυε και επί της "φασιστικής" δεξιάς)Το υπόλοιπο 68% των Ελλήνων θα καταλάβει τί έχει αλλάξει από τις εκλογές του Οκτώβρίου μόλις πάρει την λυπητερή("πράσινοι" φόροι, ακίνητα, τσιγάρα, και δεν συμμαζεύεται).Αν το καταλάβει και τότε....Γιατί από αυτά που βλέπω στην εκπομπή για "λογαριασμό σας", υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που προσφέρονται για "σοσιαλισμό" μέχρι θανάτου.
Κοπρίτης Ιανουάριος 20, 2010 #10 Ιανουάριος 20, 2010 τυπικα δεν τον συμφερει η εκπτωση που σου προτεινεπιθανοτατα θα ηταν κανενας υπαλληλος που θα εβαζε τα 200 στην τσεπη απευθειαςή το 280 στο ταμπελακι ηταν πλασματικο για να δωσει περιθωριο στο παζαριοι πιο πολλοι εμποροι τελευταια παντως ειναι ψιλοχε5μενοι με το θεμα τον αποδειξεων και των ελεγχωνδεν το ρισκαρουν ετσι ευκολα
ea6gka Ιανουάριος 20, 2010 #11 Ιανουάριος 20, 2010 στη ξανθη τσιμπησε μαγαζατορας 170€ προστιμο γιατι δεν εκοψε αποδειξη , αγνωστο ποσο ο αγοραστης. προσφατα
Goku Ιανουάριος 21, 2010 #12 Ιανουάριος 21, 2010 στη ξανθη τσιμπησε μαγαζατορας 170€ προστιμο γιατι δεν εκοψε αποδειξη , αγνωστο ποσο ο αγοραστης. προσφαταkai λιγο ηταν..το θεμα ειναι οτι πλεον θα τον εχουν στην μπουκα οι εφοριακοι.:hi:
TifoziF1 Ιανουάριος 21, 2010 #13 Ιανουάριος 21, 2010 Στα ρούχα και παπούτσια το κέρδος τον μαγαζιών είναι τεράστιο. Μιλάμε για ποσοστά του τύπου 300% με 600% παραπάνω. Μπορεί το συγκεκριμένο μπουφάν να αγοράστηκε από το κατάστημα 40Ε (χονδρική) συνεπώς δεν είναι μόνο το ΦΠΑ που γλυτώνει το μαγαζί αλλά και η φορολογία στα κέρδη της επιχείρησης
morfeas-dsl- Ιανουάριος 21, 2010 #14 Ιανουάριος 21, 2010 Σε bar παντως που πηγα με μεγαλη παρεα και ο φιλος μου ζητησε αποδειξη του λεει ο barman "ρε φιλε εχω μια σακουλα εδω κατω μηπως να σου τη δοσω και αυτη?"..Ειναι αισχρο να μη φορολογουνται σε βαρος μας. Σε αλλους να κοβουν λεφτα καθε μηνα γιατι δεν εχει το κρατος και αλλοι να κερδιζουν λεφτα καθε μηνα γιατι δε τα δηλωνουν στο κρατος...
daemon13 Ιανουάριος 21, 2010 #15 Ιανουάριος 21, 2010 Δυστυχώς αυτό που δεν έχουμε στην ελλάδα,είναι φορολογική παιδεία.Αυτό λείπει....Αν εγώ γλιτώσω τα 80 ευρώ θα τα πληρώσω πολλαπλάσια αργότερα γιατί θα πρέπει να πληρώσω την διαφορά των φόρων που δεν πλήρωσε ο κάθε καταστηματάρχης...Καταντήσαμε στην ελλάδα να είναι πιο "πλούσιοι" οι μισθωτοί.Προσωπικά θέλω οι άλλοι να είναι τυπικοί απέναντι μου,όπως είμαι και εγώ μαζί τους.Τα 280 ευρώ είναι πολλά αν δεν είχα να τα δώσω απλά θα επέλεγα κάτι φθηνότερο...Κάποτε θα πρέπει σαν λαός να μάθουμε να είμαστε πιο τίμιοι
Dorian Ιανουάριος 21, 2010 #16 Ιανουάριος 21, 2010 Δυστυχώς αυτό που δεν έχουμε στην ελλάδα,είναι φορολογική παιδεία.Αυτό λείπει....Αν εγώ γλιτώσω τα 80 ευρώ θα τα πληρώσω πολλαπλάσια αργότερα γιατί θα πρέπει να πληρώσω την διαφορά των φόρων που δεν πλήρωσε ο κάθε καταστηματάρχης...Σου υποσχέθηκε κανείς μείωση φόρων αν μειωθεί η φοροδιαφυγή; ή πιστεύεις ότι θα δεις σοβαρά ανταποδοτικά οφέλη από την αύξηση της φορολογίας; από δημόσιες υπηρεσίες δηλαδή. Δεν καταλαβαίνω γιατί να αγχωνόμαστε ατομικά για το πως θα τα βγάλει πέρα με τα οικονομικά η διαχειριστική ομάδα, της νοτίου βαλκανικής και νήσων.
Petrossortep Ιανουάριος 21, 2010 #17 Ιανουάριος 21, 2010 Ειναι απλο: Αν η καλυτερη τιμη που μπορουσε να σου κανει ειναι 200€ χωρις αποδειξη, τοτε λογικα η καλυτερη τιμη που θα μπορουσε να σου κανει ΜΕ απόδειξη θα ήταν 200€ + 19% ΦΠΑ... Αρα ή του λές "δηλαδη 238 με απόδειξη" και αντιδράς ανάλογα την απάντηση του ή φωνάζεις την εφορία... (Και μαλλον το παίρνεις 200 και με απόδειξη)...Δεν μπορείς να του πεις τίποτα. Έχουμε ελεύθερη αγορά και στο πουλάει όσο θέλει.Πώς θα αποδείξεις στον έφορο τί σου είπε; Πολύ απλά, σου λέει ότι έχεις τη δυνατότητα να χάσεις από την κατάργηση του αφορολόγητου και συνάμα να ωφεληθείς από την χαμηλότερη τιμή βγαίνοντας συνολικά κερδισμένος.Amateur τα 400€ φόρου θα τα πληρώσεις είτε με τον ένα(στον μαγαζάτορα) είτε με τον άλλο τρόπο(στο κράτος).Σε bar παντως που πηγα με μεγαλη παρεα και ο φιλος μου ζητησε αποδειξη του λεει ο barman "ρε φιλε εχω μια σακουλα εδω κατω μηπως να σου τη δοσω και αυτη?"..Ειναι αισχρο να μη φορολογουνται σε βαρος μας. Σε αλλους να κοβουν λεφτα καθε μηνα γιατι δεν εχει το κρατος και αλλοι να κερδιζουν λεφτα καθε μηνα γιατι δε τα δηλωνουν στο κρατος...Η λύση υπάρχει και λέγεται τεκμαρτό εισόδημα-δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Ευτυχώς η τωρινή κυβέρνηση θα το εφαρμόσει. Τα ύπουλα με την κατάργηση του αφορολόγητου δεν θα έπρεπε να γίνουν.δεν ξέρω. αλλα τα 80E εμενα μου φαίνονται πολύ περισσότερα από το φπα200E+19%=200E+38E=238E42E λιγότερα από τα 280EΣκέψου και τον φόρο επί των κερδών που εμφανίζονται πέραν του ΦΠΑ.http://www.in.gr/Reviews/custom/review12272Article.asp?lngInstallationID=200&lngReviewID=12272&lngItemID=72751
daemon13 Ιανουάριος 21, 2010 #18 Ιανουάριος 21, 2010 μάλλον δεν έγινα κατανοητός...είπα απλά ότι το κράτος απ τους φόρους πρέπει να έχει χ έσοδα.αν ο δίπλα μου φοροδιαφεύγει,τότε εγώ θα πληρώσω μεγαλύτερο μερίδιο απ ότι θα μου αναλογεί...so simple
xdoc Ιανουάριος 22, 2010 #19 Ιανουάριος 22, 2010 Στα ρούχα και παπούτσια το κέρδος τον μαγαζιών είναι τεράστιο. Μιλάμε για ποσοστά του τύπου 300% με 600% παραπάνω. Μπορεί το συγκεκριμένο μπουφάν να αγοράστηκε από το κατάστημα 40Ε (χονδρική) συνεπώς δεν είναι μόνο το ΦΠΑ που γλυτώνει το μαγαζί αλλά και η φορολογία στα κέρδη της επιχείρησηςΤι εννοείς οτι γλυτώνει το ΦΠΑ το μαγαζί -αφού το ΦΠΑ το εχει καταβάλλει κατα την αγορά του μπουφάν απο τον προμηθευτή του-
TifoziF1 Ιανουάριος 22, 2010 #20 Ιανουάριος 22, 2010 Τι εννοείς οτι γλυτώνει το ΦΠΑ το μαγαζί -αφού το ΦΠΑ το εχει καταβάλλει κατα την αγορά του μπουφάν απο τον προμηθευτή του-Να στο εξηγήσω χονδρικά: αγόρασε προϊόντα από τον εισαγωγέα το κατάστημα χ αξίας εκ των οποίων οι 10 δραχμές ήταν ο ΦΠΑ. Τα πούλησε μετά στην ψ τιμή και ο ΦΠΑ που του έδωσε ο πελάτης ήταν 23 δραχμές. Στο τέλος του μήνα αποδίδει στην εφορία 23 -10 = 13 δραχμές (η διαφορά του φπα που πλήρωσε με τον φπα που του πλήρωσε ο πελάτης)Αν δεν έκοψε απόδειξη σε κάποια προιόντα που πούλησε τότε ο ΦΠΑ που φαίνεται ότι εισέπραξε είναι λιγότερος από τις 23 δραχμές (πχ 20 δραχμές) συνεπώς επιστρέφει στην εφορία 20-10 = 10 δραχμές. Κέρδισε 3 δραχμές ΜΟΝΟ από τον ΦΠΑ συν το ότι φαίνεται ότι έχει λιγότερα κέρδη και συνεπώς θα φορολογηθεί με μικρότερο ποσό.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.