hayabusa Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Παρατηρώ εδώ και πολύ καιρό σε συγγενικό σπίτι το εξής πρόβλημα: Ανοίγωντας το skype το ρούτερ της Tellas αρχίζει να κάνει επανεκκινήσεις ασταμάτητα (ένα Siemens ειναι ) με αποτέλεσμα να μην μπορει φυσικά κανεις να δουλέψει στο ιντερνετ όσο το skype ειναι ανοιχτό. Αρχικά σκέφτηκα ότι θα ειναι σύμπτωση, μετά όμως από επίσκεψη σε γνωστό ο οποίος είχε συμπτωματικά και αυτός Tellas παρατήρησα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Αν έχει κανείς κάτι παρόμοιο ή έχει υπόψη του κάποια πιθανή λύση ας την καταθέσει να δούμε τι μπορεί να γίνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Ιανουάριος 19, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Με το siemens 4200 εισαι ετσι??Δουλευα στην τελλας 3 χρονια και το ειχαμε αυτο το θεμα.Εχω την εντυπωση οτι εχεις φορωσει την τελευταια εκδοση του skype και απο τοτε στο ξεκινησε ετσι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 19, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 ναι, νομίζω το 4200 ειναι και αν δεν κανω λάθος το πρόβλημα υπάρχει με τις δύο (τουλάχιστον) τελευταίες εκδόσεις του skype. Μου λες δηλαδή ότι αν αλλαχτεί το ρουτερ με κάποιο άλλο το προβλημα αυτό θα πάψει να υφίσταται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Ιανουάριος 19, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Σου στελνω σε λιγο να σου πω ακριβως.Ναι παο το ρουτερ ειναι το προβλημα αλλα υπαρχει λυση ειτε με νεο firmware ειρτε με εγκατασταση μιας πιο παλιας εκδοσης του skype.Δωσε μου λιγο χρονο και θα σου πω τι να κανεις...Αν μπορεις θελω να μου πεις τι firmware υπαρχει περασμενο και ποια εκδοση skype εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 19, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να βρω τι firmware έχουν τα ρουτερακια. Η έκδση του skype πάντως που χρησιμοποίησα και στις δύο περιπτώσεις ειναι η 4.1.0.79.Πάντως δεν ειναι απαραίτητο να μπαινεις σε κοπο, η ερώτηση έγινε γιατί υπάρχει πιθανότητα να βάλω tellas και στο σπίτι και ήθελα να δω αν το πρόβλημα ειναι μόνο με το συγκεκριμενο ρούτερ ή γενικά του δικτύου της εταιρείας. Στο τηλέφωνο μου είπαν ότι μάλλον ένα pirelli θα στείλουν οπότε λογικά με αυτό δεν θα έχω πρόβλημα, έτσι δεν ειναι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Ιανουάριος 19, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Και εγω τελλας εχω στο σπιτι..Με το thomson 585 v7.Ειναι θεμα καθαρα ρουτερ.Θα πρεπει να περασεις με to 4200 το firmware A69 η Α86 για να λειτουργησουν οι νεες εκδοσεις skypε και να μην κανει συνεχεια ρεσετ το ρουτερ αλλιως βαζεις πιο παλιες εκοδοσεις skype απο 2.7 και πισω νομιζω..Ayta ta 2 firmware παντως λειτουργουν απο οτι μου ειπαν.Θα μπορεσω να στο στειλω παντως αν τυχον το θελεις το απογευμα.Θα μου το στειλουν και μενα απο τελλας.Με αλλα ρουτερακια δεν θα εχεις προβλημα.Αν το googlareis λιγο θα δεις οτι παιζει πολυ το θεμα αυτο αλλα μονο με ρουτερ της siemens.Δεν ειναι θεμα τελλας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 19, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 εγινε, σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και την προθυμεία. αν δω ότι μου στέλνουν ρούτερ της siemens (αν και απ'οτι μου ειπαν στο τηλέφωνο στέλνουν κάποιο ασύρματο και συνήθως ειναι της pirelli) θα σε ενημερώσω για να μου στείλεις τα απαραίτητα για το firmware update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Ιανουάριος 19, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Δυσκολα να παρεις 4200 τωρα...Στελνουν μονο ασυρματο σε ολους και χωρις χρεωση(καποιο oxygen μου ειπαν) αλλα παιζει και pirreli ισως... Οτι χρειαστεις μου λες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon=greek Ιανουάριος 23, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2010 oxygen ή pirelli;Είναι επιβεβαιομένο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Ιανουάριος 23, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2010 Εγω παιδια με προισταμενο απο τελλας που μιλησα φιλο μου για oxygen μου ειπε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon=greek Ιανουάριος 23, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2010 τι μέρος του λόγου ειναι το oxygen και το pirelli; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick86 Ιανουάριος 24, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2010 το Pirelli το δινει η On και δνε γνωριζω.Οσο για το oxygen λιγες γνωμες που ακουσα απο καποιους ειναι μισες μισες..Απο οτι καταλαβα απλα θελει σωστη γραμμη και σωστη εγκατασταση για να ειναι σταθερο.Φιλτρακια στα τηλεφωνο μικρο καλωδιο τηλεφωνου σε δικη του μπριζα και μια σωστη γραμμη χωρις ιδιατερα προβληματα.Ευτυχως οταν μπηκα tellas οταν εδιναν speedtouch 585 v7... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiseDragon Αύγουστος 17, 2010 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2010 Για δοκιμαστε να πατε στις ρυθμισεις του Speedstream (192.168.254.254) και αλλαξτε την επιλογη UPnP Configuration και καντε τη Disable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Αύγουστος 17, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2010 will try. thanx Posted via Mobile Device Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Αύγουστος 17, 2010 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2010 δοκίμασε και να ξετικάρεις το data booster από τις επιλογές του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadBrainiac Αύγουστος 18, 2010 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2010 Δλδ εάν το Skype χρησιμοποιεί το UPnP για να ανοίξει τις θύρες που χρειάζεται για να μιλήσει με τους servers το μοντεμ σκαλώνει.... Το πιο πιθανό κατα την άποψη μου είναι (εάν βέβαια είναι εφυκτό με το firmware) να φιξάρεις τις θύρες εσύ στο Port Forward ώστε να μην σκαλώνει στο κομάτι του κώδικα για να ανοίξουν οι θύρες. Απο όσο γνωρίζω τα ports είναι 443 για TCP trigger και port 80. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Νοέμβριος 4, 2010 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2010 παρουσιαστηκε κ σε μενα αυτο το προβλημα ,στην τελλας ειμαι αλλα με το speedstream router της siemens , τι μπορω να κανω ωστε να εχω ιντερνετ κ skype μαζι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.