darthtony Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2010 Προσπαθώ να στησω ένα web server στο ubuntu. έχω κατεβάσει και έχω εγκαταστήσει τον apache(μαζι με my sql και php), και αν πατήσω localhost ή την ip μου στον browser, τότε μπαίνω. ατο ρούτερ έχω κανει forward την πορτ 80 και 443. όμως όταν κάποιος άλλος πατήσει την ip μου, δεν μπορεί να μπει. τι συμβαίνει(ο απάτσι είναι όπως ήταν αρχικα δεν τον έχω πειράξει στις ρυθμίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 18, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Μήπως έχεις Otenet? Το router το τσέκαρες για firewall κλπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
weqwer1416003414 Ιανουάριος 18, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 στο firewall του ubuntu άνοιξες port; Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Ιανουάριος 18, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 το firewall του ρουτερ το έχω απενεργοποιήσει. το firewall του ubuntu οχι που είναι οι ρυθμίσεις του? ναι οτενετ έχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 18, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Αν έχεις Otenet θα πρέπει να μπεις στο λογαριασμό σου από το http://my.otenet.gr και να βγάλεις την ρύθμιση ασφαλείας που σου κλείνει τις πόρτες 1 έως 1024 και 3389-5900. Δες και το firewall του Ubuntu αν και δεν θυμάμαι να είχα αλλάξει κάτι εκεί.http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062699541&postcount=4Δεν είναι πρόβλημα, είναι feature της OTENet το οποίο βάζει χωρίς να ενημερώνει. Κόβει από τη γραμμή τις πόρτες 1-1024 και 3389-5900, ότι χρειάζεται ο περισσότερος κόσμος δλδ.Πας στο my.otenet.gr πας εκεί που αλλάζεις τον κωδικό σου και θα δεις ένα "Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας" Link to comment Share on other sites More sharing options...
weqwer1416003414 Ιανουάριος 18, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 σε terminal δώσε sudo ufw status για να δεις πρώτα απ όλα αν είναι ενεργό και έπειτα τι ports είναι ανοιχτα.sudo ufw disable για να κλείσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Ιανουάριος 18, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 βασικά connex tv έχω, και στο tools.otenet.gr δεν βρίσκω τέτοια επιλογή.@ weqwer λέει status:inactive Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 18, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 Άλλο url σου είπα, όχι το tools.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Ιανουάριος 18, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 δεν μποροώ να βρώ αυτο που λές edit: άκυρο το βρήκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Ιανουάριος 18, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2010 ούτε τώρα δουλέυει (έχω αρχίσει να απελπίζομαι) το μονο που σκέφτομαι είναι ο ρούτερ που έχει ενα intrusion detection system(το firewall ειναι σβηστο), μονο που δεν έχει επιλογή να το απενεργοποιήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 19, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Ποιο router έχεις; Αφού κάνεις την αλλαγή στο site της otenet πρέπει να βγάλεις από το ρεύμα το router για να ξαναμπεί και να έχει τη νέα ρύθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Ιανουάριος 20, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2010 Λοιπόν, μετά απο το ρεσταρτ του ρούτερ, ο σέρβερ επιτέλους δουλεύει! ευχαριστώ πολύ όσους με βοήθησαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hohenstaufen Ιανουάριος 21, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2010 Αν έχεις Otenet θα πρέπει να μπεις στο λογαριασμό σου από το http://my.otenet.gr και να βγάλεις την ρύθμιση ασφαλείας που σου κλείνει τις πόρτες 1 έως 1024 και 3389-5900. Δες και το firewall του Ubuntu αν και δεν θυμάμαι να είχα αλλάξει κάτι εκεί.http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062699541&postcount=4Υπάρχει περίπτωση να παίζει κάτι παρόμοιο και σε forthnet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 21, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2010 Δεν το ξέρω, έχεις παρόμοιο πρόβλημα; Αν ναι, τι συμπτώματα έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hohenstaufen Ιανουάριος 21, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2010 Δεν το ξέρω, έχεις παρόμοιο πρόβλημα; Αν ναι, τι συμπτώματα έχεις; (Πυρετός, συνάχι και τα σχετικά ) Είπα εδώ που βαριώμουν να φτιάξω ενα σαιτ, να δώ πως το στήνουμε γενικά(μαθητευόμενος γιαυτο μην βαράτε). Διάβασα κανά δυο οδηγούς, έβαλα αpache, ρύθμισα φαιρεγουόλια από το ρούτερ, πορτ φοργουαρντ την 80, αλλά παρόλα αυτά, ενώ το βλέπω από localhost, οι άλλοι δεν μπορούν να την δουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 21, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2010 Σε τι λειτουργικό;Η λογική είναι όμοια πάντως, χοντρικά:AMP Server > Port Configuration > OS firewall > Router Firewall > Router NAT > PublicΟπότε δες μήπως κάτι απ' όλα αυτά δεν έχεις κάνει. Επίσης, δοκίμασε και με άλλο port μήπως το 80 είναι δεσμευμένο από το router. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hohenstaufen Ιανουάριος 22, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2010 Σε τι λειτουργικό;Η λογική είναι όμοια πάντως, χοντρικά: AMP Server > Port Configuration > OS firewall > Router Firewall > Router NAT > Public Οπότε δες μήπως κάτι απ' όλα αυτά δεν έχεις κάνει. Επίσης, δοκίμασε και με άλλο port μήπως το 80 είναι δεσμευμένο από το router. Win7 Τώρα είναι όλα κομπλέ Το έβαλα να ακούει απο άλλο πορτ γιατί δεν κατάφερα να ξεμπλοκάρω την 80. Επίσης δεν μπορούσα να βρώ μέσα στο μενού του Siemens Cl-110 την επιλογή για να αλλάξω την πόρτα που ακούει το ρουτερ. Ίσως να μην το υποστηρίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 22, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2010 Πολύ πιθανό να μην στη δίνει, το κάνουν πολλά router γιατί βολεύει στο management και τους ISP να πατάνε την IP σου και να μπαίνουν στο router σου αν έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.