Candyman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Όπως φαίνεται 10 χρόνια μετά την γνωστή "καταραμένη εποχή των πυκνωτών", φαίνεται πως έχουμε ένα παρόμοιο ζήτημα σήμερα. Σύμφωνα με το semiaccurate, υπάρχουν παρτίδες από μητρικές Asus (συγκεκριμένα οι P5P43TD, P5P43TD Pro (Intel P43), P5G31D-M Pro (Intel G31), M4A785-M και η M4A785D-M Pro) με σκουριασμένα chokes. Σύμφωνα με το site αυτό προήλθε μάλλον από υγρασία που κατακρατήθηκε κατά το milling process του υλικού κατασκευής και το οποίο δεν είχε στεγνώσει καλά με συνέπεια η υγρασία να προσπαθεί να "δραπετεύσει", με αποτέλεσμα την ανάπτυξη σκουριάς κάτω από το προστατευτικίο βερνίκι, η οποία ξεκινάει να δημιουργείται κατά τον χρόνο αποθήκευσης αλλά και μετέπειτα κατά την λειτουργία. Προβλέπεται βαρβάτο ζήτημα RMA για την Asus αν και το φαινόμενο δείχνει να επηρεάζει μόνο εκδόσεις μητρικών της Ταϊβανέζικης και Ασιατικής αγοράς. Φαίνεται όμως ότι μάλλον δεν έχουμε δει την συνολική έκταση του προβλήματος. Πηγή Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick-firestorm Ιανουάριος 17, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 δε νομιζω πως υπαρχουν πολλοι στο ελλαντα που εχουν τις 3 πρωτες μητρικες... ή p5kpl (g31) εχουν ή p5k, p5e, p5q κλπ...οσο για τις amd δεν εχω ιδεα απο την εμπειρια μου σε asus g31 και x38 δε μαρεσαν καθολου παντως (γενικα)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιανουάριος 17, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 Πολυ ενδιαφερον Candyman (οι ταινιες που προταγωνιστουσες οχι τοσο ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Ιανουάριος 19, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Σε συνέχεια του θέματος με την.... εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και την προσεκτική επιλογή υλικών από την Asus, το semiaccurate δημοσίευσε follow-up της ιστορίας με νέες photos από ανοιγμένα chokes με πρόβλημα. Το θέμα είναι σοβαρό και πιθανώς να επηρεάζει και άλλες μητρικές καθώς κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς (ούτε καν η ίδια η Asus) πόσο καιρό τα προβληματικά chokes χρησιμοποιούνται, ούτε σε ποιές γραμμές παραγωγής έχουν μπει. Απλά προς το παρόν έχει σημειωθεί μόνο σε συγκεκριμένα μοντέλα. Πάντως φαίνεται πως επηρεάζει low και middle range μοντέλα και όχι τα high end καθώς αυτά διαθέτουν κάλυμα από φερίττη (iron compound) το οποίο δεν σκουριάζει. Ανοιγμένο choke από μητρική Asus. Όπως θα παρατηρήσετε η σκουριά δεν έχει επεκταθεί πάρα πολύ εσωτερικά σε σχέση με την εξωτερική επιφάνεια. Η δική μου εκτίμηση είναι πως υπήρχε υγρασία στο ειδικό coating powder που χρησιμοποιείται στην εξωτερική πλευρά, πριν περαστεί το βερνίκι και όχι στο iron powder που έχει γίνει milling process για την κατασκευή του κυρίου σώματος του choke. Tο περίεργο είναι πως έχει σκουριάσει και ο χαλκός. Που είναι το περίεργο; Στο γεγονός ότι ο χαλκός κανονικά δεν σκουριάζει. Μπορεί να διαβρωθεί αλλά όχι να αναπτυχθεί σκουριά! Κάτι άλλο που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως ειδικά όσες μητρικές έχουν τα chokes κάτω από ψύκτρα, δεν μπορείτε να τα ελέγξετε με ευκολία οπτικά. Όμως καλό θα ήταν να κάνετε έναν κόπο να αφαιρέσετε την ψύκτρα και να ρίξετε μια ματιά απο κάτω, έστω και αν είναι "μανούρα". Να σημειώσω πως η Asus ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει. Για να μη γράφω κατεβατά και σας κουράζω, όσοι ενδιαφέρεστε ρίξτε μια ματιά στην πηγή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιανουάριος 19, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Μεγάλη ζήτηση για Asus προκαλεί τις "προχειρότητες" ?links: Η ASUS στοχεύει το shipping 25.000.000 motherboards μες στο 2010!Asustek aims to ship 25 million motherboards in 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Ιανουάριος 19, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Μεγάλη ζήτηση για Asus προκαλεί τις "προχειρότητες" ?Αυτά που λες τα γνωρίζω, διάβασα το σχετικό άρθρο. Φαντάζεσαι όμως τι θα λέγαμε τώρα αν γινότανε κάτι παρόμοιο με π.χ. τους i7, λόγω αυξημένης ζήτησης;Για μένα είναι αδικαιολόγητη η Asus. Αν θες να αυτοαποκαλείσαι σοβαρός κατασκευαστής, πρέπει και να είσαι αλλά και να φαίνεσαι!!!! Όπως λέμε "η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να δείχνει και τίμια".Απο κει και πέρα, ούτε η ECS δεν έχει κάνει τόσο άθλια επιλογή υλικών. Και στην τελική, δεν είναι budget μοντέλα οι μητρικές με το πρόβλημα, ούτε είναι budget εταιρία η Asus όπως π.χ. η ASrock. Και η φάση είναι ότι η ASrock δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια πατάτα παρόλο που πουλάει σε μικρότερη κατηγορία κόστους, και επομένως χρησιμοποιεί (υποτίθεται) χαμηλότερης ποιότητας parts. Τίποτα, είναι απαράδεκτοι και βασικά πάντα ήταν σε διάφορα ζητήματα engineering (Π.χ. bios updates, memory compatibility, κ.λ.π.). Τώρα αν η Asus αξίζει της εκτίμησης που χαίρει δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι τέτοια φαινόμενα είναι πρωτοφανή να συμβαίνουν σε τόσο μεγάλους κατασκευαστές και ειδικά από εταιρία που το παίζει και "κορυφή".. τρομάρα τους.My 2 cents. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιανουάριος 19, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Υπερβολικος εισαι... Μπροστα σε 100αδες μοντελα που εχει βγαλει 2-3 σκαρτα δεν ειναι τπτ. Εδω ενα σωρο πραγματα θυμαμαι εχω παρει και αρκετα ηταν DOA....συμβαινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Ιανουάριος 19, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Υπερβολικος εισαι... Μπροστα σε 100αδες μοντελα που εχει βγαλει 2-3 σκαρτα δεν ειναι τπτ. Εδω ενα σωρο πραγματα θυμαμαι εχω παρει και αρκετα ηταν DOA....συμβαινει.Μια χαρά τότε όλα. Καλές αγορές!Απλά αναρωτιέμαι αν σου "καθότανε" τέτοια μητρική και σου έκαιγε και την ολοκαίνουργια cpu σου λόγω κακού voltage regulation, τι θα έλεγες;Εγώ πάντως δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με την άχρηστη αυτή εταιρία. Έχω ηδη τραβήξει αρκετά και με την Μ2Ν SLI Deluxe και με την Crosshair 2 (όπως επίσης και παλαίοτερα με κάρτες γραφικών της ίδιας εταιρίας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιανουάριος 19, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Απλά αναρωτιέμαι αν σου "καθότανε" τέτοια μητρική και σου έκαιγε και την ολοκαίνουργια cpu σου λόγω κακού voltage regulation, τι θα έλεγες;Από τις δευτερες εικόνες που έδωσες φαίνεται (και αυτό λέει και η ιστοσελίδα) ότι το πρόβλημα είναι εξωτερικό, το choke μέσα είναι jet συνεπώς δουλεύει μια χαρά. Άρα γιατί να υπάρχει κακό voltage regulation ?Εγώ πάντως δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με την άχρηστη αυτή εταιρία. Έχω ηδη τραβήξει αρκετά και με την Μ2Ν SLI Deluxe και με την Crosshair 2 (όπως επίσης και παλαίοτερα με κάρτες γραφικών της ίδιας εταιρίας).Η μαμά του προβλήματος στις 2 αυτές μητρικές είναι η nVidia (δες και striker 680/780) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Ιανουάριος 19, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Από τις δευτερες εικόνες που έδωσες φαίνεται (και αυτό λέει και η ιστοσελίδα) ότι το πρόβλημα είναι εξωτερικό, το choke μέσα είναι jet συνεπώς δουλεύει μια χαρά. Άρα γιατί να υπάρχει κακό voltage regulation ?Νο problem; Θα αγόραζες μητρική σε τέτοια κατάσταση δηλαδή; Και κατα δεύτερον το semiaccurate ΔΕΝ λέει πως εσωτερικά είναι μια χαρά, κάνεις λάθος (το διάβασες το άρθρο?). Λέει απλά πως η σκουριά εσωτερικά είναι λιγότερη από ότι εξωτερικά. Και κατα τρίτον με το coil σε τέτοια άθλια κατάσταση εσύ θεωρείς πως δίνει σωστά ρεύματα; Θα κάψει και το voltage regulator και το cpu εν τέλει αν συνεχίσει να δουλεύει.Η μαμά του προβλήματος στις 2 αυτές μητρικές είναι η nVidia (δες και striker 680/780)Ναι ε; Βέβαια η M2N SLI Deluxe φοράει 570 sli και όχι 680 ή 780. Λεπτομέρειες ξέρω, για όλα φταίει η nvidia.Προφανώς για το κακό regulation του ρεύματος.. φταίει το chipset της nvidia.Προφανώς για τα προβλήματα διαχείρισης των ανεμιστήρων.. φταίει το chipset της nvidia.Προφανώς για το γεγονός ότι οι σενσορες θερμοκρασίες διαβάζουν ότι να'ναι.. φταίει το chipset της nvidia.Τελικά για όλα φταίει η κακιά nvidia και όχι η αθώα Asus! Nαι τώρα που το σκέφτομαι είναι απολύτως λογικό!Νομίζω πως δεν είναι και τόσο καλό το να είναι κανείς φανατισμένος με μια εταιρία και να μην βλέπει τα ξεκάθαρα καραγκιοζιλίκια της.Και στην τελική κι εγώ Asus έχω και στο main pc μου και στο 2o, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή τις αγόρασα πως θα κάθομαι να βαυκαλίζομαι κιόλας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιανουάριος 19, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Θα τα περναγα rma φιλε χωρις πολλα πολλα....Τα nforce ειναι αχρηστα (p5n, m2n ειχα), θυμηθηκα και το προβλημα με τα ποντικια και τα πληκτρολογια που ειχαν. Η Ρ6Τ που ειχα σκυλι μαυρο καθως και ενα σωρο αρχαια asus δεν ειχα κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Ιανουάριος 19, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Θα τα περναγα rma φιλε χωρις πολλα πολλα.... Μπράβο σου ρε φίλε. Και μετά θα αγόραζες μια άλλη Asus; Τι να σου πω, δικό σου θέμα. Αλλά μην βγαίνεις και προσπαθείς να βγάλεις το μαύρο για άσπρο. Τα nforce ειναι αχρηστα (p5n, m2n ειχα), θυμηθηκα και το προβλημα με τα ποντικια και τα πληκτρολογια που ειχαν. Πολλές φορές το πρόβλημα δεν είναι στο chipset, αλλά είναι περίπου 50cm μακρυά από την οθόνη. Όπως και να έχει εγώ από Nforce2, Νforce4, Nforce 550, Nforce 570 sli, Nforce 780a sli δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με πληκτρολόγια ούτε με mouse, ούτε εγώ ούτε καμιά 20αριά pc's φίλων που έχω στήσει με Nforce. Τα προβλήματα που έχω τα είδα ΜΟΝΟ με τις Asus μητρικές, τώρα αμα είναι να κοροιδευόμαστε οκ το κόβω εδώ. Αν επίσης προσπαθείς να με πείσεις πως η Asus είναι μια χαρά εταιρία, εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί το θέμα γιατί γνωρίζω πολύ καλά τι είδους εταιρία είναι. Η Ρ6Τ που ειχα σκυλι μαυρο καθως και ενα σωρο αρχαια asus δεν ειχα κανενα προβλημα. H P6T καλή μητρική; Οκ, νομίζω ότι εδώ μπορεί να σταματήσει η συζήτηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 19, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Προφανώς για το κακό regulation του ρεύματος.. φταίει το chipset.Προφανώς για τα προβλήματα διαχείρισης των ανεμιστήρων.. φταίει το chipset.Προφανώς για το γεγονός ότι οι σενσορες θερμοκρασίες διαβάζουν ότι να'ναι.. φταίει το chipset.Τελικά για όλα φταίει η κακιά nvidia και όχι η αθώα Asus! Nαι τώρα που το σκέφτομαι είναι απολύτως λογικό!Κακο regulation... :Τι να πω... Για ολες τις μητρικες τα ιδια λενε (ξεχωριζουν οι μητρικες που δινουν σωστα ρευματα και συνηθως κανουν +200 ευρω)προβλήματα διαχείρισης των ανεμιστήρων : Τα ιδια και απο μητρικες αλλων εταιριων εχω ακουσει...σενσορες θερμοκρασίες διαβάζουν ότι να'ναι : Καλα εκει πια γινεται παρτυ... Πιο καλες πιθανοτητες εχω να πιασω σωστο νουμερο με το ΚΙΝΟ...Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η Asus ειναι υπευθυνη για αυτα...Επειδη σαν μεγαλυτερη εταιρια δεν εχει κατσει να τα φτιαξει (μονο αυτη) σωστα??Κι εγω δηλαδη με την EVGA 680 που περασα τα πανδεινα και εκανε ΠΟΛΥ χειροτερα απο το "δεν ελεγχω τους ανεμιστηρες και δεν διαβαζω σωστα την θερμοκρασια" πρεπει να κατσω να χωνω ολη την evga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Ιανουάριος 19, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Κακο regulation... :Τι να πω... Για ολες τις μητρικες τα ιδια λενε (ξεχωριζουν οι μητρικες που δινουν σωστα ρευματα και συνηθως κανουν +200 ευρω)Kαταρχήν είτε συμβαίνει είτε όχι, ΔΕΝ φταίει το chipset. Άρα δεν μπορεί να γενικεύει κανείς θάβοντας την nvidia για προβλήματα που οφείλονται στον κατασκευαστή της μητρικής. Επίσης έχεις δει MSI (κορυφή), να δεις τάσεις; Δεν κουνάνε ρούπι. Πάει αυτό...προβλήματα διαχείρισης των ανεμιστήρων : Τα ιδια και απο μητρικες αλλων εταιριων εχω ακουσει...Άσε τι έχεις ακούσει. Τι έχεις ΔΕΙ είναι το θέμα. Τσέκαρε διαχείριση fans σε MSI και τα λέμε.σενσορες θερμοκρασίες διαβάζουν ότι να'ναι : Καλα εκει πια γινεται παρτυ... Πιο καλες πιθανοτητες εχω να πιασω σωστο νουμερο με το ΚΙΝΟ...Εγώ σε 5 MSI και 1 Gigabyte που είχα οι σενσορες συμφωνούσαν με το Everest αλλά και με το θερμόμετρο.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η Asus ειναι υπευθυνη για αυτα...Επειδη σαν μεγαλυτερη εταιρια δεν εχει κατσει να τα φτιαξει (μονο αυτη) σωστα??Είναι υπέυθυνη που διάλεξε σκάρτα υλικά, που για τουλάχιστον 6 μήνες χτίζανε μητρικές με αυτά τα chokes που βλέπεις στις photos, που δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα και προσπαθεί να το "θάψει", και που το παίζει μεγάλη και τρανή όταν δεν μπορεί να έχει ένα τυπικό quality control σε βλάβη που... φαίνεται και με απλό ΟΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ μόνο!Κι εγω δηλαδη με την EVGA 680 που περασα τα πανδεινα και εκανε ΠΟΛΥ χειροτερα απο το "δεν ελεγχω τους ανεμιστηρες και δεν διαβαζω σωστα την θερμοκρασια" πρεπει να κατσω να χωνω ολη την evga?Αυτό είναι δικό σου θέμα, και δεν θα μπορούσε να με απασχολεί. Εγώ μιλάω για συγκεκριμένο ζήτημα. Απο κει και πέρα ο καθένας ας αγοράσει ότι γουστάρει, δεν θα είναι δικό μου το pc για να "καώ" εγώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιανουάριος 19, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Μπράβο σου ρε φίλε. Και μετά θα αγόραζες μια άλλη Asus; Τι να σου πω, δικό σου θέμα. Αλλά μην βγαίνεις και προσπαθείς να βγάλεις το μαύρο για άσπρο.Πολλές φορές το πρόβλημα δεν είναι στο chipset, αλλά είναι περίπου 50cm μακρυά από την οθόνη. Όπως και να έχει εγώ από Nforce2, Νforce4, Nforce 550, Nforce 570 sli, Nforce 780a sli δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με πληκτρολόγια ούτε με mouse, ούτε εγώ ούτε καμιά 20αριά pc's φίλων που έχω στήσει με Nforce.Τα προβλήματα που έχω τα είδα ΜΟΝΟ με τις Asus μητρικές, τώρα αμα είναι να κοροιδευόμαστε οκ το κόβω εδώ.Αν επίσης προσπαθείς να με πείσεις πως η Asus είναι μια χαρά εταιρία, εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί το θέμα γιατί γνωρίζω πολύ καλά τι είδους εταιρία είναι.H P6T καλή μητρική; Οκ, νομίζω ότι εδώ μπορεί να σταματήσει η συζήτηση.Γιατι εσυ asus δεν εχεις? Και αμα δεν σου κανει γιατι δεν την δινεις? Ενταξει αρχηγε μου, αφου εχεις στησει καμια 350αρια pc με nforce κιολας και εχεις δοκιμασει τα παντα ολα απο μαρκες και συνδυασμους χωρις κανενα προβλημα τοτε... οντως το προβλημα ειναι περιπου 50cm απο την οθονη.Εννοειται οτι ξερεις την Ρ6Τ καλυτερα απο μενα και απο ενα σωρο αλλους εδω μεσα, αφου εχεις στησει καμια 35αρια pc φιλων με ολους τους δυνατους συνδυασμους του Χ58. Οτι να ναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Ιανουάριος 19, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Γιατι εσυ asus δεν εχεις? Και αμα δεν σου κανει γιατι δεν την δινεις? Να την πουλήσω; Μήπως είμαι ο χλιδάτος και θα αγοράζω μητρική κάθε 4 μήνες; Τι μου λες ρε μεγάλε, είσαι ωραίος. Είσαι πολύ άνετος! Μπράβο. Δώσε μου κι άλλες τέτοιες συμβουλές!Δεν σε καταλαβαίνω... Δηλαδή πρέπει να εκθειάζω την Asus επειδή έχω κάποια boards της; Αυτές τις τακτικές τις ακολουθούν άλλοι από ότι διαπιστώνω...Ενταξει αρχηγε μου, αφου εχεις στησει καμια 350αρια pc με nforce κιολας και εχεις δοκιμασει τα παντα ολα απο μαρκες και συνδυασμους χωρις κανενα προβλημα τοτε... οντως το προβλημα ειναι περιπου 50cm απο την οθονη.Καταρχήν δεν είπα ποτέ τέτοιους αριθμούς. Το να ειρωνεύεσαι (350αριά pc με nforce) δείχνει απλά αδυναμία τεκμηρίωσης επιχειρημάτων σοβαρών. Και φυσικά πως να είναι σοβαρή μια θέση που υπερασπίζεται μια εταιρία η οποία προσπαθεί να εξαπατήσει τους αγοραστές και να σπρώξει εκτός στοκ της, τις εν λόγω μητρικές; Μέχρι και στο site της Asus κάποιες μητρικές στις photos είναι με σκουριασμένα chokes.Καθώς τα chokes είναι πολύ πιθανόν να δουλεύουν μέχρι την λήξη της εγγύησης και να τα "παίξουν" μετά παίρνοντας στο θάνατο και κανα cpu τουλάχιστον, ποιός θα είναι εν τέλει ο χαμένος; Η Asus ή ο τελικός πελάτης;Εννοειται οτι ξερεις την Ρ6Τ καλυτερα απο μενα και απο ενα σωρο αλλους εδω μεσα, αφου εχεις στησει καμια 35αρια pc φιλων με ολους τους δυνατους συνδυασμους του Χ58. Οτι να ναι!Θα συνεχίσεις να αυτοεκτίθεσαι; Εγώ δεν μίλησα για X58 και δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να σου εξηγώ τι hardware έχω δουλέψει. Μπορείς να συνεχίσεις αυτά τα σχόλια, είμαι σίγουρος ότι τα μέλη που διαβάζουν το thread θα σε πάρουν πολύ στα σοβαρά!Και στο κάτω-κάτω αν δεις σε άλλα fora του εξωτερικού το κράξιμο στην Asus πάει σύννεφο! Αλλά στο ελλάντα μια και μερικοί έχουν την τάση να αποθεώνουν το 'τίποτα', θίχτηκε ο κόσμος γιατί ο Candyman έγραψε όσα εγραψε σε αυτό το thread. Και αντί να βγει κανείς να πει ένα μπράβο που ανέβασα το άρθρο για να μην την πατήσουν διάφοροι υποψήφιοι αγοραστές, κράζομαι κι απο πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 19, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Έχω δει MSI (κορυφή) να δεις τάσεις; Δεν κουνάνε ρούπι. Πάει αυτό...Άσε τι έχεις ακούσει. Τι έχεις ΔΕΙ είναι το θέμα. Τσέκαρε διαχείριση fans σε MSI και τα λέμε. Εγώ σε 5 MSI και 1 Gigabyte που είχα οι σενσορες συμφωνούσαν με το Everest αλλά και με το θερμόμετρο. Είναι υπέυθυνη που διάλεξε σκάρτα υλικά, που για τουλάχιστον 6 μήνες χτίζανε μητρικές με αυτά τα chokes που βλέπεις στις photos, που δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα και προσπαθεί να το "θάψει" και που το παίζει μεγάλη και τρανή όταν δεν μπορεί να έχει έναν τυπικό quality control σε βλάβη που... φαίνεται και με απλό ΟΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ μόνο! Αυτό είναι δικό σου θέμα, και δεν με απασχολεί. Εγώ μιλάω για συγκεκριμένο ζήτημα. Απο κει και πέρα ο καθένας ας αγοράσει ότι γουστάρει, δεν θα είναι δικό μου το pc για να "καώ" εγώ! 1+2+3 ε γιατι δεν παιρνεις MSI και επιμενεις σε Asus σε κυριο και 2ο pc? Εγω παντως οτι η MSI θεωρειται ΚΟΡΥΦΗ στη σταθεροτητα τασεων...πρωτη φορα το ακουω... Οπτικο ελεγχο? Αν καταλαβα καλα κανεις δεν ξερει τι επαιξε. Εσυ ο ιδιος εικαζεις οτι ηταν παγιδευμενη υγρασια κατω απο το βερνικι... Αν δεν μιλαμε οτι τα κατασκευασαν στην Ινδονησια την εποχη των μουσσωνων εξω απο μια παραγκα...τοτε μιλαμε για ιχνη υγρασιας τα οποια αργοτερα βγηκαν σε σκουρια... Δεν λεω οτι μια χαρα ειναι τα παλληκαρια και μαγκια τους κιολας... αλλα οπως τα λες ειναι οτι τους επεσε ενα container chokes μεσα στην πισινα και μετα τα ψαρεψαν τα στεγνωσαν 2 μερες στον ηλιο και τα εβαλαν στις μητρικες τους με τον CEO να λεει "αβαβα η δουλεια παιδια! Δεν μας ειδε κανεις... Παιξτε μπαλα!" Παιζει να ειναι λιγο πιο περιπλοκο. Επισης ο χαλκος σκουριαζει μια χαρα... CuO/Cu2O κλπ κλπ. Δεν ειναι κανα ευγενες μεταλλο. Αν και μαλλον καπου μπλεκεις τον ορισμο της σκουριας/διαβρωσης καθως εχουμε συνηθισει να λεμε σκουρια μονο του σιδηρου. Επισης δεν ειναι συνηθισμενο φαινομενο αυτο που δειχνεις και πιστευω ΔΕΝ εχει να κανει με κακης ποιοτητας υλικα, ωστε να μπλεκουν μεσα συγκρισεις με ECS/asrock κλπ μαναβικα. Κακος ποιοτικος ελεγχος? Ναι. Καραγκιοζια που πανε να το καλυψουν? Ναι. Βλαμμενη παρτιδα? Σιγουρα. Αλλα ετσι οπως το λες νομιζει κανεις οτι η καλυτερη μητρικη ειναι η ECS X58B-A2 και η Asrock X58 Supercomputer απο την Ρ6Τ Το τελευταιο πηγαινε στα chipset της NVIDIA...και οχι στις δικες μου πρακτικες. Δεν γινεται να μην υπαρχει ΕΝΑΣ (αριθμητικα :1) που να μην ειχε ποτε του προβλημα με κουλο mobo/chipset NV (απο εποχες DFI Lanparty και να φταιει η asus για την περιπτωση σου... H μονη καλη μητρικη για μενα με NV chipset ηταν η DFI NF4 και γιαυτο πιστευω οτι θα υπαρξουνε 3450623 που ΔΕΝ θα συμφωνουνε μαζι μου. Bottom Line... Αμα εχεις ακουσει ΤΟΣΑ για τα chipset της NV (ή εν πασει περιπτωσει για τις υλοποιησεις των αλλων εταιριων/κομπογιαννιτιδων στα φανταστικα ολοκληρωμενα της εταιριας αυτης, μην θιξουμε και την Nvidia) ε σορρυ κιολας αλλα αν επιμενεις να αγορασεις μητρικη με NV chipset το κανεις για συγκεκριμενο λογο και εισαι διατεθειμενος να ζησεις με τα προβληματα και τις ιδιαιτεροτητες της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Ιανουάριος 19, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 1+2+3 ε γιατι δεν παιρνεις MSI και επιμενεις σε Asus σε κυριο και 2ο pc? Θές απάντηση; Το M2N SLI deluxe το πήρα γιατί χρειαζόμουν το συγκεκριμένο layout που σε sli άφηνε ελευθερες 2 pci και όχι 1, να μην χρειαστει να ξαναστήσω το raid και έπαιρνε phenom, όπως ήθελα. Δεν υπήρχε άλλη λύση που να συνδυάσει αυτά μαζί. Το 2ο Asus στο άλλο pc το πήρα από Plaisio stockhouse γιατί έψαχνα s939 και ήταν το μόνο που βρήκα. Πίστεψέ με αν μπορούσα ΔΕΝ θα είχα πάρει Asus τότε. Εγω παντως οτι η MSI θεωρειται ΚΟΡΥΦΗ στη σταθεροτητα τασεων...πρωτη φορα το ακουω... Προφανώς γιατί βασίζεσαι περισσότερο στο τι ακούς από άλλους παρά στα ίδια σου τα μάτια. Πιθανώς και να κάνω λάθος βέβαια... Οπτικο ελεγχο? Αν καταλαβα καλα κανεις δεν ξερει τι επαιξε. Εσυ ο ιδιος εικαζεις οτι ηταν παγιδευμενη υγρασια κατω απο το βερνικι... Αν δεν μιλαμε οτι τα κατασκευασαν στην Ινδονησια την εποχη των μουσσωνων εξω απο μια παραγκα...τοτε μιλαμε για ιχνη υγρασιας τα οποια αργοτερα βγηκαν σε σκουρια... Κάνεις λάθος. Ακόμα και στο site της Asus οι εν λόγω μητρικές έχουν καφέ chokes αντί για ασημί, είναι προφανές πως ακόμα και στα μοντέλα που φωτογραφήθηκαν το πρόβλημα υπήρχε. Και στο τέλος τέλος δεν είναι δυνατόν σε μητρική των 100 ευρώ π.χ. να μην βάζεις choke με φερρίτη και να βάζεις σιδερένιο! Ελεος με το corner cut της Asus. Δεν λεω οτι μια χαρα ειναι τα παλληκαρια και μαγκια τους κιολας... αλλα οπως τα λες ειναι οτι τους επεσε ενα container chokes μεσα στην πισινα και μετα τα ψαρεψαν τα στεγνωσαν 2 μερες στον ηλιο και τα εβαλαν στις μητρικες τους με τον CEO να λεει "αβαβα η δουλεια παιδια! Δεν μας ειδε κανεις... Παιξτε μπαλα!" Παιζει να ειναι λιγο πιο περιπλοκο. Τι λες τότε; Εγώ σου λέω πως το πρόβλημα κάνει 'μπαμ' από μακρυά, ότι στις photos στο site της Asus φαίνεται κι εκεί το πρόβλημα. Τι εννοείς τότε; Επισης ο χαλκος σκουριαζει μια χαρα... CuO/Cu2O κλπ κλπ. Δεν ειναι κανα ευγενες μεταλλο. Αν και μαλλον καπου μπλεκεις τον ορισμο της σκουριας/διαβρωσης καθως εχουμε συνηθισει να λεμε σκουρια μονο του σιδηρου. Καταρχήν CuO/Cu2O είναι copper oxide, είναι κράματα. Ο χαλκός διαβρώνεται ναι. ΔΕΝ αναπτύσεται σκουριά πάνω του με την έννοια του να φαίνεται οπτικά. Επισης δεν ειναι συνηθισμενο φαινομενο αυτο που δειχνεις και πιστευω ΔΕΝ εχει να κανει με κακης ποιοτητας υλικα, ωστε να μπλεκουν μεσα συγκρισεις με ECS/asrock κλπ μαναβικα. Κακος ποιοτικος ελεγχος? Ναι. Καραγκιοζια που πανε να το καλυψουν? Ναι. Βλαμμενη παρτιδα? Σιγουρα. Αλλα ετσι οπως το λες νομιζει κανεις οτι η καλυτερη μητρικη ειναι η ECS X58B-A2 και η Asrock X58 Supercomputer απο την Ρ6Τ To πως εκλαμβάνει κανείς τα γραφόμενα μου δεν με απασχολεί. Αν θέλει κανείς διευκρινίσεις ευχαρίστως να δώσω. Αλλά το κράξιμο ΔΕΝ το ανέχομαι. Το τελευταιο πηγαινε στα chipset της NVIDIA...και οχι στις δικες μου πρακτικες. Δεν γινεται να μην υπαρχει ΕΝΑΣ (αριθμητικα :1) που να μην ειχε ποτε του προβλημα με κουλο mobo/chipset NV (απο εποχες DFI Lanparty και να φταιει η asus για την περιπτωση σου... H μονη καλη μητρικη για μενα με NV chipset ηταν η DFI NF4 και γιαυτο πιστευω οτι θα υπαρξουνε 3450623 που ΔΕΝ θα συμφωνουνε μαζι μου. Τι σχέση έχει όλο αυτό με αυτά που συζητάμε; Εγώ δεν είπα πουθενά πως τα Nforce είναι τα τέλεια chipsets, αλλά όταν κατηγορούμε ένα προϊόν για κάτι ας του αποδίδουμε την ευθύνη που του αναλογεί. Bottom Line... Αμα εχεις ακουσει ΤΟΣΑ για τα chipset της NV (ή εν πασει περιπτωσει για τις υλοποιησεις των αλλων εταιριων/κομπογιαννιτιδων στα φανταστικα ολοκληρωμενα της εταιριας αυτης, μην θιξουμε και την Nvidia) ε σορρυ κιολας αλλα αν επιμενεις να αγορασεις μητρικη με NV chipset το κανεις για συγκεκριμενο λογο και εισαι διατεθειμενος να ζησεις με τα προβληματα και τις ιδιαιτεροτητες της. Μα εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα Nforce γενικά. Μάλιστα είχα MSI με 570sli και την άλλαξα (δεν έπαιρνε phenom λόγω μικρού bios) με M2N SLI Deluxe με επίσης 570 sli. E τώρα άμα σου λέω πως τα κουλά που είδα με την Asus στην ΜSI δεν υπήρχανε, θα με πεις κολλημένο; Όπως έλεγα το κράξιμο πέφτει σύννεφο, εκτός απο το ελλάντα: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?p=1720895#post1720895 http://www.dvhardware.net/article40449.html http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=4202673 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Ιανουάριος 19, 2010 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Ταιριαζει απιστευτα με ενα κουτακι του κοπριτη που ειχα δει παλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιανουάριος 19, 2010 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Να την πουλήσω; Μήπως είμαι ο χλιδάτος και θα αγοράζω μητρική κάθε 4 μήνες; Τι μου λες ρε μεγάλε, είσαι ωραίος. Είσαι πολύ άνετος! Μπράβο. Δώσε μου κι άλλες τέτοιες συμβουλές!Δεν σε καταλαβαίνω... Δηλαδή πρέπει να εκθειάζω την Asus επειδή έχω κάποια boards της; Αυτές τις τακτικές τις ακολουθούν άλλοι από ότι διαπιστώνω...Καταρχήν δεν είπα ποτέ τέτοιους αριθμούς. Το να ειρωνέυεσαι (350αριά pc με nforce) δείχνει απλά αδυναμία τεκμηρίωσης επιχειρημάτων σοβαρών. Και φυσικά πως να είναι σοβαρή μια θέση που υπερασπίζεται μια εταιρία η οποία προσπαθεί να εξαπατήσει τους αγοραστές και να σπρώξει εκτός στοκ της της εν λόγω μητρικές; Μέχρι και στο site της Asus κάποιες μητρικές στις photos είναι με σκουριασμένα chokes.Καθώς τα chokes πιθανότατα να δουλεύουν μέχρι την λήξη της εγγύησης, ποιός θα είναι εν τέλει ο χαμένος; Η Asus ή ο τελικός πελάτης;Θα συνεχίσεις να αυτοεκτίθεσαι; Εγώ δεν μίλησα για X58 και δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να σου εξηγώ τι hardware έχω δουλέψει. Μπορείς να συνεχίσεις αυτά τα σχόλια, είμαι σίγουρος ότι τα μέλη που διαβάζουν το thread θα σε πάρουν πολύ στα σοβαρά!Και στο κάτω-κάτω αν δεις σε άλλα fora του εξωτερικού το κράξιμο στην Asus πάει σύννεφο! Αλλά στο ελλάντα μια και μερικοί έχουν την τάση να αποθεώνουν το 'τίποτα', θίχτηκε ο κόσμος γιατί ο Candyman έγραψε όσα εγραψε σε αυτό το thread. Και αντί να βγει κανείς να πει ένα μπράβο που ανέβασα το άρθρο για να μην την πατήσουν διάφοροι υποψήφιοι αγοραστές, κράζεις κι απο πάνω. Α ρε ελληνα...Εφοσον η ASUS ειναι χαλια εταιρια και εκανε τετοια απατη ΓΙΑΤΙ απο Μ2Ν-SLI (ενω ηδη ταλαιπωρηθηκες στο παρελθον) πηγες ΠΑΛΙ σε ASUS? Αυτο θελω να μου απαντησεις.Δεν εχεις λογο να μου εξηγεις τι hardware εχεις δουλεψει, αλλα να πετας μια παρολα στον αερα οτι η "Ρ6Τ δεν ειναι καλη μητρικη" ειναι εντελως αναληθες και παραπλανητικο καθως και να λες εμμεσα οτι αν καποιος εχει nforce και προβληματα εχει προβλημα ο χρηστης που καθεται 50cm απο την οθονη διχνει εμπαθεια.Δες στα fora επισης τι κραξιμο τρωνε τα nforce και τι γνωμη εχει απο εδω μεσα ο καθενας για τα αυτα. Και στο κατω κατω στα εκαττομυρια board που εχει βγαλει η ASUS να βγουν και 1000 με προβλημα ειναι ενα πολυμικρο ποσοστο που προβλεπεται. Οπως σου ειπα πιο πανω, την πας για rma δεν παει να εχει ληξει η εγγυηση. Ασε δηλ. που υποθετεις οτι θα καψει την cpu χωρις να εχει αποδειχθει οτι κατι τετοιο μπορει να γινει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.