Jump to content

Λάθος συνδέσεις, τα καψα......

panpeggy

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά

Από βιασύνη και από λάθος σύνδεσα κατά λάθος το pci-e 8πινο του τροφοδοτικού επάνω στην μητρική και το 8πινο της μητρικής του τροφοδοτικού στην κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα να μυρίσει καμένο, πιθανότατα από την μητρική.

Τώρα το pc ανάβει και μετά από λίγο σβήνει...Να υποθέσω οτι έκαψα την μητρική και δεν υπάρχει γυρισμός?

Η κάρτα γραφικών σώθηκε λέτε? (4870x2)

Πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μάθεις στα σίγουρα, από το να τα δοκιμάσεις εναλλάξ με ένα άλλο ζευγάρι μητρικής και κάρτας γραφικών.

Πως το κατάφερες όμως, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτά τα δυο 8πινα καλώδια έχουνε διαφορετικά βύσματα.

pci e 8 pin :http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/pcie8.jpgmobo 8 pin :http://www.nordichardware.com/skrivelser_img/432/psu.8-pin.jpgPε φιλε πως καταφερες και τα εβαλες αφου ειναι διαφορετικα?

Έλα ντε άστα μεγάλη ανοησία μου.

Για την μητρική το αντέχω...Θα ψάξω καμια μεταχειρισμένη με το 975x ή με το x38...Αλλά για την κάρτα γραφικών ελπίζω να μην δημιουργήθηκε πρόβλημα

μπορei και να βραχυκυκλωσε το psu και να μυρισε απο αυτο....

τεσπα οποιο και να ναι το προβλημα .... προσοχη..!!! αν δεν μπορεις να κανεις κατι ζητα βοηθεια απο μας ή απο καποιον αλλον που ξερει...!

μπορei και να βραχυκυκλωσε το psu και να μυρισε απο αυτο....

τεσπα οποιο και να ναι το προβλημα .... προσοχη..!!! αν δεν μπορεις να κανεις κατι ζητα βοηθεια απο μας ή απο καποιον αλλον που ξερει...!

Φίλε μου υπάρχει περίπτωση να έκαψα και την κάρτα γραφικών?

απο τις τασεις που εχουν τα πινς, εχεις βραχυκυκλωσει στο τροφοδοτικο την 12αρα.. το θεμα ειναι.. μεχρι να κλεισει το τροφοδοτικο... κανενα μικρο μονοπατι , στο διαβα του στο pcb, ειτε της μητρικης, ειτε της vga, ανετα μπορει να επαιξε το ρολο ασφαλειας τηκομενης... :S

αν αναβει το pc και σου βγαζει σημα στην οθονη δεν νομιζω να εχει παθει κατι η καρτα γραφικων.Επισης αν σβηνει μετα απο λιγο μονο του το pc εφοσον εισαι στα windows μαλλον τροφοδτικο ειναι.

Δοκιμασε τα κομματια 1-1 σε αλλο pc

Επισης η μητρικη και η καρτα γραφικων τραβανε οσο φορτιο χρειαζονται αρα το πιο λογικο ειναι να εχει παθει ζημια το τροφοδοτικο επειδη ζητησε η καρτα μεγαλυτερο φορτιο απο οτι εδεινε το φις του τροφοδοτικου για την μητρικη

αν αναβει το pc και σου βγαζει σημα στην οθονη δεν νομιζω να εχει παθει κατι η καρτα γραφικων.Επισης αν σβηνει μετα απο λιγο μονο του το pc εφοσον εισαι στα windows μαλλον τροφοδτικο ειναι.

Δοκιμασε τα κομματια 1-1 σε αλλο pc

Επισης η μητρικη και η καρτα γραφικων τραβανε οσο φορτιο χρειαζονται αρα το πιο λογικο ειναι να εχει παθει ζημια το τροφοδοτικο επειδη ζητησε η καρτα μεγαλυτερο φορτιο απο οτι εδεινε το φις του τροφοδοτικου για την μητρικη

Τελικά τέλος καλό όλα καλά.

Άναψε η κάρτα και η μητρική με το ίδιο τροφοδοτικό και προς το παρων το pc δουλεύει κανονικά.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις παιδιά και στο μέλλον θα 'μαι ποιό προσεκτικός.

Φιλε για να μην εχεις προβλημα αργοτερα ....πηγαινε το σε καποιο καταστημα να σου τα ελεγξουν ενα-ενα ........και ειδικα το τροφοδοτικο .... ποτε δεν ξερεις .....θα δωσεις τωρα 20-30 ε για τον ελεγχο ...αλλα θα γλιτωσεις πολλα αργοτερα.....

Φιλε για να μην εχεις προβλημα αργοτερα ....πηγαινε το σε καποιο καταστημα να σου τα ελεγξουν ενα-ενα ........και ειδικα το τροφοδοτικο .... ποτε δεν ξερεις .....θα δωσεις τωρα 20-30 ε για τον ελεγχο ...αλλα θα γλιτωσεις πολλα αργοτερα.....

κοιτα ο ελεγχος ουσιαστικα ειναι να δουν οτι δουλευουν και να παρουν τσαμπα λεφτα.Τα λεφτα αυτα θα ελεγα να τα δωσει για αλλαγη τροφοδοτικου αφου μυρισε κιολας μεσα...

• 4 months later...

Μετά από αυτό το thread που διάβασα, τελικώς δεν θα αγοράσω την 4870X2 από τον Παναγιώτη (panpeggy) την οποία είχε βάλει αγγελία.(πόσο μάλλον που δεν έχει εγγύηση)

Απαιτώ όμως να πάρω πίσω τα λεφτά που του έβαλα στο λογαριασμό του το συντομότερο γιατί έχουν περάσει 16 μέρες με τη σημερινή & 11 εργάσιμες(τα λεφτά μπήκαν κανονικά στις 11, να τυπώσει την απόδειξη που του έδωσα και να το δει στην τράπεζά του), χωρίς να λαμβάνω απάντηση σε pm/κλήσεις από την μέρα του συμβάντος (19/5) με τα καλώδια. Δεν θα επιτρέψω για πολύ να συμβεί αυτό όπως δεν θα επιτρέψω να κοροϊδεύει και φίλο μου για μια 5970 έναντι 480Ε (σε αυτό δεν ξέρω λεπτομέρειας αλλά ούτε εκεί έδωσε απάντηση):crazy:

Σε site αγγελιών τιμωρείται με αρνητική αξιολόγηση. Δεν με ενημέρωσε καν ότι υπήρχε θέμα.

Από προχθές που το έκανα θέμα στο άλλο forum που είχε την αγγελία Ge-foce (και από εμένα και από το συνάδελφο με αντίστοιχη να φανταστώ κατάσταση). Για την ώρα κανένα νέο.

μα και συ τόσο μεγάλο ποσό σε τράπεζα χωρίς να τον ξέρεις τον άλλο?

ας τον πλήρωνες με αντικαταβολή μέσω ΕΛΤΑ.

ότι έγινε έγινε...να ξέρεις πάντως οτι μπορείς να τον κυνηγήσεις με επώνυμη καταγγελία στο σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.......το ίδιο είχε γίνει πριν 2-3χρόνια με άλλον ένα τυπάκο και τελικά τον βρήκανε.

Μετά από αυτό το thread που διάβασα, τελικώς δεν θα αγοράσω την 4870X2 από τον Παναγιώτη (panpeggy) την οποία είχε βάλει αγγελία.(πόσο μάλλον που δεν έχει εγγύηση)

Απαιτώ όμως να πάρω πίσω τα λεφτά που του έβαλα στο λογαριασμό του το συντομότερο γιατί έχουν περάσει 16 μέρες με τη σημερινή & 11 εργάσιμες(τα λεφτά μπήκαν κανονικά στις 11, να τυπώσει την απόδειξη που του έδωσα και να το δει στην τράπεζά του), χωρίς να λαμβάνω απάντηση σε pm/κλήσεις από την μέρα του συμβάντος (19/5) με τα καλώδια. Δεν θα επιτρέψω για πολύ να συμβεί αυτό όπως δεν θα επιτρέψω να κοροϊδεύει και φίλο μου για μια 5970 έναντι 480Ε (σε αυτό δεν ξέρω λεπτομέρειας αλλά ούτε εκεί έδωσε απάντηση):crazy:

Σε site αγγελιών τιμωρείται με αρνητική αξιολόγηση. Δεν με ενημέρωσε καν ότι υπήρχε θέμα.

Αισχος! Ελπιζω να βρεις ακρη φιλε μου, αλλιως μη δειξεις ελεος. Μου ειχε τυχει και εμενα μια αναλογη στραβη (και μαλιστα εδω μεσα) και μου πηρε πολυυυυ-πολυυυυυ χρονο να βγαλω μια ακρη. Καλο κουραγιο

για κοιτα ο panpeggys εξυπναδες..

Για την περίπτωσή μου τελικά ο Παναγιώτης νοσηλεύεται.(εδώ θα μπορούσε να μου έλεγε κάποιος φίλος του με pm για να μην νόμιζα ότι με αδικούσε)

Για την περίπτωσή της 5970 του φίλου μου δεν έστειλε καν λεφτά, απλά ενδιαφερόταν. (οκ από εδώ)

Καλή ανάρρωση.

Edit: γιατί όταν πάω να στέλνω pm δεν αποθηκεύεται στα απεσταλμένα;:to_pick_ones_nose:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.