Ταμτάκος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Ενδιαφέρομαι για αγορά powerline adapter για σύνδεση 2 υπολογιστών. Έχω μεν τριφασικό ρεύμα, αλλά τα δωμάτια των 2 PC εξυπηρετούνται από την ίδια γραμμή. Οπότε, σύμφωνα με αυτά που διάβασα στα forums, μπορώ να συνδέσω τα PC με powerline. Μέχρι τώρα συνδέομαι με wireless n, αλλά επειδή παρεμβάλλονται πολλοί τοίχοι, έχω χαμηλό σήμα. Το router είναι το netgear DGN2000 και το USB stick to netgear WN111v2Επειδή οι πρίζες που θα συνδεθούν χρησιμοποιούνται και για άλλες συσκευές, κατάλαβα πως θα πρέπει να βρω powerline adapters που θα συνδεθούν πρώτοι στις πρίζες και τα πολύπριζα με τις άλλες συσκευές να συνδεθούν πάνω τους. Ψάχνω κάτι σαν αυτό.Αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά, παρακαλώ για τα φώτα σας. Επίσης, προτάσεις για το που μπορώ ν' αγοράσω (εγχώρια) τέτοιες συσκευές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Φεβρουάριος 5, 2010 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 Λοιπόν, Tamtakos κερνάει Tamtakos πίνει, οπότε να συνεχίσω τον μονόλογό μου σε περίπτωση που κάποιο μέλος βρεθεί στα μονοπάτια αυτού του thread (αβρότητα). Δυστυχώς δεν βρήκα powerline με σούκο πάνω, οπότε πήγα σε αυτό το πακέτο. Ρεύμα τριφασικό αλλά οι πρίζες στην ίδια γραμμή και δούλεψε plug&play. Αυτό που δεν ισχύει βέβαια είναι ο ρυθμός διαμεταγωγής που υποστηρίζει η εταιρεία. Στην περίπτωσή μου έφτασα γύρω στα 70 Mbps, τιμή που δεν μου έφερε ρίγη συγκίνησης αλλά πιστεύω πως γενικά είναι ικανοποιητική. Τώρα μπορεί να φταίει η απόσταση, μπορεί τα καλώδια ethernet, μπορεί η παλαιότητα της πολυκατοικίας, μπορεί-μπορεί και να με πεις τρελό που ακόμα σ' αγαπώ (sorry, παρασύρθηκα). Αν και οι 2 μητρικές υποστηρίζουν gigabit ethernet, από τις ιδιότητές τους βλέπω πως είναι συνδεδεμένες στα 100 Mbps οπότε κολλήσαμε εκεί. Επειδή οι γραμμές του ρεύματος ήταν όλες φορτωμένες και δεν μπορούσα να τα βάλω σε κενές πρίζες, χρησιμοποίησα πρίζα 2-πλη επίτοιχη για να κάνω την 1 πρίζα 2. Μπορεί να φταίει και αυτό. Αυτά. Over & out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Φεβρουάριος 5, 2010 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 Tριφασικο μαλλον εννοεις το οτι εχει γειωση η σουκο Τωρα κατα τα αλλα δε καταλαβα, αν εβαζες ενα ταφ ή σταυρο στη πριζα κ μετα τα πολυπριζα κ το μαραφετακι πανω στο ταφ/σταυρο θα ειχε προβλημα το δικτυο? Επισης, ξερει κανεις αν παν αυστηρα σε ζευγαρια? Δλδ αμα παρω 3 κ το ενα το κουμπωσω στο router κ τα αλλα 2 σε 2 τερματικα με διαφορετικες πριζες σε διαφορετικα δωματια, θα παιξουν? Χλωμο αλλα λεω να ρωτησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Φεβρουάριος 5, 2010 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 και σε πολυμπριζο που τα εχω δουλεψει αλλα και 2-3-4-5 μαζι δεν εβγαλαν καποιο θεμα...το ενα στο ρουτερ και τα υπολοιπα διασκορπισμενα στο σπιτι..επαιξαν κανονικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Φεβρουάριος 5, 2010 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 Και απο ταχύτητες? Περα αυτου θελω να ρωτησω αν ισχυει πως πλέον δεν παιζει σημασια να ειναι όλα στην ίδια ηλεκτρικη γραμμή η φάση - ακομα και αν εχεις τριφασικο στο σπιτι. Ο λόγος ειναι πως κανουν χρήση του ουδέτερου. Αν το γνωριζει καποιος στα συγουρα παρακαλώ να το επιβεβαιωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Φεβρουάριος 5, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2010 Και απο ταχύτητες? Περα αυτου θελω να ρωτησω αν ισχυει πως πλέον δεν παιζει σημασια να ειναι όλα στην ίδια ηλεκτρικη γραμμή η φάση - ακομα και αν εχεις τριφασικο στο σπιτι. Ο λόγος ειναι πως κανουν χρήση του ουδέτερου. Αν το γνωριζει καποιος στα συγουρα παρακαλώ να το επιβεβαιωσει.Τις δικές μου ταχύτητες τις είπα. Αν βάλω το 2ο PC σε δωμάτιο που έχει άλλη γραμμή, θα μπορέσω να σου πω ακριβώς...ίσως μέσα στο ΣΚ αν δεν το επιβεβαιώσει άλλος νωρίτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.