achrig Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2010 Λοιπον το θέμα μου έχει ως εξής αγόρασα ένα καινούριο σύστημα το οποίο θα έχει Windows 7 Ultimate 64 bit. Τόσα χρόνια ήμουν με Windows XP στο σταθερό (με κάρτα ήχου την Creative Soundblaster 2).Στο σταθερό λοιπόν είχα και έχω τα παρακάτω ηχεία Creative Inspire 6700 τα οποία είναι 6.1.http://ixbtlabs.com/articles2/inspire6700/index.html. Αυτό το σύστημα ηχείων θέλω να κρατήσω και στο καινούριο μου σύστημα μια και είμαι ικανοποιημένος και δεν βλέπω το λόγο να το αλλάξω και ας είναι πολύ παλιό... Κάρτα ήχου στο καινούριο σύστημα δεν θα βάλω θα βασιστώ στην on board υλοποίηση της GIgabyte GA -X58A-UD7 μητρικής http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-X58A-UD7-s1366-DDR3-X58-GAX58AUD7-00-G.htm.To πρόβλημα από ότι δίαβασα στο νετ έιναι ότι τα windows 7 όπως και τα windows vista δεν υποστηρίζουν συστήματα ηχείων 6.1. Όσο και να έψαξα δεν κατάφερα να βρω μια λύση...Δεν έχω παραλάβει και το καινούριο υπολογιστή ακόμα για να κάνω δοκιμές αλλά δεν είμαι αισιόδοξος από αυτά που διάβασα... Ρωτάω λοιπόν αν ξέρει κανείς αν έχω καμιά ελπίδα να κάνω το 6.1 να λειτουργήσει! αν το βάλω σαν 5.1 και αφαιρέσω ουσιαστικά το πίσω κεντρικό ηχείο θα λειτουργήσει σωστά ως 5.1? ή μήπως να το αφήσω ως έχει και να το ορίσω ως 7.1 στα windows...αυτό θα έχει αποτέλεσμα της προκοπής?
Eddie Ιανουάριος 23, 2010 #2 Ιανουάριος 23, 2010 Απ' ότι ξέρω τα 6.1 δεν υποστηρίζονται πλέον (κουφό δεν ξέρω ούτε και γω γιατί). Οντως αυτά που λές στη τελευταία παράγραφο είναι 2 λύσεις για να δοκιμάσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα να πράξεις. Μια 3η λύση είναι να τα δηλώσεις σαν 5.1 και να βάλεις το subwoofer να τα κάνει upmix σε 6.1 . Τουλάχιστον εμένα τα Τ7700 έχουν αυτην την επιλογή.Επίσης η audigy 2zs (αν εννοεις αυτήν την κάρτα ήχου ότι έχεις) είναι πολύ καλυτερη απο την onboard. Aν και οι drivers ειναι έχουν κάποια προβλήματα. Τόσο της creative όσο και του Daniel_K. Συγκεκριμένα στα win7 64-bit, αν ο επεξεργαστής είναι σε 100% load (πχ encoding ταινιας) αν βάλεις να δεις μια ταινία κάνει θόρυβο κατα διαστήματα (που εννοειται ότι δεν οφείλεται στο 100% του cpu)
Hydra Ιανουάριος 24, 2010 #3 Ιανουάριος 24, 2010 Φιλε μου ειχα τα ιδια ακριβως ηχεια,εως οτου χαλασε το controller, σε Windows 7 64bit και δουλεβαν και τα 6!Απλως το 6ο ηταν να μπει back και ηχουσε μονο στις ταινιες και στα παιχνιδια στα special effects. :magic:Παιξε λιγο με τις ρυθμισεις(και με το πινακα ελεγχου της realtek αν μπορεις).
Tsakonas Ιανουάριος 24, 2010 #4 Ιανουάριος 24, 2010 5.1 σε upmixing βαλτα.Για ταινιες η παιχνιδια τα θες?
Aris137 Ιανουάριος 28, 2010 #5 Ιανουάριος 28, 2010 Αν εγκαταστήσεις το K-lite codec pack έχει ρύθμιση όπου επιλέγεις τί είδους ηχητικό σύστημα έχεις και αν δεν κάνω λάθος το έχει και το audio console της creative.
Hydra Ιανουάριος 29, 2010 #6 Ιανουάριος 29, 2010 Φιλε achrig,τσεκαρε τις συνδεσεις σου αν ειναι σωστες.Εγω στα 7 τα ιδια ηχεια τα βαλα και χωρις ρυθμιση δουλεψαν ολα με τη μια.Στα Vista χρειαστηκε να κανω αρκετο ψαξικο στις ρυθμισεις...
achrig Ιανουάριος 30, 2010 Author #7 Ιανουάριος 30, 2010 Σόρρυ για την καθυστέρηση στην απάντηση μου και ευχαριστώ για τις συμβουλές!Λοπόν τα έχω ορίσει σαν 5.1 και τα έχω βάλει σε upmix όπως μου είπατε! τα 5 δουλέυουν ρολόι! αλλά από το 6ο ούτε φωνή ούτε ακρόαση! τελικά δεν έβαλα την audigy, αλλά τα έβαλα στην onboard.hydra σου δουλέψαν και τα 6??tsakonas τα θέλω και για τις 2 δουλείες, γιατι?εμένα το θέμα μου είναι ότι θέλω τώρα να τρυήσω τους τοίχους και να τα βάλω, οπότε το 6ο ηχείο rear center που δεν ακούγεται αξίζει να το βάλω ή δεν θα λειτουργήσει ποτέ?Η mobo μου έχει 4 βύσματα ξεχωριστά για back, side, center/subwoofer kai front,ενώ τα ηχεία έχουν μόνο 3 βύσματα για rear, sub/cente και front, οπότε δεν βλέπει καθόλου το rear center ηχείο.
Hydra Ιανουάριος 30, 2010 #8 Ιανουάριος 30, 2010 hydra σου δουλέψαν και τα 6??Nαι μου δουλεψαν,αλλα το 6ο ειναι για τα εφε κυριως σε παιχνιδια και ταινιες.Απο μακρυα και εμενα ακουγοταν σαν να μην επαιζε,αλλα αμα πηγαινα αρκετα κοντα το ακουγα.Δεν θα δεις διαφορα αμα το κρατησεις.Η αποψη μου ειναι να το βγαλεις και εγω για τη μοστρα το χα :bigsmile:
Eddie Ιανουάριος 31, 2010 #9 Ιανουάριος 31, 2010 Η mobo μου έχει 4 βύσματα ξεχωριστά για back, side, center/subwoofer kai front,ενώ τα ηχεία έχουν μόνο 3 βύσματα για rear, sub/cente και front, οπότε δεν βλέπει καθόλου το rear center ηχείο.Αυτό είναι γιατί η audigy 2 zs έβγαζε 3 υποδοχές. Ισως αν έπαιρνες 4 καλώδια και τα αντικαθιστούσες, ή έστω 2 και αντικαθιστούσες το 1 που διακλαδώνεται σε 2, λυνόταν το πρόβλημα. Το χα σκεφτεί και γώ όταν έλεγα να αλλάξω την κάρτα αλλά τελικά την κράτησα. Βέβαια ίσως και πάλι να μην δουλέψει οπότε δεν ξέρω αν αξίζει τα έξοδα. Με την audigy 2 zs τα δοκίμασες?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.